>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Wybory Parlamentarne 2007 - zagłosuj na swoją partię

sawas 27

sawas

Użytkownik
A to, że zgadzam się z opinia mądrych ludzi jak prof. Bartoszewski, Wałęsa czy Balcerowicz to źle ?
Bartoszewski jest jedyną osobą z wymienionej trójki, która udzieliła poparcia PO... Balcerowicz jest jedynie przeciwny obecnie rządzącym, tak samo jak Wałęsa, który zagłosowałby na Stalina byle przeciw Kaczyńskim... Wiele publicznych mądrali udziela poparcia PO, a przekonasz się, że po ewentualnej wygranej Platformy w wyborach Ci &quot;eksperci&quot; będą największymi krytykami władzy... To wszystko media, media i jeszcze raz media... Szczególnie nasila się to teraz, przed wyborami - kampania nie tylko partii, ale też całego tabunu rzepów, którzy chcą na zmianie rządu skorzystać. Oczywiście nie twierdzę, że do tych osób należy prof. Bartoszewski, ale powiedzmy sobie szczerze - jego czas minął i usilne próby powrócenia na &quot;szczyt&quot; raczej nie dadzą pożądanego efektu... Nie róbmy z tego pana jakiegoś bóstwa, to zwykły człowiek...
Co do samych wyborów to myślę, że będzie powtórka z rozrywki - dwie partie uzyskają po ok. 30% głosów i zaczną się targi. Jeśli wygra PiS to Tusk idzie w odstawkę, PO się rozpada na opozycję i posłów, którzy zasilą Prawo i Sprawiedliwość. Ja jednak sądzę, że tak nie będzie, bo minimalnie wygra PO (choć na pewno nie przez program ekonomiczny - wybierają wyborcy, którzy raczej dbają o własne tyłki, nie ekonomiści; społeczeństwu zależy raczej na jakichś tam ulgach, sretete - dobra kampania, gruszki na wierzbie i Sejm jest twój...). Kaczor nie zgodzi się na koalicję, więc po miesiącu mydlenia oczu PO zawrze umowę z LiD i ew. PSL na dokładkę. Potem 2 lata i kolejne wybory.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Jeśli dwa lata temu Tusk nie obraził się na Kaczora za przegrane wybory (wersja dla zwolenników PiSu) / Jeśli dwa lata temu Kaczyński zaproponował poważne warunki koalicji (wersja dla PeOwców) to na 100% wszystko wyglądałoby inaczej. Nie byłoby tych wszystkich sexafer (byłyby ale nie ujawnione ???? ), Kaczmarków, Krauzów, itp...
Koalicje zawierane z musu, pod presją rzeczywiście niewiele dają pożytku... Ja śnię o tym POPiSie nadal :p

sawas 27

sawas

Użytkownik
Niee Grzesio !! Nie jestem absolutnie &quot;za&quot; PiSem, ale muszę przyznać, że brak koalicji po wyborach w 2005 roku to w 90% wina PO, a właściwie jednego człowieka z tej partii - niejakiego D. Tuska... Wziął się obraził i olał Kaczucha :p

remik47 0

remik47

Użytkownik
Czyli sawas właśnie przynałeś że w 90% jesteś za pisem... ( przeczytaj swoj przedostatni post). Moim zdaniem za to ze nie powstał POPiS wiele wiekszą winę ponoszą kaczuchy. Dzisaj kiedy juz wiem czego się spodziewać po panu Gosiewskiem, Dornie, Ziobrze, Wassermanie i reszcie jestem w 100% za kolacją PO-LiD-PSL. Nawet jeśli kaczory wygrają wybory to nię będą mieli samodzielnych rządów, a 3 wczesniej wymienione partie stworzą koalicję. Podobna sytuacja jest teraz na Ukrainie.
PS: Trzeba poszukać tego dowodu babci...:jezora:

sawas 27

sawas

Użytkownik
Czyli sawas właśnie przynałeś że w 90% jesteś za pisem... ( przeczytaj swoj przedostatni post).
Oczywiście, że czytam swoje posty przed publikacją. Poparcia dla PiS mi nie wmówisz... W ankiecie oddałem głos na PO, ale to nie jest partia godna głosu żadnego obywatela...

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ta wersja pomocnika na kogo głosować jest chyba lepsza od tej z wp.pl . U mnie tyle samo dostał LiD i PO czyli tak jak jest w rzeczywistości ;-)

sawas 27

sawas

Użytkownik
U mnie podobnie. Zastanawia mnie odpowiedź PO na pytanie o opiekę zdrowotną... Czy aby na pewno ta partia jest za &quot;całkowicie bezpłatnym&quot; leczeniem:?:

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Ja lubie LiD głównie dlatego, że są tam Ryszard Kalisz, Olejniczak oraz Borowski - ich bardzo lubie ???? PO wydaje mi się looz, a jak popiera ich Bartoszewski, który wg mnie jest Bogiem, to mi też PO przystaje.

Do góry Bottom