Bez typów, ale wrzucę parę przemyśleń co do dzisiejszych i jutrzejszych spotkań, bo mamy play-offy DreamHack
Masters Spring 2020. W sumie to mogę tak robić cześciej, prócz typów przed samym meczem, więc będzie to temat mocno otwarty. Trochę się pobawię, przy opisywanym spotkaniu będę podawał zwycięzcę i dodatkowy typ.
Kursy na Complexity poleciały mocno, ale taka była kolej rzeczy, po pierwsze fnatic nie jest w dobrej dyspozycji, po drugie Complexity cały czas gra turnieje, co prawda z półkę lub dwie gorszymi ekipami, ale je wygrywa. Przy 2,62 na nich można było coś grać, teraz raczej nie ma sensu, bo i nie jestem przekonany do końca czy wygrają. Fakt faktem ich mapa stoi w okolicach 1,33 co jest dobrym typem na dubla, ale było więcej. Ostatnio grali miesiąc temu, trochę się zmieniło oczywiście na korzyść Complexity i myślę, że przejdą dalej mimo wszystko, choć nie lekceważyłbym fnatic. Nie są w formie, ale dalej jest to mocna marka i łatwo meczu nie oddadzą. Celowałbym w mecz z trzema mapami i ostateczną wygraną Complexity. Zdarzają im się głupio oddane mapy, co było widać w tych turniejach mniejszej rangi, a fnatic to półka tier 1 nadal, więc zdrowo rozsądkowo myśląc uważam, że obie ekipy wygrają po jednej mapie i będzie decider.
Wynik: Complexity (2,17 marathon)
Typ: ov2,5 map (1,92 GG.bet)
Najgorszy a zarazem najlepszy mecz dziś, już tłumaczę dlaczego. Najlepszy ze względu na grę obu ekip i tego co potrafią zaprezentować na serwerze, bardzo niewygodni rywale dla topowych ekip, a same do tego miana aspirują. Najgorszy pod względem typerskim, dla mnie jest to mocny mecz 50/50 i wynik w żadną stronę mnie nie zdziwi. MAD Lions wczoraj po porażce w Blast Spring 2-0 (choć był to naprawdę równy mecz) mocno podrażniona i będzie chciala grę w DH kontynuować, Spirit w grupie wyglądał bardzo mocno, ale od tego czasu ich nie widziałem, to niby tylko tydzień, ale wydaje mi się, że w csie to nawet sporo czasu. Bądź co bądź to tu też myślałbym o 3 mapach, jednak nie będę sugerował tu raczej nic, będzie to fajny mecz do obejrzenia. Aby podtrzymać to co pisałem wyżej no to niech będzie tak:
Wynik: MAD Lions (1,85 Pinnacle)
Typ: mir ov19,5 kills (1,85 Unibet) - typ fajny o ile pierwsza mapa będzie nuke/inferno/train
Nie widzę innej opcji niż Vitality, choć mogą mieć problemy. Heroic nie jest złą ekipą, ale dalej to nie jest top, Vitality zaś jest teraz w ciągu gier i mogą być nieco zmęczeni, wczoraj długi bój z NiP, teraz znów bo3, trochę tego jest, a sam apeX mówił o lekkim zmęczeniu już w jednym z wywiadów. Tak czy siak dalej jest to mocniejsza ekipa od Duńczyków i powinni tutaj wygrać i przejść dalej, nawet jeśli będą grać 80% tego co wczoraj z NiP.
Wynik: Vitality (1,56 1xbet)
Typ: ZywOo ov20,5 kills (1,7 Unibet) - połowa mówi, że najlepszy na świecie obecnie, połowa nie. Faktem jest, że jak się odpali to potrafi ciągnąć wózek samemu. Na każdej mapie jest w stanie zrobić, więc mozna spróbować. Heroic ma pierwszy pick więc może być to nuke albo d2, wtedy nawet lepiej.