modul
Użytkownik
Ja to się zastanawiam kiedy coś wykryją u Holendrów/Holenderek.
Dziś to była masakra, jakby mogli wystawić 8 zawodniczek to mieliby 8 pierwszych miejsc.
Ta która wygrała dzisiaj to w ogóle zmiażdżyła system - w PŚ startowała raz i zajęła 11 miejsce, a wczoraj miała 3 starty w short -tracku,wiedziałem,że i tak wygra z Amerykankami,no ale,że z Wust?
A jakie są zasady rozstawień/losowań w tych ćwierćfinałach i półfinałach bo nie mogę znaleźć.
Wpadnięcie na Holandie( a co ciekawe skład w 100% inny niż miały w Kanadzie) to koniec imprezy,ale to każdy wie, z Rosją raczej też przegrana,natomiast ze wszystkimi innymi jest duża szansa wygrać.
Myślę,że bet na medale będzie u ziemniaków,znając życie sportingbet wystawi na 7 minut zakład Holandia - USA.
Na Holandię nie wpadną nie chcę Cie wprowadzić w błąd ale to wygląda chyba tak. Na podstawie 3 występów drużynowych w PŚ u kobiet i mężczyzn formuje się klasyfikacje generalne:
kobiety: http://live.isuresults.eu/2013-2014/worldcup/wc2_4400.htm
mężczyźni: http://live.isuresults.eu/2013-2014/worldcup/wc1_6000.htm
gospodarze IO + 7 najlepszych ekip w rankingu mają zapewniony udział w IO.
Ćwierćfinały: Jak wiadomo jest ich 4 u kobiet i mężczyzn. Losowanie polega na tym że 1 i 2 najlepsza drużyna z rankingu rozlosują między sobą z kim pojadą w ćwierćfinale a do wyboru mają tylko ekipy z 7 i 8 miejsca. Natomiast ekipy 3 i 4 rozlosują między sobą z kim powalczą z miejsc 5 i 6. Zwycięzcy ćwierćfinałów niezależnie od czasów innych biegów mają zapewniony udział w półfinale
Półfinały: Tutaj pary nie są losowane a przydzielane. Drużyna zwycięska z najlepszym czasem ćwierćfinału pojedzie z drużyną zwycięską z najgorszym czasem. Z kolei 2 ekipa pojedzie z 3.
Finał: banalne (FINAŁ A)
3 miejsce: (FINAŁ B)
Miejsca 5-6: Pierwsze dwa zespoły przegrane z najlepszymi czasami stoczą bój w tzw Finale "C"
Miejsca 7-8: Ostatnie dwa zespoły przegrane z najgorszymi czasami stoczą bój w Finale "D"
Co do mężczyzn to nasi Panowie mogą trafić na USA lub Norwegię i patrząc po wynikach finału na 1500 muszę powiedzieć że może gwiazdeczki z USA byłyby dla nas łaskawym losowaniem gdyż Norwegowie spisali się we 3 całkiem całkiem.
Kobiety są uplasowane dosyć wysoko więc przyjdzie im rywalizować również z Norweżkami lub USA, tyle że tutaj życzylibyśmy sobie rywalizacji z Norweżkami, gdyż Amerykanki mają mocną obsadę.