ROW Rybnik - Polonia Bydgoszcz
Walasek powyżej 6,5 pkt. @1,70 Betclic
Kurtz powyżej 11,5 pkt. @1,70 Betclic
Na spotkanie w Rybniku typuję dwa overy gospodarzy, dość proste, raczej bez głębszych myśli. Pierwszy na Kurtza, który niesamowicie lata w Rybniku. Jak już nawet nie wyjedzie ze startu, czy nawet z pierwszego łuku to każdego zawodnika z 2. Ekstraligi jest w stanie dopaść na dystansie, łącznie z liderami Polonii. Co prawda nie przepadam za tak wysokimi liniami to tu margines błędu dla Australijczyka wydaje się być naprawdę duży. Drugi over kieruję w kierunku Grześka Walaska, który wydaje mi się ma duży problem sprzętowy, bo jest okrutnie wolny na trasie, tzn mam nadzieję, że był, bo akurat problemy sprzętowe zazwyczaj są ciut łatwiejsze do rozwiązania niż te fizyczne. Grzesiek nawet jak dobrze startuje to zaraz jest objeżdżany przez mocniejszych rywali, stąd tak niska linia. To bardzo doświadczony zawodnik i myślę, że wiele pracował przed tak ważnym meczem i taka linia jest dziś absolutnie do gry.
Orzeł Łódź - Wybrzeże Gdańsk
Berntzon poniżej 11,5 pkt. @1,75 Betclic
Becker poniżej 10,5 pkt. @2,10 Betclic
Bartkowiak poniżej 4,5 pkt. @2,25 Betclic
Gram dziś przeciwko gospodarzom, bo ostatnie wydarzenia pozasportowe uważam, że mogą wpłynąć na dyspozycję drużyny. Wiadomo,wszyscy jadą o kontrakty na najbliższe sezony, jednak nie wierzę, że wszyscy będą dziś umierać za drużynę w stosunkowo dość łatwym meczu.
Takiej linii na Berntzona jeszcze w tym sezonie chyba nie było i wydaje mi się, że bardzo ciężko będzie ją pokryć, bo Oli co prawda jest w formie, ale żeby aż na 12 punktów to wątpię, tym bardziej biorąc pod uwagę fakty o których wspomniałem na wstępie. Szwed średnio zdobywa 2 pkt. na bieg, a dziś będzie miał kilka trudnych startów. Uważam, że 10, może 11 punktów to maks co może dziś przywieźć.
Drugi under w kierunku Beckera i głównie chcę wykorzystać tu kurs w
betclicu, gdzie mamy 2,10. U większości bukmacherów kursy oscylują w okolicach 1,60, a linia jest również do gry bo Amerykanin w tym sezonie dołuje i choć ostatnio wydaje się być ciut lepiej to nie zmienia to faktu, że sezon notuje poniżej oczekiwań, a dzisiaj się to potwierdzi.
Ostatni zakład, najbardziej ryzykowny na Bartkowiaka, który w odróżnieniu do Beckera zalicza dobry sezon nagminnie zmieniając swoich starszych kolegów. Pytanie tylko, czy będzie dziś do tego okazja, bo seniorzy Orła nawet Ci słabsi powinni sobie radzić z rywalami, więc nie wiem, czy będzie sens na siłe zmieniać, tym bardziej, że wydaje się, że więcej startów bardziej przyda się Gapińskiemu, czy Kaczmarkowi. W awizowanym składzie dziś za Basso Kuba Kiciński i za niego na pewno Bartkowiak mógłby wyjeżdżać, ale przy korzystnym wyniku też nie jest to pewniakiem, więc w tym typię liczę troszkę na łut szczęścia, a przy takim kursie uważam, że warto zaryzykować. Tylko
betclic postanowił wystawić kursy na młodziaka z Łodzi, co również skłania mnie ku zagraniu tego undera.