dlaczego ... hm mieli najlepszy program, walczyli z korupcja, a kto wygrał ?
Walczyli? Raczej robili mistyfikację aby ludzie tak myśleli tak naprawdę niczego wielkiego nie zrobili prócz założenia CBA, które nic nie robi. Program najlepszy? Dobre sobie. Najpierw go poczytaj obecny ma 44 strony..poprzedni miał 130 stron. Mieliśmy mieć z prywatyzacji 3-4 mld złotych rocznie tym czasem mieliśmy 621 milionów. W tym czasie prywatyzacja trwałaby ...127 lat. Gospodarka za Kaczyńskiego nic nie osiągnęła. Tak samo jak
Polityka Zagraniczna, gdzie Polacy nie walczyli o to co mieli czyli zajmowali się sporami historycznymi, które może są ważne, ale nie najważniejsze.
Bo zobaczą, że obiecanki-cacanki PO niestety w praktyce nie zostały zrealizowane
Mogę Ci wymienić kilkadziesiąt obietnic PiS, z których nic nie wyszło ba! Wymienię tutaj KRRiTV, która miała zostać usunięta..a posłowie PiS siedzieli se w niej jakby to było zgromadzenie rodzinne.
Hm spadek bezrobocia i wzrost gospodarczy to jest jakaś tam zaleta Pisu, chociaż główna zaletą jest walka z korupcją. W tej sprawie Pis zrobił naprawde wiele ???? Ja nie jestem zwolennikiem Pisu, a bardziej krytykiem Platformy albo inaczej realistą
Spadek bezrobocia? Przepraszam, ale nikt nie wspomni, że w ciągu tych 2 lat wyjechały 2 miliony Polaków za granicę. Walka z korupcją? Przepraszam, ale szukanie tam gdzie jej nie ma to dziwne. Tym bardziej, że co z tego, że kogoś na niej złapią skoro należy zaczynać od jej przyczyny a nie skutków. Poza tym nie zapominaj o byłym Ministrze Sportu - Lipcu - ten Ci dużo o korupcji powie. Natomiast Pan Ziobro jest na tyle bezczelny, że potrafi obrazić twórcę kodeksu karnego. Walka z korupcją...śmieszne. To była raczej walka z osobami groźnymi dla PiS i ich śmiesznej polityki. Po co zakładać CBA skoro istnieje kilka innych organów? Po to żeby ludzie myśleli, że oni tam coś robią. PiS szukał korupcji na niskich szczeblach, jednak przy wielkich biznesmenach tego nie robi, bo z większością żyją bardzo dobrze.
czyli merytorycznie przegrał z Kaczyńskim, tak samo jak merytorycznie przegrał z Kwaśniewskim...
A może ty nie dorosłeś do tego by to oceniać? Podaj mi co takiego ze swoich obiecanek cacanek Anno Dominum 2005 spełnił Pan Kaczyński? Mam wspomnieć o planowanych mieszkaniach, autostradach i wielu wielu innych sprawach? Kaczyński nie potrafi rozmawiać on tylko w każdym szuka złodzieja etc. Podważa wiele autorytetów szczególnie lat 80 i myśli, że to on powinien być symbolem niezależności Polaków. To śmieszne.
po prostu dla tego, że w
Polska to taki kraj w którym gdy polityk jest agresywny, jest szokujacy, opowiada niestworzone historie(np historia o pistolecie w windzie) to wtedy zyskuje popularnośc.
Dziwne bo ja słyszałem o tym wydarzeniu o ile się nie myle to Newsweek kiedyś to nawet opisał. Niestworzone historie? To zaraz powiem co powiedział J. Kaczyński. Pan Jarosław Kaczyński oświadczył publicznie, że PO prowadzi rozmowy z LiD'em. A to zupełny absurd tylko do kampanii politycznej, bowiem nie prowadzili rozmów. Mówił, że nie będzie ostrej kampanii..zobacz sobie ich spoty reklamowe w
TV..normalnie obiecanki cacanki i istna demagogia.
Naród kocha jak cos sie dzieje, jak jest smiesznie, i lubi polityków którzy zamiast mówić z sensem, graja pod publiczke ...
Taki jest Pan Kaczyński dziwne, ale pomyliły Ci się chyba osoby. Kaczyński nie przedstawił żadnego planu na odbudowę Polski i się pcha do rządu skoro nie ma z kim utworzyć koalicji poza tym poprzedni plan się nie sprawdził czyt. program a nowego nie ma więc o co kaman? Drugi raz to samo gówno? Nie, Ci co ostatnio nie byli poszli i oddali głos na PO bo widzieli, że z Kaczyńskim nie ma co o polityce rozmawiać.
a Pis moi drodzy ich nie przegrał a zajął drugie miejsce ... osiągnał sukces, bo doprowadził do rozwiązania sejmu, co sprawiło, że wyrzucił z niego ludzi marnej reputacji jak pan Lepper",
Tak to jest sukces, ale nie dla PiS'u ale dla Polaków. Jak można obiecać i wyzywać Samoobronę a potem wejść z nią w koalicję? A po to żeby zachować stołki i zdobyć kasę. PiS było tak pewne, że wygrają, że się przeliczyło myśleli, że
Polska poszła naprzód tymczasem to tylko oni poszli naprzód bo mieli większe zarobki.
to taka silna opozycja jak Pis (ponad 32% glosów) ich po prostu znokautuje jak dobry bokser, wyczeka do następnych wybrów i je wygra, a całą winą za zle rzady obarczy platforme, co odbije sie na ich notowaniach wyborczych ... a calą smietanke spija panowie ziobro, kaczyński itd ...
Czy nie o to osądzasz właśnie PO? Że ukazywali PiS ze złej strony etc.? Ale taka jest prawda.
Proszę Cię więc podaj konkrety o gospodarce, polityce zagranicznej chętnie podyskutuje bo widzę, że póki co to jest to grafomania w twoim wykonaniu.