Zauważyłem ostrą dyskusję więc też się wypowiem. Jak pewnie co niektórzy zauważyli, że w ankiecie zagłosowałem na PiS. Do teraz moje poglądy się nie zmieniły i prawdopodobnie do czasu wyborów też się nie zmienią. ???? Jak każdy rząd, również PiS miał chwile lepsze i gorsze. Co do niektórych kwestii mogę się zgodzić, że nie były zbyt trafne jak np. wybór ministra spraw zagranicznych był wielką pomyłką tudzież koalicja z samoobroną sprowadziła jedynie niepotrzebne zamieszanie. Jednak nie oczekujcie, że Platforma sprawi, że
Polska nagle stanie się europejskim mocarstwem. Liberalizm ma swoje wady i zalety, a na takim systemie władzy najbardziej skorzystają ludzie bogaci... Ja ze strasznie bogatej rodziny nie pochodzę. Jestem na I roku studiów, mam komputer ???? , robie kurs na prawo jazdy i czeka na mnie samochód (wypasiona fura to nie jest ale dostałem na urodziny, ma 4 koła i jeździ). ???? Typowa klasa średnia. Po rządach AWS (z tego co pamiętam partii liberalnej) nie mam najlepszych wspomnień, a wtedy już huczało i ludzie chcieli końca tego rządu. Apropo Platformy... Jedna kwestia. Są oni skłonni iść na ugodę z LiDem a to aż mi przez gardło nie chce przejść. Nastąpi powrót Komunistów w spółce z Donaldem!!! To byłoby na prawde straszne.
Cóż, mam nadzieję, że (na przekór większości forum) wygra PiS ???? , którego rządy (może nie rewelacyjne) ale mimo wszystko podwyższają poziom życia w Polsce.