>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Zaległe mecze 4. kolejki Enea Ekstraligi - 27 maja 2012

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP

W najbliższą niedzielę odbędą się dwa zaległe spotkania:
Stelmet Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno, 19:30

PGE Marma Rzeszów - Unibax Toruń, godz. 20:00

Zachęcam do podawania typów z uwzględnianiem bukmacherów.

Otrzymane punkty reputacji: +9
radula 5,4K

radula

Użytkownik
Bez Darcy Warda pojedzie Toruń do Rzeszowa. Za Niego oczywiście Z/Z jednak uwazam,że mimo to poważne osłabienie Torunian. Ciekawe jaka oferte wystawią buki.

vde 119

vde

Użytkownik
Z/Z
Holder 3
Sullivan 2 (pod warunkiem, że tor nie będzie zbyt przyczepny bo tak 1-2)
Miedziński 1-2
Pulczyński 1-0
Czyli w zamian za Warda, który był w stanie wyciągnąć spokojnie 11 pkt , w ramach Z/Z Unibax może spodziewać się zdobyczy rzędu 6-8 pkt. Mając na względzie, że mecz byłby z Wardem wyrównany, można pokusić się nawet o zagranie na zwycięstwo Rzeszowian. Jeśli kurs będzie wysoki to np. 1x albo jakieś minimalne handi typu +2,5 ale pewnie kurs będzie zbyt niski.

S 310

slawek-80

Użytkownik
Z/Z
Holder 3
Sullivan 2 (pod warunkiem, że tor nie będzie zbyt przyczepny bo tak 1-2)
Miedziński 1-2
Pulczyński 1-0
Czyli w zamian za Warda, który był w stanie wyciągnąć spokojnie 11 pkt , w ramach Z/Z Unibax może spodziewać się zdobyczy rzędu 6-8 pkt. Mając na względzie, że mecz byłby z Wardem wyrównany, można pokusić się nawet o zagranie na zwycięstwo Rzeszowian. Jeśli kurs będzie wysoki to np. 1x albo jakieś minimalne handi typu +2,5 ale pewnie kurs będzie zbyt niski.
Jakiekolwiek handi dodatnie na Rzeszów w tym meczu to marzenie. Wobec absencji Warda drużyna z Rzeszowa jest faworytem tego meczu i nie sądzę aby sam kurs na zwycięstwo na gospodarzy był większy jak 1,4 - 1,5. A handi ujemne na Rzeszów będzie oscylować w granicach min. 4,5pkt.
Takich samych kursów spodziewam się na mecz w Zielonej Górze.

jacobk 0

jacobk

Użytkownik
Witam,
Co do meczu Falubaz - Unia:
W Lesznie jest dosyć duże ciśnienie na ten mecz (jak zawsze zresztą). Mobilizację widać i słychać. Damian Baliński gościł u siebie przez tydzień Briana Kargera i podobno ma uszykowane niezłe silniki (to taka ciekawostka). Generalnie nie raz zdarzało się, że Unia jechała do Zielonej jak na ścięcie, a wywoziła 2 punkty. Mam przeczucie,ze teraz też są w stanie i powalczą o zwycięstwo. Na fali wznoszącej jest Przemek Pawlicki, Jarek odzyskuje formę, Baliński musi się pokazać jeżeli chce mieć miejsce w składzie. Juniorkę Unia tez ma niczego sobie. Jestem pewien, że Pavlic dorzuci swoje, tor w Zielonej zawsze mu leżał.
Myślę, że jak Unia dostanie handi +6 lub więcej to śmiało można to grać.Taki jest mój typ na ten mecz.
Pozdrawiam.

C 147

cococabana

Użytkownik
Timo Lahti został zawodnikiem PGE Marmy Rzeszów. Być może młody Fin będzie miał okazję zadebiutować w rzeszowskim zespole już w niedzielnym meczu z Unibaksem Toruń.
20-latek trafił do klubu z Rzeszowa na zasadzie wypożyczenia z Lokomotivu Daugavpils. W piątek Lahti został potwierdzony do startów w PGE Marmie przez Polski Związek Motorowy. Fin ma wziąć udział w piątkowym treningu na rzeszowskim torze.

zródło: pzm

--------------------------------------------------------------------------
Szczerze to watpie zeby akurat w tym spotkaniu zadebiutowal bo niby za kogo? Kuciapa owszem megaslaby ale u siebie zawsze cos tam walczy chyba ze Kylmaekorpi po kontuzji na treningach sie nieciekawie prezentuje. Ma ktos jakies informacje o jego ewentualnym starcie czy typowy kontrakt by postraszyc reszte ?

