i Cirstea wygrywa tb 7:1 i mamy 3 set. Jezeli Rumunka bedzie częściej trafiać niz wywalać to weźmie mecz, ale kluczem musi byc ograniczenie błedów które robiła przez praktycznie dwa sety.
oglądam teraz mecz Cirstea - Vondrousova i ktoś patrząc na wynik mógłby stwierdzić że ustawka i Czeszka oddaje bo mając 6:2 5:1 było przed chwilą 5:5 w drugim secie. Ale mecz do tego wyniku był bardzo wyrównany i przez sporą liczbe błędów Cirstei tak wyglądał. Równie dobrze Rumunka mogła wygrać 1 set 6:4. Teraz się dała przełamać i Czeszka serwuje znów by wygrac mecz
Jak wyjdą na pare meczy o duża stawkę to im się tak jaja kurczą i ośrodki w mózgu odpowiedzialne za pewność siebie a co za tym idzie koncentracje i luz ze już po karierze moze być
adik1992, jest taka anaegdota jeden amerykański trener powiedział do drugiego pójdz obejrzyj tego juniora co gra na korcie nr 7 to wielki talęt i ten poszedł (na korcie grał Sampras i Chang) wraca i mówi masz rację ten Chang to wielki talet Chang ja mówiłem o tym Samprasie - a okazało się że rację mieli obaj
mrbrightside, widziałem że pisałes coś o Fonsece który ogral Filsa wczoraj że nie odkryty talent. Gość ma 17 lat i dopiero gra 1 sezon w seniorach więc ciężko żeby był odrazu w top 50. Iga tez zaczynała od rankingu z 7 setki
Celt mówił kiedyś że zwykły kibic gdyby zobaczył zawodnika z top 10 trenującego i np 120 na świecie i nie wiedział kto jest kto to nie zauwazy róznicy w grze
mrbrightside, teraz nie wiem czy żartujesz czy piszesz prawdę ale tak dokładnie jest i to mówi każdy trener czy obecny czy były zawodnik. Czysto sportowo nie ma różnicy między graczem z top 15 a 150. Tylko ten z top 15 potrafi zagrać set na wysokim poziomie a ten z top 150 jednego gema i to ich rózni
jezeli to zrobil powinien poniesc kare, ale po co kobieta z własnej woli idzie w nocnym klubie do toalety ? ona myślała ze będzie tam czytany tomik poezji ?