>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zagadki Sportowe ;)

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No to jeszcze jedna ode mnie, swego czasu najdroższy piłkarz świata, zawsze chciał kiwnąć o jednego rywala za dużo.

kamil90 69

kamil90

Użytkownik
To ja zadam zagadkę, według mnie bardzo łatwa, ale zobaczymy ;).
Jak się nazywa polski piłkarz, który grał już w piłkę w 6 krajach, a teraz gra w siódmym. Ma już za sobą występy ligach: polskiej, angielskiej, słowackiej, greckiej, szkockiej, austriackiej i izraelskiej.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Grzegorz Szamotulski

Podaj nazwisko zawodnika lub zawodniczki, który na 4 kolejnych igrzyskach olimpijskich zdobywał złote medale.

Bjorndalen? Nie

Korzeniowski? Nie

Claudia Pechstein Zgadza się, m.in. ona dokonała tego wyczynu

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Grzegorz Szamotulski

Podaj nazwisko zawodnika lub zawodniczki, który na 4 kolejnych igrzyskach olimpijskich zdobywał złote medale.

Bjorndalen? Nie

Korzeniowski? Nie
Claudia Pechstein, legenda niemieckiego łyżwiarstwa szybkiego.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
I weź uwierz ze Ty to wiedziałes a nie znalazłeś w googlach ????
Pewne rzeczy się po prostu wie i tyle. Oglądanie eurosportu w ilościach hurtowych od x lat popłaca.

To ode mnie coś.
W 2 najważniejszych wyścigach na pewnych zawodach wygrywał tylko przez błędy rywali i tym samym zdobył pierwszy w historii złoty medal dla swojego kraju w historii tej imprezy.

Kto, jaka dyscyplina, jaki kraj i kiedy.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Steven Bradbur, short track, Australia, Salt Lake City 2002

Dyscyplinę od razu wiedziałem, nazwisko trudniejsze.

Na pewnych igrzyskach olimpijskich w decydującej fazie turnieju w mniej popularnej grze zespołowej doszło do bardzo emocjonującego pojedynku, nie tylko z powodów sportowych. Niespełna miesiąc wcześniej wojska pierwszego z państw krwawo stłumiły powstanie narodościowe w drugim. Nerwowa atmosfera udzieliła się także zawodnikom biorącym udział w spotkaniu. Mecz nie mógł zostać dokończony, a zwycięzcami ogłoszono zespół prowadzący do momentu przerwania meczu. Zespół zwycięzców później zdobył złoty medal. Ten mecz jest do tej pory najbardziej znanym pojedynkiem w historii tej dyscypliny. Większość reprezentantów zwycięskiego kraju nie zdecydowała się na powrót do ojczyzny.

Podaj dwie reprezentacje biorące udział w tym meczu oraz dyscyplinę sportową.

Zgadza się Olo

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Steven Bradbur, short track, Australia, Salt Lake City 2002
Dyscyplinę od razu wiedziałem, nazwisko trudniejsze.
Na pewnych igrzyskach olimpijskich w decydującej fazie turnieju w mniej popularnej grze zespołowej doszło do bardzo emocjonującego pojedynku, nie tylko z powodów sportowych. Niespełna miesiąc wcześniej wojska pierwszego z państw krwawo stłumiły powstanie narodościowego w drugim. Nerwowa atmosfera udzieliła się także zawodnikom biorącym udział w spotkaniu. Mecz nie mógł zostać dokończony, a zwycięzcami ogłoszono zespół prowadzący do momentu przerwania meczu. Zespół zwycięzców później zdobył złoty medal. Ten mecz jest do tej pory najbardziej znanym pojedynkiem w historii tej dyscypliny. Większość reprezentantów zwycięskiego kraju nie zdecydowała się na powrót do ojczyzny.
Podaj dwie reprezentacje biorące udział w tym meczu oraz dyscyplinę sportową.
Znane, piłka wodna, Węgry i ZSRR

Piłkarz nazywany przez wielu &quot;największym zdrajcą futbolu&quot;. Bądź co bądź znakomity skrzydłowy.
O kogo chodzi i kto był pierwszym &quot;największym zdrajcą futbolu&quot; spoza Europy.

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
tak ogólnie to pierwsze skojarzenie to Luis Figo, ale nie pasuje oczywiście...
Skoro nie z Europy to może Evaristo de Macedo, gdzie w 1962 przeszedł z Barcelony do Realu.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
tak ogólnie to pierwsze skojarzenie to Luis Figo, ale nie pasuje oczywiście...
Skoro nie z Europy to może Evaristo de Macedo, gdzie w 1962 przeszedł z Barcelony do Realu.
Dobrze, chodziło o to, żeby 2 osoby wymienić właśnie ;)
Może trochę źle napisałem, w każdym razie dobrze to rozgryzłeś ????

Do góry Bottom