32. ŁKS Łódź - Chrobry Głogów
Typ: ŁKS @1,81
(0:1)
1xbet, 2x 50j.
(Drugi raz wykorzystuje prowadząc regularnie od początku 2021 roku temat swoją maksymalna stawkę X2 czyli 100j.)
Piątek, 22.04.2022r. bardzo ważny, wręcz najważniejszy dzień w społeczności Łódzkiego Klubu Sportowego, bowiem na mecz z Chrobrym przypada otwarcie stadionu dwukrotnego Mistrza Polski. Na trybunach spodziewany jest kompet publiczności, zostanie więc pobity rekord frekwencji na pierwszoligowych stadionach tego sezonu, bardzo dużo uroczystości, koncertów i imprez tego dnia, prawdziwe święto które zwieczy mecz piłkarzy z Chrobrym Głogów.
Odnośnie samego meczu, Chrobry jest na miejscu 5. ma tyle samo punktów co 6. w tabeli ŁKS, tak więc mecz sąsiadów z ligowej tabeli.
Problem dla Chrobrego w tym, że to zespół własnego boiska, na wyjazdach nie wygląda to tak dobrze, a wręcz źle bo w delegacjach głogowianie mają ugranych raptem 11 oczek. A i forma Chrobrego słaba, ale o tym pisałem już przy okazji meczu z Koroną. Kontuzjowani nadal pozostają Turski, Banasiak i Machaj, z zespołem do Łodzi pojechał natomiast Boguaidis ale wątpliwe jest by jutro zagrał.
ŁKS w optymalnym składzie, ostatni mecz w Łodzi, ŁKS wygrał z Sandecja w dramatycznych okolicznościach 3:2, a w ostatni weekend zremisowal w Sosnowcu z Zaglebiem 0:0.
h2h w Łodzi to dwie wygrane łodzian 2:0 i 4:0.
Reasumując, wielkie swieto, piłkarze uważam, że stana na wysokości zadania i ograją słaby na wyjazdowym szlaku Chrobry, który tak na prawdę moim zdaniem ostatecznie nie zmieści się do TOP6. Ja wchodzę mocno w łodzian.