>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Fortuna bonus

Wybory prezydenckie 2025

Psychosocial 1,4M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Tak sie glosno zastanawiam czy aby Trzaskowski na pewno jest takim mocnym faworytem. Jesli popatrzymy na 1 ture to tak. Wszystkie sondaze sa na jego korzysc w 1 i 2 turze. Trzaskowski skanibalizowal praktycznie cala Lewice i czesc Holowni wiec skad on w drugiej turze bedzie bral glosy? Wazne bedzie tutaj co zrobia wyborcy Mentzena w 2 turze ale faktem jest, ze Trzaskowski tak czysto liczbowo nie za bardzo ma skad czerpac a Nawrocki wrecz przeciwnie.
A czemu zakładasz że Mentzen nie wejdzie do 2 tury skoro dzisiaj w sondażu dla Super Expressu już wyprzedził Nawrockiego? Abstrahując nie daję szans Trzaskowskiemu w 2 turze z Mentzenem bo z Nawrockim może powalczyć.
Dlaczego? Bo prawie wszyscy wyborcy Nawrockiego zagłosują na Sławka bo nienawidzą socjalisty Trzaskowskiego a wyborcy Konfederacji niekoniecznie pójdą głosować na kandydata PiS w myśl zasady PiS-PO jedno zło!
No i reasumując tak jak piszesz Trzaskowski nie będzie już miał w 2 turze skąd brać elektoratu.

Otrzymane punkty reputacji: +505
psychol32 550,5K

psychol32

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
No ja znowu uważam że w drugiej turze Mentzenowi łatwiej byłoby o wyborców Nawrockiego niż odwrotnie. Dużo ludzi którzy głosują na Mentzena nie lubi Pisu i Ko i od tego kogo bardziej nie lubią uzależniony będzie ich głos. Osobiście w drugiej turze większe szanse na pokonanie Trzaskowskiego dałbym Mentzenowi niż Nawrockiemu.

Otrzymane punkty reputacji: +642
RBR1one 595,7K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
A czemu zakładasz że Mentzen nie wejdzie do 2 tury skoro dzisiaj w sondażu dla Super Expressu już wyprzedził Nawrockiego? Abstrahując nie daje szans Trzaskowskiemu w 2 turze z Mentzenem bo z Nawrockim może powalczyć.
Dlaczego? Bo prawie wszyscy wyborcy Nawrockiego zagłosują na Sławka bo nienawidzą socjalisty Trzaskowskiego a wyborcy Konfederacji niekoniecznie pójdą głosować na kandydata PiS w myśl zasady PiS-PO jedno zło!
Obecnych sondazy na Mentzena nie traktuje powaznie i nie wiem jakim cudem beton pisowski mialby przerzucic sie tak na hura na innego kandydata niz ten z pisu. Tutaj ciekawa rzecz powiedziales, ze faktycznie Mentzen mialby wieksza szanse na wygrana bo wszyscy pisowcy w 2 turze na kazdego by na zlosc zaglosowali byle nie na Trzaskowskiego a z kolei odwrotnie ci od Mentzena mogliby w duzej mierze olac 2 ture.

Otrzymane punkty reputacji: +797
H 56,6K

halacik96

Użytkownik
Według mnie kierownictwo PiSu myślalo, że mogą wystawić byle kogo do kandydowania, ponieważ dzięki betonowi+ tym co odwala PO bez problemu uda im się wejść do drugiej tury i walczyć z Rafałem.
Pojawił się pomysł wystawienia kogoś nie do końca związanego z polityką dodając do niego jeszcze określenie "obywatelski" żeby potwierdzić jego niezależność i oddanie funkcji dla obywateli.
Niestety chyba nie spodziewali się, że kampania Nawrockiego będzie tak bez jajeczna i obarczona taką ilością wpadek. Do tego pojawia się ktoś trzeci, i nie jest to Hołownia ( który dla mnie jeszcze rok temu był murowanym kandydatem na 18-20%, ale widocznie dostał inne rozkazy), tylko Mentzen, który stara się wnieść kampanię na inne standardy, mówi ludziom to co chcą w obecnej chwili usłyszeć + do tego jako członek partii jest utożsamiany od dawna z tymi poglądami.
PiS zauważa że pali im się ogon, kampania ich kandydata jakby kopiuje trochę kampanię kandydata konfederacji i teraz Nawrocki aby przekonać wyborców konfy i tych którzy odeszli głosami z PiSu do konfy powtarza frazesy Mentzena, jakby trochę odszedł od nagonki na Trzaskowskiego bo żeby walczyć z nim, najpierw musi pokonać Mentzena a patrząc na sondaże ( i tutaa kolejny plus dla konfy bo nauczeni doświadczeniem z poprzednich lat studzą te sondaże i dalej zachęcają do głosowania i namawiania innych aby głosować) nie jest tej wygranej tski pewny.
Oczywiście beton to beton, ale z upływem czasu widać że i on kruszeje, pokolenie 60+ z dostępem głównie do tv i dwóch stacji tego nie zauważa, ale Ci nieco młodzi (+50) może widzą właśnie jakąś alternatywę w Mentzenie. Od Hołowni też zabrał elektorat bo tak jak pisalem, Hołownia wycofany i pewnie bardziej skupi się na tym aby Mentzena oczernić a nie walczyć o swoje głosy bo jak już gdzieś powiedział czy głos na niego czy na Trzaskowskiego będzie to samo więc tutaj jak któryś kolega wyżej zauważył Trzaskowski wiele od pozostałych nie zysk, bo też Zandberg+ Biejat < Braun+ Stanowski.
Plus do tego dojdą debaty, a tam Nawrocki leży i kwiczy, nie ma aż tak gadane + ten głupkowaty uśmiech

