scyth
Użytkownik
A tu jednak bym nie przesadzał z Blatterem, dla mnie to był po prostu żart ???? Każdy wie jaki charakter i wizerunek mają na boisku Messi i Ronaldo - i Blatter nie powiedział nic odkrywczego, Messi na boisku to teoretycznie uosobienie świętości, gra, robi swoje i tyle. A Ronaldo dzieli rządzi, dużo przeżywa i tyle.Jednak idąc takim tokiem rozumowania wyborców jeżeli indywidualność to Cristiano Ronaldo i tyle w temacie. Ale ogólnie mnie to rypie, FIFA ( dziwne, że wiele osób głosujących potwierdzało, że oddawali na kogo innego głosy ) jak i Blatter ( ostatnie wypowiedzi ) pokazali wiele co w tych czasach znaczy Złota Piłka.
Ronaldo to mój ulubiony piłkarz (zaraz po Lampardzie) ale nie sądzę aby ta sprawa była warta takiego szumu. Nie przesadzajmy z poprawnością bo niedługo jakiekolwiek żarty będą uważana za niesmaczne itd
Aczkolwiek nie wykluczam jakichś brudów w związku z głosami, które szły na inne osoby niż powinny, np w kwestii Mourinho.
Złota Piłka to w dzisiejszych czasach praktycznie konkurs popularności i Ronaldo nie jest tu faworytem ale skoro nawet Stanowski pisze artykuł, w którym niemal domaga się Złotej Piłki dla Ronaldo to to już o czymś świadczy ????