Półfinały 400m przez płotki pań i 200m panów oglądnięte ponownie, więc można przystąpić do analizy ????
Fortuna
400m ppł kobiet
Hejnova - Carter 1 1.28
Hejnova - Tracey 1 1.14
Muhammad - Carter 1 1.38
Muhammad - Sprunger 1 1.13
Tracey - Sprunger 1 1.75
Tracey - Tate 1 1.18
200m mężczyzn
Richards 1-3 1.25
Makwala 1-3 1.45
Guliev 1-5 1.25
Richards - Van Niekerk 1 1.68
200m kobiet półfinały
TaLou - Asher Smith 1 1.25
Skok wzwyż kobiet
Lićwinko 1-4 1.5, 1-6 1.2
Jungfleisch 1-12 1.13
Okuneva 1-12 1.12
Płotki kobiet to powinien być pojedynek Hejnova - Muhammad, obie mega przygotowane, bardzo dobrze wyglądają na płotkach, nie 'drobią' dobiegając do nich, wszystko ładnie poukładane, do tego Tracey została już opisana, Tracey 1-4 po 1.65 też wydaje się nie głupie ????
U panów, jak pisałem wcześniej o van Niekierku ze to izi wygra, tak dziś kompletnie Go nie czuję, widać, że chyba jednak nie jest przygotowany na to, żeby biec dwa dystanse podczas tak dużej imprezy, w wywiadzie mówi, że nogi go nie niosły, więc jeśli w półfinale tak się mega męczył, to w finale nie ma o czym mówić, Richards widać na luziku wygrał bieg, jest w fajnej formie, medal powinien być formalnością, do tego dorzucam to samo z Makwalą, cały ten szum Go tylko nakręcił, nie biegł 400 metrów, został mu tylko ten bieg, z wewnętrznego toru tak super pobiegł, do tego wcześniej musiał jeszcze pobiec ten dodatkowy bieg kwalfiikacyjny, jak to mówią, że nieraz tworzą się różne historie, może ten cały szum go tak napędzi, że to jeszcze dziś weźmie, obydwaj z Richardsem jak dla mnie stoczą walkę o zwycięstwo, do tego Guliyev top 5, super półfinał w jego wykonaniu, bardzo spokojny bieg, może i nawet powalczy o medal ????
Na koniec półfinał kobiet 200m, nie ma co chyba opisywać, TaLou mega forma, powinna łatwo wygrać z reprezentantką gospodarzy ????
Do tego wszystkiego typy z wczoraj na skok wzwyż przed kwalami, Lićwinko jest do medalu i to nawet srebrnego, w przeciągu całego sezonu ma najlepsze wyniki po Lasitksene, sam mam nadzieję, że Rosjanka pobije w końcu 30-letni rekord świata Stefki Kostadinovej ????