>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zakłady według OEB

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #35
Bell Challenge [Quebec City, Kanada] - Kwalifikacje + I R

???? Kristina Mladenovic vs Gabriela Dabrowski

Typ: 1 @1.25 ✅ ▶ 6/4 2/6 6/4

???? Romina Oprandi vs Annika Beck

Typ: 1 @1.53 ⛔ ▶ 1/6 6 (11) /7
AKO: 1.91 [Bet365]
Stawka: 10.00 PLN

⛔ 10.00 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +4
oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #37
Tashkent Open [Tashkent, Uzbekistan]

???? Galina Voskoboeva vs Anna Chakvetadze

Typ: A. Chakvetadze wygra #1 set
Kurs: 1.61
Stawka: 15.00 PLN

Notatka:

Rosjanka chyba postanowiła na poważnie powalczyć o jakiś awans w rankingu. Czas najwyższy... Przed Taszkientem dotarła do finału ITFu w Bronxie, gdzie po trzysetowym boju musiała uznać wyższość Rominy Oprandi. Przebijając się przez kwalifikacje wygrała m.in. z Tsurenko i Kudryavtsevą. Na dziesięć ostatnich spotkań tylko w dwóch nie wygrała pierwszego seta. Voskoboeva z kolei sześć razy musiała uznać wyższość rywalki. Do tego po powrocie karuzeli WTA na hard spisuje się mocno średnio. Poza tym Galina to Galina - przestoje i fochy to u niej chleb powszedni. Liczę, że i tym razem słabo wejdzie w mecz, a Chakvetadze odwrotnie - zdeterminowana żeby wygrać. Oby tak się stało. Zobaczymy.

edit:
Katastrofalny typ... Zupełnie na odwrót niż przewidywałem się potoczyło wszystko. Rosjanka mnóstwo piłek wyrzucała grając z głębi kortu, a przy siatce marnowała nawet piłki na rakiecie. A Galina, cóż... wypunktowała ją na chłodno.

Wynik: 6/1 6/3

⛔ 15.00 PLN

Kupon #38
Bell Challenge [Quebec City, Kanada]

???? Annika Beck vs Kristina Mladenovic

Typ: 2
Kurs: 2.20

Notatka:

Zaufam jeszcze raz Francuzce. Mimo iż przebijała się przez eliminacje. Mimo iż ma w nogach dwa trzysetowe pojedynki. Mimo iż jakiegoś wielkiego szału nie gra. Dla mnie mecz z cyklu pół na pół, więc stawiam na Mladenovic po lepszym kursie.

Wynik: 6/4 4/6 3/6

✅ 12.00 PLN

Kupon #39

???? A. Rosolska/H. Watson vs S. Dubois/H. El-Tabakh

Kurs: 2.75

Notatka:

A tu postawię na gospodynie po dobrym kursie.

Wynik: 6/2 6/2

⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #40
???? Irina Camelia-Begu vs Urszula Radwańska
Typ: 1
Kurs: 2.50 [Bet365]
Wynik: 6/3 6/3
✅ 15.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
PODLICZENIE KUPONÓW #21-40

WYGRANE: 11
ZWROTY: 0
PRZEGRANE: 9

ILOŚĆ TYPÓW: 15 / 0 / 10

???? 13 / 0 / 9
⚽ 2 / 0 / 1

SALDO: ✅ 68.90 PLN

PODLICZENIE ZBIORCZE (KUPONY #1-40)

WYGRANE: 23
ZWROTY: 1
PRZEGRANE: 16

ILOŚĆ TYPÓW: 32 / 2 / 17

???? 25 / 2 / 16
⚽ 6 / 0 / 1
Inne: 1 / 0 / 0

SALDO ZBIORCZE: ✅ 113.45 PLN

Notatka:

Od zakończenia US Open mała czarna seria... Dobrze, że tym co ugrałem wcześniej udało się pokryć straty z niej i jeszcze wyjść na plus, nawet nieco większy niż w poprzedniej serii kuponów. Na razie nie zamierzam nic zmieniać w swojej grze, bo przy takim kapitale początkowym (200.00 PLN) osiągnięcie celu, czyli 1000.00 PLN nie jest jakimś hop-siup. Wydaje mi się, że trzeba małymi stawkami, proporcjonalnymi do budżetu powolutku posuwać się do przodu. Kluczem będzie skuteczność typów. Oby udało się ją poprawić, a w najgorszym przypadku utrzymać na takim poziomie jak obecnie.

