>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zakłady według OEB

oeb 257

oeb

Użytkownik
Witam wszystkich;
Uznałem, że czas najwyższy założyć swój własny wątek z typami. Na forum udzielam się od ponad pół roku, z większą tudzież mniejszą częstotliwością. Do tej pory od czasu do czasu umieszczałem w działach tematycznych swoje typy wraz z analizami, jednak naturalnie nie były to wszystkie zdarzenia, które grałem na kuponach. Temat zakładam bardziej dla siebie - do prowadzenia statystyk, ale jeśli ktoś z forumowiczów będzie się moimi typami podpierał, a co najważniejsze - będą pomocne w wychodzeniu na plus, to poza tym, że będzie mi miło, motywacja do prowadzenia tematu na pewno wzrośnie. I poniżej jeszcze kilka, ważnych moim zdaniem, informacji:

- Podliczenia będę prowadził po każdych 20 zagranych kuponach;
- Nie mam pojęcia z jaką częstotliwością będę zamieszczał typy. Jest to uzależnione od mojego wolnego czasu, konkretnych wydarzeń sportowych oraz wewnętrznego przekonania do słuszności ich zagrania;
- Wszystkie zamieszczone typy będą przeze mnie analizowane, natomiast nie wszystkie będą poparte analizą pisemną w tym temacie;
- Nie chcę deklarować konkretnych dyscyplin, które będę typował, bo nie chcę się ograniczać takimi rzeczami. Najczęściej będą pojawiać się zakłady z tenisa ziemnego i piłki nożnej. W sezonie zimowym mogą wpaść niektóre sporty zimowe;
- Prosiłbym o nie wpisywanie komentarzy w temacie. Jeśli ktoś z Was chciałby skomentować typy, podzielić się opinią czy sugestią - zapraszam na PW;
- Gram u trzech bukmacherów, gdzie posiadam konta: Bet365, Betclick oraz Tobet;
- Saldo początkowe dla potrzeb prowadzenia tematu ustaliłem sobie na 200 PLN;
- Celem jest uzyskanie salda 1000 PLN;

Tak więc czas zacząć!

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #1
Rogers Cup [Montreal, Kanada]

???? Michelle Larcher de Brito vs Mirjana Lucic

Typ: 2
Kurs: 2.62 [Bet365]
Stawka: 10.00 PLN

Wynik: 2/6 6/1 6/3

⛔ 10.00 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +6
oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #2
???? Carla Suarez Navarro vs Maria Jose Martinez Sanchez
Typ: 1
Kurs: 1.57 [Bet365]
Stawka: 20.00 PLN
Notatka:
Dla obu pań środowiskiem naturalnym jest cegła. Na innych nawierzchniach radzą sobie średnio. A nawet gorzej niż średnio. Na hardzie w tym roku Maria wygrała jeden mecz... Carla Suarez jest niewiele tylko lepsza, bo wygrała ich całe dwa. To w ramach ciekawostki, bo jak wiadomo czołówka WTA ostatni poważny turniej na tej nawierzchni grała w Miami, a więc dawno. Co było potem? Potem Martinez Sanchez powoli, acz nieubłaganie spadała w rankingu, aż do obecnie zajmowanej pozycji nr 86. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy wygrała zaledwie jeden mecz, w pierwszej rundzie turnieju olimpijskiego (z Poloną Hercog). Druga z Hiszpanek prezentuje się nieco lepiej, ale tylko nieco. Nie jest jakaś regularna, potrafi przegrać z zawodniczką z którą teoretycznie przegrać nie powinna, ale patrząc od drugiej strony - potrafi sprawić niespodziankę i wygrać z dziewczyną od niej wyraźnie lepszą (mam na myśli rakietę nr 5 - Samanthę Stosur - wprawdzie Australijka dołuje z formą, ale takie momenty też trzeba umieć wykorzystać). Bilans bezpośredni obu zawodniczek to 3:1 na korzyść Carli Suarez. Na nawierzchni twardej grały raz i wygrała właśnie Navarro, bodajże na Australian Open trzy lata temu. Reasumując, stawiam w tym pojedynku na młodszą i pewniejszą na ten moment Hiszpankę, bo któraś z nich ten mecz musi rozstrzygnąć na swoją korzyść. Niemniej w drugiej rundzie czeka rozstawiona Sabine Lisicki i jeśli kurs nie będzie jakoś bardzo niski, to chętnie pogram na Niemkę, niezależnie od tego z którą z Hiszpanek przyjdzie jej grać.
Wynik: 1/6 6/4 6/3
✅ 11.40 PLN

Kupon #3
???? Ekaterina Makarova vs Urszula Radwańska
Typ: Tie-break w meczu? NIE @1.33 ✅ ▶ 6/4 6/2
???? Roberta Vinci vs Yanina Wickmayer
Typ: #1 Set Under 9.5 G @1.80 ✅ ▶ 6/2 3/6 7/5
AKO: 2.39 [Bet365]
✅ 13.90 PLN

Kupon #4
???? Tamira Paszek vs Julia Goerges
Typ: Over 21.5 G
Kurs: 2.00 [Bet365]
Wynik: 6/2 6/1
⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #5

???? Anastasia Pavlyuchenkova vs Varvara Lepchenko

Kurs: 1.90 [Bet365]

Notatka:

