>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

WTA Tour - Warszawa, Strasburg 17-24.V

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP

Warsaw Open

Warsaw, Poland
May 18-23, 2009
Premier
Prize Money: $600,000
Draw: 32M/32Q/16D
Surface: Red Clay/Outdoors

Official Website:
http://www.warsawopen.com.pl

2007 Singles Final
(1) Justine Henin (BEL) d. Alona Bondarenko (UKR) 61 63

2007 Doubles Final
Dushevina/Perebiynis (RUS/UKR) d. (2) Likhovtseva/Vesnina (RUS/RUS) 75 36 102

Internationaux de Strasbourg

Strasbourg, France
May 18-23, 2009
International
Prize Money: $220,000
Draw: 32M/32Q/16D
Surface: Red Clay/Outdoors

Official Web Site:
http://www.internationaux-strasbourg.fr

2008 Singles Final
(6) Anabel Medina Garrigues (ESP) d. (5) Katarina Srebotnik (SLO) 46 76(4) 60

2008 Doubles Final
(2) Perebiynis/Yan (UKR/CHN) d. (1) Chan/Chuang (TPE/TPE) 64 67(3) 106

radek03 90

radek03

Forum VIP
Hmm, tak się zastanawiam czy warto szukać jakiś niespodzianek w pierwszej rundzie, może porażka Bondarenko z Piterą, jak myślicie wchodzi to w grę? Też myślę o porażce Hantuchowej i Sharapovej.

H 177

h3sus

Użytkownik
Wg mnie opłaca grać się na początku na porażkę Sharapovej po tak długiej przerwie i toku przygotowań do Rolland Garros podejrzewam że narazie nie jest w super formie i nawet jeżeli nie odpadnie w pierwszej rundzie to już na pewno w drugiej albo trzeciej.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Czas na jakies sensowne posty w tym temacie, bo pierwszy dzień poszedł po mojej myśli.
Jutro słabe mecze, ale chodzi o pewy. Gramy zdecydowanie deble:
Yan/Zheng - Gallovits/Govortsova 1,3
Chinki tworza świetny duet. Widziałem obie już w tym turnieju w grze pojedynczej i nie moge doczekać się jutrzejszego spotkania. Yan gra oburęcznie z dwóch stron, ale przy siatce wyczynia cuda. Zheng dobra w każdym elemencie tenisowego rzemiosła. Po drugiej stronie groźna Govortsova i jej kula u nogi - Gallovits. Rumunka jest zdecydowanie najsłabszym ogniwem tego meczu i zatopi swój statek.
Mattek/Kops-Jones - Lefevre/Szatmari 1,25
Amerykanki stworzą tu groźną parę. Obie nieźle serwują, obie mają dobre returny. Szatmari jest przeciętna, obserwuję ją od 3 dni w kwalach. Lefevre nigdy nie widziałem, ale Amerykanki są dla mnie zdecydowanymi faworytkami.
Nic więcej godnego polecenia nie ma, ale szykujcie kasę na środe, bo już są pewy :-D

F 0

filweb

Forum VIP
Anne Keothavong - Jill Craybas 1 1,813 5/10

Typ na podstawie analizy wyników obu zawodniczek w tym sezonie, na pewno zainspirowany infem ze wczorajszych relacji Oliego i Prasy. Spotkań obu zawodniczek nie widziałem, więc żadnych własnych argumentacji nie wymyślę:p

diego71 0

diego71

Użytkownik
Jill Craybas vs Anne Keothavong 2 1,85​

Bardzo dobre kursiwo na Anne ktora w swoim pierwszym meczu w Warszawie pokazala sie z bardzo dobrej strony poknujac Mattek w dwoch setach.Glownymi atutami brytyjki jest bardzo mocny solidny serwis ktorym postraszyla Mattek,ktora przeciez slynie ze znakomitego returnu.Dobrze rowniez funkcjonuje BH I FH Anny,do tego znakomicie porusza sie po korcie dobrze gra z glebi,jednym slabszym punktem jest gra przy siatce.Craybs swoje lata juz ma,kondycja juz nie ta i forma sprzed kilku lat rowniez daleka od idealnej w pierwszej rundzie ciezka trzysetowa przeprawa z Gallovits,poprzednie turnieje rowniez bardzo slabe, z pieciu spotkan rozegranych na ziemi w tym sezonie Jill wygrala zaledwie jedno dlatego nie widze tu innej mozliwosci niz pewne zwyciestwo Anne.

Ponadto......

