52 (52) Eliminacje ME, grupa C : Szwajcaria - Dania 26.03.2019. godz. 20:45
Typ: over 2 azjan / Kurs: 1.75 / Buk: 1xbet / Stawka: 5j (500zł)
Według mnie ta linia po takim kursie jest za wysoka, dla mnie sami Szwajcarzy są tutaj wstanie strzelić dwie bramki i to minimum. Dla mnie
Szwajcaria od paru lata robi krok po kroku postępy, naprawdę fajnie się ogląda ich piłkę. Jest pomysł, jest myśl taktyczna, ale w tym wszystkim potrafią dorzucać zdecydowanie atrakcyjną skuteczność piłkę. Zresztą opiekun reprezentacji Petkovic który jest tutaj już 5 lat nie jest trenerem który twardo trzyma się żelaznej taktyki ” byleby nie stracić bramki”. Przed dzisiejszym starciem jest dobre przetarcie i ważny wynik na trudnym terenie w Gruzji.
Mówiąc o ogromny progresie tej ekipy popatrzymy na Ligę Narodów – świetna gra zwycięstwo w grupie i demolka u siebie Belgów 5:2 a przegrywali po 17 minutach 0:2 czym pokazali jaki potencjał jest w tej ekipie i jak ich Ci kibice potrafią ciągnąć. Pobawili się też tutaj z Islandią 6:0 ekipą naprawdę dobrze broniącą. Na MŚ też moim zdaniem zrobili dobry wynik min. remisując z Brazylią 1:1. Jeszcze cofnę się do eliminacji do MŚ u siebie komplet 5 zwycięstw 12 bramek strzelonych i odprawiona
Portugalia 2:0. To nie są momenty chwili to jest ciągły rozwój o czym wspomniałem i pomysł jaki ta reprezentacja ma.
Duńczycy mocno zaniepokoili swoich kibiców remisując towarzysko z Kosowem 2:2 co i tak udało im się zrobić w 90 minucie. W przeciwieństwie do Szwajcarów ja tutaj bardziej widzę regres. Słaba
liga narodów pod względem ekipy, mnóstwo taktyki w tych ich meczach i moim zdaniem wolnej gry coś czego dziś
Szwajcaria nie zagra. Na co dziś mogą liczyć to na pewno na świetnego Eriksena, kontr i stałe fragmenty gry i ten ostatni aspekt będzie dużą bronią bo świetnie są w tym aspekcie dysponowani a Szwajcarzy mają z tym problem a do tego gospodarze wałczeni nie odpuszczają nogi czyli tych wariantów gry będzie można zdecydowanie często szukać. Jak wspomniałem na wstępie moim zdaniem za wysoko przy tej linii dlatego gram bo według mnie argumentów więcej jest po stronie bramek przynajmniej dwóch.