Przed nami decydujące mecze na zapleczu Ekstraligi. Wiele już wiemy, ale kluczowe mecze przed play-offami jeszcze przed nami. 14 runda potrwa od czwartku do niedzieli.
W tym temacie podajemy typy i dyskutujemy o XIV rundzie 2. Ekstraligi.
Timo dalej jedzie mimo złożonego i opłaconego wniosku o rozwiązanie kontraktu. Dziś 2x na Janusza który wraca na Mościce 2x na Zengote i raz na Cooka, do tego to trzeci dzień z rzędu po Szwecji i Danii. Wychodzi mi tu under jak nic
Na Mościcach wielu miało problemy w tym roku. Ben jedzie sezon życia ale myślę że 12 pkt to jednak za dużo. Tarnów nie płaci i klub się rozpada ale mimo wszystko Lahti ,lewiszyn czy Szczepaniak są wstanie wygrać z Cookiem. Raczej żadnego startu nie odda juniorom.
Leszno -24,5 pkt... 1.60 Fortuna, Tarnów w 3 Zawodników i z Lahtim który ma 0 motywacji by się tu wysilać..
Mania under 7,5 pkt .. 1,70 Fortuna, myśle ze 6 pkt to jest max co tu zrobi
Edit: Pudło, była szansa gdyby nie spartolił biegu numer 5. gdzie spadł z pozycji lidera na trzecie :/
A ja dzisiaj spróbuję w tę stronę.
Marko to jeden z nielicznych w Tarnowie po którym zawsze widać wolę walki niezależnie od okoliczności. Dziś wiadomo, że rywal najtrudniejszy z możliwych, ale poza trudnym 3. biegiem, reszta jest znośna, 2x jedzie na Cooka który na Mościcach będzie pierwszy raz, 1x na Pickeringa (ta sama historia) i raz na Zengotę z juniorem w parze z Bowesem. Przy obiecującym początku może dostać też bieg więcej, biorąc pod uwagę jak wybrakowany skład ma Unia.
Coś wysokie to handi. Co prawda Ostrovia bez Jakobsena ale już z Beckerem który wraca po koszmarnej kontuzji kręgosłupa. Krosno w słabej formie ostatnio łomot w Lesznie cudem wyrwany remis na Golecinie czy wtopa u siebie z Orłem. Do tego dziś bez najlepszego w Lesznie Pollestada który jedzie w Danii GP Challenge.
Myślę że Ostrów powalczy bardziej niż to oceniają buki
Kuba strasznie się męczy w tym sezonie. Co prawda rywal z niższej półki, ale tych punktów nikt za darmo nie odda. Linia w tym sezonie pokryta tylko dwukrotnie, Liczę na to, że dzisiaj pojedzie jak statystyka pokazuje i nie wykręci średniej 2 punktów na bieg.
W Poznaniu mecz z cyklu tych które trzeba odjechać, zespoły będą walczyć jedynie o punkt bonusowy. Stal jak się zepnie wcale nie stoi na straconej pozycji. Mi się rzuciły w oczy undery gdyż Rew poza biegiem 12 trudne starty a Bloedorn liczę że podzieli się startami z Gustsem.
Rew poniżej 9,5 - fortuna 1.75 easy już po trzech biegach
Bloedorn poniżej 7,5 - STS, fortuna 1.84 ZWROT
Bazuję tutaj głównie na młodzieżowcach gospodarzy, którzy u siebie jadą w miarę przyzwoicie. Dużo zależy w typie od losowania zestawu startowego, dopasowania sprzętu na pierwszą serię i brak niespodziewanych zdarzeń. Jeśli wszystko się zepnie to właśnie gospodarze wg mnie powinni wypracować sobie przewagę po pierwszej serii startów.
Na szybko kierunki jakie obrałem
Smektala under 9.5 kurs 1.75
Rew under 9.5 kurs 1.75
Douglas under 11.5 kurs 2
Cała trójka jedzie w 3 biegu na Przedpielskiego więc pogubią punkty,potem Douglas jedzie z Rewem plus w nominowanym gdzieś się muszą spotkać w różnej konfiguracji
Wszystko Fortuna
Oprócz tego Bloedern under 7.5 a overy atakuje u Nielsena 6.5 rano było i 7.5 też, plus Klindta 7.5 over
Przedpełski z lepszą średnią biegową na wyjazdach jak u siebie w Rzeszowie. Smektała to wciąż przeciętny zawodnik. Wychodzi mi tu, że Paweł powinien być lepszy.