Chyba nie sądzisz, że bym sobie wymyślił cos takiego i zadał takie pytanie? Idąc twoim tokiem rozumowania równie dobrze mógłbym zadać pytanie w stylu: Jaki piłkarz strzelił gola w xx.xx.xxxx , 311 dni pozniej strzelił 2gole w xx.xx.xxxx a po 117 dniach zakonczyl kariere...No przecież to głupota.Uwe Bein. Ale zagadka typowo na Google, bo wątpię, że ktoś kojarzy taki splot wydarzeń... Tym bardziej, że zawodnik nie jakiś wybitny.
Z tego co wiem ma 4 paszporty.Widzę, że ktoś tu myli korzenie z paszportem. To, że ma też węgierskie korzenie nie znaczy, że ma paszport tego kraju, a pytanie odnosiło się właśnie do paszportów. Sprawdziłem na oficjalnej stronie piłkarza i ma 3 paszporty :]
Kraków?Jakie miasto miało najwięcej przedstawicieli (klubów) w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce? Proszę też wypisać te kluby. Chodzi oczywiście o kopaną.
przepraszam za wtrącenie gdy pytanie poszło dalej, ale poszło z błędną odpowiedzią, Nolito ma racjęZ tego co wiem ma 4 paszporty.
zwracam honor i przepraszam za błąd.przepraszam za wtrącenie gdy pytanie poszło dalej, ale poszło z błędną odpowiedzią, Nolito ma rację
Miasto ok, ale jeszcze jeden klub ????Wisła, Cracovia, Hutnik, Garbarnia, Jutrzenka, Wawel.
Skoro tak, to ok. Miałem kilka typów, ale po sprawdzeniu każdego z nich coś nie pasowało. A przypadkiem natknąłem się na tego Beina i stąd tak negatywnie oceniłem Twoją zagadkę, bo jego gole chyba nie były jakieś spektakularne A powiesz kogo miałeś na myśli?Chyba nie sądzisz, że bym sobie wymyślił cos takiego i zadał takie pytanie? Idąc twoim tokiem rozumowania równie dobrze mógłbym zadać pytanie w stylu: Jaki piłkarz strzelił gola w xx.xx.xxxx , 311 dni pozniej strzelił 2gole w xx.xx.xxxx a po 117 dniach zakonczyl kariere...No przecież to głupota.
Oczywiście nie miałem pojęcia, że taki splot wydarzeń pasuje do jakiegoś Uwe Beina ale piłkarz z mojej zagadki jest bardzo znany, a i występ naszej drużyny w pucharach też dość głośny i "specyficzny" więc te dwa fakty myślę że były do skojarzenia, oczywiście przy pomocy googli. Ale chyba właśnie o to chodzi w tych zagadkach, bo jakieś pytania które można odnaleźć w 10sekund w necie mijają się z celem.Przynajmniej mnie się tak wydaje
To tak gwoli wyjaśnienia.
Kraków?
Wisła, Cracovia, Hutnik, Garbarnia, Jutrzenka, Wawel.
Z pamięci jade
Nie Juvenia a Podgórze.mam dwa typy, Juvenia?
Jego największe sukcesy to awanse z dwoma różnymi zespołami w sezonach 2005-2006 i 2006-2007.Polski piłkarz, grający na pozycji pomocnika. Obecnie aktywny trener piłkarski.
Całą karierę związany ze Śląskiem (przynajmniej biorąc pod uwagę podział administracyjny) - z wyjątkiem jednego, krótkiego epizodu w województwie Łódzkim.
Jego pierwszym klubem w zawodowej karierze był Górnik Knurów.
O kogo chodzi?
Ricardo? ????6. Portugalski bramkarz, który (jeśli mam dobre info) zaczynał karierę jako napastnik, zasłynął m.in. z tego, że podczas serii rzutów karnych bronił bez rękawic, a ostatnią jedenastkę osobiście wykorzystał.
Zgadza się Zostało 5, chyba że chcecie nowe zadawać.Ricardo?
3. Breaveheart ?3. Na jaki film zabrał kadrę w celach motywacyjnych trener Szkocji Andy Roxburgh przed meczem z Anglią na Euro '96. 4. Pierwszy europejski klubowy trener który w meczu ligowym nie wystawił w podstawowej '11' żadnego 'krajowca'.