Jeden z dwóch dzisiejszych meczy w Montrealu przy których buki nie określiły wyraźnej faworytki. Jednak ja widzę ją w osobie Amerykanki. W mojej opinii na ten moment jest w lepszej formie. Wprawdzie Anastasia zanotowała bardzo dobry miniony tydzień, bo zameldowała się w finale turnieju Citi Open w Waszyngtonie, to obiektywnie patrząc w drodze do owego finału pokonała zawodniczki z którymi po prostu musiała sie uporać jako turniejowa #1. W ostatnim meczu z kolei dostała lanie (1/6 1/6) od Magdaleny Rybarikovej, która choć solidna, to jakiegoś wielkiego szału nie gra. Na korzyść Rosjanki na pewno będzie działał fakt, że jest przetarta na hardzie. Lepchenko zaś od IO nigdzie nie grała, trzeba jednak odnotowac fakt, że tuż przed Olimpiadą wpadła na turniej do Carlsbadu (nawierzchnia betonowa), gdzie doszła do ćwiartki (tam porażka w decydującej partii po TB z będącą w gazie Nadią Petrovą). Jeśli chodzi o H2H to panie skrzyżowały (?) rakiety raz jeden zaledwie, w drugiej rundzie tegorocznego Wimbledonu. Po dwóch zaciętych setach lepsza okazała się Varvara Lepchenko. Na takie rozstrzygnięcie liczę również w dzisiejszym meczu, bo Amerykanka w tym roku zrobiła wyraźny postęp i jest na fali wznoszącej. Ostatnie trzy porażki odnotowała z zawodniczkami można powiedzieć topowymi - Kvitovą, Petrovą i Goerges (wtedy jakże odmienną od tej wersji Julii, którą widzieliśmy wczoraj). Myślę, że buki wystawiając kursy w dużym stopniu oparli się o raning WTA oraz ostatni występ w Waszyngtonie Pavlyuchenkovej. Moim zdaniem błędnie; zobaczymy po czyjej stronie będzie racja ;)

Na koniec drobna ciekawostka. Podczas turniej French Open Anstasia przegrała z Czeszką Klarą Zakopalovą w dwóch setach 3/6 5/7. Chwilę później los znów postawił naprzeciw siebie obie tenisistki podczas turnieju w Eastbourne i... mimo iż nawierzchnia zupełnie inna to mecz zakończył się dokładnie takim samym wynikiem. Nie mialbym nic przeciwko temu, żeby podobny scenariusz miał miejsce dzisiaj.

Wynik: 2/6 3/6

✅ 9.00 PLN

Kupon #6
Igrzyska Olimpijskie [Londyn 2012]

▶ Finał 200 m kobiet

Typ: Shelly-Ann Fraser-Pryce TOP3
Kurs: 1.60 [Betclick]

Złoto Allyson Felix 21.88 s
Srebro Shelly-Ann Fraser-Pryce 22.09 s
Brąz Carmelita Jeter 22.14 s

✅ 12.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #7
Rogers Cup [Montreal] + El. Ligi Europejskiej

⚽ Legia Warszawa vs SV Ried

Typ: 1 @1.57 ✅ ▶ 3:1

???? Carla Suarez Navarro vs Sabine Lisicki

Typ: 2 @1.30 ⛔ ▶ 3/6 6/3 6/4
AKO: 2.04 [Bet365]

Notatka ad. S. Lisicki

Niemka jest w bardzo komfortowej sytuacji. Nie broni w Montrealu żadnych pkt, ba! z racji rozstawienia pierwszą rundę ma za free, a w drugiej... przeciwniczkę na przetarcie przed Azarenką (najprawdopodobniej :p). Prawda jest taka, że jeśli Sabina chce wskoczyć do klubu o nazwie WTA TOP10 to takie przeciwniczki musi z kortu zmiatać. I tyle.. Lisicki dostaje na początek mającą już trzy sety w nogach Hiszpankę, która wprawdzie wygrała, ale równie dobrze mogła przegrać. Zresztą mecz był chyba festiwalem błędów i niewykorzystanych okazji - dużo przełamań, chwiejny serwis z obu stron, do tego błędy niewymuszone oraz podwójne przy podaniu (to tak po wglądnięciu w statystyki). Hiszpanka daleka jest wg mnie od dobrej formy i nawet odprawienie za burtę Sam Stosur na IO nie robi na mnie jakiegoś oszałamiającego wrażenia. Tamtego meczu nie widziałem, ale wydaje mi się, że to była bardziej wpadka Australijki, a nie zwycięstwo Hiszpanki po świetnej grze.. Tak więc nie wietrzyłbym w meczu z Lisicki żadnej niespodzianki. Sabina lubi nawierzchnie szybkie, osiąga na nich w tym roku dobre wyniki. Suarez-Navarro wręcz przeciwnie - woli cegłę a na nawierzchniach szybkich w tym roku jej bilans to 4 zwycięstwa oraz 9 porażek. Ciężko mi znaleźć jakiś argument forujący Hiszpankę.. chyba pozostaje jej wierzyć, że może Niemka weźmie przykład z koleżanki z reprezentacji i też zagra padakę. Ja jednak myślę, że Lisicki zaprezentuje swój dobry ostatnio poziom i zamelduje się w kolejnej rundzie.

edit:
W trzecim secie Sabina miała prowadzenie 4:2, swój serwis i... przegrała cztery gemy po kolei. Kreska dla Niemki.

