Wrzucę i ja swoje przemyślenia i zachęcam do tego innych. Rozruszajmy trochę ten dział skoro
żużel będzie dawał nam radość jako jedyny obok piłki nożnej sport na najbliższy czas
Sparta Wrocław - Motor Lublin
Inauguracja we Wrocku. Drabik jedzie. Tak pobieżnie śledziłem tę aferę. Odechciewa się, gdy ten idiota Ostafiński na SF potrafi w jednej sprawie napisać 10 takich samych "newsów" co do treści i przekazu. Przeczytałem jednak, że "jeśli adwokat Drabika wykorzysta wszystkie kruczki prawne to odjedzie cały sezon". Nie znam się, może ta cała wlewka brzmi banalnie, ale jak widać to poważne naruszenie zasad. Czyli kombinacje Sparty. I to podwójne. Czugunow dostał obywatelstwo bo wziął ślub z Polką, a jeszcze niedawno żalił się, że nie może zabrać swojej dziewczyny z Rosji do Polski. Czyli Wrocek zrobił z niego na siłę Polaka żeby wsadzić go na juniorkę. Życzę Sparcie za to jak najgorszego wyniku w tym sezonie. Co do typów, uważam, że goście postawią się i znów sprawią niespodziankę, jakich robili wiele w zeszłym sezonie. Za Miesiąca jedzie Hampel, a to już coś. Hampel, Łaguta, Zagar, Michelsen i juniorzy. Hmm, chciałem napisać o silnych punktach Motoru, a wymieniłem 6 z 7 zawodników. Zostaje Jamróg który jakoś do mnie nie przemawia. Może plusem być to, że jeździł w Sparcie więc zna tor. Jak widać jest silna paka u przyjezdnych. Uważam, że na tyle silna, żeby pokryć handicap +10.0 który proponuje
forBET lub nawet +8.5 które oferuje
Unibet. W
zeszłym roku było 47:43, Łaguta zdobył 17 punktów, Michelsen 11. A jechali z Z/Z-ką za Jonssona. Liczę, że juniorka Lublina zrobi różnicę.
Typ: Motor Lublin +8.5 @ 1.75 -
Unibet
Włókniarz Częstochowa - GKM Grudziądz
Drugi mecz powinien być mniej zacięty. Uważam, że GKM standardowo na wyjeździe dostanie baty. Włókniarz przeraża mnie swoim składem na ten sezon i kurs 4.00 na ich mistrzostwo wziąłem z pocałowaniem ręki. Doyle, Lindgren, Madsen. Jest grubo. Ten tercet sam może zapewnić z 39 punktów na mecz. Przedpełski, on mi nie pasuje do Ekstraligi, ale może zrobi z 5 punktów. Holta - tutaj duża zagadka. Zna jednak ten tor, robił tu wielkie rzeczy i niezłe wyniki, myślę, że z 8 punktów może przywieźć. No i zostaje juniorka. Miśkowiak i można powiedzieć trzy kevlary. Młody Misiek powinien spokojnie radzić sobie z juniorami gości, a być może nawet zrobić parę razy kogoś ze starszych żużlowców GKMu. Tutaj niby też silna
trójka - A.Łaguta, Nicki i Bjerre. Mimo wszystko na papierze każdego z tercetu Włókniarza postawiłbym ponad tymi trzema stranieri z Grudziądza. Na pewno przyjezdni będą ratować się taktycznymi żeby wynik nie odjechał, ale jednak uważam, że Częstochowa ma tak mocny skład, że zrobią dobry wynik. Tor słynie ze świetnego ścigania, ale to nie Motoarena, która nie jest atutem gospodarzy i tak samo dobrze jeździ się na nim gościom. Myślę więc, że na własnym torze Holta i Przedpełski, dla którego to już ostatnia szansa na Ekstraligę i na pewno poczynił duże inwestycje, dadzą radę Buczkowskiemu i Pawlickiemu. Postawię tutaj na gospodarzy i liczę, że wynik zakręci się tak na 10, 12-punktowe ich zwycięstwo. W
poprzednim sezonie było 52:38. Jak widać tylko Łaguta zrobił dwucyfrową 10 ale w 6 startach. Buczkowski i Pawlicki nie istnieli. Dziś mamy inne składy, ale jednak można wziąć to pod uwagę przy takiej małej analizie.
Typ: Włókniarz Częstochowa -6.5 @ 1.50 -
Unibet
To oczywiście pierwsza kolejka, wiadomo w jakich warunkach, więc ze stawkami nie szalejemy. Jednak u mnie te dwa typy nie są wymuszone ani zagrane tylko po to żeby lepiej się oglądało. Uważam, że można na tym zarobić, a co z tego wyjdzie zobaczymy wieczorem.