Columbus Blue Jackets +1 EHC @ 1.75 BetOnline (2:2 60m)
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets G 01:30 I D 19.10
Czarne jastrzebie były tlem w poprzednim sezonie i tacy gracze jak Patrick Kane ktory był talizmanem, Alex DeBrincat dynamicznym strzelcem , a Jonathan Toews powrócił do formy. To ja sie pytam gdzie byla obrona?. Dla drużyny o tak dużej sile ognia Chicago sezon temu mial niesamowity bałagan we własnej strefie, co uczyniło z nich jedną z najbardziej rozrywkowych drużyn do oglądania pod wzgledem wysokich wynikow.
Chicago byli najgorszą drużyną defensywną w lidze pod względem puszczonych goli, zezwalajac na najwiecej straconych bramek w lidze 2,76 w regulaminowym czasie gry 5 na 5. Mimo dziurawej obrony Chicago poprawili sie w drugiej połowie sezonu pod wodzą nowego trenera Jeremy Collitona ale to wszystko bylo dalej nie spojne. Chicago przed sezonem, sprobowalo wzmocnić swoją obronę, dodając stabilnych weteranów Calvina de Haana i Olli Maatty do wiekszej stabilności w grze ale te cztery mecze nie są świetne.
Co mozna zuwazyc na heatmap-ie ze czerwonego koloru i tego bladszego czerwonego jest wiecej blisko bramki ktory mowi o dopuszczaniu zagrozenia przez przeciwnika wiekszym niz srednia ligowa o ponad 4%.
Kolor czrwony do 30 ft jest z kazdej z trzch pozycji (obu stron i ze srodka) Thret(zagrozenie) mowi ze sa druzyna w obronie ktora dopuszcza sie najwiekszego zagroznie we wlasnej strefie w lidze 5 na 5 oraz dopuszczaj sie 2,48 xGA jako druga najgorsza druzyna w lidze.
Columbus maja odrebnie inna sytuacje niz Chicago, zostali bozbawieni dwoch najlepszych napastnikow i swiatowej klasy bramkarza S.Bobrovsky jako wolnego agenta. I mimo konca koncow to nie dramat dla tej druzyny, to Columbus zaliczal sie do top dziesciec najlepszych druzyn defensywnych z poprzedniego sezonu i to przelozyli na obency sezon.
Wystarczy zwrocic uwage na Diagram powyzej ze sa trudna druzyna do ukucia, czeronego koloru jest trcohe mniej ale co ciekawe jest dalej od bramki niz Chicago ich srednia dopuszconego zagrozenia jest mniejsza niz srednia ligowa o -16%. Colubus plasują się w pierwszej dziesiątce pod względem nie zezwalania na gole i stwarzania mniejszego zagrozenia pod swoja bramka co dla Chicago bedzie trudny pojedynkiem pod względem
stylistycznym.To mozna przeczytac w taki sposob ze Chicago gdy ma wiele wolnego miejsca w strefie to gwiazdy Chicago mają wieksza swobodę, a Columbus powinny być w stanie zawezic przestrzeń i ograniczyc wysoko latające Jastrzębie. Z drugiej strony Columbus nie mają nic przeciwko brzydkiej grze w rzeczywistości tak właśnie moga grac albo chca tak grac. Mimo ze Golie Columbus jest zmarwieniem ale gra obronna nadrabiaja gdzie Chicago za duzo pozwala, to sklania mnie do podjecia ryzyka na Columbus.
PS. Dzieki za pochwaly ale szczerze to ja jestem skierowany ku innym dyscyplina jak
NFL, NBA,
MLB i NCAA w ktorych we wszystkich osoignelem dodatni yiedl teraz
NFL nie jest mi przychylne i idzie mi srednio bo na zero ,
MLB sezon sie konczy i swoja uwage skupiam na NBA i tutaj mam zamiar uderzyc mocniej bo wtej lidze jest sporo zawirowani jezeli chodzi o zawodnikow i mozna to wykorzystac na swoja korzysc. Co do
NHL moglbym typowa , zajmowalem sie w latach 2000 kiedy grali tacy zawodnicy Jak Ed Belfur ,olaf Kolzig, Brouder , J,Sakic , pamietam jak Dallas zdobylo mistrza te mecze lacialy na Wizji
TV jak ktos pamieta, teraz porzuilem
NHL i wybralem NBA nie jestem wstanie wszystkiego ogarniac ,pozatym tutaj jest wielu bardzo dobrych typerow jak widze i poziom jest trzymany, nastepny mecz
NHL w moim temacie wiec sledz moje temat jezeli chcesz.