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #41

???? Donna Vekic vs Irina-Camelia Begu

Kurs: 1.72 [Bet365]

Notatka:

Postawię na Rumunkę. Widziałem co zagrała z młodszą Radwańską i wydaje mi się, że może pokusić się o zwycięstwo w turnieju. Żebyśmy się źle nie zrozumieli - Begu z Ulą żadnego szału nie zagrała, nie była to gra na poziomie wow i ach. Ale myślę, że taka forma jaką ma na teraz Irina-Camelia na taki turniej jak Taszkient może wystarczyć. Szczerze mówiąc, to nie udało mi się zobaczyć na tym turnieju Donny Vekic w akcji. Jednak jak przejrzeć jej ostatnie występy to się okaże, że dla tej panny finały to chleb powszedni. Naturalnie zachowując proporcje dla rangi turniejów w jakich te finały zanotowała. Bo na ostatnich pięć finałów trzy wtopiła. A każda z jej finałowych rywalek jest dla mnie anonimowa (poważnie mówię... żadnej z nich nigdy nie widziałem w meczu więc nie wiem co tak naprawdę grają). Teraz dostaje w finale zawodniczkę &#39;z nazwiskiem&#39;, po której mniej więcej wiadomo czego się spodziewać. A spodziewam się takiej gry jak z Voskoboevą i Ulą. Że będzie trzymać długie wymiany, że od czasu do czasu zagra po krosie z topspinową rotacją, że będzie chodzić do siatki jak wyczuje dobry moment. Wyrzucić też pare piłek na pewno wywali za linię. A Vekic nie wywali? Też kilka razy wyrzuci. A dorzucając Cornet do wspomnianych dwóch dziewczyn to drabinka Rumunki robi na mnie większe wrażenie. Z oponentek Vekic tylko przy Jovanovski zapala mi się czerwona lampka. Druga lampka zapala mi się, jak patrzę na bilans na hardzie Chorwatki... Mimo tego skieruję się w kierunku Begu.

edit:
Spokojna wygrana Rumunki. Cały mecz miała, można powiedzieć, pod kontrolą. U Vekic wyszedł brak doświadczenia (bodaj 16 lat ma), ale warto tę dziewczynę obserwować, bo widać gołym okiem że coś gra i ma szansę się wybić.

Wynik: 4/6 4/6

✅ 7.20 PLN

Kupon #42

???? Lucie Hradecka vs Lauren Davis

Kurs: 2.00 [Bet365]

Wynik: 6/4 6/2

✅ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #43
Bundesliga [3. Kolejka]
⚽ Hannover 96 vs Werder Brema
Typ: X
Kurs: 3.55 [Tobet]
edit:
Wprost nie wierzę... 2:2 &#39;92 minuta, ostatnia akcja meczu... kontra, wrzutka w pole karne, a tam przewrotką popisuje się Huszti... Piękna bramka, ale kupon nie wchodzi :? Urok bukmacherki, piękno Bundesligi... Swoją drogą mecz na naprawdę wysokim poziomie, emocji tyle co w całej kolejce naszej rodzimej Ekstraklasy ;)
Wynik: 3:2
⛔ 10.00 PLN

Kupon #44
Bundesliga [3. Kolejka]
⚽ Greuther Furth vs Schalke 04
Wynik: 0:2
✅ 10.00 PLN

Kupon #45
[Davis Cup]
???? M. Granollers/M. Lopez vs B. Bryan/M. Bryan
Kurs: 3.50 [Bet365]
Wynik: 3/6 6/3 5/7 5/7
⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #46
Guangzhou International Women&#39;s Open [Guangzhou, Chiny] + Korea Open [Seul, Korea Południowa] - 1R

