Wybrzeże Gdańsk - Stal Rzeszów
Wybrzeże Gdańsk +2,5 pkt. @1,65 Etoto
Pedersen poniżej 10,5 pkt. @1,82 Betclic
Pieszczek under 7,5 pkt. @1,95 Betclic
Kasprzak (+1,5 pkt.) vs Thorsell - 1 @1,75 Forbet
Dość trudny mecz do typowania dziś w Gdańsku. Wynik tak naprawdę może pójść w każdą stronę, jednak ja tu stawiam na przełamanie gdańszczan, bo ja nie dziś to kiedy?
Wybrzeże musi dziś zmazać plamę i ma ku temu naprawdę wielką okazję, bo rywal chyba najlepszy z możliwych i kilka czynników, które również sprzyjać będą gospodarzom.
Przede wszystkim deszcz, który ma spaść około 16, więc bardzo możliwe, że spotkanie będzie prowadzone w szybkim tempie, nie będzie więc wiele czasu na zmiany i jeśli tor będzie powtarzalny z treningów to nie ma szans, żeby goście szybko się do niego dostosowali, będzie to więc duże handi Gdańska, dlatego też moje typy są skierowane właśnie ku tej drużynie.
Undery na gości, moje wybory to Pieszczek i Pedersen. Na Pieszczka po prostu za wysoko, gość robi niecałe 5,5 pkt. na mecz w lidze, na wyjazdach jeszcze słabiej, a kurs na under 7,5 naprawdę wysoki. Ostatnio u siebie 6 oczek, a jedyny argument przeciwko to 8 punktów w Ostrowie, jednak ten mecz był w każdym calu wyjątkowy i raczej takie spotkanie Stali już się w tym roku nie zdarzy.
Nicki jak to Nicki, wyjazdy zawsze dużo słabsze od meczów domowych, średnia meczowa również poniżej dzisiejszej linii, co prawda dość dobry numer. Uważam jednak, że dziś walki na torze nie zabraknie, a w takich przypadkach Duńczyk nie zwykł do końca walczyć o punkty, więc myślę, że może dziś do dwucyfrówki nie dobić.
Ostatni bet na wygraną KK z Thorsellem z handi na Polaka. Jakub po SONie, bardzo mało czasu na regenerację, tor zupełnie inny niż wczoraj w Manchesterze, a Krzychu jednak na pewno podejdzie bardzo ambicjonalnie do tego meczu, bo oczywistym jest, że wyniki Wybrzeża to również jego "zasługa". Myślę, że zrobi dziś bardzo dużo, żeby zmazać plamę i myślę, że stać go nawet na dwucyfrówkę, choć akurat linia na niego wystawiona optymalnie.