Otrzymane punkty reputacji: +642
Cabron 93,2K

Cabron

Użytkownik
Zgadzam się z Wami, ale fakty są takie, że obecne sondaże kompletnie nie są miarodajne. Nie ma możliwości, aby Mentzen wyprzedził Nawrockiego. Kandydat konfederacji nie jest w stanie odebrać Nawrockiemu głosów typowego betonu wyborczego.
Osobiście uważam, że Nawrocki będzie mieć około 7+ % przewagi nad Mentzenem.
2015r w Polsce, czy wybory w Stanach jasno pokazały, że sondażami nie ma się co sugerować.
Dodatkowo wczoraj widziałem dosyć ciekawa nitkę na X i naprawdę się dziwię, że nikt o tym nie wspomina.
Obecna kampania Holowni nazywa się Anty-Mentzen.
Marszałek sejmu nie robi w ostatnich tygodniach nic innego oprócz nadawania na konfederację. Teraz wystarczy zadać sobie pytanie dlaczego to robi ? Otóż wie, że jego poparcie spadło ogromnie, ale przyczyny tego spadku też są jasne i nie do końca wiem, dlaczego nikt nie widzi, że spora część wyborców Hołowni uciekła w stronę Mentzena. To nie jest tak, że Mentzen podbiera głosy Nawrockiemu i koniec kropka. Hołownia wchodząc do polityki miał poglądy prawicowe i "TEORETYCZNIE" nadal je ma. Ludzie dali mu szansę, bo liczyli, że pokaże pazur i nie będzie siedział pod stołem Tuska jak już opozycja dojdzie do władzy. Rzeczywistość jednak brutalnie go zweryfikowała. Niezdecydowani wyborcy Mentzena, którzy mieli problem z Braunem, czy innymi politykami kofny poszli na stronę Hołowni, ale teraz wracają ponownie na stronę konfederacji.
Nie ma innej możliwości, niż II tura Nawrocki vs Trzaskowski, bo to jeszcze nie jest ten rok, żeby konfederacja przewróciła stół, natomiast są stosunkowo już blisko.
Zauważcie również, że Mentzen, Bosak i cała reszta skończyła z nadawaniem na PiS i teraz polityka Anty- Trzaskowski to narracja obu partii prawicowych. Nie na darmo powstaje co raz więcej materiałów i jest sporo głosów o koalicji PiSu z konfederacją w kolejnych wyborach, bo Bosak i Mentzen wiedzą, że samodzielnie nigdy rządzić nie będą, ale w koalicji z pisem już mają sporą przewagę i na pewno to nie ulegnie zmianie, więc jeśli zdecydują się na ten krok to dojdą do władzy, a skoro też chcą być uczciwi i pokazać, że wyborców nie oszukają, to ta koalicja może powstać na ich warunkach.
Ostatnimi czasy Mentzen i Bosak otwarcie mówią, że w II turze nie może wygrać Trzaskowski i trzeba zrobić wszystko, aby nie dopuścić ich do prezydentury. Ani słowa nie mówią o Nawrockim i to jest dla ich wyborców jasny sygnał co trzeba zrobić.
Jeżeli jest te kilka % niezdecydowanych wyborców konfederacji co zrobić, to będzie tego co raz mniej, bo obecna polityka, która prowadzi Trzaskowski i premier Tusk jest skrajnie różna od tego czego chce konfederacja, więc ich wyborcy nie powinni się zastanawiać.