⛔ 20.00 PLN

Kupon #8
Rogers Cup [Montreal]

???? Victoria Azarenka vs Tamira Paszek

Typ: Under 18.5 G
Kurs: 2.00 [Bet365]

Notatka:

Jeśli ktoś spojrzał na wynik Tamiry w meczu z Goerges mógł wyciągnąć wniosek, że Austriaczka rozegrała świetny mecz. Otóż nie - zagrała co najwyżej poprawnie. Łatwa wygrana to w dużej mierze konsekwencja katastrofalnej gry Julii Goerges. Jeśli by zapytać Niemkę o najgorszy mecz sezonu w jej wykonaniu, to spotkanie I rundy w Montrealu na pewno umieściłaby w pierwszej trójce. Ewidentnie nie miała dnia, wszystko było przeciw niej, z nią samą włącznie. Proste, szkolne błędy, dużo nerwowości, momentami porażająca nieporadność - oto portret Julii Goerges z tamtego spotkania. Z ciekawości zerknąłem w statystyki tego meczu dostępne na livescore turniejowej witryny i wyobraźcie sobie, że żadna (!) statystyka w przypadku Niemki nie była większa niż 50% Tak też to wyglądało na korcie. Na jedno ładne uderzenie kończące przypadały ze dwa rąbnięcia w siatkę i 2-3 perfidne wyrzucenia w aut. Gdy Julia po ładnej wymianie zdobywała punkt, podczas trzech kolejnych wykręcała jakiegoś babola. Tamirze wystarczyło do szczęścia przebijać piłkę na stronę kortu rywalki i czekać na jej błąd. Tyle..

Nie wierzę, że Azarenka wyjdzie na kort i będzie sypać prezentami jak z rękawa. Przede wszystkim dlatego, że wraca na swój ulubiony beton, gdzie w tym sezonie przegrała raz zaledwie. Tamira z kolei najbardziej lubi trawkę, co potwierdziła ostatnimi wynikami (bo wcześniej to kiepsko jej szło, oj kiepsko). Do tego Viki na pewno będzie zmotywowana do wykręcenia dobrego wyniku - Serena w ranku zbliża się nieubłaganie, a Montreal którego swoją obecnością nie zaszczyciła to dobra okazja żeby trochę punktów Białorusinka nadrobiła (trzeba jednak najpierw zaliczyć semi-final żeby nic z konta nie ubyło ;)). Czy Tamira Paszek postawi jakieś konkretne warunki Azarence? Szczerze wątpię. Ona sama musi być świadoma, że awans do drugiej rundy dostała w prezencie. Poziom gry, który zaprezentowała z Niemką moim zdaniem nie pozwoli jej nawet nawiązać walki z Viki. Na Wimbledonie Azarenka wygrała z nią w dwóch setach 6/3 7/6 (4) , więc wynik świadczący o tym, że Austriaczka się nie położyła, ale to był grass i mecz ćwierćfinałowy... Warto odnotować, że kiedyś spotkały sie na hardzie, co ciekawe właśnie na Rogers Cup, a Viki wygrała 6:4 7:5, ale to był 2008 rok - inny czas, inne momenty karier.. Jeszcze z kronikarskiego obowiązku napiszę, że całkowity bilans obu dziewczyn to 3:0 na korzyść Białorusinki. Patrząc jednak na kursy na &quot;czyste&quot; zwycięstwo Viki czy nawet dokładne 2:0, stwierdziłem, że lepiej postawić under gemowy. Jakoś mega pewny tego nie jestem, bo może być tak że jakiś problem z aklimatyzacją Białorusinka po wejściu na kort napotka, może nawet Tamira przyciśnie i tak łatwo Viki nie pójdzie, jednak moim zdaniem mała jest na to szansa (ale ucziciwie powiedzieć trzeba, że jest).

edit:
Najpierw przeszkodził deszcz w siódmym gemie #1 seta i organizatorzy przesunęli mecz na dzień następny. Nie przystąpiła do niego Azarenka wycofując się z powodu kontuzji (chyba chodziło o kolano).

Wynik: mecz przerwano przy 3:3 w #1 secie

▶ ZWROT

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #9
Rogers Cup [Montreal]

???? Varvara Lepchenko vs Caroline Wozniacki

Kurs: 3.25 [Bet365]

Notatka:

Nie wydaje mi się, żeby Karolina była aż taką faworytką w tym spotkaniu. Tak naprawdę nie wiadomo na co ją stać. W #2 rundzie dostała na rozgrzewkę Kiki Bertens i wygrała, dając się jednak dziewczynie z Niderlandów dwa razy przełamać. Varvara formę ma, bo w Montrealu odprawiła już finalistkę z Waszyngtonu (Pavlyuchenkovą) i triumfatorkę z Carlsbadu (Cibulkovą), więc czemu nie miałaby wyeliminować byłej numer jeden? Która na dodatek ostatnio przegrywała z Paszek, McHale czy Kanepi. A Lepchenko na pewno gorsza od wyżej wymienionych nie jest. I ćwiartka IO Woźniackiej też może być myląca, bo reprezentantkę gospodarzy Anne Keothavong musiała ogrywać na trzy sety, następnie wygrała z Wickmayer i Hantuchovą (które wiadomo jak się zaprezentowały w Montrealu), by na koniec dostać oklep od Sereny. Patrząc w statystyki jakiś tam serwis Lepchenko ma, jak dostaję okazję do przełamania to wykorzystuje je. A Karolina na pewno takie okazje Amerykance podaruje.

