Swietna konstrukcja zdania. Mozna jeszcze dodac, ze mecz o tej i o tej, w Stambule, ktory znajduje sie w Turcji. A rywale to Armani Milano z Wloch gdzie sprzedaja jeansy armani i je sie sos milanese.dla Turkow moze oznaczac zapewnienie awansu do kolejnej fazy rozgrywek, dla Wlochow wygrana moze dac szanse na awans do dalszej fazy
To jest test-mecz dla obu druzyn, szczegolnie dla Alby bo wiekszosc twierdzila, ze sa mocni i zamieszaja w Eurolidze a Francuzow nikt nie stawial w roli faworytow. Mnie ciut bardziej przekonuje Chalon ale ten mecz to taki typowy no bet, 50 na 50. W Berlinie byl dziwny mecz bo to Chalon prowadzilo i to wysoko a slaba koncowka spowodowala, ze Alba odrobila i wyszla na prowadzenie. Zdaje sie, ze mieli -13 i grali tra-gi-cznie. Wood im uratowal dupe. Cala masa graczy gra tam nierowno (Miralles, Avdalovic, Idbihi, Morley a nawet Djedovic i Heiko) i przez to ciezko przed meczem okreslic na co ich stac. Moze byc padaka a moze byc seria trojek i niezly difens. W sumie to jesli taki kurs na Albe to nie dziwie sie, ze ktos tam lekko sporbuje.Alba Berlin 2.52 albo Albia(+3) 1.96
Alba musi ten mecz wygrać,to jest kluczowe spotkanie dla nich jeśli myślą o awansie do top16.Na tyłku mają chimerycznych francuzów i mimo rozczarowującej dyspozycji w ostatnich dniach są dla mnie faworytem tego spotkania.Alba to jednak bardziej poukładany zespół i jestem w stanie im zaufać w przeciwieństwie do Chalon którym wyjdą dwa na pięć spotkań.Jednak wole oglądać Albe w dalszej fazie bo wiem że mogą być jeszcze grozni mimo słabego wejścia w sezon.
1/ Żalgiris z pewnością będzie chciał o sobie przypomnieć po ostatniej porażce.Powiedzmy sobie szczerze,to tylko jedna przegrana która nic nie znaczy.Dla mnie oni są nadal świetną ekipą i prawdopodobnie jutro wygrają.Jakoś nie chce mi sie wierzyć by transfer Tabaka do Caji odrazu miał sie odbić na ich grze,ten zespół jest potwornie słaby i tam potrzebne są zmiany w składzie a nie nowy trener.
Mam nadzieje, że to iż Tabak był wieloletnim asystentem trenera Zalgirisu Joana Plazy nie wpłynie jakoś znacząco na losy tego spotkania, bo takie szachy między taktykami trenerów też często mają duży wpływ.
Tabak jest już po spotkaniu z zespołem i sam przyznał że w trzy dni nie da sie poukładać zespołu i wnieść swoją taktyki.Tabak mówił że caly zespół jest w mentalnej rozsypce i najpierw musi ich podnieść psychicznie a potem będzie realizował swoje zadania.1/ Żalgiris z pewnością będzie chciał o sobie przypomnieć po ostatniej porażce.Powiedzmy sobie szczerze,to tylko jedna przegrana która nic nie znaczy.Dla mnie oni są nadal świetną ekipą i prawdopodobnie jutro wygrają.Jakoś nie chce mi sie wierzyć by transfer Tabaka do Caji odrazu miał sie odbić na ich grze,ten zespół jest potwornie słaby i tam potrzebne są zmiany w składzie a nie nowy trener.
Mam nadzieje, że to iż Tabak był wieloletnim asystentem trenera Zalgirisu Joana Plazy nie wpłynie jakoś znacząco na losy tego spotkania, bo takie szachy między taktykami trenerów też często mają duży wpływ.
Sofo i Panko (iSkordilis) outJak wyglada sytuacja w PAO ???
Sofo out , Tsartsaris out , Panko out , Ukic out ? , Lasme ??? ostatnio jakis uraz w meczu ligowym .
A co z Banksem i Kapano ?? zadebiutuja ?
ale Cantu u siebie i na wyjeździe w tym sezonie to dwa różne zespoły więc nie sugerowałbym się akurat ich występem w Ljubljanie, choć sam wtedy się na nich przejechałem ????W ostatnim meczu ligowym bylo chyba 63-60 wiec marne szanse chyba na tego overa ale jak pospada to warto, Cantu pokazalo swoja klase w Ljubjalnie takze rzucanie sie na Wlochow mija sie z celem. Lasme normalnie zagra, jest Diamantidis, Kitchen, Banks, Bramos, Armstrong, Maciulis, Ukic z ktorej strony oni gorsi od tych patalachow z Wloch? Takie mecze mozna grac widzac dyspozycje dnia, przed to raczej jedna wielka loteria.
A nie widzisz żadnej różnicy jak gra Cantu u siebie i na wyjeździe.Te patałachy u siebie są naprawde mocne.W ostatnim meczu ligowym bylo chyba 63-60 wiec marne szanse chyba na tego overa ale jak pospada to warto, Cantu pokazalo swoja klase w Ljubjalnie takze rzucanie sie na Wlochow mija sie z celem. Lasme normalnie zagra, jest Diamantidis, Kitchen, Banks, Bramos, Armstrong, Maciulis, Ukic z ktorej strony oni gorsi od tych patalachow z Wloch? Takie mecze mozna grac widzac dyspozycje dnia, przed to raczej jedna wielka loteria.