Uważam, że naprawdę warto łapać te kursy na wygraną Nawrockiego, bo on ma skąd czerpać te głosy w II turze i na pewno nie jest aż takim dogiem jak wskazują na to kursy.

Otrzymane punkty reputacji: +675
H 56,6K

halacik96

Użytkownik
.
Dodatkowo wczoraj widziałem dosyć ciekawa nitkę na X i naprawdę się dziwię, że nikt o tym nie wspomina.
Obecna kampania Holowni nazywa się Anty-Mentzen.
Marszałek sejmu nie robi w ostatnich tygodniach nic innego oprócz nadawania na konfederację. Teraz wystarczy zadać sobie pytanie dlaczego to robi ? Otóż wie, że jego poparcie spadło ogromnie, ale przyczyny tego spadku też są jasne i nie do końca wiem, dlaczego nikt nie widzi, że spora część wyborców Hołowni uciekła w stronę Mentzena. To nie jest tak, że Mentzen podbiera głosy Nawrockiemu i koniec kropka. Hołownia wchodząc do polityki miał poglądy prawicowe i "TEORETYCZNIE" nadal je ma. Ludzie dali mu szansę, bo liczyli, że pokaże pazur i nie będzie siedział pod stołem Tuska jak już opozycja dojdzie do władzy. Rzeczywistość jednak brutalnie go zweryfikowała. Niezdecydowani wyborcy Mentzena, którzy mieli problem z Braunem, czy innymi politykami kofny poszli na stronę Hołowni, ale teraz wracają ponownie na stronę konfederacji.
Pisałem o tym, ale możliwe że w tym czasie też pisałeś ten post.
Polityka kampanijna Hołowni wkracza na czarny pijar na Mentzena i kwestia ile brudów uda mu się wyciągnąć do wyborów.
Nie jest już traktowany poważnie jako kandydat dlatego skupi się na tym aby jego ludzie dalej siedzieli przy stołkach, poza tym Trzecia droga to już też przeszłość

Otrzymane punkty reputacji: +100
Psychosocial 1,4M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Ja sobie myślę jeszcze tak że tu zaważy sporo elektorat Grzegorza Brauna. Rozmawiałem o tym z niejedną osobą i każdy który na teraz będzie głosował na Brauna w tym ja (nie będę ściemniał) i każda z tych osób w tym ja uważa że jeżeli tydzień przed wyborami Mentzen będzie miał niewielką stratę do Nawrockiego lub etc, to zagłosuje jednak na Sławka żeby wyprzedził kandydata PiS.
I możecie się śmiać nie ma problemu ale skoro Braun zebrał 200 tysięcy podpisów praktycznie w jeden dzień a sale pękają na spotkaniach z nim w szwach to jest to jednak jakaś siła, myślę że minimum 5% na teraz.

Ostatnia edycja:
Cabron 93,2K

Cabron

Użytkownik
Ja sobie myślę jeszcze tak że tu zaważy sporo elektorat Grzegorza Brauna. Rozmawiałem o tym z niejedną osobą i każdy który na teraz będzie głosował na Brauna w tym ja (nie będę ściemniał) i każda z tych osób w tym ja uważa że jeżeli tydzień przed wyborami Mentzen będzie miał niewielką stratę do Nawrockiego lub etc, to zagłosuje jednak na Sławka żeby wyprzedził kandydata PiS.
I może się śmiać nie ma problemu ale skoro Braun zebrał 200 tysięcy podpisów praktycznie w jeden dzień a sale pękają na spotkaniach z nim w szwach to jest to jednak jakaś siła, myślę że minimum 5% na teraz.
Pełna zgoda. Braun może zrobić coś w granicach 5% +. Dodatkowo uważam, że wszystkie linie na Stanowskiego są do gry na under. Dużo ludzi go lubi oglądać i słuchać, ale to nie znaczy, że pójdą na niego głosować. Gość nawet połowy wymaganych podpisów nie uzbierał dotychczas. Oczywiście uważam, że uzbiera prędzej, czy później, ale jak sam wspomniał, że ludzie mają na niego nie głosować, to też tak będzie. Dla wielu obywateli tegoroczne wybory to zbyt poważna sprAwa, aby w I turze marnować swój głos i zamiast Mentzena, czy Nawrockiego zagłosować na Stanowskiego.
Osobiście mocno zaatakowałem linie under 5, ale w też niższe też bez wahania wszedłem