Kateryna Bondarenko(1,5) obdywie siostry Bondarenko powinny sie cieszyc z awansu,Kateryna w Warszawie czuje sie bardzo dobrze,dosc dobrze posluguje sie polskim ;) jesli chodzi o argumenty sportowe to znakomity BH,w pierwszej rundzie pokonana grozna Pironkova,Voskoboeva wygrala dzis z Mayr 2-0 jednak rywalka bardziej ten mecz przegrala niz Galina go wygrala.
Jie Zheng(1,25 lub 2-0) Zheng jest jedna z faworytek do koncowego triumfu,znakomicie porusza sie po korcie,dobry return do tego zabojczy BH,Klara dzis wygrala po trzysetowym pojedynku w ktorym wypadla dosc przecietnie na bedaca w formie Zheng to nie wystarczy.
Jans K./Rosolska A.(1,5) atutem bez watpienia bedzie warszawka publicznosc,polki zapowiadaja tutaj walke nawet o zwyciestwo,ostatnie turnieje w troszke gorszym wydaniu jednak w Warszawie powinno byc lepiej,Voskoboeva bardziej powinna sie skupic na meczu z Bondareno,Korytsseva dzis opadla z Ula,dlatego po takim kursie warto zaatawkoac na polska pare.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Nic dodac nic ując Diego. Zgadzam się z każdym Twoim typem. Oli dziś napiszę relację około 1 w nocy, potwierdzi równiez zapewne że każde z tych spotkań jest jak najbardziej do gry. Dodam tylko jeden typ.
Julia Georges - Iona-Raluca Olaru 1 @ 1.65
Olaru bardzo solidna zawodniczka, niezła technicznie, słaba taktycznie, ale bardzo waleczna. Niestety, na Niemkę na pewno to nie wystarczy. Bo Georges oprócz tego że jest utalentowana i równie waleczna, to posiada świetny serwis, potężny fh, zagrywa masę kończących piłek, w przeciwieństwie do Olaru, która bazuje na regularnym przebijaniu i braku jakichkolwiek kończących uderzeń. Śliczna Julia powinna ją odprawic z kwitkiem raz dwa.

S 378

songo

Użytkownik
Co sądzicie o tym, aby zagrać na Martę Domachowska? Handicap lub 3 sety. Kursy atrakcyjne. Alona jest w formie, ale Marta łatwo skóry nie powinna oddać. Szkoda, aby nasza rodzima piękność tak szybko odpadła. Jaki jest Wasz punkt widzenia.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Yan/Zheng - Gallovits/Govortsova 1,3 ✅ ✅ ✅
Keothavong - Craybas 1,83
Jak grały zawodniczki pisałem w relacjach. Anne jak zwykle mocno, płasko, do przodu. Craybas też mocno, ale mniej efektownie, z gorszym podaniem i z większymi problemami. Widziałem obie Panie i zdecydowanie lepszą zawodniczką wydaje mi się Brytyjka. Po zobaczeniu drabinki wpisałem ją w miejsce półfinału. Chyba się nie myliłem.
Kateryna Bondarenko - Voskoboeva 1,50
Kacha zaskoczyła bekhendem, wytrzymuje wymiany. Jeżeli dała rade Pironkovej, nie będzie miała także problemów z gorzej poruszającą sie Voskoboevą. Wystarczy ją trzymać na krosowej wymianie bekhendowej i mecz nie będzie trwał dłużej niż godzinę.
Zheng - Zakopalova 1,29
Zakopalova jest bardzo przeciętna. Zheng jest bardzo dobra i jest moją faworytką do wygrania całego turnieju. Polecam dla osób grających grubo. Można spróbować także 2-0, ale ja wolę &#39;czyściocha&#39;.
Yan/Zheng - Amanmuradova/Kustova
Jeżeli będzie powyżej 1,25 - gram. Chinki są bardzo dobre, a przeciwniczki nie mają kompletnie żadnych argumentów aby wygrać ten mecz.

Wszystkie analizy krótkie, bo widziałem wszystkie mecze i nie ma sie co rozdrabniać. Dla chętnych pisze linki, z których można wywnioskować, co moim zdaniem zaprezentowały sobą poszczególne zawodniczki podczas pierwszych dni turnieju.
http://forum.bukmacherskie.com/showpost.php?p=1038018&amp;amp;postcount=89
http://forum.bukmacherskie.com/showpost.php?p=1036858&amp;amp;postcount=84
P.S. Diego71 nie wiem czy czytałeś moje relacje, czy obserwujesz turniej z trybun, ale mam wrażenie, że nasze wnioski sa identyczne ????

S 378

songo

Użytkownik
Domachowska pewnego poziomu sportowego to chyba nigdy nie przeskoczy. Na wygraną z Bondarenko nie liczyłem, ale na wygranego seta już tak.
A tu klapa. Spodziewałem się lepszego występu. Kobieta ma już 23 lata i stoi w miejscu. Trenuje z Ostrowskim, później narzeka na niego w wywiadach i kończy współpracę, po czym wraca i owocna współpraca trwa dalej...
Powinna się zastanowić nad dalszym losem swojej kariery. Gra w tenisa jest opłacalna, ale z jej walorami fizycznymi może warto wziąć pod uwagę zmianę zawodu...póki nie jest jeszcze za późno.

