Kupon #68
China Open [Pekin, Chiny]
????
Ana Ivanovic vs Varvara Lepchenko
Typ: Over 20.5 G
Kurs: 2.00 [Bet365]
Stawka: 10.00 PLN
Notatka:
Aż takie faworyzowanie Serbki w meczu z Lepchenko jest trochę dziwne, bo ostatnie wyniki oraz gra Any nie mogą nastrajać jej sympatyków pozytywnie. Ale nie należy zapominać, że Ivanovic papiery na granie w tenisa posiada. Nie tajemnicą jest, że Serbka opiera zdobywanie punktów o mocne, forehandowe walniecie (topspinowe lub slajsem) i jak ten element zawodzi, to kaplica i piękna Ana nie umie się ogarnąć żeby zaproponować cokolwiek innego. Wtedy rywalka (niezależnie kto stoi po drugiej stronie siatki) może się wyluzować i przebijać czekając na błąd... Od dna, które osiągnęła na Rogers Cup - rowerka z Vinci - coś jakby się do przodu ruszyło. FH funkcjonuje sinusoidalnie, raz jest, a raz go nie ma, jak będzie dzisiaj to zobaczymy, ale myślę, że przynajmniej w jednym secie będzie sprzymierzeńcem Serbki. Co do Varvary - dla mnie jest to tenisistka podobna do Ivanovic (warsztatowo jednak gorsza, lecz aktualnie w lepszej formie), bo grę opiera na bombach z FH. Jak wchodzą to OK, jak nie to zaczynają się schody. A u Amerykanki również różnie z tym bywa. Reasumując - wygra dzisiaj ta, która częściej będzie trafiać swoją bronią atutową. Która? Nie umiem wskazać. Niemniej wydaje mi się że mecz może być zacięty, stąd propozycja gry na over gemowy
Wynik: 4/6 7/5 6/1
10.00 PLN
Kupon #69
????
Romina Oprandi vs Camila Giorgi
Typ: 2
Kurs: 2.00 [Bet365]
Wynik: 7/5 6/2
10.00 PLN
Kupon #70
????
Julia Goerges vs Samantha Stosur
Typ: 2 @1.25 7/6 (2) 4/6 7/5
????
Victoria Azarenka vs Sabine Lisicki
Typ: V. Azarenka 2:0 @1.40 6/4 6/2
AKO: 1.75 [Bet365]
Notatka:
Przywołuję w pamięci grę Australijki w meczach z Sharapovą w Tokio oraz z Azarenką i Robson na Flushing Meadows oraz ostatnie pojedynki Niemki i zestawienie wypada naprawdę miażdżąco na niekorzyść Julii. Ostatnimi czasy Goerges gra strasznie, razi błędami i nieporadnością co Samantha powinna wykorzystać i pewnie zameldować się w 1/8F. Julia jest już chyba zmęczona sezonem i w moim odczuciu nie ma na tą chwilę argumentów do nawiązania walki z regularną ostatnio Stosur. Australijka walczy jeszcze o wejściówkę na
Masters, więc nie ma mowy że odpuści.
Co do Azarenki... Nie ma sensu wrzucać tutaj opowieści z Sandałowego Lasu i rozpisywać się o formie obydwóch dziewczyn, bo kto ma oczy to widzi w jakich miejscach są obie tenisistki. Azarenka rozjechała Francuzkę Cornet grając w mojej opinii na 70% możliwości. Lisicka męczyła się z Hiszpanką rozstrzygając pojedynek w trzech setach. Pewnie, że Vika zamuli raz czy dwa, bo to u niej ostatnio norma, ale jak Samuel Sumyk pogrozi w odpowiednich momentach palcem to Białorusinka podkręci tempo i wypunktuje Sabine. Ostatnio trzysetowe pojedynki Vika rozgrywała z Williams, Sharapovą i Stosur (wszystko US Open), a żeby znaleźć wcześniejszy to trzeba by się cofnąć do dnia 30 lipca i 1R turnieju olimpijskiego, gdzie pomęczyła ją Rumunka Begu. Według mnie Niemka nie wzniesie się na swoje wyżyny i nie będzie w stanie urwać Azarence seta (no chyba że Vike dopadną w trakcie meczu zawroty głowy
)
edit:
Źle oszacowany typ. Niemka zagrała o wiele lepiej niż ostatnimi czasy i zasłużenie wygrała. Błędy były, ale i tak Australijka popełniła ich dużo więcej (np. 14 DF!). I tak oto przekreślana przeze mnie niespodzianka stała się faktem :?
10.00 PLN
Kupon #71
????
Sorana Cirstea vs Maria Sharapova
Typ: S. Cirstea +6.5 G
Kurs: 1.66 [Bet365]
Wynik: 2/6 2/6
10.00 PLN