Otrzymane punkty reputacji: +532
tarki_16 354K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
I znowu to samo , ble , ble , ble i nakierowywanie na Nawrockiego. Skoro będzie miał 7% przewagi nad Mentzenem , czyli wg Twoich wcześniejszych typów i wyliczeń:
Nawrocki 30%
Mentzen 23%

Do tego dorzućmy głosy Brauna , Stanowskiego i Jakubiaka i mamy pewniaka w 2 turze i obywatelski kandydat z potężną przewagą wygrywa wybory.
Jeśli Ty rzeczywiście myślisz , że wszystkie lub większość głosów Mentzena przejdą na Nawrockiego w 2 turze to lepiej zejdź na ziemię.
Sporo moich znajomych głosuje na Mentzena , ale w 2 turze nie zagłosują na Nawrockiego . W 2020 roku głosu Bosaka rozłożyły się 50/50, teraz rzeczywiście może będzie 65/35 na korzyść Nawrockiego , ale to będzie i tak za mało.
Jedyną szansą na porażkę Trzaskowskiego jest 2 tura dla kandydata Konfederacji, który może okazać się czarnym koniem tych wyborów.

. Dla wielu obywateli tegoroczne wybory to zbyt poważna sprAwa, aby w I turze marnować swój głos i zamiast Mentzena, czy Nawrockiego zagłosować na Stanowskiego.
Ten akapit wygrywa. Ja nie wiem czym różnią się tegoroczne wybory od tych z 2020 roku 🤷🏽
Póki co jedyne typy , które zapamiętałem z Twojej strony to Nawrocki minimum 30%, gdzie teraz masz linie 27%, oraz - 35% Trzaskowskiego, gdzie obecnie 36%.A i zapomniałem o wygranej Nawrockiego , gdzie kursy nadal rosną.

Ostatnia edycja:
S 36,5K

sobolekk

Użytkownik
Nie no bądźmy poważni. Wyborcy brauna to nie jest lewicowy beton i oni mają trochę rozumu w głowie i szczerze uważam że większość z nich widząc że mentzen jest w tych sondażach blisko nie zmarnuje głosu na brauna. Jedni jak ja są mocno sceptyczni co do szans mentzena a drudzy nie ale no co by nie mówić głos na brauna to jest pewne spalenie glosu. W wyborach prezydenckich liczy się tylko wygrana bo to nie są wybory do sejmu, także de facto głos na brauna to pośrednio głos na Nawrockiego a w dłuższej perspektywie Trzaskowskiego . Również uważam że w drugiej turze mentzen miałby większe szanse od Nawrockiego (tylko przy założeniu że dostanie oficjalne poparcie PiSu) . Mimo to uważam również że większość wyborców mentzena i tak pójdzie jednak głosować na Nawrockiego a nie zostanie w domu (ale no nie wszyscy może z 70 procent).
Wciąż uważam że sondażowa bańka pęknie jak będą mentzenowi na debatach cisnąć o trzynastkach 800 plus itp, mimo że uważam że sondaże już nie mają wiele wspólnego z prawdą. Ale no powtarzać już się nie będę czas zweryfikuje

Cabron 93,2K

Cabron

Użytkownik
I znowu to samo , ble , ble , ble i nakierowywanie na Nawrockiego. Skoro będzie miał 7% przewagi nad Mentzenem , czyli wg Twoich wcześniejszych typów i wyliczeń:
Nawrocki 30%
Mentzen 23%

Do tego dorzućmy głosy Brauna , Stanowskiego i Jakubiaka i mamy pewniaka w 2 turze i obywatelski kandydat z potężną przewagą wygrywa wybory.
Jeśli Ty rzeczywiście myślisz , że wszystkie lub większość głosów Mentzena przejdą na Nawrockiego w 2 turze to lepiej zejdź na ziemię.
Sporo moich znajomych głosuje na Mentzena , ale w 2 turze nie zagłosują na Nawrockiego . W 2020 roku głosu Bosaka rozłożyły się 50/50, teraz rzeczywiście może będzie 65/35 na korzyść Nawrockiego , ale to będzie i tak za mało.
Jedyną szansą na porażkę Trzaskowskiego jest 2 tura dla kandydata Konfederacji, który może okazać się czarnym koniem tych wyborów.