???? Timea Babos vs Bojana Jovanovski
Typ: 2 @1.66 ✅ ▶ 1/6 3/6
???? Polona Hercog vs Ekaterina Makarova
Typ: 2 @1.25 ✅ ▶ 4/6 1/6
AKO: 2.08 [Bet365]
Notatka ad. E. Makarova:
Rosjanka ostatnimi czasy prezentuje pewien poziom i jak przegrywa, to z konkretnymi zawodniczkami. Gra solidnie i w miarę równo, czego nie można powiedzieć o Polonie, która w tym sezonie jest mocno chimeryczna. Jak się przyjrzeć to w tym roku miała dwa dobre turnieje - w Charlestone i Bastad. Jak by nie było na cegle. Zobaczmy jak się więc prezentuje jej bilans na hardzie: zagrała 17 meczów, a wygrała sześć, z czego jeden przez krecz rywalki. A jak to wygląda u Ekateriny? 24/16, a więc zdecydowanie lepiej. Poza tym, Rosjanka jest leworęczna w czym również upatruję jej przewagi. Buki słusznie określają ją mianem zdecydowanej faworytki, a ja podzielam ten pogląd.
✅ 10.80 PLN

Kupon #47
Korea Open [Seul, Korea Południowa] - 1R

???? Vania King vs Kiki Bertens
Kurs: 2.25 [Bet365]
Notatka:
Jeśli gdzieś miałbym szukać doga to chyba właśnie w tym pojedynku. Młoda Holenderka ostatnio pokazała się z dobrej strony kilka razy, a to w Montrealu, gdzie przebiła się przez kwalifikacje i uległa Woźniackiej w 2R, a to na US Open, gdzie była w stanie wygrać z mocno faworyzowaną zawodniczką gospodarzy, Christiną McHale. W ogóle to blondwłosa Kiki rozgrywa przełomowy dla swojej kariery sezon, widać że robi jakiś postęp. Jeszcze na początku sezonu bujała się w okolicach 170 miejsca w rankingu i po jakichś egzotycznych turniejach typu Irapuato czy Poza Rica. A teraz jest w miejscu, gdzie może mierzyć się ze światowa czołówką i ta konfrontacja tak źle nie wygląda, bo na rozkładzie ma takie nazwiska jak Safarova, Petrova czy wspomniana McHale. A Vania King lepiej w moim odczuciu prezentowała się na początku sezonu niż teraz. Poza wynikiem z Waszyngtonu to nic ciekawego nie osiągnęła ostatnimi czasy. Znaczenie może mieć fakt, że tym razem nie będzie grała na swojej ziemi, a w Azji. Zobaczymy czy jakoś to na nią wpłynie.
Wynik: 3/6 1/6
✅ 12.50 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #48
Guangzhou International Women&#39;s Open [Guangzhou, Chiny] - 1R
???? Urszula Radwańska vs Melinda Czink ✅ ▶ 7/6 (1) 6/2
Typ: 1 @1.36
???? Yung-Jan Chan vs Jie Zheng ZWROT ▶ 3/5 Ret.
Typ: 2 @1.28
AKO: 1.74 [Bet365]
Notatka:
Ula ostatnimi czasy gra na miarę oczekiwań. Arsenał zagrań i aktualna forma na pewno na jej korzyść w konfrontacji z Węgierką. Liczę też, że po Taszkiencie dostała reprymendę od papy Radwańskiego za to co robiła w #2 secie meczu półfinałowego z Begu, bo praktycznie rzecz biorąc oddała go Rumunce, a na pewno nie postawiła żadnych warunków. A że Ula znana jest z tego, że litanii papy słuchać nie lubi, to może weźmie się w garść żeby przynajmniej po tym meczu nie była zmuszona wysłuchiwać ;). A co do Chinki to też pewna ustalona marka, gra u siebie, rozstawiona z dwójką, no ciężko mi uwierzyć, żeby odprawiła ją bliżej mi nieznana Yung-Jan Chan z Tajwanu.
edit:
Ula planowo, choć w pierwszym secie mogło być różnie. Z kolei Tajwanka poddała mecz z powodu jakiegoś urazu (nie wiem jakiego, na livescore nie podali) przy stanie 3/5 *0:30 i serwisie Jie Zheng. Szkoda, bo Chinka była na jak najlepszej drodze do zwycięstwa.
✅ 5.40 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #49
Champions League [Grupa D]
⚽ Real Madryt vs Manchester City
Typ: 2 DNB
Kurs: 5.00 [Bet365]
Notatka:
Robi się mała masówka przeciwko Realowi, ale zamierzam do niej dołączyć ;) City moim zdaniem naprawdę ma szanse z Mistrzem Hiszpanii, a nuż się uda. A po takim kursie w zakładzie ze zwrotem w przypadku remisu grzechem byłoby nie spróbować ;)
Wynik: 3:2
⛔ 10.00 PLN

