wiadomo, ze siłą rzeczy byłyby niespodzianki, bo te topowe ekipy grałyby pewnie rezerwami i dopiero w późniejszych fazach jak zeczeło by się poważne granie grałyby podstawy
W grupach masz przynajmniej w teorii zagwarantowane z 2-3 hity, atak grałby Real, City itd z jakimiś mistrzem z kraju pokroju Mołdawii, Azerbejdżanu i nikogo by takie mecze nie grzały
adik1992, ale tak jak piszesz to by było teoretycznie jeszcze mniej emocji, bo czołowe ekipy były na pewno rozstawione i na jesień pewnie by nie było żadnych hitów, bo gigant grałby ze słabeuszem, więc emocje i tak by się zaczęły od wiosny jak w grze zostałyby same mocne ekipy
dla mnie osobiście najlepszy system to od początku gra w parach i przegrywający odpada. Niech grają na początku mistrozwie słabszych lig tak jak teraz grają w kwalifikacjach. A później dochodzą mocniejsze ekipy z czołowych lig. Faza grupowa jest mało emocjonująca. W tym sezonie były może 4-5 meczów które mnie zaciekawiły. Ogólnie LM zaczyna sie od 1/8 a nawet od 1/4 i wtedy są prawdziwe emocje
Ttrcdd, ja nie widzę sensu ruszać tych rozgrywek. Zawodnicy grają jeden set. Przy necie po seriwise gra toczy sie dalej. Nie ma przewag tylko decydujący punkt. Turniej w ramach pokazówki. Nie sądze by zawodnicy i zawodniczki się mega spinały, tylko potraktują to jako zabawę.
baqu, ale to raczej logiczne że jezeli powstanie superliga to te czołowe kluby nie będą grac w LM, bo musieli by grać mecz co 48h przez 10 miesięcy. Tylko jeżeli ligi należą pod uefę to uefa powinna sobie wybierać kluby jakie dopuszcza do swoich rozgrywek.
ewentualnie moga zrobic to inaczej, ze zwieksza ilosc meczy w lidze i pucharach na tyle ze nie bedzie miejsca na mecze w superlidzie. a jak druzyny same wyjda z lig krajowych to automatycznie nie beda mogli brac udzialu w LM ergo same sie wyklucza
Hhagi84, ostatnio pisałeś jak podałem kupon że trzeba wszystko na odwrót a skończyło się 3/3, więc siedź tam cichutko no aktywny jesteś tylko jak kogoś trzeba uszczypnąć i wiele osób tutaj jest takiego samego zdania
To przecież normalne że może powstać Superliga. Tylko nie rozumiem dlaczego UEfa, do której nalezą ligi piłkarskie nie może wykluczyć klubów które będą grać w Superlidze. Oni sobie organizują rozgrywki to do nich nalezy jakie kluby dopuszczają do gry.
grubo Ponad dwa i pół roku później TSUE orzekł na korzyść Superligi. Uznał, że doszło do "nadużycia pozycji dominującej" ze strony UEFA i FIFA, a ponadto wyjaśnił, że "sankcje wobec uczestników są niedopuszczalne, ponieważ takie kary naruszają prawo Unii Europejskiej". Innymi słowy, instytucje te nie mają wyłączności, a Superliga wedle prawa może powstać bez zgody UEFA czy FIFA.
Z ostatniej chwili: Europejski Trybunał Sprawiedliwości oświadczył, że UEFA i FIFA naruszyły prawo konkurencji, blokując utworzenie Superligi w 2021 roku! „Monopol UEFA się skończył. Piłka nożna jest DARMOWA. Kluby są teraz wolne od groźby sankcji i mogą swobodnie decydować o swojej przyszłości!” - oznajmił dyrektor generalny Superligi, Bernd Reichart. „Dla fanów: proponujemy bezpłatne oglądanie wszystkich meczów Super League.”