Ten akapit wygrywa. Ja nie wiem czym różnią się tegoroczne wybory od tych z 2020 roku 🤷🏽
Póki co jedyne typy , które zapamiętałem z Twojej strony to Nawrocki minimum 30%, gdzie teraz masz linie 27%, oraz - 35% Trzaskowskiego, gdzie obecnie 36%.A i zapomniałem o wygranej Nawrockiego , gdzie kursy nadal rosną.
Różnią się tym, że prawicowy wyborcy nie dopuszcza lewaka do monopolu na władze. 65-35 to może było w zeszłym roku.
Obecnie nawet konfederacja nie kryje się z z tym, że nie mieliby nic przeciwko gdyby ich wyborcy w II turze zagłosowali na gościa z PiSu.
Może sie zamknąłeś w swojej bańce, a może udajesz, że nie widzisz, ale wszystko na tą chwilę prowadzi do tego, aby prawica się zjednoczyła w II turze. Tak czy inaczej dojdzie do koalicji PiSu z konfederacją w kolejnych wyborach, bo nikt w konfederacji nie dopuścić do tego, aby obecny rząd nadal prowadził tę swoją chorą politykę, a wiedzą, że w pojedynkę żadna z nich nie wygra z trójgłową koalicją u władzy. Obecnie takie zagrania są normalnością w innych krajach, więc i u nas nie będą się tego wstydzić.

tarki_16 354K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Ale to jest temat dotyczący wyborów prezydenckich, a nie przyszłej koalicji w kolejnych latach - troszeczkę się chyba zapędziłeś i pozostań przy typach na majowe wybory.
Będziemy się rozliczać w Maju. Jedyne , co mogę już oznaczyć na minus to mój typ na Mentzena poniżej 14.5 % , bo nie spodziewałem się tak tragicznego Nawrockiego.

R 936

robertooo1234

Użytkownik
Pis udzieli poparcia innemu kandydatowi @3,5 betfan

Kurs już nie tak dobrych jak kilka tygodni temu ale nie ma co się dziwić. Mamy już 2 sondaże z mijanka Mentzena i Nawrockiego i według mnie pis jak najbardziej może myśleć o zmianie kandydata na co jest obecnie ostatni moment bo do wyborów tylko 2 miesiące i trzeba jeszcze zbudować nowego kandydata. Jeśli w tych wyborach kandydat popierany przez pis nie wszedłby do drugiej tury kosztem konfederacji to może być to powolny koniec pisu w wielkiej polityce a na to Kaczyński pozwolić sobie nie może. Nawrocki jest fatalny. 0 charyzmy. Przegrywa z trzaskowskim w poparciu u wyborców +70. Nie istnieje w elektoracie osób mlodych. Mentzen naciera i dalsze kontynuowanie startu Nawrockiego może skończyć się porażka pisu. A sam pis ma dużo osób które mogą im dać z urzędu druga turę. Taki Czarnek czy Bocheński na spokojnie zrobią te 30%

RBR1one 595,7K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Druga tura dla Nawrockiego jest bezpieczna i niezagrozona a te sondaze to sobie mozna gleboko w dupe wsadzic. Juz wybory w USA pokazaly ile sa warte. Czarnek to jest wiesniak z duzym elektoratem negatywnym bez szans na wygrana w 2 turze. Nawrocki ma mimo wszystko wieksze szanse w 2 turze. Jesli nie jest zagrozona 2 tura dla Nawrockiego a nie jest to w takim razie po co go wymieniac? PiS nie jest glupi i oni maja swoje sondaze i sa na pewno dobrze oblatani w temacie niz jakies smieszne sprzedajne sondazownie drukujace procenty jak im pasuje. Zadnej mijanki z Mentzenem nie bedzie.
Bedzie tak:
Trzaskowski 36-37%
Nawrocki 26-27%
Mentzen 17-18%
Aha i tu duzo ludzi jedzie po Nawrockim, ze jest slabym mowca. Powiem szczerze, ze widzialem ostatnie jego wystapienia i w porownaniu z czytaniem z kartki podczas ogloszenia jego kandydatury kilka miechow temu jest ogromny rozwoj. Widac, ze duzo roboty piarowcy tam wkladaja zeby go uczyc jak sie zachowywac i w jaki sposob mowic. Do 4 kwietnia maja czas zeby go wymienic ale juz samo to bedzie blamazem i strzalem w stope wizerunkowo.
P.S. w Etoto macie ten bet po 4.60 jak cos z ta wymianka.