Po wycofaniu Tajwanki Marta zagra w turnieju głównym French Open. Pierwsza runda i do domu. Przynajmniej mam już jednego pewniaka.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ja nie wiem co wy chcecie od tej Zheng. Po co ona ma w Wawie wygrywac? Dla niej najwazniejszy jest Roland. Ona ma szanse na najlepszy wynik w karierze w Paryzu a na dodatek jeszcze debel wiec granie tu na maxa do soboty byloby zle taktycznie z jej strony. Wczoraj miała z bardzo slaba na cegle Govortsova 1-3* w 3 secie wiec watpie aby byla w tak genialnej formie lub po prostu nie gra na 100% swoich mozliwosci bo nie ma to najmniejszego sensu.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Keothavong - Craybas 1,83 ✅
Kateryna Bondarenko - Voskoboeva 1,50 ⛔
Zheng - Zakopalova 1,29 ⛔
Yan/Zheng - Amanmuradova/Kustova ✅
Nie mam sobie nic do zarzucenia. Typy były dobre, tylko zawodniczki pokazały się z zupełnie innej strony niż w pierwszej rundzie.

Na jutro mam rodzynka:

Olaru - Keothavong 2,25
Keo gra bardzo ofensywnie. Olaru opiera swoją grę na nie zrobieniu krzywdy sobie i rywalce - czyli na jak najmniejszej liczbie błędów. Mimo tego, że ma dobry fh, nie jest w stanie siać takiego spustoszenia z linii końcowej jak jej rywalka. Kurs jest dla mnie nieporozumieniem i grubas jest odpowiedni. Jeżeli nie wejdzie - należy odpuścić ten turniej w moim przypadku ????

diego71 0

diego71

Użytkownik
Olaru R.-I. - Keothavong A. 2 2,1

Jestem bardzo zaskoczony tak wysokim kursem na Anne ktora we wczorajszym pojedynku z Craybs zaprezentowala sie z calkiem dobrej strony wygrywajac w trzech setach.Brytyjka slynie z ofensywnego stylu gry,dysponuje bardzo dobrym FH,Olarau natomiast czesto gubi sie w obronie i rzadko kiedy pierwsza atakuje tylko czeka na bledy rywalek tak jak we wczorajszym pojedynku z Georges ktory wygrala ale po bardzo zacietym spotkaniu.Kurs tak wysoki chyba ze wzgledu na pokonanie przez Ione w pierwszej rundzie Dokic tyle ze sama serba bardziej ten mecz przegrala niz Olaru wygrala.O Anne szerze pisalem wczoraj,wczorajszy pojedynek z Craybs utwierdzil mnie w przekonaniu ze brytyjka moze tu cos zwojowac dlatego nie widze innej mozliwosci niz pewne zwyciestwo Keothavong.

Tak Oli glownie posilkuje sie na waszych relacjach z Prasa ???? ponadto obserwuje mecze w TV.Swoja droga swietna robota chlopaki:spokodfhgfh:

P 15

panasik

Użytkownik
ja rowniez gram ten typ jeszcze z jednego powodu, dla rumunki bedzie juz to 6 spotkanie w tym turnieju, rozegrala 3 w kwalifikacjach i 2 w turnieju glownym, 6 spotkanie dzien po dniu powinno rowniez miec wplyw na przebieg spotkania, GL

mathieudepologne 0

mathieudepologne

Użytkownik
Na Keothavong też zagram. Chcę zagrać ją razem z Sharapovą, ale co do tego drugiego meczu nie jestem pewien. Co wy myślicie o meczu Sharapova- Bondarenko?

shatan 0

shatan

Użytkownik
Gram tripla Hantuchova+Keothavong+Sharapova. O Brytyjce powiedziane już wszystko, typ na Słowaczkę to bardziej granie przeciw Zakopolovej, nie wiem jak wyglądał mecz z Zheng, ale mimo wszystko nie wróżę jej awansu do SF. Daniela zagrała wczoraj swoje, miała momenty przestoju ale w turnieju prezentuje raczej wysoką formę.

Co do Marii...to że nie grała długo nie znaczy że nie jest w formie;) Pierwsze spotkanie i problemy w nim to zasługa tylko i wyłącznie braku koncentracji o co nietrudno po 9 miesięcznej przerwie. Widać po niej, że wzmocniła się fizycznie, co na mączce jest bardzo ważne. W kursie 1.6 widzę poważne value:spokodfhgfh:

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Krótko:

Piątek to już najwyższy czas, by posmakować francuskich ciasteczek w Paryżu, a więc co poważniejsi zawodnicy i zawodniczki ewakuują się z Warszawy już dziś. Nie patrzę na formę, wyniki. Kieruję się tylko zgadywaniem, komu bardziej, a komu mniej zależy na dalszej grze na kortach Legii.