S 310

slawek-80

Użytkownik
Na Tobet pojawiły się kursy na mecz w Zielonej Górze. Falubaz jest dla mnie faworytem ale wystawianie kursu tylko 1,10 na gospodarzy, a 7,00 na gości to lekka przesada. Spodziewałem się handi w granicach 4,5 ale wobec handi 10,5 skłonny jestem zagrać na Leszno zwłaszcza po kursie 2,0.

A 0

aparat123

Użytkownik
Mecz Zielonej Góry z Unią Leszno zakończy się w mojej opinii pewnym zwycięstwem myszy. Unia postawiła w tym sezonie na młodzież co widać, nie tyle co jeżdząc u siebie co widać to na wyjazdach. Młodzi nie radzą sobie w taki sposób co każdy by od nich oczekiwał po ostatnim sezonie...brak doświadczenia robi swoje i uwidacznia się w meczach na wyjeździe. Myszy, dla których im dłużej trwa sezon tym stają się silniejsze( powrót do pełnego zdrowia Davidssona i częściowa wzwyżka formy holty i protasia) do tego atomowy i co najważniejsze ustabilizowany dudek, bardzo szybki Jonsson, powinno dać im przewage w granicach min 12 pkt.
Stelmet falubaz Zielona góra - Unia leszno H(0-10,5) 1 1,72 TOBET✅

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno +10,5 2 @ 2,00 Tobet ⛔ 51-39
Nie spodziewałem się takich kursów, ja szacowałem kursy w granicach 1,5 i więcej na Falubaz. Więc taki kurs jaki mamy na Unię Leszno to ogromne value. Jednak bezpieczniej będzie pograć handicap aż 10,5 punktów. Według mnie Unia spokojnie zrobi 40 punktów w Zielonej Górze. Hampel po chwilowym dołku wraca do optymalnej formy, u braci Pwalickich też zwyżkuje forma. Pavlic coś dorzuci bo jest w niezłej formie. Jedzie Baliński i będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony a w Zielonej Górze jeździć potrafi. W razie niekorzystnego wyniku można przecież korzystać z rezerwy taktycznej a w drużynie Romana Janowskiego ma kto jechać w ramach tej rezerwy. Falubaz ostatnio nie jechał. Ostatnie zawody to 13 maja w tej kpinie i żenadzie w Gorzowie. A tam byli słabi, ja wiem że u siebie są mocni ale moim zdaniem nie na tyle by wygrać 51-39 z Unią. Jonsson nie jest w najwyższej formie, Protasiewicz mnie nie przekonywuje. Dudek fruwa i to spory atut. Ale z kolei taki Holta, Davidsson i Loktajew to spore zagadki i przy tak mocnych rywalach ciężko będzie o solidnie zapunktowanie.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Nie spodziewałem się takich kursów, ja szacowałem kursy w granicach 1,5 i więcej na Falubaz.
gdyby były takie kursy to buki by zbankrutowały, albo wszyscy by pobrali czym prędzej. Żadne to value na Leszno biorąc pod uwagę słabą postawę leszczyńskiej młodzieży na wyjazdach. Baliński i Pavlic to jest większa niewiadoma niż Holta i Davidsson, Protasiewicz dobrze dysponowany w Szwecji + jeden przebłysk w Gorzowie także u siebie poza Jarkiem rywala mieć nie powinien. Wierzysz w to, że Jonsson po jednym słabym GP zniży się do poziomu Przemka Pawlickiego czy Pavlica na własnym torze? Zarówno kurs jak i handi jest wystawione odpowiednio, bo to nie jest Leszno z zeszłego sezonu. Chcieli zbudować polską Piraternę, ale to nie wyszło i ten sezon będzie słabiutki w wykonaniu Byków, a jestem niemal przekonany, że w tym dwumeczu punktu bonusowego nie wyciągną. 6 startów Dudka + Protasiewicz i Jonsson to już powinno być w granicach 38 oczek. Holta z Davidssonem spokojnie przekroczą granicę 6.5, a i Loktajew potrafi zaskoczyć co już raz w tym sezonie pokazał. Mam nadzieję, że ludzi mających zamiar zagrać na zwycięstwo Leszna wyprowadzę z tego jakże wielkiego błędu.

pietrox 3

pietrox

Użytkownik
Zgadzam się z Feekusem i też odradzam na granie Leszna z handi. Wydaje mi się, że Falubaz w tym meczu zaskoczy i wygra ten mecz powyżej 10 punktów. Nie przekonuje mnie ta młoda drużyna z Leszna po tym co widziałem na własne oczy w Tarnowie.

