Petra Kvitova - Amanda Anisimova
Na nockę biorę pod lupę spotkanie, które zapowiada się interesująco z dwóch powodów. Pierwszy z nich to oczywiście dobra forma obu zawodniczek i kwestia, jak to będzie wyglądało, a drugi to duża rozbieżność w typowaniu tego meczu i odmiennych zdań na jego temat. Mi takie mecze odpowiadają.
Bez wątpienia jest to pozornie ciężki mecz do typowania, ale tylko pozornie. Fakt jest taki, że obie zawodniczki są w naprawdę bardzo dobrej formie i nie będzie to prosty i przyjemny mecz dla obu zawodniczek. Na plus dla nich, że nie będzie gorąco, 22 stopnie Celsjusza w momencie startu meczu i maksymalnie 25 w trakcie jego trwania ze spadającą wilgotnością, co da dobre warunki do gry i szybsze korty, ale przejdźmy już do aspektów tenisowych.
Kvitova oczywiście jest leworęczna, będzie to dla niej duży plus, gdyż Anisimova z takimi zawodniczkami nie grywa dużo. W swojej karierze zaledwie 8 spotkań z dodatnim bilansem 5-3, ale Petrę ma już na rozkładzie na Indian Wells w ubiegłym roku. Czeszka potrafi rozprowadzać swoje rywalki, jak mało kto, ale miewa również przestoje. Dobrze funkcjonuje serwis, ale w sumie to samo można powiedzieć o reprezentantce Stanów Zjednoczonych, co tylko obrazuje, jakie będzie to widowisko.
Spodziewam się bardzo wyrównanego starcia. Szczerze wątpię,że zakończy się ono w 2 setach, a jeśli już, nie będą one krótkie. Wiele będzie zależało od podania i następnym uderzeniu po returnie. Serwujące powinny ustawiać sobie grę podaniem, przez co niewykluczony również tie-break.
Najrozsądniejszym wyborem wydaje się więc over gemowy, jednak nie jest to jedyny bet na to spotkanie, jaki przygotowałem. Kvitova w Sydney średnia 4,4 asa na mecz, w Melbourne 8, 3, 7, co daje wyższą średnią, bo aż 6. Anisimova 2, 2, 4 = 2,66. Czeszka w tym elemencie ma przewagę, tych 5 asów można spodziewać się śmiało. Amerykanka myślę, że spokojnie 2 dołoży. Linia ustawiona na 6,5, więc myślę, że na spokojnie do zrobienia, a kurs naprawdę fajny. Biorąc pod uwagę spadającą wilgotność powietrza, idę również w tym kierunku.
over 20,5 gema @ 1,71 | Pinn
over 6,5 asów @ 2,07 | 1xbet
Ty wierzysz ze odpuscila debla przez jakiś uraz? Przeciez to zasłona dymna zeby skupic wszystkie siły na singla
Hmm, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że jak na razie, to Barty więcej osiągnięć i to znacznie osiąga właśnie w grze podwójnej. Siódma deblistka świata, w ubiegłym roku wygrane w Miami, Montrealu i nawet US Open. Do tego występ w Mastersie na koniec sezonu, a tutaj gra na własnej ziemi, więc tak, wierzę.
Poza tym nie napisałem, że 100% tam jest jakiś uraz. Są podejrzenia i po marnym 1,50 bym po prostu się w to nie pchał i tyle. Pozdro.