@van_der_vaart
Nie wiem jak będzie w tym przypadku, ale sporty amerykańskie nauczyły mnie, żeby nie grać przeciwko serii, a atakować cały czas wszystkie zespoły, które są "hot".
Edmonton Oilers @ Chicago Blackhawks
Dwie ofensywne drużyny, dwa różne bieguny. Nafciarze świetnie weszli w sezon, póki co same zwycięstwa. Według mnie mają najlepszą pierwszą linię w konferencji, a wg mnie duet McDavid-Draisaitl będzie najlepiej punktującym w całej lidze. Ta dwójka robi całą robotę dla Oilers, bardzo fajnie w sezon wszedł też Kassian, Neal ładuje gumę do sieci z niemalże każdej sytuacji. Oilers grają świetnie w ofensywie, są bardzo młodą, głodną i żądną zwycięstw ekipą, która w tym sezonie może sporo namieszać w lidze.
Hawks tak jak wcześniej wspominałem są na innym biegunie. Póki co same baty, atak jeszcze jakoś funkcjonuje, ale obrona to dramat. W klatce gospodarzy dzisiaj znowu ten dziad Crawford, którego ostatni dobry sezon to 15/16. Nie wiem po co Hawks podpisali Lehnera, ale jeżeli zamierzają go zachowywać jako back-upa to po kiego grzyba dali mu 5 baniek na sezon? Kompletnie nie rozumiem tego posunięcia, tym bardziej, że Robin na ten moment jest po prostu lepszym bramkarzem. Hawks to ostatnio tylko Kane i DeBrincata. Bez tych dwóch cała ta nie istnieje. Bardzo małe roszady w składzie, który jest coraz starszy i z pewnością nie będzie lepszy.
Oilers mogą na szybko spunktować Hawks, mają 41,2% skuteczności podczas grze w przewadze, co na ten moment jest drugim wynikiem w lidze. Mając tak genialnych graczy, którzy nie są tylko drewnami ładującymi rywali w bandy, muszą wykorzystywać swoje sytuacje i łoić skórę Hawks w takich meczach. "
Hockey sense" po stronie Oilers.
Będę bardzo zdziwiony, jeżeli Oilers zatrzymają się akurat na Jastrzębiach.
Do tego dorzucam sobie za grosze punkt Klefboma, któremu brakuje jednej asysty to przekroczenia magicznej liczby 100 w karierze. Podczas gry w przewadze sprawa będzie prosta, bo Oscar jest filarem gry w ataku podczas PP.
Oilers OT @2,02 Unibet
Oscar Klefbom over 0,5 punktu @1,85 Unibet