>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Historia czatu

cubson83 cubson83:
Jutro widzę tylko Francja Luksemburg,...Chorwacja nie da rady chyba
cubson83 cubson83:
Cypr super. Opcja dziś, dzięki panowie
H haparoiden:
Jak myślicie, czy Wyspy Owcze ugrają przynajmniej remis z Turkami u siebie? Mecz o nic, więc Turcy pewnie wywalone jak z Luksemburgiem ostatnio, a dla Farerów punkt z takim rywalem jednak byłby wydarzeniem...
D dc94:
po co grac szwecje lub słowenie dubel, co przemawialo za nimi
C Cybiskorpion:
Dzięki za Cypr i różne w Szkocji
D dc94:
Szwajcaria wygrała, wiedziałem
kubabrenner kubabrenner:
Dzięki panowie za Cypr, piękna czutka
jozzy22 jozzy22:
Pa owie szacuneczek za Cypr
TKO_Bets TKO_Bets:
Muranski kaleka zaraz wychodzi
TKO_Bets TKO_Bets:
Achhh ta geopolityka jednak pomogła 😂😂
H haparoiden:
Dalej 1:0
H haparoiden:
Jednak anulowany
TKO_Bets TKO_Bets:
Jesus róbcie coś z takimi ludźmi tutaj ….
TKO_Bets TKO_Bets:
I geopolityka nic nie dała jak i wczoraj smierć królowej 😂
H haparoiden:
Grecja wyrównała
TKO_Bets TKO_Bets:
1.95 chyba warto grać
TKO_Bets TKO_Bets:
Sonego jutro robi Kazacha w finale ?
Thalion Thalion:
LN jest jednym zakladzikiem z wielu i tyle
Thalion Thalion:
Dla nicg liczy sie zamkniecie dnia albo miesiąca
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, Tysiące zakładów. Ale 1X2 na Ligę Narodów w przerwie reprezentacyjnej to jest top10.
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, Ja się z Tobą zgadzam w tym obszarze. Po prostu nie rozumiem, dlaczego analitycy nie skorygowali algorytmu.
Thalion Thalion:
Pamietaj ze buki dziennie wystawiają setki a wlasciwie tysiace zakladow
Thalion Thalion:
A ja Ci mowiw, że pieniądze musialy byc takim czynnikiem ale ok, każdy uważa ci tam chce
I isaacofuluru:
Piszę prawdopodobnie - bo mecz ciągle trwa. Ale naprawdę - Cypr walczący o życie. Grecja o nic. Związki pomiędzy dwoma krajami. Nie ma tu żadnego argumentu żeby uzasadnić, dlaczego kursy na Cypr rosły.
I isaacofuluru:
Ktoś, kto zrobiłby surebeta w stronę Grecji - prawdopodobnie by dzisiaj zgarnął dobry szmal.
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, Niby tak. Ale bukmacher z dobrymi analitykami powinien właśnie dążyć do tworzenia surebetów. Sęk w tym, żeby te surebety wtapiały u nich, a nie u konkurencji.
Thalion Thalion:
Buki nie lubia sytuacji kiedy na rynku mozesz zrobic surebeta
Thalion Thalion:
Ale czlowiek musi to nadzorowac, obserwowac rynek i konkurencje
Thalion Thalion:
Masz racje, kiedys wiecej robilinoddsmakerzy teraz jest to zautomatyzowane, są algorytmy itd
Thalion Thalion:
Teraz juz tego tak nie sledze ale jak mieszkalem w Uk to łatwo sie obserwowalo jak wszyscy czekali jakie kursy otwarcia wystawi 365 bet
I isaacofuluru:
Piszesz o samej marży. Ale to trochę tak, jakby bukmacher sobie zatrudniał analityków do ruletki. Chociaż ma zero na kole.
I isaacofuluru:
Wszystko to o czym piszesz - z łatwością zrobi algorytm. Oszczędność.
psychol32 psychol32:
Po mojemu gdyby to były jakieś niszowe rozgrywki to kursy by dążyły do wyrównania się, a że to liga narodów to zrobili z Grecji takiego faworyta jakim powinni być normalnie
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, WIem o tym. Ale w takim razie nie rozumiem jaki jest sens pracy analityków?
Thalion Thalion:
Mylisz sie, mowie jeszcze raz, nie zakladasz sie z bukiem tylko z innymi graczami, buk jest poniekad posrednikiem i tyle
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, Tak, ale część tego, co zarobi, wydaje na pracę analityków. Płaci im po to, by zarobić więcej, niż sama marża.
Thalion Thalion:
Na dluzsza mete zarobi
Thalion Thalion:
Ale buka to nie interesuje on i tak ma przewage - marże
Thalion Thalion:
Ok to sie wtedy nazywa value bet
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, No to w tym przypadku zrobili to źle. Nawet jeżeli Grecja to odwróci - to takie kursy nie miały żadnego uzasadnienia w zdrowym rozsądku.
Thalion Thalion:
Dlatego jest ich coraz mniej, oni tylko nadzoruja algorytm i tyle
I isaacofuluru:
Grecja miała już pewne zwycięstwo w grupie i pewny 4 koszyk w eliminacjach. Zero stawki w tym meczu. O życie za to grają ich ziomkowie z Cypru.
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, Zgadza się. Ale obie te rzeczy może zrobić algorytm. I to bardzo łatwo. Gdzie zatem miejsce na pracę analityków?
Thalion Thalion:
Nie, najpierw statystyka a potem ile kasy wplywa na daną strone typu
I isaacofuluru:
psychol32 psychol32, Nie zdradzam swoich stawek.
I isaacofuluru:
Od tego są analitycy.
I isaacofuluru:
Algorytm nie wie, że na Cyprze mówi się po Grecku, a sama wyspa była pod greckim protektoratem przez lata.
psychol32 psychol32:
I isaacofuluru, to za ile przyłożyłeś na Cypr?
I isaacofuluru:
Ja myślałem, że analitycy są po to, żeby w kursach uwzględniać te zmienne, które wykraczają poza czystą statystykę i rachunek prawdopodobieństwa.
I isaacofuluru:
Oczywiście w założeniu nigdy. Ale wiesz o co mi chodzi.
I isaacofuluru:
I algorytm się nigdy nie pomyli. A człowiek może.
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, Dobrze. To w takim razie po co bukmacherzy zatrudniają analityków. Kursy może dostarczyć zewnętrzna firma, a algorytm korygujący kursy w zależności od przyjętych betów to Ci pierwszy lepszy programista stworzy.
Thalion Thalion:
Oddsmaker ma rownowazyc a zarobwk jest na marży i tyle
Thalion Thalion:
Ty myslisz ze zakladasz sie z bukmacherem ale tak nie jest
I isaacofuluru:
Ale jak widać nie mam pojęcia na czym to polega.
I isaacofuluru:
Ja myślałęm, że oni mają analityków po to, żeby korygować algorytm z korzyścią dla bukmachera.
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, Równoważeniem betów powinien zajmować się algorytm. Przecież to jest prosta matematyka.
Thalion Thalion:
Oddsmakerzy musza rownowazyc bety, przeciez oni maja w dupue kto wygra
I isaacofuluru:
Jakby szło dużo betów na Grecję w takim meczu, to ja bym im jeszcze kurs podniósł, żeby dołożyli jeszcze więcej.
I isaacofuluru:
Thalion Thalion, Widocznie nie mam.
Do góry Bottom