PiS miało poparcie w mediach, kiedy wymienili bezprawnie całą KRRiT wraz ze swoimi współrządzącymi - Giertychem i Lepperem. Mieliśmy 2 lata państwa policyjnego, mi wystarczyło. Nie wiem, jak skończyłoby się, gdyby jakimś cudem Kaczyński uciułał koalicję na 2/3 głosów - wydaje mi się, że mielibyśmy małą (dosłownie) dyktaturę - zniesienie ograniczenia kadencyjności albo coś w tym stylu.Nie no co tam, lepiej zagłosować na starych komunistów z SLD, lub na uśmiechające się PO z polityką miłości. PiS tak jak wspomniał Patrolinho nigdy nie miało poparcia w mediach i póki tacy "dziennikarze" jak Lis czy Olejnik będą głównymi postaciami w mediach ta sytuacja się nie zmieni. Nie twierdzę, że PiS jest idealne, bo mi również nie podoba się paru polityków, którzy nie powinni zasiadać w sejmie/senacie. Jednak teraz, spośród tych dwóch partii (gdyż na tą chwile te dwie partie się liczą, a spełniającej moich pełni oczekiwań nie ma) wybiorę PiS.
Przesadzasz , w tych wyborach miałeś pełen przekrój poglądowy. Od skrajnego socjalizmu przez partie chłopskie , socjaldemokratyczne, centrowo-sondażowe, konserwatywne , aż po skrajny liberalizm ????bo naprawde chciałem zagłosować, ale po prostu nie było na kogo...:|
:O Słaba pamięć czy aż tak młody wiek?Czy pamiętacie aby była tak wielka fala krytyki, gdy SLD rządziło? Ja sobie nie przypominam.
No tak na cmentarzu w Charkowie też nie kompromitował Kwaśniewski Polski, jak go ochroniarze musieli trzymac, żeby pijany nie przewrócił się ryjem na pomnik.:-?To może inaczej, bo źle się wyraziłem (nie chodzi mi o rządy SLD tylko o Kwaśniewskiego). Czy aż tak sporo osób potrafiło skrytykowac Kwaśniewskiego, gdy ten był prezydentem? Nie robił jakiś wielkich skandali na naszym podwórku jak i na arenie międzynarodowej. A Kaczyński? Sami sobie odpowiedzcie: jaką ma opinię w Europie czy w ogóle na świecie.
To, o czym wspominasz akurat strasznie denerwuje. Ktos woli Kwacha czy cud gospodarczy Tuska od Kaczynskiego. Dlaczego? Bo sie lepiej prezentuja i dlatego, bo Kaczynski jest grubiutki i malutki. Tak dla informacji niektorych, ten przystojniak Kwasniewski jest 3 cm wyzszy od tego karla Kaczynskiego( czyli tyle, co nic). A dlaczego ludzie o tym nie wiedza? Bo w tej calej nagonce na PiS mowi sie nawet o takich rzeczach jak wyglad, ze wszystko wina blizniakow, a teraz sie w Polsce zle dzieje, bo rudy musi naprawiac rzekomy syf po krotkich rzadach PiSu. Smiech na sali jedym slowem. A Platformersow media o dziwo pokazuja bardzo dobrze.Słyszałem także opinię kompetentnej osoby (doktor nauk politycznych), że w prezydenturze liczy się wygląd, prezentacja – dlatego woli Kwaśniewskiego (komucha!) od Kaczyńskiego (bo jest niski!).
Jest podział demokracji na parlamentarną i prezydencką. W USA np. mamy do czynienia z prezydencką, więc tam prezydent ma najwięcej do powiedzenia i liczą się bardziej jego działania niż wygląd. W Polsce mamy do czynienia z parlamentarną, a prezydent jest tylko osobą reprezentatywną, dlatego też ważna jest jego prezencja i wygląd. Proste, dlatego tutaj duży nacisk stawia się na powierzchowność i wrażenie jakie robi dana osoba.Słyszałem także opinię kompetentnej osoby (doktor nauk politycznych), że w prezydenturze liczy się wygląd, prezentacja – dlatego woli Kwaśniewskiego (komucha!) od Kaczyńskiego (bo jest niski!).
Skoro nie demokracja, to co? Podaj jakąś alternatywe, monarchia, komunizm, faszyzm, nazizm?(...) będącym za demokracją (blee) –
Po pierwsze - na osoby, które czepiają się tylko i wyłącznie wyglądu czy sposobu zachowania określonych polityków, nie warto zwracać większej uwagi.To, o czym wspominasz akurat strasznie denerwuje. Ktos woli Kwacha czy cud gospodarczy Tuska od Kaczynskiego. Dlaczego? Bo sie lepiej prezentuja i dlatego, bo Kaczynski jest grubiutki i malutki. Tak dla informacji niektorych, ten przystojniak Kwasniewski jest 3 cm wyzszy od tego karla Kaczynskiego( czyli tyle, co nic). A dlaczego ludzie o tym nie wiedza? Bo w tej calej nagonce na PiS mowi sie nawet o takich rzeczach jak wyglad, ze wszystko wina blizniakow, a teraz sie w Polsce zle dzieje, bo rudy musi naprawiac rzekomy syf po krotkich rzadach PiSu. Smiech na sali jedym slowem. A Platformersow media o dziwo pokazuja bardzo dobrze.
Dokładnie o to samo chciałem poprosić. Czekamy na odpowiedź. Tak samo błyskotliwą jak zarzut przeciwko demokracji, miejmy nadzieję.Skoro nie demokracja, to co? Podaj jakąś alternatywe, monarchia, komunizm, faszyzm, nazizm?
Monarchia absolutna w centrum XXI-wiecznej Europy! Pozazdrościć pomysłuMonarchia absolutna chociażby była by lepsza od tego syfiastego systemu. I jeszcze ciekawostka na potwierdzenie moich słów o demokracji. Na śląsku wybrano europosła z list PO który nazywał się KAZIMIERZ MARCINKIEWICZ! Gośc w ogóle nie znany, startował jakoś z ostatnich pozycji ale liczył zapewne, że ciemne masy pójdą za znanym nazwiskiem i się udało. Gośc ma fuche i extra kase na nadchodzącą kadencje a po kadencji emeryture wynoszącą 70% owej pensji europosła. Nie mam nic za złe temu gościowi, który notabene wykorzystał sytuacje w 100% ale mam za złe tępym ludziom którzy mają zerowe pojęcie o sprawie.
Ja właśnie zakończyłem dyskusję z Tobą, skoro Twoje argumenty potrafią być takie płytkie. Mam 19 lat, więc oczywiście nie mam prawa zabierać głosu - co ja mogę wiedzieć o życiu Kwaśniewskiego..Mam nadzieje, ze chociaż dyskutuje z ludźmi over 20...