M 126

mj_bull

Użytkownik
No dobrze, ale nie porównujcie Tarnowa z Zieloną Górą. Raz, że w tym sezonie Jaskółki mają znacznie większą siłę rażenia, dwa, że Bykom nigdy łatwo się nie jeździło na Mościcach. Nawet w złotym sezonie 2010, gdzie Leszczynianie wygrywali praktycznie wszystko i wszędzie przegrali z przeciętną wtedy drużyną Unii Tarnów. W Zielonej Górze jest zupełnie inaczej. Unia Leszno lubi tam startować i nie spodziewam się pogromu. Obie drużyny mają dziury w składzie, więc ciężko będzie odskoczyć na kilkanaście punktów. Ja poczekam na oferty reszty buków i wybiorę najwyższy z możliwych handi na Leszno. Wiadomo, że Falubaz jest zdecydowanym faworytem, ale bez przesady.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
gdyby były takie kursy to buki by zbankrutowały, albo wszyscy by pobrali czym prędzej.
Chyba nie tylko ja tak myślałem, bo użytkownik JacobK też pisze o handicapie w stronę Unii na poziomie +6. Więc wyjściowy kurs na Falubaz w takim wypadku wynosiłby 1,45-1,50. Także jego wypowiedź też cytuj a nie tylko moją.
Żadne to value na Leszno biorąc pod uwagę słabą postawę leszczyńskiej młodzieży na wyjazdach.
Nie wiem na jakiej podstawie obliczasz value. Bo jeśli uważasz że na Leszno kurs 7 to nie jest value to oceniasz szanse w tym typie 95-5% w stronę Zielonej Góry.
Baliński i Pavlic to jest większa niewiadoma niż Holta i Davidsson,
Ta ciekawe na jakiej podstawie wyciągasz te argumenty. Skoro sam Pavlic w tym roku zdobył 34 punkty, a dwójka z Falubazu razem zdobyła 21 punktów. Do tego Baliński na torze w Zielonej Górze zawsze spisuje się solidnie i na te 6 punktów spokojnie można liczyć. Bo chyba trener widzi na treningu co jest grane i z kapelusza go do składu nie wystawił.
Protasiewicz dobrze dysponowany w Szwecji + jeden przebłysk w Gorzowie także u siebie poza Jarkiem rywala mieć nie powinien. Wierzysz w to, że Jonsson po jednym słabym GP zniży się do poziomu Przemka Pawlickiego czy Pavlica na własnym torze?
Jaki przebłysk w Gorzowie? 6 punktów w 4 startach to przebłysk, już nie wspomnę o tym że dostał 5-1 z Zagarem i Iversenem to był nie zdolny do jazdy (odnosząc się jeszcze do tamtego meczu, to początkowo tymi złymi byli Gorzowianie ale po obejrzeniu powtórek widać jakie szuje są w Falubazie). W Szwecji odpalił ale jakich rywali tam miał. Jonsson zawodzi w tym roku w SE także liczenie że w końcu odpali to spore domysły.

Albo pisanie że Unia Leszno dostała lanie w Tarnowie to można odbić piłeczkę i napisać że Falubaz zaledwie zremisował na własnym torze z Unią Tarnów. I teraz mamy porównanie siły Falubazu a Unii Leszno. Tylko że mecz meczowi nie równy. Więc takie pisanie to tylko dla sztuki.

S 310

slawek-80

Użytkownik
Tak jak pisałem wcześniej, Falubaz jest dla mnie faworytem w tym meczu ale handi -10,5 po kursie 1,72 na gospodarzy jest mocno przesadzone. Skoro na wyjazdowy mecz Leszna z mocnym Tarnowem było handi tylko 6,5 po 1,85 to jak ma się do tego wyższe handi na przeciętną Zieloną Górę? Poczekam do niedzieli na oferty pozostałych buków, ale na ten mecz są dla mnie tylko 2 możliwości: albo zagranie handi +10,5 po 2,0 na Leszno albo... odpuszczenie wogóle tego meczu. Bo handi -10,5 po 1,72 na Zieloną Górę raczej nie zaryzykuje.
Tak jak myślałem Tobet na razie wstrzymał się wystawieniem kursów na 2 mecz w Rzeszowie ze względu na niewiadomy występ Warda. Nie pozostaje nic innego jak wpłacić pieniądze na MB i czekać do niedzieli na oferty wszystkich buków i wybierać wtedy z całej oferty najlepsze dla nas zdarzenia i kursy.