Kupon #50
Champions League [Grupa B]
⚽ Montpellier vs Arsenal Londyn
Typ: X2 @1.36 ✅ ▶ 1:2
⚽ Olympiakos Pireus vs Schalke 04
Typ: X2 @1.44 ✅ ▶ 1:2
AKO: 1.96 [Bet365]
✅ 9.60 PLN

Kupon #51
Korea Open [Seul, Korea Południowa] - 2R
???? Galina Voskoboeva vs Kaia Kanepi
Kurs: 2.10 [Bet365]
Notatka:
Postawię pieniążka na Madame Voskoboevą, bo moim zdaniem buk zawyżył lekko kurs na Galinę. Już śpieszę z wyjaśnieniem o co chodzi. Mianowicie... nie wiadomo w jakiej formie jest Kaia Kanepi. Jest to jej pierwszy turniej od French Open, później z powodu kontuzji nie pojawiała się w Tourze aż do teraz. Mimo tego, iż w tenisa nie grała to w rankingu WTA awansowała na miejsce 16, najwyższe w karierze (tak, takie cuda są możliwe, zainteresowanych odsyłam na oficjalną stronę Estonki, gdzie wyjaśnione jest co i jak). I chyba właśnie z powodu rankingu obu pań mamy kursy takie, a nie inne. A uważam, że Kazaszka w chwili obecnej formę ma na poziomie przyzwoitym. Zasygnalizowała ją na US Open (tak, mimo porażki z Hlavackovą - Czeszka grała dobry turniej; posypała się dopiero w meczu z Sereną) i ustabilizowała w Taszkiencie (porażka z Begu trochę na własne życzenie, miała mecz w garści, ale rzuciła Rumunce koło ratunkowe, a ta skwapliwie z tego skorzystała). A Kanepi to jak pisałem jedna wielka niewiadoma. O meczach pierwszej rundy nie ma co pisać, bo obie dziewczyny dostały nieznane szerszej publiczności reprezentantki gospodarzy, które na turnieju grały z dzikimi kartami i które dostały przewidywane baty. Wspomnę tylko, że przeciwniczka Kanepi ugrała gema zaledwie, natomiast przeciwniczka Galiny trzy gemy. Do myślenia może dać również fakt, że Voskoboeva dała tylko jedną szansę na breaka (wykorzystaną), natomiast Kanepi cztery szanse, ale za to wszystkie piłki wybroniła. Myślę, że wszystko co Estonka ma najlepszego w arsenale rzuci w pierwszym secie. Jak wygra (a Voskoboeva często traci pierwsze sety), to droga do zwycięstwa się otworzy, choć i wtedy Kazaszki bym nie skreślał. A jak się wygrać nie uda, to i raczej zwycięstwa w meczu bym się nie spodziewał. Jednym słowem stawiam na zawodniczkę ograną i będącą w rytmie meczowym.
Wynik: 2/6 2/6
⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #52
Guangzhou International Women&#39;s Open [Guangzhou, Chiny] - 2R

???? Laura Robson vs Jie Zheng

Kurs: 1.85 [Betclick]

Wynik: 6/3 6/3

✅ 8.50 PLN

Kupon #53
Champions League [Grupa E i F]

⚽ Chelsea Londyn vs Juventus Turyn

Typ: X2 @1.67 ✅ ▶ 2:2

⚽ Bayern Monachium vs Valencia

Typ: 1 @1.42 ✅ ▶ 2:1
AKO: 2.37 [Tobet]

✅ 13.70 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #54

???? Magdalena Rybarikova vs Klara Zakopalova

Typ: M. Rybarikova -1.5 G
Kurs: 1.90 [Bet365]

Wynik: 1/6 6 (6) /7

⛔ 10.00 PLN

Kupon #55

???? Varvara Lepchenko vs Anabel Medina Garrigues

Typ: 1 @1.50 ✅ ▶ 6/4 6/1

???? Nadia Petrova vs Maria Jose Martinez Sanchez

Typ: 1 @1.35 ZWROT
AKO: 2.03 [Tobet]

edit:
Nadia Petrova oddała mecz walkowerem. Albo jakiś uraz albo olewka i chęć odpoczynku przed Tokio.

✅ 5.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #56
Liga Europejska [Grupa C i L]

⚽ AEL Limassol vs Borussia M&#39;Gladbach

Typ: X2 @1.36 ✅ ▶ 0:0

⚽ FC Twente vs Hannover 96

Typ: Hannover +2 @1.25 ✅ ▶ 2:2
AKO: 1.70 [Bet365]
Stawka: 20.00 PLN

✅ 14.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #57
Bundesliga [4. Kolejka]

⚽ Schalke 04 vs Bayern Monachium

Wynik: 0:2

✅ 10.00 PLN

Kupon #58
Premier League [5. Kolejka]

⚽ Manchester City vs Arsenal Londyn

Typ: Arsenal +3 @1.11 ✅ ▶ 1:1

⚽ Liverpool FC vs Manchester United

Typ: United +2 @1.12 ✅ ▶ 1:2
AKO: 1.24 [Bet365]
Stawka: 70.00 PLN

✅ 16.80 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #59
Toray Pan Pacific Open [Tokio, Japonia]

???? Agnieszka Radwańska vs Jelena Jankovic
Typ: J. Jankovic +4.5 G
Kurs: 1.85 [Tobet]
Wynik: 6/2 7/5
⛔ 10.00 PLN

Kupon #60
Bundesliga [5. Kolejka]
⚽ Eintracht Frankfurt vs Borussia Dortmund
Kurs: 1.70 [Bet365]
Wynik: 3:3
⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
PODLICZENIE KUPONÓW #41-60

WYGRANE: 13
ZWROTY: 0
PRZEGRANE: 7

ILOŚĆ TYPÓW: 18 / 2 / 7

???? 8 / 2 / 4
⚽ 10 / 0 / 3

SALDO: ✅ 63.50 PLN

PODLICZENIE ZBIORCZE (KUPONY #1-60)

WYGRANE: 36
ZWROTY: 1
PRZEGRANE: 23

ILOŚĆ TYPÓW: 50 / 4 / 24

???? 33 / 4 / 20
⚽ 16 / 0 / 4
Inne: 1 / 0 / 0

SALDO ZBIORCZE: ✅ 176.95

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #61
Toray Pan Pacific Open [Tokio, Japonia] - 1/8

???? Agnieszka Radwańska vs Jamie Hampton

Typ: J. Hampton +6.5 G
Kurs: 1.66 [Bet365]

✅ 9.90 PLN

Kupon #62

???? Agnieszka Radwańska vs Jamie Hampton

Kurs: 7.05 [Tobet]
Stawka: 5.00 PLN

⛔ 5.00 PLN

Notatka:

Sześć gemów zapasu dla Amerykanki? Biorę ten zakład natychmiast. Pamiętam mecz obu pań na Indian Wells, wtedy to Hampton pokazała się z naprawdę dobrej strony. Pierwszy set zagrała wtedy zbyt bojaźliwie i przebiegł on pod dyktando Isi. Jednak w drugim młoda Jamie zagrała na większym luzie (może stwierdziła, że i tak przegrywa więc co jej szkodzi) i efekt był piorunujący, bo w pewnym momencie Agnieszka zaczęła być bezradna i ostatecznie set przegrała. Kto wie, jak tamten mecz by się skończył, gdyby nie krecz Amerykanki. Jeśli mnie pamięć nie myli dostała w trzeciej partii silnych skurczy, aż tak tempo spotkania wpłynęło na jej organizm. Kojarzę też wypowiedź pomeczową Wiktorowskiego, który wymigiwał się od odpowiedzi na pytanie czy Radwańska dałaby jej radę; oświadczył tylko, że wytrzymałość to część tenisowego rzemiosła a Isia jest przygotowana fantastycznie itp. bla bla bla. Dodam jeszcze, że w marcu Agnieszka jak dla mnie prezentowała lepszą formę niż obecnie. A Hampton na pewno tamto spotkanie dobrze pamięta, wie jaka gra przynosiła jej punkty, więc według mnie będzie starać się odtworzyć ten schemat, czyli walić kątowo z FH, bo to był klucz do sukcesu wtedy. Jeśli będzie często trafiać, to nawet może ten mecz wygrać. Od powrotu Touru na hard Hampton radzi sobie dobrze. W Tokio w 2R pokonała rozstawioną z #15 Kaie Kanepi, finalistkę z Seulu. W ogóle będzie to piąte spotkanie Jamie w Tokio (ma za sobą też dwie rundy kwalifikacji) w czym też upatruję lekkiego plusa dla niej, bo japoński beton jest ponoć wolniejszy niż standardowy hard, tak więc mślę, że po dziewięciu zagranych już tutaj setach zdążyła obadać specyfikę nawierzchni. A Isia grała tylko z Jeleną Jankovic, bo w 1R miała wolny los. Z Serbką wygrała po dość dziwnie przebiegającym meczu. Na otwarcie dała się bowiem przełamać, ale szybko wyszła na prowadzenie, bo Jankovic zaprezentowała widzom festiwal błędów, który trwał do #4 gema drugiego seta. Wtedy Serbka zaczęła w końcu trafiać i od 0:3 wyszła nawet na 5:4 i miała własny serwis. I znów nastąpił zwrot akcji, u Serbki znów zaczęły pojawiać się błedy własne (w tym DF w kluczowych momentach), a Iśka się uspokoiła i ostatecznie wygrała trzy kolejne gemy, a w konsekwencji mecz. Decydującego punktu nie zdobyła jednak po jakiejś ładnej akcji, a walnięciu piłki w siatkę przez Jankovic, czyli jak większośc pkt w meczu. Moim zdaniem Amerykanka postawi Radwańskiej poprzeczkę trochę wyżej i pokryje handicap. Zwycięstwo również jest w jej zasięgu, choć faworytką na pewno jest Isia; jednak nie aż taką jak mogłyby sugerować kursy.

Wynik: 6/4 6/3

Kupon #63

???? Victoria Azarenka vs Roberta Vinci

Typ: Over 18.5 G
Kurs: 1.90 [Bet365]

edit:
Zabrakło gema, choć Włoszka miała wiele szans na jego ugranie. Tym bardziej szkoda, ale trudno.

Wynik: 6/4 6/2

⛔ 10.00 PLN

Kupon #64

???? Lucie Safarova vs Maria Sharapova

Typ: L. Safarova +5.5 G
Kurs: 1.72 [Bet365]

Wynik: 2/6 6 (5) /7

✅ 7.20 PLN

Kupon #65

???? Caroline Wozniacki vs Na Li

Kurs: 2.10 [Bet365]

Wynik: 4/6 6/3 6/4

✅ 11.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #66
Premier League [6. Kolejka]

⚽ Everton vs Southampton

Typ: Southampton +3 @1.28 ✅ ▶ 3:1

⚽ Reading vs Newcastle United ✅ ▶ 2:2

Typ: Newcastle +2 @1.10
AKO: 1.41 [Bet365]
Stawka: 25.00 PLN

✅ 10.25 PLN

Kupon #67
Bundesliga [6. Kolejka]

⚽ Borussia Dortmund vs Borussia M&#39;gladbach

Typ: M&#39;gladbach +3 @1.28 ⛔ ▶ 5:0

⚽ HSV vs Hannover 96

Typ: Hannover +2 @1.16 ✅ ▶ 1:0
AKO: 1.49 [Bet365]
Stawka: 40.00 PLN

⛔ 40.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #68
China Open [Pekin, Chiny]