Wynik: 6:4 3:6 4:6

⛔ 20.00 PLN

Kupon #10
Rogers Cup [Montreal]

???? Sara Errani vs Na Li

Kurs: 2.50 [Bet365]

Wynik: 4:6 2:6

⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #11
Western &amp; Southern Open [Cincinnati]

???? Lucie Safarova vs Yaroslava Shvedova

Kurs: 1.83 [Bet365]

Notatka:

Mimo udanego występu Czeszki w Montrealu skłaniam się w tym spotkaniu w kierunku Shvedovej. Dlaczego? W Cincinnati zaczynała od kwali, więc można powiedzieć, że z kortami jest zżyta. Ma dobry sezon, ostatnie porażki z zawodniczkami z aktualnego topu po walce w trzech setach. I najważniejszy argument, który skłonił mnie do zawarcia zakładu - #3 set Safarovej w półfinałowym meczu z Na Li w Montrealu - Lucie była o krok od finału i dała się wyrzucić za burtę. Myślę, że trochę jej to podcięło skrzydła i pewności siebie też nieco Czeszce ubyło. Shvedova powinna do meczu podejść bez kompleksów, na pewno będzie walczyć. Czy wygra, pewnym nie jestem (bo kiedy można być czegoś pewnym jeśli chodzi o WTA?), ale zaryzykuję zakład na Kazaszkę.

Wynik: 3/6 4/6

✅ 8.30 PLN

Kupon #12

???? Carla Suarez Navarro vs Anastasia Pavlyuchenkova

Typ: 2 @1.44 ✅ ▶ 4/6 0/6

???? Chanelle Scheepers vs Christina McHale

Typ: 2 @1.40 ZWROT ▶ 3/6 6/3 3/0 ret.
AKO: 2.02 [Bet365]

edit:
McHale kreczowała w #3 secie przy 0:3 dla Scheepers

✅ 4.40 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +12
oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #13

???? Na Li vs Sorana Cirstea

Typ: Sorana Cirstea +5.5 G
Kurs: 1.72

Wynik: 6/3 4/6 6/3

✅ 7.20 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #14
US Open Kwalifikacje

???? Eleni Daniilidou vs Stephanie Dubois

Kurs: 1.57 [Bet365]

Wynik: 7/6 (4) 6/1

✅ 5.70 PLN

Kupon #15
New Haven Open Na Yale [New Haven]

???? Caroline Wozniacki vs Dominika Cibulkova

Typ: Over 21.5 G
Kurs: 2.10 [Bet365]

Wynik: 6/2 6/1

⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #16
US Open

???? Galina Voskoboeva vs Andrea Hlavackova

Kurs: 1.80 [Bet365]

Wynik: 2/6 7/6 (3) 3/6

✅ 8.00 PLN

Kupon #17
US Open

???? Elena Vesnina vs Ekaterina Makarova

Typ: E. Makarova -3.5 G
Kurs: 1.72 [Bet365]

Wynik: 3/6 4/6

✅ 7.20 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #18
US Open
???? Maria Jose Martinez Sanchez vs Serena Williams
Typ: S. Williams -7.5 G
Notatka:
Krótko, bo mecz niedługo. Podstawowe pytanie to czy Serena Williams jest w stanie zmiażdżyć Hiszpankę... Odpowiedź jest oczywiście twierdząca. Pytanie drugie: czy Królowej będzie się chciało... A tego to do końca nie wiadomo. Niemniej Martinez Sanchez jest po prostu słaba na hardzie. Jeśli już należałoby doszukiwać się walki to prędzej na cegle, na betonie to moim zdaniem Amerykanka się po niej przejedzie. Wcale nieprawdopodobną sytuacją nie byłoby gdyby Maria na kort wyszła jak na ścięcie, a wtedy to już od litości Sereny będzie zależeć wymiar kary. A gdyby nawet Hiszpanka wyszła z bojowym nastawieniem to i tak jest duża szansa, że w decydujących momentach zadrży jej ręka. Bo jeśli Serena skoncentruje się nawet na 80% to handicap wejdzie. Zresztą jak jej się chce to nawet Sharapovą, Azarenkę i cały TOP goli po 6/1 czy 6/0. Prawdopodobnym wydaje mi się, że poprzez grę u siebie, publiczność żądną krwi i marsz po kolejny tytuł sprawią, że Amerykance się będzie chciało, a także to że Hiszpanka sama trochę pomoże i kilkanaście pkt podaruje za darmo. Stąd typ na handi, bo kurs na win czy nawet 2:0 dla Sereny są nizuiteńkie i wg mnie słusznie odzwierciedlają szanse obu pań.
edit:
No tego, że Królowa sama się połamie (dwa DF w gemie) na początku drugiego seta to się nie spodziewałem. Gdzie ona zawędrowała myślami to nie mam pojęcia...
Wynik: 2/6 4/6
⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #19
US Open

???? Nicolas Almagro vs Jack Sock ✅ ▶ 7/6 (3) 6 (4) /7 7/6 (2) 6/1

Typ: Over 3.5 S @1.66

???? Mardy Fish vs Gilles Simon

Typ: Over 3.5 S @1.53 ✅ ▶ 6/1 5/7 7/6 (5) 6/3
AKO: 2.54 [Bet365]