Masza - Alona 2 2,1

Chciałoby się jeszcze popatrzeć na Rosjankę na żywo, ale przypuszczam, że dziś będzie ostatnia na to okazja. Kto może - zapraszam na korty. Biletów na pewno nie zabraknie. Alona w gazie. Sama czuje się w Polsce jak w domu, więc powinna pojechać Rosjankę, która już wie, że nie zapomniała jak się gra i z tą świadomością radziłbym jej czmychać do Francji.

Daniela &quot;figura jak marzenie&quot; - Klara &quot;mamo, co robić&quot; 2 2,8

Tutaj pozostaje mi liczyć na ewidentne odpuszczenie ze strony Hantuchowej, bo w czystym meczu Czeszce (spróbujcie nauczyć jakiegoś obcokrajowca wypowiadać to słowo) nie dawałbym zbyt wielu szans. Oczywiście stawka mniejsza niż w przypadku wyżej wskazanego meczu.

F 0

filweb

Forum VIP
Ja jednej rzeczy trochę nie rozumiem. Dlaczego ktoś znowu chce grać przeciwko Klarze Zakopalovej? Przecież wystarczy spojrzeć w statystyki jej kariery, żeby zobaczyć, że na mączce szło jej zawsze całkiem nieźle. Wczoraj w meczu z Zheng pokazała, że potrafi zaskoczyć i ja ostatnie, co bym zrobił, to dalej grał przeciwko niej.

Zresztą, wstęp do kuponów, jaki napisał Andre Agassi to według mnie wystarczający powód, dla którego Shatanowi będę oczywiście życzył szczęścia, ale bez większego przekonania, bo któraś z faworytek z pewnością odpadnie.

Co do Marii, to trzeba napisać, że pokazała jednak wczoraj niezłą grę, mimo niskiego poziomu rywalki. Alona Bondarenko pewnie pokonała Domachowską, jednak w starciu ze słynną Rosjanką dużą rolę może odegrać aspekt psychiczny. Ukrainka ma z nią 0-2 i gra o pierwszy półfinał w tym roku, pamiętajmy jednak o jej dobrym występie w Madrycie. Jak dla mnie NO BET, ale z pewnością granie lekko Alony to nie jest zła decyzja.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Grzechem byłoby gdybym nie podzielił się moimi odczuciami z &quot;Łorsoł Open&quot;. :jezora:

Widziałem wczoraj na żywo kilka spotkań i po nich tak typuję półfinały:

Olaru Ioana Raluca (ROM) vs. Keothavong Anne (GBR) 1,8

Sharapova Maria (RUS) vs. Bondarenko Alona (UKR) 2,03

Hantuchova Daniela (SVK) vs. Zakopalova Klara (CZE) 2,99

O powyższych trzech juz każdy coś napisał, gdybym ja miał coś pisać byłyby to podobne spostrzeżenia, dlatego skupię sie na spotkaniu, które jeszcze nie zostało opisane.

Voskoboeva Galina (RUS) vs. Dulgheru Alexandra (ROM) 1,8
Rumuńska kwalifikantka prawdopodobnie rozgrywa turniej swojego życia. Wczoraj oglądałem jej mecz z Errani i ku mojemu zdziwieniu, Włoszka nie potrafiła a być przeciwstawić sie Rumunce. Popełniała wiele błędów, ale nie były to niewymuszone błędy. Do tych błędów zmuszała ją dobrze grająca Rumunka. Po pierwszym secie Dulgheru wziąła &quot;Medical&quot; bo bolały ją plecy i myślałem, że po tej przerwie Włoszka ją ogra 2-1, Dulgheru jednak grała tak samo jak w pierwszym secie, mocno, ogresywnie. Nie bawiła się w głupie przebijanie tylko atakowała. Tak agresywną grą powinna dzisiaj zniszczyć mało znaną Rosjankę. Teraz coś o tej Rosjance. Jej meczu widziałem dosłownie kawałek i jakoś mnie nie porwała jej gra. Moim zdaniem wczoraj to Katerina przegrała, a nie Galina wygrała ten mecz. Jak widać wielu ludzi gra Rumunkę, kurs już spada, wczoraj też spadał i weszło. Dzisiaj powinno być podobnie

F 0

filweb

Forum VIP
Maria z pewnością nie odpuści, każdy turniejowy pojedynek jest teraz dla niej na wagę złota. Za wejście w rytm meczowy zapłaciłaby pewnie więcej, niż wynosi nagroda na French Open ???? Z zawodniczką takiej klasy jak Alona, w dobrej formie, mogą się jednak uwydatnić pewne braki kondycyjne i Ukrainka jest na tyle doświadczona, aby z takiej ewentualności skorzystać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom