Ostatnie dnie to fatalna seria i praktycznie to co zarobiłem w zeszłym miesiącu - straciłem. Zdarza się. Chciałem jednak dla lepszego zobrazowania obecnej gry i dokładniejszego wyliczenia zysku wprowadzam stawki jakimi gram. Po kolei:
Stan konta u wszystkich bukmacherów gdzie mam konta: około 5000 PLN
Wszystko będę podawał w złotówkach co by można było normalnie podliczać.
Cel:
Yield w okolicach przynajmniej 8%, zamierzam jednak osiągnąć wyższy niż 10%
Mam zamiar grać stawkami maksymalnie do 5% kapitału. Czyli na dzień dzisiejszy nie przekraczać granicy 250 złotych na zakład.
Z czego nie jestem dumny, to ostatnio zamiast dokładniej analizować spotkania to szybko chciałem się odkuć, przez co jeszcze więcej traciłem. Postaram się po raz kolejny tego błędu nie popełnić.
Wawrinka S. - Nadal R. -3.5 gema 2 @1.60 Pinnacle ::: 50 PLN![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
EW: 80 PLN
Nadala można lubić, można go też nie lubić. Nie można jednak powiedzieć, że wciąż jest w beznadziejnej formie jak na początku roku. Niedawno był w finale w Madrycie, gdzie dotarł stosunkowo łatwo, nie mając problemów z Dimitrovem czy wygrywając pewnie z Berdychem przez cały czas kontrolując mecz. Finał niestety przegrał z Andym Murrayem, Andym, grającym bardzo dobrze, wręcz momentami genialnie, jak chyba jeszcze nigdy na cegle. W Rzymie póki co pewnie wygrane z Ilhanem i Isnerem, którego potrafił połamać w obu setach.
Stan tak całkiem szczerze mówiąc w niezbyt dobrej formie - w Monte Carlo po ograniu Monaco wygrał ledwie 3 gemy z Dimitrovem, który też nie gra już tego co wcześniej. W Madrycie pomęczył się trochę z bądź co bądź kiepskim Sousą i ponownie odpadł z Dimitrovem, teraz jednak po 3 setach. W Rzymie ponownie spotkał się z Monaco. Wtedy nie leżał mu drugi serwis oraz dał mnóstwo okazji, bo aż 12, na przełamanie Juanowi. Z Thiemem było lepiej, raz go przełamał i to wystarczyło, by wygrać. Dominic wciąż jednak jest młody i wyrównana gra z Stanem Wawrinką może być dla niego małym sukcesem.
Ogółem lepsze wrażenie sprawia Rafa. Rolland Garros już się zbliża, Hiszpan chce, jak niemal co roku, wygrać ten turniej. W Rzymie będzie grał na 100%, walczy tutaj o końcowy triumf. Abstrahując już od formy obu zawodników: H2H wynosi 13:1 dla Nadala. W żadnym z 13 wygranych pojedynków Rafa nie tracił seta z Stanem. Jedyny raz to porażka w zeszłym roku w finale
Australian Open, gdzie Nadal zresztą miał pamiętną kontuzję, przez którą przegrał.