✅ 30.80 PLN

Kupon #20
Bundesliga + Premier League

⚽ Swansea vs Sunderland

Typ: 1X @1.22 ✅ ▶ 2:2

⚽ Werder Brema vs HSV Hamburg

Typ: 1X @1.20 ✅ ▶ 2:0

⚽ Nurnberg vs Borussia Dortmund

Typ: Nurnberg +2 @1.44 ✅ ▶ 1:1
AKO: 2.11 [Bet365]
Stawka: 15.00 PLN

✅ 16.65 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
PODLICZENIE PO #20 KUPONACH
WYGRANE: 12
ZWROTY: 1
PRZEGRANE: 7
ILOŚĆ TYPÓW: 17 / 2 / 7
???? 12 / 2 / 7
⚽ 4 / 0 / 0
Inne: 1 / 0 / 0
SALDO: ✅ 44.55 PLN
Notatka:
Pierwsze koty za płoty. Jest na maleńkim plusie, choć uważam że tak na dobrą sprawę idzie średnio. Trzeba prowadzić jeszcze większą selekcję i mocniej zastanawiać nad doborem zdarzeń na kupony, tak aby stosunek typów wygranych do przegranych był na poziomie 3/1

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #21
US Open

???? Angelique Kerber vs Sara Errani ⛔ ▶ 6 (5) /7 3/6

Typ: 1 @1.22

???? Marin Cilic vs Martin Klizan ⛔ ▶ 7/5 6/4 6/0

Typ: Over 3.5 S @1.66
AKO: 2.03 [Bet365]

Notatka:

Faworytem naturalnie Chorwat, ale Klizan moim zdaniem powalczy. Słowak trafił z formą na US Open i nie wydaje mi się, żeby akurat w meczu z Ciliciem miały zmięknąć mu nogi. Zwycięstwo nad JW Tsongą to dla tego chłopaka na pewno potężny zastrzyk motywacji, faworyzowanego Chardego też był w stanie odprawić. Może również Chorwat będzie musiał uznać jego wyższość? Ale na taki zakład się nie zdecyduję, za dużo niewiadomych. Za to ciekawym pomysłem jest bet, że mecz nie skończy się w trzech setach, który również zauważył kubamajcher w dziale tematycznym. Według mnie jak najbardziej realny do zagrania.

A co do Kerber to powinna wyjść zwycięsko z konfrontacji z Włoszką. Styl ofensywny Niemki moim zdaniem przeważy. Defensywnie usposobiona Sara była w stanie odprawić Angie na French Open, ale to była mączka, czyli domena Errani. Poza tym rozgrywała tam świetny turniej, determinacją i wolą walki nadrabiała braki swojego warsztatu. W momentach kluczowych meczu (choćby ważne piłki w TB) Kerber nie wytrzymała fizycznie. Doświadczona Włoszka to widziała, przycisnęła jeszcze mocniej i wdarła się do półfinału. Dzisiaj nie powinno się to zdarzyć. Niemka broni pkt za ubiegłoroczny półfinał, nie ma mowy żeby odpuściła, w końcu to na Flushing Meadows jej kariera ruszyła mocno do przodu.

⛔ 10.00 PLN

Kupon #22
US Open

???? Andy Murray vs Milos Raonic

Typ: A. Murray -3.5 G
Stawka: 15.00 PLN

Wynik: 6/4 6/4 6/2

✅ 12.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #23
US Open

???? Victoria Azarenka vs Samantha Stosur

Typ: Under 20.5 G

Notatka:

Pierwszy mocny sprawdzian dla Białorusinki. Ciężko stwierdzić w jakiej tak naprawdę formie jest Vika, bo ostatni mecz zagrany przez nią na maksa to była walka o brąz na Olimpiadzie. Potem w Montrealu poszła fama, że coś jest nie tak z kolanem, więc pan Sumyk zarządził małe wakacje... Moim zdaniem ta przerwa powinna dobrze wpłynąć na Azarenkę. Jak się patrzy na jej grę to brakuje tego błysku z początkowej fazy sezonu, nie brakuje za to walki i determinacji. Pierwsze cztery mecze Vika przeszła bez historii, bo i przeciwniczki miała, nazwijmy to, na rozpędzenie. Sam Stosur - było, nie było obrończyni mistrzowskiej korony - nie powinna wyhamować Białorusinki. Samantha w turnieju gra przyzwoicie, jakichś większych przestojów w meczach nie miała, a te mniejsze potrafiła ogarnąć. Myślę, że lepiej niż z Laurą Robson na tą chwilę Australijka nie jest w stanie zagrać. Odprawiła młodą gniewną, ale teraz zmierzy się z liderką WTA. Mecz ze Stosur łatwy nie będzie, ale liczę na dobre poruszanie się po korcie Białorusinki i że return będzie funkcjonował. O siłę ofensywną jestem spokojny. Po cichu liczę również, że Sam zaliczy jakiś mały przestój i odda ze 2 gemy za darmo. Wtedy under powinien wejść.

edit:
Ha! Po pierwszym secie już uśmiechnąłem się półgębkiem, jak się miało okazać zbyt wcześnie ;) Po tym jak Vika połamała się sama dwoma DF w pierwszym gemie #2 seta, Sam znalazła złoty środek na świetnie funkcjonujący return Białorusinki i serwowała na stronę wyrzucającą, co było kluczem do zdobywania pkt przy swoim podaniu. Choć zakład nie wszedł, czasu przed TV nie żałuję, bo panie stworzyły świetne widowisko.

