>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Zarobki

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
ja pare lat temu zbieralem ślimaki, jakas francuska firma skupywała bodajze po 4 zl za kilo, a jak sie wyszlo rano na jakies łaki, kiedy byla rosa jeszcze to w dwie godziny kolo 20 kilu mozna bylo spokojnie zebrac

T 9

tosterkm

Użytkownik
Czytałem gdzies,że podobno w Islanii można zarobic do 50,000 zl miesiecznie na kutrze rybackim.
tez slyszalem, ale trzeba wziac pod uwage kilka rzeczy:
- nalezy znac jezyk, przynajmniej komunikatywnie (islandzkiego w szkole nie ucza)
- praca na kutrze jest bardzo ciezka
- paskudna pogoda, zimno i wietrznie, teraz jest ok. 10 st.C, wiatr 10m/s, czesto pada
- te 50tys PLN to moze zgarnac doswiadczony rybak jak sie dogaduje po islandzku, zwykly niewykwalifikowany mlodzieniaszek bez jezyka bedzie patroszyl ryby w przetworni i na pewno nie zarobi 50 tys PLN
czytalem o islandii i wydaje mi sie ze warto byloby tam jechac, ale mnie odstrasza pogoda i odleglosc, poza tym podobno ciezko sie tam dogadac po angielsku w zwyklej pracy (wiadomo ze ludzie wyksztalceni to spoko sie dogaduja, ale rybacy juz gorzej)
jak ktos byl to niech sie podzieli wrazeniami

konradk18 0

konradk18

Użytkownik
ja pare lat temu zbieralem ślimaki, jakas francuska firma skupywała bodajze po 4 zl za kilo, a jak sie wyszlo rano na jakies łaki, kiedy byla rosa jeszcze to w dwie godziny kolo 20 kilu mozna bylo spokojnie zebrac
nie wyobrażam sobie 20kila ślimaków, one takie ciężkie ;)?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
ja słyszałem, że w w krajach skandynawskich (np. Norwegia) dobrze się zarabia na budowie jako pomocnik. Można niezła kase wyciagnac
tam sa gorsze warunki na budowie niz u nas.
ja pytałem czy ktos byl w norwegi, chodziło mi dokladnie o owoce (truskawki) lub kapuste, na farmach na północy praca

matsta1 0

matsta1

Użytkownik
Znajomy byl w Norwegi jako budowlaniec i bardzo byl zadowolony za 3 miesiace mial ok 15tys na czysto na wydatki tutaj ale tego bylo potem jeszcze wiecej ale nie jestem pewien bo samochod kupil ???? . Jedyne co bylo zle to strasznie drogi alkohol bo jakies 150zl pol litra wodki (jesli dobrze pamietam a on dobrze przeliczyl) Wazne aby trafic do polskiej firmy.
Pozdrawiam

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Ja planowałem iść zbierać borówki (nieźle można zarobić) albo na truskawki. Zbierał ktoś z was truskawki ? Jakie były zarobki ?

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Ja planowałem iść zbierać borówki (nieźle można zarobić) albo na truskawki. Zbierał ktoś z was truskawki ? Jakie były zarobki ?
Borówka bardziej opłacalna. Dużo bardziej bym nawet powiedział, a i mniej męcząca ;)

ziolek00 6

ziolek00

Użytkownik
byłes, kiedys czytałem w gazecie ze kasa jest bardzo dobra
Kasa bardzo dobra ???? Ale jak tam skromnie żyjesz i kasę wysyłasz do polski, ewentualnie odkładasz, i zamierasz po jakimś czasie zjechać. Bo jak masz tam pracować i normalnie żyć to wyjdzie Ci na równi... :jezora:

Do góry Bottom