>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zagadki Sportowe ;)

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Widzę, że ktoś tu myli korzenie z paszportem. To, że ma też węgierskie korzenie nie znaczy, że ma paszport tego kraju, a pytanie odnosiło się właśnie do paszportów. Sprawdziłem na oficjalnej stronie piłkarza i ma 3 paszporty :]

L 209

lukbor10

Użytkownik
Uwe Bein. Ale zagadka typowo na Google, bo wątpię, że ktoś kojarzy taki splot wydarzeń... Tym bardziej, że zawodnik nie jakiś wybitny.
Chyba nie sądzisz, że bym sobie wymyślił cos takiego i zadał takie pytanie? Idąc twoim tokiem rozumowania równie dobrze mógłbym zadać pytanie w stylu: Jaki piłkarz strzelił gola w xx.xx.xxxx , 311 dni pozniej strzelił 2gole w xx.xx.xxxx a po 117 dniach zakonczyl kariere...No przecież to głupota.
Oczywiście nie miałem pojęcia, że taki splot wydarzeń pasuje do jakiegoś Uwe Beina ale piłkarz z mojej zagadki jest bardzo znany, a i występ naszej drużyny w pucharach też dość głośny i &quot;specyficzny&quot; więc te dwa fakty myślę że były do skojarzenia, oczywiście przy pomocy googli. Ale chyba właśnie o to chodzi w tych zagadkach, bo jakieś pytania które można odnaleźć w 10sekund w necie mijają się z celem.Przynajmniej mnie się tak wydaje ;)

To tak gwoli wyjaśnienia.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Widzę, że ktoś tu myli korzenie z paszportem. To, że ma też węgierskie korzenie nie znaczy, że ma paszport tego kraju, a pytanie odnosiło się właśnie do paszportów. Sprawdziłem na oficjalnej stronie piłkarza i ma 3 paszporty :]
Z tego co wiem ma 4 paszporty.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
dabol1 zaakceptował to zadaję coś szybkiego i prostego ????

Klub, który największe sukcesy odnosił w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych. Nigdy nie zdobył Pucharu Polski ale za to dał się poznać w Europie nadspodziewanie dobrze radząc sobie w pewnych rozgrywkach.
Klub ma wiele wspólnego z jednym z pierwszych mistrzów Polski.
W barwach zespołu występował kiedyś znany napastnik a potem działacz - &quot;Milani&quot;

????

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Pewnie, że Jedyna, jako jedyny polski zespół zdobyliśmy trofeum w Europie [ Puchar Rappana(tzn. Puchar Intertoto) i Puchar Ameryki ] .

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Jakie miasto miało najwięcej przedstawicieli (klubów) w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce? Proszę też wypisać te kluby. Chodzi oczywiście o kopaną.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Jakie miasto miało najwięcej przedstawicieli (klubów) w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce? Proszę też wypisać te kluby. Chodzi oczywiście o kopaną.
Kraków?
Wisła, Cracovia, Hutnik, Garbarnia, Jutrzenka, Wawel.
Z pamięci jade

sawas 27

sawas

Użytkownik
Chyba nie sądzisz, że bym sobie wymyślił cos takiego i zadał takie pytanie? Idąc twoim tokiem rozumowania równie dobrze mógłbym zadać pytanie w stylu: Jaki piłkarz strzelił gola w xx.xx.xxxx , 311 dni pozniej strzelił 2gole w xx.xx.xxxx a po 117 dniach zakonczyl kariere...No przecież to głupota.
Oczywiście nie miałem pojęcia, że taki splot wydarzeń pasuje do jakiegoś Uwe Beina ale piłkarz z mojej zagadki jest bardzo znany, a i występ naszej drużyny w pucharach też dość głośny i &quot;specyficzny&quot; więc te dwa fakty myślę że były do skojarzenia, oczywiście przy pomocy googli. Ale chyba właśnie o to chodzi w tych zagadkach, bo jakieś pytania które można odnaleźć w 10sekund w necie mijają się z celem.Przynajmniej mnie się tak wydaje ;)
To tak gwoli wyjaśnienia.
Skoro tak, to ok. Miałem kilka typów, ale po sprawdzeniu każdego z nich coś nie pasowało. A przypadkiem natknąłem się na tego Beina i stąd tak negatywnie oceniłem Twoją zagadkę, bo jego gole chyba nie były jakieś spektakularne ;) A powiesz kogo miałeś na myśli?

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Kraków?
Wisła, Cracovia, Hutnik, Garbarnia, Jutrzenka, Wawel.
Z pamięci jade
mam dwa typy, Juvenia?
Nie Juvenia a Podgórze.
Jako, że lista pełna to zaraz jadę dalej.
Proszę o nie wracanie do wcześniejszych zagadek bo trudno o porządek ;)

Polski piłkarz, grający na pozycji pomocnika. Obecnie aktywny trener piłkarski.
Całą karierę związany ze Śląskiem (przynajmniej biorąc pod uwagę podział administracyjny) - z wyjątkiem jednego, krótkiego epizodu w województwie Łódzkim.
Jego pierwszym klubem w zawodowej karierze był Górnik Knurów.

O kogo chodzi?

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Polski piłkarz, grający na pozycji pomocnika. Obecnie aktywny trener piłkarski.
Całą karierę związany ze Śląskiem (przynajmniej biorąc pod uwagę podział administracyjny) - z wyjątkiem jednego, krótkiego epizodu w województwie Łódzkim.
Jego pierwszym klubem w zawodowej karierze był Górnik Knurów.

O kogo chodzi?
Jego największe sukcesy to awanse z dwoma różnymi zespołami w sezonach 2005-2006 i 2006-2007.
Jego aktualny klub powinien już niedługo grać na nowym stadionie wokół którego wyrosło sporo kontrowersji ????

Teraz osoby zorientowane w piłce na szczeblu ekstraklasy i I ligi nie powinny mieć już kłopotu :p

F 0

frees

Użytkownik
Awanse to duża podpowiedź - Marcin Brosz ;) Chyba wszystko się zgadza więc zadaję pakiet zagadek - cytować i odpowiadać.
1. Były bramkarz, całą karierę związany z jednym klubem, z którym nawet zdobył tytuł mistrza kraju z którego pochodził w hokeju na lodzie. Podaj imię i nazwisko bramkarza oraz klub w którym grał.
2. Bramkarz, nie lubiany przez polskich kibiców za jego m.in. gesty pokazane przez kamery po meczu reprezentacji, Tatar z pochodzenia, jeden z najlepszych bramkarzy II połowy XX wieku
3. Na jaki film zabrał kadrę w celach motywacyjnych trener Szkocji Andy Roxburgh przed meczem z Anglią na Euro &#39;96.
4. Pierwszy europejski klubowy trener który w meczu ligowym nie wystawił w podstawowej &#39;11&#39; żadnego &#39;krajowca&#39;.
5. Kto należał do słynnego ataku &#39;trzech L&#39; w pewnym belgijskim klubie. Podaj nazwiska i klub.
6. Portugalski bramkarz, który (jeśli mam dobre info) zaczynał karierę jako napastnik, zasłynął m.in. z tego, że podczas serii rzutów karnych bronił bez rękawic, a ostatnią jedenastkę osobiście wykorzystał.
można googlować choć nie wszystko pewnie tam będzie, powodzenia!

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
6. Portugalski bramkarz, który (jeśli mam dobre info) zaczynał karierę jako napastnik, zasłynął m.in. z tego, że podczas serii rzutów karnych bronił bez rękawic, a ostatnią jedenastkę osobiście wykorzystał.
Ricardo? ????

R 0

rafael86

Użytkownik
3. Na jaki film zabrał kadrę w celach motywacyjnych trener Szkocji Andy Roxburgh przed meczem z Anglią na Euro &#39;96. 4. Pierwszy europejski klubowy trener który w meczu ligowym nie wystawił w podstawowej &#39;11&#39; żadnego &#39;krajowca&#39;.
3. Breaveheart ?
4. Arsen Wenger ?

Do góry Bottom