Wynik: 6/1 4/6 7/6 (5)

⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #24
US Open

???? Ana Ivanovic vs Serena Williams

Typ: S. Williams -6.5 G

✅ 8.00 PLN

Kupon #25
US Open

???? Ana Ivanovic vs Serena Williams

Typ: S. Williams 2:0
Kurs: 1.20 [Bet365]
Stawka: 100.00 PLN

✅ 20.00 PLN

Notatka:

Typy lekko ryzykanckie, szczególnie under, ale i typ na DW również tak wygląda z mojej perspektywy, bo stawiam na niego połowę budżetu ;)

Może zacznę od Any Ivanovic. Na US Open osiągnęła już teraz najlepszy wynik w sezonie (pierwsza ćwiartka od pół roku). Widać katastrofa jaką był Rogers Cup była jej potrzebna, żeby się otrząsnąć i w końcu zacząć coś grać. Tak nawiasem mówiąc/pisząc ta porażka z Vinci w kontekście tego co Włoszka gra po powrocie Touru na hard już tak nie dziwi, niemniej rowerek na pewno mocno Ivanovic musiał wstrząsnąć. Ale było, minęło - fajnie, że Ana zaczęła wygrywać, jednak teraz dostaje zawodniczkę, która chyba na ten moment jest poza jej zasięgiem. Grą z głębi kortu, którą prezentuje, Amerykance raczej nie zagrozi. Wiadomo, kilka piłek po wymianach wygra, ale pewnie mniej niż więcej. Przy siatce wygląda to kiepsko ze strony Serbki. Serwis nawet, nawet, ale jest bardzo nieregularna w tym elemencie. Jak ją mocniej przycisnąć, to zaczynają się sypać UE (vide mecz ze Stephens), a Serena ją przyciśnie i to mocno, bez dwóch zdań. Wreszcie porcelanowa psychika Ivanovic. To może być mecz do jednej bramki, bo jak Williamsówna przełamie ją zaraz na początku i wyjdzie powiedzmy na 3:0 w secie, to Ana może się już nie podnieść. Cała jej nadzieja w tym, że na maksa będzie skoncentrowana przy własnym serwisie i utrzyma dwa pierwsze podania - wtedy może uspokoi się na tyle, aby nawiązać walkę. Utrzymanie swoich dwóch pierwszych podań będzie w mojej opinii kluczowe dla powodzenia zakładu na under. Serena powinna zacząć mocno, bo każdy mecz na US Open tak zaczyna. Mega ofensywa i jeśli dobrze pamiętam to co mecz łamała któryś z dwóch pierwszych serwisów rywalek. Wydaje mi się, że Williams będzie chciała mecz wygrać szybko i efektownie, nie powinny się zdarzyć takie przestoje jak z Hiszpanką Martinez-Sanchez (początek #2 seta), bo kaliber zawodniczki większy no i panie grają na poziomie ćwierćfinału. Tak więc jak Serena poczuje krew to myślę nie odpuści. Ale zobaczymy jak będzie. Tak jak pisałem, kluczowe będą dwa pierwsze gemy serwisowe Any Ivanovic.

Wynik: 1/6 3/6

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #26
US Open

???? Juan Martin Del Potro vs Novak Djokovic

Typ: Tie-break w meczu? TAK @1.61 ✅ ▶ 2/6 6 (3) /7 4/6

???? Janko Tipsarevic vs David Ferrer

Typ: Over 3.5 S @1.50 ✅ ▶ 3/6 7/6 (5) 6/2 3/6 6 (4) /7
AKO: 2.42 [Bet365]

✅ 14.20 PLN

Kupon #27
US Open

???? Juan Martin Del Potro vs Novak Djokovic

Typ: N. Djokovic 3:0

Wynik: 2/6 6 (3) /7 4/6

✅ 8.00 PLN

Kupon #28
US Open

???? Victoria Azarenka vs Maria Sharapova

Kurs: 1.40 [Bet365]
Stawka: 50.00 PLN

Notatka:

Porównajmy obie zawodniczki:

▶ Serwis/Return

Jaki jest sposób na dobry return Victorii? Pokazała to Sam Stosur od #2 seta w meczu ćwierćfinałowym. Serwowała na stronę wyrzucającą kortu i trzeba jej przyznać, że przez długi czas potrafiła zachować koncentrację i robić to dobrze. Azarenka przy odbiorach była zepchnięta do defensywy, dzięki czemu Australijka mogła ustawić wymianę pod uderzenie kończące, albo takie, które wymusi błąd. Kiedy w pierwszym secie grała na środek, Azarenka odbierała takie piłki w miarę lajtowo, a przede wszystkim była w korcie, kiedy nadchodziła kolejna piłka, przez co Białorusinka wykorzystywała to aby przejść do ofensywy. Efektem były dwa szybkie brejki. Czy Maria będzie w stanie serwować z podobną skutecznością i przede wszystkim konsekwencją co Stosur? Według mnie nie. Oczywiście próbować będzie, ale kiedy zepsuje dwie, trzy piłki mogą ją najść lęki, że i kolejną wyrzuci, i może przestać ryzykować. Wtedy znów piłka na środek, co będzie wodą na returnowy młyn Victorii. Masza, co by nie mówić, pierwszy serw ma dobry i kropka. Pytanie tylko czy będzie siadał. Bo drugi tak groźny już nie jest i dla zawodniczki pokroju Azarenki będącej w formie wrażenia oszałamiającego zrobić nie powinien. Jak to wygląda u Azarenki? Bardzo podobnie jak u Marysi... ale jak dla mnie więcej jest w tym kombinacji, zmienności (zarówno kierunki jak i rotacje - a to slajsowany, a to płasko - nie siedzi w jednym schemacie). Z drugiej strony obie potrafią połamać się za darmo.

