Mam pytanie odnośnie zakładów systemowych. Do kuponu wrzuciłem 9 wydarzeń, stworzyłem 3 grupy (2z3), stawka: 2zł, wartość kuponu: 54zł.
I teraz moje pytanie czy przy posyłaniu tego kuponu mam płacić 2zł czy 54? Bo nie rozumiem tego kompletnie ????
@Iwan711 , Ty wcale nie stworzyłeś jak piszesz "3 grup" a 3 oddzielne systemy - a to co chcesz tak zagrać to nazywa się gra wielosystemowa , bo grasz:
system A(2z3)*system B(2z3)*system C(2z3)=3*3*3=27
......................
Ale w Totomixie możesz zagrać także zakład wielosystemowy blokowy i w ramach każdego systemu A,B,C (2z3) ulokować nie pojedyńcze zdarzenia a bloki kilkuelementowe.
Czyli np. tak:
A (2z3) blok A1,A2,A3 - a w każdym bloku po parę zdarzeń
B (2z3) blok B1,B2,B3 - a w każdym bloku po parę zdarzeń
C (2z3) blok C1,C2,C3 - a w każdym bloku po parę zdarzeń
Dla uzyskania wygranej , minimum to wejście 2 bloków w 2 grupach A,B,C - ale wygrana nie musi przekładać się jeszcze na sukces finansowy, bo to ile wygrasz zależy już od kursów granych zdarzeń i ich AKO.
Pamiętaj też , że łącznie we wszystkich blokach nie może być więcej niż 32 zdarzenia.
Najniższa opłata za każdy system nie może być niższa niż cena nadania zakładu prostego czyli 2zł a zatem grając 2z3 , najniższą stawką będzie 0.67zł , czyli minimalna opłata za taki wielosystem to
27*0.67=18.09zł bo mamy tu ilość kombinacji 27 i stawka każdej z nich to 0.67zł.
.