>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zagadki :)

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Tu będziemy umieszać zagadki, jak ktoś będzie znał jakąś fajną niech napisze ????

Przez pustynie idzie 3 panow i 1 kobieta.
Zachcialo im sie bara bara ale byl pewny problem,
kobieta byla nosicielka 3 zakaznych chorob - (A,B,C).
Pierwszy z panow mial tylko chorobe A
Drugi z panow mial tylko chrobe B
Trzeci z panow mial tylko chorobe C
Mieli tylko 2 prezerwatywy.
Pytanie brzmi: Co maja zrobic panowie aby i kazdy sobie pobzykal a jednoczesnie nie zarazil sie nowa choroba ??

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Kurcze to mi sie kojazy z biologia a konkretnie krzyzowki genetyczne.Nieznosze tego.A na zagadke nie znam odpowiedzi.

M 0

majordomus

Użytkownik
Jeden powinien oddać kondona temu, u ktorego ta choroba jest wywołana genem recesywnym, a nie dominującym ???? ???? ???? Tak strzeliłem.

domel 49

domel

Forum VIP
Kurcze to mi sie kojazy z biologia a konkretnie krzyzowki genetyczne.Nieznosze tego
co ty gadasz to jest zajeb***te :wink: hehe

Przez pustynie idzie 3 panow i 1 kobieta.
Zachcialo im sie bara bara ale byl pewny problem,
kobieta byla nosicielka 3 zakaznych chorob - (A,B,C).
Pierwszy z panow mial tylko chorobe A
Drugi z panow mial tylko chrobe B
Trzeci z panow mial tylko chorobe C
Mieli tylko 2 prezerwatywy.
Pytanie brzmi: Co maja zrobic panowie aby i kazdy sobie pobzykal a jednoczesnie nie zarazil sie nowa choroba ??

a co to byly za choroby?? hehe moze to cos zmieni :wink:

miha13 0

miha13

Użytkownik
A moze 2 normalnie sobie pobzyka, a trzeciemu owa pani zrobi dobrze ustami ???? albo od tylu ???? chyba ze kontakt bez prezerwatywy w cokolwiek wiaze sie z zarazeniem...

To wtedy moze 2 panow sobie pobzyka z pania, a ostatni pan, w jakiegos innego pana :? ????

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Kombinujcie dalej ???? . To ma związek z prezerwatywami. Musicie patrzyć się na to i żeby się nie zarazić innymi chorobami.

Miha13 źle myślisz....

Wydawało mi się, że w bukmacherce trzeba myśleć, a wy nic hehe

miha13 0

miha13

Użytkownik
To w takim razie 2 panow wsadzi swoje przyrodzenia do jednej prezerwatywy, bo kazdy wie, ze sa masowo rozciagliwe i beda zaspokajac partnerke w 2 dziorki ???? :wink:

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Banji, dobrze odpowiedział, a dokładnie to tak powinno to się wytłumaczyć:

1 z panow zaklada obie i bzyka
2 z panow bierze jedna z tych dwoch, wiedzac ze kazda z nich ma jedna strone czysta a druga &quot;nie czysta&quot; oczywiscie te czysta strone zaklada na swego fagasa
3 pan bierze ta druga co ma jedna strone czysta, zaklada i bzyka koniec kropka

Banji chcesz zadać zagadke, czy ja mam zadać kolejną o alkoholu :p ????

miha13 0

miha13

Użytkownik
Ja mam fajna zagadke... tylko jeszcze nie mam do niej odpowiedzi, ale moze ktos znajdzie... ????

Trzech gości w hotelu zadzwoniło po room servis i zamówiło dwie duże Pizze. Delivery boy wkrótce je dostarczył razem z rachunkiem na $30,00. Każdy z gości dał mu banknot $10,00 i chłopak wyszedł. Na razie wszystko jasne. Kiedy delivery boy daje kasjerowi te $30,00 ten mówi mu, że zaszła pomyłka. Rachunek powinien być tylko na $25,00, a nie na $30,00. Kasjer daje chłopakowi pięć banknotów $1,00 i mówi mu żeby zaniósł je z powrotem trzem gościom, którzy zamówili pizze. Na razie wszystko OK. W drodze do ich pokoju chłopak wpada na pewną myśl. Przecież oni nie dali mu napiwku, więc kalkulując iż i tak nie da się podzielić tych $5,00 na trzy równe części, on zatrzyma sobie $2,00 jako napiwek, a im zwróci $3,00 . Jak dotąd wszystko all right. Chłopak puka w drzwi i jeden z gości otwiera. Chłopak wytłumaczył jaka zaszła pomyłka i daje mu $3,00 po czym odchodzi ze swoimi $2,00 napiwku w kieszeni.

Teraz zaczyna sie zabawa!
Wiemy, że $30-$25=$5 Co nie?
$5-$3=$2 Prawda? No to w czym jest problem? Wszystko się zgadza?

Niezupełnie. Odpowiedzcie na to:
Każdy z trójki gości dał początkowo $10,00.
Każdy dostał z powrotem $1,00 reszty. To oznacza, że każdy zaplacił $9,00 co pomnożone przez 3 daje $27,00.
Delivery boy (czyli &quot;chlopak&quot;) zatrzymał sobie $2,00 napiwku. $27,00 plus $2,00 równa się $29,00.

Gdzie jest jeszcze jeden dolar?

banji 13

banji

Forum VIP
To jest nie do rozszyfrowania :mrgreen: , nawet mój nauczyciel matmy tego nie rozwalił :mrgreen: ......jak ktos to rozwali to jest już GANKSTA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

al_capone 29K

al_capone

Gangster
3 x 9 $ = 27 $ i w tej kwocie mieści się zakup (25 $) + 2 $ napiwku.

Teraz zagadka z maty.

Dziadek i babcia mają razem 147 lat. Dziadek ma dwa razy tyle, ile babcia miała wtedy, kiedy on miał tyle, ile babcia ma teraz. Po ile mają lat?

Sorry, że post pod postem :wink:

M 0

majordomus

Użytkownik
Dziadek i babcia mają razem 147 lat. Dziadek ma dwa razy tyle, ile babcia miała wtedy, kiedy on miał tyle, ile babcia ma teraz. Po ile mają lat?
x + y = 147
x = 2(2y-x)

147-y= 4y-294+2y
147=5y-294+2y
7y=441
y=63 &lt;- WIEK BABCI
x=147-63=84 &lt;- WIEK DZIADKA

DOBRZE ?

Do góry Bottom