???? Ana Ivanovic vs Varvara Lepchenko
Typ: Over 20.5 G
Notatka:
Aż takie faworyzowanie Serbki w meczu z Lepchenko jest trochę dziwne, bo ostatnie wyniki oraz gra Any nie mogą nastrajać jej sympatyków pozytywnie. Ale nie należy zapominać, że Ivanovic papiery na granie w tenisa posiada. Nie tajemnicą jest, że Serbka opiera zdobywanie punktów o mocne, forehandowe walniecie (topspinowe lub slajsem) i jak ten element zawodzi, to kaplica i piękna Ana nie umie się ogarnąć żeby zaproponować cokolwiek innego. Wtedy rywalka (niezależnie kto stoi po drugiej stronie siatki) może się wyluzować i przebijać czekając na błąd... Od dna, które osiągnęła na Rogers Cup - rowerka z Vinci - coś jakby się do przodu ruszyło. FH funkcjonuje sinusoidalnie, raz jest, a raz go nie ma, jak będzie dzisiaj to zobaczymy, ale myślę, że przynajmniej w jednym secie będzie sprzymierzeńcem Serbki. Co do Varvary - dla mnie jest to tenisistka podobna do Ivanovic (warsztatowo jednak gorsza, lecz aktualnie w lepszej formie), bo grę opiera na bombach z FH. Jak wchodzą to OK, jak nie to zaczynają się schody. A u Amerykanki również różnie z tym bywa. Reasumując - wygra dzisiaj ta, która częściej będzie trafiać swoją bronią atutową. Która? Nie umiem wskazać. Niemniej wydaje mi się że mecz może być zacięty, stąd propozycja gry na over gemowy
Wynik: 4/6 7/5 6/1
✅ 10.00 PLN

Kupon #69

???? Romina Oprandi vs Camila Giorgi
Wynik: 7/5 6/2
⛔ 10.00 PLN

Kupon #70

???? Julia Goerges vs Samantha Stosur
Typ: 2 @1.25 ⛔ ▶ 7/6 (2) 4/6 7/5
???? Victoria Azarenka vs Sabine Lisicki
Typ: V. Azarenka 2:0 @1.40 ✅ ▶ 6/4 6/2
AKO: 1.75 [Bet365]
Notatka:
Przywołuję w pamięci grę Australijki w meczach z Sharapovą w Tokio oraz z Azarenką i Robson na Flushing Meadows oraz ostatnie pojedynki Niemki i zestawienie wypada naprawdę miażdżąco na niekorzyść Julii. Ostatnimi czasy Goerges gra strasznie, razi błędami i nieporadnością co Samantha powinna wykorzystać i pewnie zameldować się w 1/8F. Julia jest już chyba zmęczona sezonem i w moim odczuciu nie ma na tą chwilę argumentów do nawiązania walki z regularną ostatnio Stosur. Australijka walczy jeszcze o wejściówkę na Masters, więc nie ma mowy że odpuści.
Co do Azarenki... Nie ma sensu wrzucać tutaj opowieści z Sandałowego Lasu i rozpisywać się o formie obydwóch dziewczyn, bo kto ma oczy to widzi w jakich miejscach są obie tenisistki. Azarenka rozjechała Francuzkę Cornet grając w mojej opinii na 70% możliwości. Lisicka męczyła się z Hiszpanką rozstrzygając pojedynek w trzech setach. Pewnie, że Vika zamuli raz czy dwa, bo to u niej ostatnio norma, ale jak Samuel Sumyk pogrozi w odpowiednich momentach palcem to Białorusinka podkręci tempo i wypunktuje Sabine. Ostatnio trzysetowe pojedynki Vika rozgrywała z Williams, Sharapovą i Stosur (wszystko US Open), a żeby znaleźć wcześniejszy to trzeba by się cofnąć do dnia 30 lipca i 1R turnieju olimpijskiego, gdzie pomęczyła ją Rumunka Begu. Według mnie Niemka nie wzniesie się na swoje wyżyny i nie będzie w stanie urwać Azarence seta (no chyba że Vike dopadną w trakcie meczu zawroty głowy ;))
edit:
Źle oszacowany typ. Niemka zagrała o wiele lepiej niż ostatnimi czasy i zasłużenie wygrała. Błędy były, ale i tak Australijka popełniła ich dużo więcej (np. 14 DF!). I tak oto przekreślana przeze mnie niespodzianka stała się faktem :?
⛔ 10.00 PLN

Kupon #71

???? Sorana Cirstea vs Maria Sharapova
Typ: S. Cirstea +6.5 G
Kurs: 1.66 [Bet365]
Wynik: 2/6 2/6
⛔ 10.00 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +6
oeb 257

oeb