▶ Wymiany/Poruszanie się

Tutaj raczej Azarenka. Siła uderzenia jest nie gorsza niż u Sharapovej, a w przeciwieństwie do Rosjanki &quot;widzi&quot; momenty odpowiednie do zagrania loba, jakiegoś minięcia, skrótu etc. Wiadomo, Maria umieć tez to umie, ale więcej polotu w takich zagraniach wykazuje Białorusinka. Obie mają świetny FH, ale gorszy BH (choć w przypadku Marii oburęczny po linii potrafi być dobrym sprzymierzeńcem). Odnośnie poruszania się po korcie jeszcze. Azarenka biega leciutko, dużo jest w tym dynamiki i dobrego tajmingu. A Sharapova, nie przeczę, jak podrobi tymi swoimi maluteńkimi kroczkami to ustawić się ustawi, ale rusza się mniej żwawo od rywalki.

▶ Psycha/Koncentracja

Dla mnie zdecydowanie Vika. Z Samanthą było gorąco, ale ogarnęła to Azarenka. W kontekście półfinału to nawet dobrze, że jej się taki mecz przytrafił, bo pewność siebie na pewno poszła do góry. Sama teraz przed sobą może powiedzieć, że jest w stanie poradzić sobie w sytuacji stresowej, więc to tylko doda jej spokoju. W ogóle Azarenka to w tym sezonie siła spokoju, nieczęsto daje emocjom wziąć górę (ale też nie jest robotem - w meczu z SS zdarzyło jej się sprawdzić wytrzymałość rakiety w zetknięciu z betonową nawierzchnią ;) ale to zła była na swój błąd decyzyjny, a nie na sędzinę, przeciwniczkę, los etc.). Masza też potrafi wytrzymać psychicznie... Ale głównie jak gra z dziewczyną słabszą od siebie (albo inaczej - z dziewczyną o której sama Masza myśli że jest słabsza). Jak dostaje na rozkład zawodniczkę na swoim nominalnie wysokim poziomie (a taką będzie Azarenka) albo Serenę to wtedy pół na pół, że się posypie. W ogóle to obie panie stoczyły trzysetowe pojedynki w ćwierćfinałach, patrząc na wynik można powiedzieć, że pojedynki były podobne. Ale dla mnie podstawowa różnica jest taka, że w swoim meczu Victoria cały czas uciekała, a Sharapova cały czas musiała gonić. Vika uciekła, a Maria w końcu dogoniła. Czy będzie w stanie dogonić Vikę, tak jak Bartoli? Przekonamy się, ale ja myślę, że nie.

▶ Inne

Taka jeszcze dygresja na temat H2H. Prowadzi Azarenka, ale nieznacznie bo ma jednego &quot;wina&quot; więcej. W tym roku Vika rozklepała Maszę zarówno w AO i IW. Przegrała za to w Stuttgarcie. Ciekawostka, bo z ręką na sercu powiem, ze zawsze miałem Sharapovą za grajcarę na korty szybkie, a w tym sezonie największe wygrane osiągała na mączce - właśnie Stuttgart, Rzym, French Open. Jedyny mecz na cegle przegrała z Sereną w Madrycie, na szybszym niebieskim clayu. Tenisistka kompletna? Temat na zupełnie inną dyskusję. Jednak w przyrodzie nic nie ginie i postęp na cegle musiał przyjść kosztem czegoś. Czego? To wie tylko sama Masza i jej sztab szkoleniowy. W każdym bądź razie przedstawia się to tak, że w tym sezonie na hardzie dominuje Vika, na cegle Masza, a na grassie Serena. Nie miałbym nic przeciwko gdyby status quo zostało zachowane ;) ale boje się, że Serena do tego nie dopuści...

To takie moje luźne przemyślenia odnośnie meczu. Oby tylko panie zafundowały widowisko na miarę realnej czołówki WTA.

edit:
Świetny mecz. Zacięty i pełen walki. Masza nie wytrzymała kondycyjnie.

Wynik: 3/6 6/2 6/4

✅ 20.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #29
US Open

???? Tomas Berdych vs Andy Murray

Typ: A. Murray -3.5 G
STawka: 20.00 PLN

Notatka:

Według mnie Andy zdecydowanym faworytem, a kurs na powyższy zakład to moim zdaniem pomyłka buka.

Wynik: 7/5 2/6 1/6 6 (7) /7

✅ 16.00 PLN

Kupon #30
US Open

???? Victoria Azrenka vs Serena Williams

Typ: Under 19.5 G
Kurs: 1.72 [Bet365]

Notatka:

Nie wierzę tutaj w niespodziankę. Ba, zwycięstwo Białorusinki to byłaby mała sensacja (choć w zeszłym roku przed meczem ze Stosur były podobne nastroje... Jednak historia raczej się nie powtórzy). Bardzo lubię Vikę, ale patrzeć trzeba obiektywnie. Czy Azarenka ma szanse z Williamsówną? No ma, ja oceniam je w porywach na 10% ;) I musiałoby być mniej więcej tak:

▶ Serena musiałaby zapomnieć jak się serwuje. Bo do tej pory jej serwis jest do bólu regularny. Jak trafia pierwszym podaniem w karo, to bardzo rzadko nie zapisuje potem na swoją korzyść punktu. Stosunek asów do DF poza pierwszym meczem wciąż na ogromnym plusie. A słabości serwisowe Viki wyszły w meczu z Sharapovą. Vika nie serwuje źle, ale na tle przeciwniczki typu Sharapova czy Serena jej serwis wypada przeciętnie. Jak dla mnie Azarenka ma świetny return, ale nawet ten świetny return nie zniweluje przewagi jaką upatruję w serwisie Amerykanki. To co pisałem przy okazji analizy meczu z Sharapovą - Vika będzie dostawać piłki wyrzucające (bo Williams głupia nie jest i wie, że to najprostsza droga do otwarcia sobie wymiany). I tutaj nawet jak Serena zepsuje dwie takie trudne piłki to w jej głowie zdeprymowania nie będzie. Po prostu skoryguje lekko celownik i kolejną wgniecie w kort.
▶ Serenę musiałby dopaść jakiś kryzys trwający tak z półtora seta co wydaje mi się nierealne. Jeśli trafi się przestój to na 2-3 gemy to i tak będzie to dobrą wiadomością dla Azarenki.
▶ Victoria musiałaby wytrzymywać długie wymiany. Czy wytrzyma? Być może tak, szkopuł w tym, że Serena będzie dążyć do tego, aby punkty kończyć szybko, po co ma się wdawać w wymiany, skoro kończący FH funkcjonuje znakomicie?

W związku z powyższym nie dziwią mnie kursy na czysty win Amerykanki. Ja spróbuję jednak undera. Dlaczego? Gdzieś już to wcześniej też pisałem, że Serena bardzo dobrze wchodzi na mecze w tym turnieju. Od razu rzuca się rywalkom do gardła i spycha do defensywy. Wczoraj tak właśnie zaczęła Sharapova i przyniosło to w starciu z Viką świetny efekt. Niestety dla Rosjanki, nie była przygotowana na takie tempo przez więcej niż jeden set, bo w drugim w tej agresywnej grze Maszy zabrakło trochę zimnej krwi i głowy. Azarenka to zobaczyła i stopniowo, krok po kroku zaczęła przejmować inicjatywę. Śmiem twierdzić, że Serena jest w stanie zacząć jeszcze mocniej niż Masza i jest w stanie utrzymać taką postawę przez dwa sety. W oparciu o tą tezę pogram właśnie na under.

Wynik: 2/6 6/2 5/7

⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #31
Bell Challenge [Quebec City, Kanada] - Kwalifikacje

???? Kristina Mladenovic vs Alicja Rosolska

Typ: Under 18.5 G
Kurs: 1.83 [Bet365]

Notatka:

Taki oto bet wpadł mi w oko. Szczerze mówię, że żadnej z nich w akcji ostatnio nie widziałem. Zakład zagrany na podstawie statystyk i ogólnych przemyśleń. A myślę sobie tak: że Mladenovic świetnie wykorzystała prezent od organizatorów US Open w postaci dzikiej karty, bo zameldowała się w III rundzie. Zanim wyleciała w meczu z Bartoli odprawiła Erakovic i Pavluchenkovą. Rosjankę to nawet w stosunku 6:1 6:2, a więc wynikiem dającym do myślenia. W I rundzie kwali do Bell Challenge wywaliła za burtę Jessicę Lawrence będącą w rankingu WTA tak około .70 pozycji przed naszą Rosolską. Nadmienię że dzisiejsze rywalki dzieli w ranku tak z 1000 pozycji. Wydaje mi się, że Ala będzie miała tutaj ciężki orzech do zgryzienia z Kristiną, na tyle ciężki że może nie ugrać siedmiu gemów, stąd też stawiam na under. Aha, mecz w Quebecu, czyli francuskojęzycznej prowincji Kanady, więc to za Francuską będzie publika (o ile jakakolwiek na tym meczu się pojawi naturalnie ;))

edit:
Buki coś strasznie nie są zdecydowani na ten zakład ;) Jak patrzyłem z rana to linia była na 17.5 G po bodajże 1.72 jeśli dobrze pamiętam. Wtedy biłem się z myślami czy ten under zagrać. Jak się zdecydowałem (około godziny 15.00) to linia była już na 18.5 G po 1.83 i bez wahania zagrałem. A teraz patrze, a linia znów spadła do 17.5 G ale za 1.83. To wszystko utwierdza mnie tylko, że dobrym pomysłem było granie undera w tym meczu.

Wynik: 6/4 6/3

edit#2:
Zabrakło gema... Jednak Ala walczyła dzielnie ;)

⛔ 10.00 PLN

Kupon #32
Bell Challenge [Quebec City, Kanada]

???? Mona Barthel vs Heather Watson

Typ: M. Barthel 2:0
Kurs: 2.50 [Bet365]

Wynik: 6 (5) /7 7/6 (5) 6/1

⛔ 10.00 PLN

oeb 257

oeb

Użytkownik
Kupon #33
US Open

???? Andy Murray vs Novak Djokovic

Typ: Over 3.5 S
Kurs: 1.50 [Bet365]
Stawka: 50.00 PLN

✅ 25.00 PLN

Kupon #34
US Open

???? Andy Murray vs Novak Djokovic

Kurs: 2.87 [Bet365]

✅ 18.70 PLN

Notatka:

Zacny kurs na over setowy... Trudno mi sobie wyobrazić, żeby jeden tak zdominował drugiego aby zakończyć ten finał w trzech setach. A co do zwycięzcy to są dwa obozy - jedni mówią że Andy, inni że Nole. Ja zaliczam się do tego pierwszego ;) No bo kiedy Andy ma zdobyć Szlema jak nie teraz? W miarę ogarnięty już w sferze psychologicznej, świeżo upieczony Mistrz Olimpijski... Świetnie byłoby gdyby wygrał - każdy z Wielkiego Kwartetu miałby po Szlemie w sezonie. Leciutko spróbuję ;)

Wynik: 7/6 (10) 7/5 2/6 3/6 6/2

Do góry Bottom