5xharoldx5 2M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Wszyscy piszą o tym pisowskim betonie, ale bierzcie pod uwagę zmiany jakie zaszły. PiS nie ma już po swojej stronie żadnej dużej telewizji, TVP1 już nie jest im przychylna, a Republika to zdecydowanie za mało. Do tego ciągle wychodzą kolejne afery na PiS, posłowie tracą immunitety, zakuwani są w kajdanki(albo sami się zakuwają :p ), uciekają jak mogą od komisji, niektórzy nawet na Węgry... Takie rzeczy muszą się negatywnie odbijać na wynikach i nawet ten pisowski beton może się skruszyć i wygląda na to, że to kruszenie już się rozpoczęło. Te słynne babcie 70+ które by za Jarosława życie oddały, to teraz w telewizji słyszą tylko złe rzeczy, a wiadomo jaki telewizja ma wpływ na starsze osoby i na ich głosy w wyborach. PiS w sondażach już ma grubo poniżej 30%, o ile dobrze pamiętam ostatni sondaż daje im ok. 26% i ciągle spada. No i sam kandydat PiSu Nawrocki jest fatalny, już teraz wygląda źle, a na debatach go rozłożą na łopatki. Czy będzie zmiana kandydata? Ale kogo oni mają wystawić? Naprawdę brani są pod uwagę tacy kandydaci jak Czarnek, Bocheński czy Morawiecki? Oni też są bez szans na zwycięstwo. Era PiS dobiega końca i te wybory mogą to mocno przyśpieszyć jeśli nie zrobią nawet drugiej tury.

Z drugiej strony mamy Mentzena i rosnącą w siłę Konfederację, która pozbyła się ostatniej kuli u nogi w postaci Brauna. Teraz spokojnie mogą prowadzić swoją kampanię bez obaw, że ktoś nagle wystrzeli z jakimś totalnie kontrowersyjnym tekstem i im wszystko zawali. Nie powinno się patrzeć wstecz analizując ich szanse w następnych wyborach parlamentarnych czy w najbliższych wyborach prezydenckich, bo zaszły tam zmiany na plus.

Ja się zastanawiam czy Hołownia, Biejat itd. w pewnym momencie nie zrezygnują z kandydowania. W ten sposób unikną kompromitującego wyniku, a przy okazji mocno zwiększą szanse Trzaskowskiego na zwycięstwo w pierwszej turze.

Cabron 93,2K

Cabron

Użytkownik
PiS nie ma już po swojej stronie żadnej dużej telewizji, TVP1 już nie jest im przychylna, a Republika to zdecydowanie za mało. Do tego ciągle wychodzą kolejne afery na PiS,
Kompletnie się nie zgodzę, a na potwierdzenie podrzucam Ci ciekawy artykuł sprzed 5 dni.
Udział w rynku ma duże znaczenie, a wzrost jaki notuje republika od poprzedniego roku jest zatrważający w porównaniu do tego co sobie każdy myślał.
PiS ma swoich wyborców i żadna stacja TV nie zmanipuluje tymi ludźmi. Z resztą to samo jest po stronie Platformy, bo chociaż nasz nieudolny rząd jest regularnie punktowany, a premier, który przecież przy ewentualnej wygranej Trzaskowskiego będzie nim sterował regularnie sie kompromituje.
Ale nie zmieni to podejścia betonu wyborczego platformy, bo oni tak jak beton PiSu i tak zrobią swoje.
Ważne jest też to, że zapominacie o najważniejszej rzeczy.
Naprawdę bardzo dużo ludzi, zwłaszcza tych którzy nie są do końca pewni na kogo głosować w przedziale załóżmy 30+ - 60+/-
śledzi media społecznościowe, a zwłaszcza portal X, gdzie naprawdę można znaleźć mnóstwo informacji. Wystarczy poczytać co Ci ludzie tam wypisują i jak podchodzą do tego co się dzieje.
Na dodatek tak potężne medium jakim jest Kanal Zero regularnie raz w tyg program M/S jest oglądany przez +/- 700 tys ludzi. Czyli nie wiele mniej ile codziennie ogląda fakty, czy inne Teleexpressy.
Mazurek ze Stanowskim regularnie jadą do spodu z obecnym rządem i oczywiście jest też sporo o Nawrockim, ale nie porównywalnie mniej do tego jak punktują koalicję. W głównej mierze to właśnie tego typu ludzie będą decydować o wyniku wyborów w Ii turze, bo beton PiSu, czy PO i tak zagłosuje na swoich bez względu na wszystko wokół.

Otrzymane punkty reputacji: +977
Do góry Bottom