Moje przemyślenia odnośnie dzisiejszych meczyków:
Najpierw opisze dwa najpewniejsze dla mnie spotkania
LM:
Debrecen - Fiorentina
2
Drużyna węgierska w lidze gra w miarę dobrze , u siebie komplet 4 zwycięstw na wyjeździe troszkę gorzej 2-1-1, ale nie można porównywać ligi węgierskiej do ligi włoskiej czy Ligi Mistrzów. Natomiast Fiora w lidze włoskiej zajmuje 4 miejsce wygrywając u siebie 3 mecze i 1 remis, wyjazd 1-2-1(wygrali z Livorno, remis z Juve i porażka z Romą), z całym szacunkiem dla ligi węgierskiej, ale te drużyny są zdecydowanie lepsze od Debrecenu.Ale przejdźmy do rzeczy, w Lidze Mistrzów widziałem pierwszy mecz przeciwko L'pool gdzie przegrali tylko (1-0). Ktoś może uważać, że to dobry wynik, dobra gra itp. Jednak jest to nic bardziej mylnego, gdyż Debrecen, nawet jak przegrywał 1-0 dalej się bronił 11 zawodnikami na swojej połowie, jedynie Adamo Coulibaly biegał od obrońców drużyny z Anfield, widać było po grajkach Beniteza, że chcieli się maksymalnie oszczędzić przed
Premier League. Drugiego meczu nie oglądałem w wykonaniu Debrecenu, ale jak czytałem opis meczu to nie mieli zbyt dużo do powiedzenia. Fiora natomiast po przegranym pierwszym meczu na Stade de Gerland, wygrali drugi mecz z Liverpoolem 2-0 co pokazało jeszcze większą słabość drużyny angielskiej. Wtedy dwa gole strzelił niesamowity Serb Jovetić. Dzisiaj czytałem na zagranicznych forach, że trener może da mu odpocząć, a da szanse odbudować się rumuńskiemu napastnikowi Mutu, który stracił miejsce na rzecz Serba. Jeżeli chodzi o defensywę zespołu włoskiego gra znakomicie, w lidze włoskiej w 8 meczach stracili raptem 5 bramek(z tego 3 strzeliła AS Roma), a w
LM tylko Pjanić z OL znalazł sposób na bramkarza Fiory Sebastiana Freya. Nie ma co ukrywać też , że jeśli się marzy o wyjściu z tej grupy to komplet 6 punktów przeciwko drużynie węgierskiej jest obowiązkiem. Moim zdaniem nie ma innej możliwości niż zwycięstwo Fiorentiny.
Pewność typu (10/10).
Olympiakos - St. Liege
1
Opis tego zaczne od pochwalenie trenera Olympiakosu Zico, który po początkowych problemach z formą zespołu i jedynym remisie z Nea Kavela 0-0, złapali wiatr w żagle i od 12 września tylko przegrali z Arsenalem (, który zaczął dopiero strzelać od 80 minuty, gdzie przegrali 0-2), a resztę meczy wygrali na pochwały zasługują dwa zwycięstwa z PAOK i AEK na wyjeździe po 2-1 oba i w
LM z AZ Alkmaar 1-0. Drużyna z Liege spisuje się gorzej niż sezon wcześniej w lidze jej blians to 5-5-1, przegrali w ostatniej kolejce z Westerlo 0-2, co można uznać za niespodziankę. W
LM zespół ze Stade Maurice Dufrasne grał dość dziwne mecze tzn. prowadząc z Arsenalem 2-0 przegrał 2-3 (przegrał wygrany mecz), a z AZ przegrywając 1-0 uratował w 92 minucie remis. 12 zawodnikiem na pewno też będzie żywiołowa grecka publiczność na stadione Georgiosa Karaiskakisa. Jeżeli Olympiakos myśli o wyjściu z grupy
LM, to marzenie jest najbliżej do spełnienia od kilku lat, gdyż zespoły z Holandii i Belgii są w zasięgu greckiego zespołu, ale jednym z warunków jest wygranie dwóch meczy u siebie z teoretycznie łatwiejszymi, bo na wyjazdach będzie się grało trudniej.
Pewność typu (6/10).
Stawiam te dwa meczyki na jednym kuponie. Ale moje opinie o pozostałych meczach:
AZ - Arsenal
2
AZ w tym sezonie nie gra wielkiej piłki, jeżeli przegrają teraz dwa mecze z Arsenalem, będą mieli pozamiatane w
LM, nie gram tego typu ze względu na zbyt dużą ilość brakujących zawodników m.in: Nicklas Bendtner, Denilson, Eduardo, Fabiański, Johan Djourou, Rosicky i Clichy. Może AZ jakimś cudem uda się zremisować.
Pewność typu 2 (5/10).
Barcelona - Rubin
1
Tutaj nie ma co opisywać innej opcji jak 1 chyba nie ma, ale zbyt niski kurs w bet365 spadł już do 1,11, a z handip boję się grać.
Pewność typu (10/10).
Inter - Dynamo
1
Jeżeli Inter dzisiejszego meczu nie wygra, nie będzie w zbyt ciekawej sytuacji. Brakuje mi dzisiaj napastników: Eto zagra na siłę Milito też po kontuzji i zabraknie Balotellego, który wreszcie zagrał super mecz. Dynamo gra solidną piłkę, dlatego troszkę obawiam się tego typu.
Pewność typu (6/10)
Liverpool - Lyon
no bet
Dziwny mecz, z jednej strony L'pool świetnie grający w
LM na swoim stadionie, ale brak Torresa. Z drugiej strony Lyon, dobrze grający w
LM, w lidze francuskiej dobre mecze, czasami brak szczęścia. I osłabienie w obronie, nie pewny występ Pjanica. Na prawde w tym meczu może być każdy wynik.
Rangers - Unirea
no bet
Moim zdaniem, ciężko wskazać w tym meczu faworyta. Niby Rangers jeżeli marzą o wyjściu z grupy muszą takie mecze wygrywać, ale Unirea pod wodzą Petrescu gra fajny futbol widziałem trochę meczu przeciwko Sevilli, grali odważnie nie bronili się i dobry mecz zagrali przeciwko Stuttgartowi. Rangers mogą wygrać, ale jak będzie remis nie zdziwie się, takie mecze omijam.
Stuttgart - Sevilla
2 lub X2
Drużyna niemiecka jest całkowicie rozbita, Babbel na wylocie, gdyby w Sevilli wszyscy byli zdrowi to dawałbym czystą dwójeczkę, ale tak mam troszkę obawy, ale nie ma szans, żeby pogrążony w kryzysie zespół niemiecki wygrał, dlatego dla pewności X2.
Pewność typu 2 (6/10) lub X2 (9/10)