pietrox 3

pietrox

Użytkownik
nie wiem gdzie Ty widziałeś handi 6,5 po 1,85 ? bo z tego co pamiętam było -8, no ale nie ważne taka prawda, że mecz jest cięzki do wytypowania i sam go nie pogram.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Nie wiem na jakiej podstawie obliczasz value. Bo jeśli uważasz że na Leszno kurs 7 to nie jest value to oceniasz szanse w tym typie 95-5% w stronę Zielonej Góry.
tak właśnie mniej więcej oceniam szanse w tym meczu, Byki nie powinny mieć nic do powiedzenia jutro ;)
a ciekawe na jakiej podstawie wyciągasz te argumenty. Skoro sam Pavlic w tym roku zdobył 34 punkty, a dwójka z Falubazu razem zdobyła 21 punktów.
doskonałe porównanie... Falubaz jechał jedno spotkanie mniej niż Leszno to jak suma punktów może być zbliżona i coś odzwierciedlać? Unia jechała u siebie z najsłabszymi drużynami w stawce czyli Gdańsk, Wrocław i Częstochowa stąd nie dziwi mnie wcale taka zdobycz punktowa Królika. Zielonka nie miała do tej pory żadnego spotkania z tak łatwym rywalem - Bydzia wyjazd, wyjazd Gorzów, wyjazd Toruń i Tarnów dom, także fakt o ilości oczek Pavlica nie wiem po co przytoczyłeś.
Do tego Baliński na torze w Zielonej Górze zawsze spisuje się solidnie i na te 6 punktów spokojnie można liczyć.
Okej, zawsze coś jechał, ale ten sezon ma dramatyczny i został odsunięty od składu także to o czymś świadczy.
Bo chyba trener widzi na treningu co jest grane i z kapelusza go do składu nie wystawił.
Raczej gorzej od Batchelora jechać się nie da, skoro ten robi 4 punkty u siebie z Gdańskiem...
Jaki przebłysk w Gorzowie?
Wygrany jeden bieg co było dla wszystkich sporym zaskoczeniem, dlatego Falu zdecydowało się jechać dalej.
W Szwecji odpalił ale jakich rywali tam miał.
no faktycznie jakich miał... 12 punktów na torze Vetlandy to przecież nic. Pokonywał Emila, Crumpa i Hampela także typowych przeciętniaków. 10 punktów na wyjeździe w Piraternie gdzie jest Holder, Hancock, Janowski.. Zastanowiłeś się w ogóle nad tym zdaniem, które napisałeś?
Skoro uważasz, że to TAKIE value to graj sobie na Leszno, ale nie ma żadnych przesłanek, aby goście nawiązali jutro walkę w Zielonej Górze.

B 0

buba90

Użytkownik
Też uważam , że statystyki i poprzednie spotkania raczej wskazują spokojną wygraną Falubazów ale czasami ważniejsza od statystyk jest intuicja , tym bardziej w tak nieprzewidywalnym sporcie. Skoro kolega czuję ,że Unia może sprawić niespodziankę to być może tak być , są zapewne ku temu przesłanki . Na pewno Leszczynianie mają jeszcze spore rezerwy jeśli chodzi o forme niektórych zawodników . Jarek cięzko powiedzieć że zawodzi ale stać go na robienie 14-15 w każdym meczu nawet w Zielonej Górze , Baliński już nie raz potrafił zaskoczyć na + lub na - , że ma spore umiejętności ciężko tu dyskutować . Pawliccy raczej robią swoje a do tego Przemek chyba złapał mega formę, zobaczymy jak reszta młodych . Moim zdaniem Handi +10,5 jest jak najbardziej do grania . Jak wiadomo przy rożnicy 6 pkt można robić rezerwy a Unia liderów ma zacnych .

dawtom91 1,5K

dawtom91

Użytkownik
Zgadzam się z graczem Feekus.
W mojej prywatnej opinii Falubaz ma skład ULTRA MOCNY. Na razie, nie najlepiej jadą, ale mają AJ, Protasa, Holtę itd., mając Dudka z taką formą pokonają jutro wysoko Unię.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Aleksandr Łoktajew over4,5 1,60 Tobet [4pkt] w 4 jegu biegu trochę warunki torowe przeszkodziły szkoda.⛔

Wydaje mi się,że ten typ wygląda naprawdę dobrze a linia jest troszkę za niska. Wiem,że w parze jeździ z AJ a później z Protasiewiczem ale dzisiaj rywali w każdym biegu ma do objechania. Jak do tej pory ogólnie Łoktajew wygląda naprawdę dobrze. Średnia pkt na mecz to 5,5 a na własnym torze 1,6pkt w biegu. Dzisiaj ogólnie widzę spokojna wygraną gospodarzy i do tego ok6-8pkt Łoktajewa. Polecam!

pablo32 33

pablo32

Użytkownik
Ten sam typ miałem podać. Tobet kieruje się prawdopodobnie występem Rosjanina w Gorzowie (0,D,W). Jednak ja bym na to tak nie spoglądał, bowiem Gorzów nie ma dziur w składzie, tym bardziej na własnym torze, i ciężko z kimkolwiek wygrać (nie patrz - Cyfer). Falubaz trenował przed meczem z Lesznem, opadów nie zapowiadają, więc tylko grać na Loktajewa!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom