>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Toronto 10.08.2015 - 16.08.2015

Status
Zamknięty.
charlson 226

charlson

Użytkownik
Lucic-Baroni M. - Vinci R. - 1@2,37⛔⛔⛔

Według mnie ktoś tutaj się pomylił i nie zgadzam się zupełnie z przedmówcą, który pisze, że Lucić nie poradzi sobie ze slajsami Roberty, to, że Włoszka jest bardzo cierpliwa, ok, ale oglądałem ją w kilku ostatnich turniejach i nie jest to już ten poziom przebijania co jakiś czas temu, gdy była w czołówce. Lucić Baroni potrafi mocniej zagrać, a z takimi piłkami Roberta sobie już nie radzi, ja widzę tutaj szansę w underdogu i po takim kursie lekko zagram, bo nie ufam formie Roberty i przesłankom z tego meczu z Knapp, a po cyferkach widać, że Knapp swoje podanie przegrywała do 15, to jest chore...

drugi mecz to znowu typ na underdoga i znowu przeciwko ludziom, którzy wczoraj podjarali się grą Cibulkovej,

Cornet vs Cibulkova - 1@2,5✅✅✅

Cebula miała już kilka odpałów po próbie powrotu do regularnej i dobrej gry, np. Eastbourne, dobra gra w pierwszej i drugiej rundzie i trzeci mecz gdzie kompletnie się wykoleiła, zatem z tym optymizmem bym się wstrzymał, mimo wszystko Cornet grać w obronie potrafi, a wystarczy, że choć trochę będzie wywierała presje na Słowaczce to powinna to wygrać. Stephens mogła być trochę zmęczona tym wygranym turniejem, z resztą dość często tak jest, że po wygranym turnieju przychodzi jakiś moment ogłupienia. Na pewno nie widzę tutaj aż takiej faworytki w Cibulkovej jaką pokazują buki.

Oba typy po 1/10

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Bencic vs Lisicki 1 @ 1.86 Bet365 ✅
Idę po raz kolejny w stronę Bencic pokazała genialny tenis z Woźniacki od stanu 5:2 w pierwszym secie. Tutaj zakładam podobny scenariusz za pewne zacznie słabo a potem odrobi w porę na pewno będę śledził mecz na live by w razie czego jeszcze raz postawić po wyższym kursie. Lisicki nie poradzi sobie z agresywnym tenisem Szwajcarki. Zaczną się uderzenia w siatkę + frustracja. Forma zresztą też nie powala bo przegrała ostatnio z babcią. Mam nadzieję, że znów młodociana da zarobić.
W sumie po dłuzszym zastanowieniu zagram na dziś dubelka
Vinci vs Gavrilova 2@ 1.61 Bet 365 ⛔ Cholerna pazerność
I o to moja ulubiona tenistka. Młoda i bardzo utalentowana z lepszymi zawodnikami gra świetnie z tymi słabszymi już nie tak dobrze i o to delikatnie się boję. Walczy o każdą piłkę dosłownie o każdą. To jak wczoraj walczyła z Safarovą to aż oczy wychodziły, że się nie poddaje. Uwielbiam po prostu oglądać jej mecze. W skrócie gdzie safarova a gdzie vinci? No już każdy sobie odpowiedział na to pytanie. Dołączam ten mecz do kuponu bo Daria ma wszystko by wygrać z Vinci.
Ako @ 2.97 Bet365

dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Vinci-Gavrilova 2 @1.65
Roberta Vinci to juz generalnie nie ta sama zawodniczka co jeszcze dwa sezony temu i wyniki poszly sporo w dół. Niemniej jednak zaloze sie, ze teraz gra wlasnie najlepiej w sezonie i jest przygotowana. Stawialbym jednak i tak na Gavrilova, ktora po meczu w Rzymie z Sharapova zostala jedna z moich ulubionych zawodniczek. Przyszlosc przed nia, wypadaloby tylko poprawic troche spekty silowe. Technicznie Gavrilova jest swietnia i tutaj przyczepic sie do niczego nie mozna. W meskim tenisie takie wyskoki nastolatkow to sporadyzcnosc, ale u pan zdarza sie to co roku. Zreszta mloda Rosjanka juz jest w 40-ce najlepszych tenisistek swiata, a bedzie duzo wyzej. Uwazam, ze Gavrilova mimo bardzo dobrej formy Vinci ma wieksze szanse na zwyciestwo p tym co pokazala w meczach ze Stosur i Safarova. Kur jest oplacalny, wiec postawic mozna.

Otrzymane punkty reputacji: +24
wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA
Godzina: 20:00
Spotkanie: Cornet - Radwańska A.⛔2-6 6-4 4-6
Typ: Cornet
Kurs: 3.48
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Witam po przerwie wakacyjnej czas zacząć typy. Dzisiaj zaczynam od ryzykownego typu jednak kursy moim zdaniem przesadzone. Bilans bezpośrednich meczów 5-2 dla Agnieszki. W tym sezonie dwa mecze na początku bilans 1-1. Oglądałem mecz Cornet z Suarez - Navarro świetna gra Francuzki przypomina Alize z najlepszych lat 11 miejsce w rankingu w 2009. Natomiast Agnieszka powoli łapie formę. W Stanford porażka po zaciętej walce z Kerber. Cornet gra momentami świetny tenis ostre uderzenia z głebi kortu dobrze porusza się po korcie. Słabością był serwis jednak tutaj pierwsze podanie 67% z Suarez Navarro oraz 63% z Cibulkową jednak 13 podwójnych z Suarez oraz 5 z Cibulkową. Agnieszka ma lepsze statystyki jednak problem Agnieszki to głowa bardzo rzadko wygrywa mecze długie na styku po prostu zaczyna się marudzenie i dyskusje. według mnie ciekawy mecz szanse dla Cornet około 40% dlatego gram na niespodziankę.

Było blisko. Zaskoczeniem brak chimerów Agnieszki.

Otrzymane punkty reputacji: +3
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Tsurenko L. - Witthoeft C.
Tsurenko win @1,52 Pinnacle Sports✅
Tsurenko dw: 2:0 win @2,25 Unibet
✅

Tutaj nie widzę innej możliwości niż wygrana Ukrainki, a po ciekawym kursie można zagrać jej zwycięstwo bez straty seta.
Myślę że na tą chwilę Tsurenko jest w doskonałej formie, i taka rywalka jak tenisistka z Niemiec nie jest wstanie jej zagrozić ( patrząc pod okiem ich ostatnich poczynań, ale i również poziomu gry jakim dysponują obie panie).
Ostatnio mogliśmy się o tym przekonać, kiedy moja faworytka wygrała z Muguruzą którą faworyzowały buki, z niewiadomych przeze mnie przyczyn.
Tsurenko zagrała świetnie w obronie i wykorzystywała agresywną grę rywalki, co też oczekuję od niej dzisiaj.
Gra defensywny tenis, ale przy tym efektowny.
Niemka ostatnio też dobrze sobie radzi w Toronto mogło by się wydawac że złapała wiatr w żagle jednak ja nie jestem optymistą w jej poczynaniach to bardziej nie moc jej rywalek ( w jakimś stopniu) przyczyniła się do tego że jest tutaj.
Patrząc na obecną formę obu pan dzisiaj wskazywał bym na zwycięstwo starszej z tenisistek.
Dodam jeszcze że Łesia wygrała ostatnich 9 ostatnich meczy na dzisiejszej nawierzchni, i tylko w jednym z nich straciła seta!! ( Gavrilova chyba nie muszę przedstawiać, a mecz i tak wygrała)
Niemka zaś ostatnio w przeciwieństwie do Ukrainki dużo pogrywała na ziemi i trawie, co na pewno nie ułatwiło jej przygotowania do tego turnieju.

A tutaj innee typy na dziś już bez analizy:

Belinda Bencic - Sabine Lisicki 3 sety @2,32 unibet✅
Angelique Kerber - Simona Halep 3 sety @2,35 unibet✅
Agnieszka Radwanska - Alize Cornet 3 sety @2,75 bet365✅
Sara Errani - Victoria Azarenka 3 sety @3,75 bet365⛔

Otrzymane punkty reputacji: +25
conors 5,6K

conors

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA
Spotkanie: Cornet - Radwańska A.
Typ: 1:2
Kurs: 3.7
✅✅✅✅
/Taaaaaaaaaa. Isia jak za najlepszych czasów. Piękna gra. Bezwzględna w końcówce./

Jednak moim zdaniem Radwańska, bez wielkiego entuzjazmu, ale generalnie jest zawodniczką lepszą. Gra niestety w tym turnieju pod dużą presją, ona tego nie lubi co uprawdopodabnia wtopę. Stąd ten jeden set dla Francuzki ze szpiczastym noskiem. Over 2,5 seta baaaaardzo prawdopodobny. To WTA, nie widzę za bardzo zdecydowanej faworytki.

Otrzymane punkty reputacji: +14
midq 677

midq

Użytkownik
Radwańska - Halep
Radwańska@2,84 pinnacle⛔ :grin:
Co tu dużo gadać, kurs duzo przesadzony, dla mnie to spotkanie to 50/50. Isia wczoraj pokazała się z bardzo dobrej strony z Cornet, widać, że jest zmotywowana na ten turniej i zawsze jej tutaj dobrze szło. Halep po wygranych dwóch meczach z trudnymi przeciwniczkami ale wcześniej przegrała w 1r wimbla z Cepelovą i w Birmingham z Mladenovic. Imo Isia jeżeli zagra tak jak wczoraj powinna wygrać. Z zasady nie ruszam już WTA po kursach poniżej 1.8 także to akurat zagram ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Radwanska A. - Halep S.
Halep S. -1,5 gema ::: 1,62 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅

H2H 4:3 z lat 2011-2014, chociaż na ostatnie 4 mecze ten bilans wygląda 1:3 na korzyść Rumunki, a Agnieszka wygrywała gdy Halep jeszcze była dużo młodsza i nie miała tej słynnej operacji zmniejszenia biustu. Z całym szacunkiem dla tego wszystkiego co odniosła Radwańska w karierze, ale w tym meczu będzie brakowało jej tego co posiada Simona czyli moc uderzeń.
To co zagrała z Kerber to był chyba jeden z najlepszych meczów w sezonie. Niezwykła walka na korcie pomimo jakiegoś urazu Niemki, kończyła mecz ze łzami w oczach, mnóstwo przełamań jak na WTA przystało, Andżelika brała 3 razy trenera, a najbardziej Simona zaimponowała mi tym, że wyciągała niekiedy teoretycznie przegrane piłki. Halep gra tutaj swój najlepszy tenis, odpuściła korty ziemne i trawiaste na rzecz pewnie dwóch Mastersów w Ameryce Południowej i US Open. Tak też było na początku roku gdzie Halep na hardach grała swój najlepszy tenis - bilans z tego roku 25:2. Jej aktualne miejsce w rankingu odwzorowuje poziom gry. O Radwańskiej można by w tym sezonie napisać dobry thriller - nieustanne problemy i dużo szumu, a to nie sprzyja dobrej grze, co widać chociażby po wynikach. Cornet jest dużo słabsza od Halep, a zobaczcie jak wiele problemów potrafiła przysporzyć Radwańskiej. Ostatni mecz Rumunki i Polki z końca sezonu 2014 roku to wynik 6:2 6:2.
Wynik: 6:0 3:6 1:6 @Edit: CUD, ŻE TO WESZŁO !!! ????
Pozostałe typy na dziś:
⚽ Bundesliga: HSV strzeli ::: 2,56 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔
⚽
Superpuchar Hiszpanii:
Powyżej 2,5 bramek ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅
???? ATP Montreal: Murray A. -2 gemy ::: 1,48 ::: Pinnacle ::: 3/3 ✅

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Radwańska - Halep
Radwańska@2,84 pinnacle
Co tu dużo gadać, kurs duzo przesadzony, dla mnie to spotkanie to 50/50. Isia wczoraj pokazała się z bardzo dobrej strony z Cornet, widać, że jest zmotywowana na ten turniej i zawsze jej tutaj dobrze szło. Halep po wygranych dwóch meczach z trudnymi przeciwniczkami ale wcześniej przegrała w 1r wimbla z Cepelovą i w Birmingham z Mladenovic. Imo Isia jeżeli zagra tak jak wczoraj powinna wygrać. Z zasady nie ruszam już WTA po kursach poniżej 1.8 także to akurat zagram ????
Na prawdę Isia pokazała się z dobrej strony? Można tak powiedzieć o pierwszym secie, w kolejnych zagrała słabo i tylko przez głupotę Cornet w 3 secie, Polka ostatecznie wygrała spotkanie, przegrywając juz w decydującej partii 4:2. Oczywiście Polka zrobiła progres w porównaniu do początku roku, zagrała z kerber ostatnio fajne zawody, ale brakuje jej jednego - przyspieszenia, które posiada Halep. Rumunka wczoraj z Niemką musiała się sporo napocić, żeby wygrać - też dziewczyny pokazały kawał kapitalnych zagrań. Simona za trawą nigdy nie przepadała, więc wyniki tegoroczne to w sumie norma, ale popatrzmy co wyprawiała na hardzie - wygrana w Shenzhen, 1/4 w Australian Open, wygrana w Dubaju, wygrana w Indian Wells, 1/2 w Miami i porażka z amerykańską maszyną. Może to nie jest jeszcze optymalna forma, ale z meczu na mecz gra co raz lepiej, i wczorajszy mecz z Niemką tylko utwierdził Mnie w przekonaniu, że Polka, mimo tego, iż gra ostatnio lepiej, z tak dysponowaną Rumunką nie wygra. Może i mecz będzie wyrównany, może i zobaczymy 3 sety, bo Halep też miewa przestoje, ale posiada więcej argumentów po swojej stronie i takiego błędu jak wczoraj Cornet nie popełni.

Halep 1.50 Pinnacle✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
S 378

songo

Użytkownik
Halep zaliczyla kompletnie nieudany sezon trawiasty. W 2014r. grala w polfinale Wimbledonu, a w tym roku sensacyjnie z niewiadomych przyczyn przegrala w pierwszej rundzie z Cepelova.

Tu w Kanadzie odprawila Kerber po 3-setowej walce. Niemka polskiego pochodzenia pokonala zeszlym tygodniu Radwnaska, a potem wygrala turniej mniejszej kategorii w Stanford. Generalnie znajduje sie w wysokiej formie. Rumunka w meczu z Angelique miala az 20 bp, wykorzystala 9. Jezeli bedzie je skutecznie wykorzystywala w starciu z Aga to spokojnie zamelduje sie w kolejnej rundzie. Sorry, ale Agnieszka nie ma w tym meczu wiekszych szans. Mysle, ze Rumunka po chwilowym spadku formy spowodowanym najpewniej problemami w zyciu prywatnym wroci na wlasciwe tory I pokaze rodaczce dlaczego jest aktualnie rakieta nr 3 WTA.

Halep 1.50 7/10✅ Aga nie miała nic do powiedzenia od drugiego seta...

PS.

Podoba mi sie sukienka Agnieszki Radwanskiej? A Wam?

dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Tsurenko-Errani 2 @1.9
Jednak sie skusze na ten mecz. Lesie Tsurenko juz nikt nie okresla jako dziewczyny z potencjalem, tylko to juz bardzo dobra tenisistka i juz. Nei widzialem co prawda jej gry tutaj, ale postawilbym na Errani. Sara Errani jezeli chodzi o umiejetnosci stricte techniczne to jest po prostu geniuszem tenisa i jej gre z glebi kortu powinno pokazywac sie kazdej adeptce tenisa, nie wspomijac juz o inteligencji, ale to wszystko Wloszka pokazala wczoraj w meczu z Azarenka w swietnym 1-szym secie zwlaszcza. Errani dwa sezony w Toronto temu tez grala, ale zatrzymala sie na Radwanskiej. Tsurenko tez za techniek mozan pochwalic, ale na moj gust dla Errani to na papoierze lepsza rywalka, poniewaz silowo Mladenovic ani Azarenka Tsurenko nie jest. Poza tym doswiadczenie zdecydowane wieksze, wiec powiem, ze tak ambitna zawodniczka jak Errani skoro umie grac znakomicie w IW i Miami to moze tez zrobic wynik w Toronto.

Otrzymane punkty reputacji: +9
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Azarenka zagrala patologie z Errani. Wyrzucala kazda pilke. Tsurenko wygrala Istanbul i korty twarde jej sluza. Ograla Muguruze i w swietnej dyspozycji Witheoft. Dzis przebijaczke Errani rozniesie. Errani serwis to dramat i w grze wcale Tsurenko nie jest slabsza. Z tym rozniesieniem moze przesadzam wygrana w dwu czy 3 setach bedzie dzis po stronie Tsurenko.
Dokladnie. Halep ambitnie z Kerber a Isia gra nierowno. Tutaj mozna pojsc w over gemowy, bo mecz do jednej bramki tutaj nie bedzie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA Toronto
Godzina: 19:00
Spotkanie: A. Radwańska - S.Halep⛔6-0 3-6 1-6
Typ: Radwańska
Kurs: 2.79
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Wczoraj grałem przecie Agnieszce jednak Polka zaimponowała mi w końcówce nie było dyskusji i marudzenia tylko gra do końca. Może to będzie przełom u Agnieszki. Po słabym sezonie widać światełko w tunelu. Bezpośredni bilans 4-3 dla Agnieszki. W tym roku Rumunka wyraźnie spuściła z tonu i mimo 3 miejsca w rankingu bardzo słabe ostatnie miesiące ostatnie dobre turnieje to wiosną wygrana w Indian Wells oraz półfinał w Miami później bardzo słabo. Agnieszka do tej pory słabo, ale Wimbledon tradycyjnie bardzo dobrze. W Montrealu wczoraj zacięty mecz z Cornet gra momentami świetna a chwilami bardzo słaba jednak wytrzymała psychicznie i grała do końca. Halep wczoraj również zacięty mecz z Kerber. Moim zdaniem duże znaczenie ma to, że Agnieszka ma lepszy procent pierwszego i drugiego podania. Mało podwójnych jednak Halep świetnie biega oraz ma bardzo silne plaskie uderzenie. Według mnie 50/50 jednak po takim kursie warto na Agnieszkę.

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Halep 2:[email protected] Polka moim zdaniem nie ma czym wygrać. Zagra ze swoją lepszą kopią. Halep ma więcej siły, potrafi rozbujać grę. Isia moim zdaniem przegra ten mecz. Piszę z komórki i przestrzegam przed optymizmem w kierunku Iski, bo moim zdaniem nie ma podstaw.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Radwanska A. - Halep S.
Over 2,5 seta @2,50 bet365
✅

J a zagram w tym meczu zakład na to że obie zawodniczki zdobędą przynajmniej po 1 secie tzn. over 2,5 seta.
Dlaczego??
A no już tłumaczę...
Aga ograła Cornet która pokazała całkiem niezła grę, ale co najważniejsze Aga pokazała że, pomimo przeciwności umie wygrać mecz.
To jest bardzo ważne, podbudowuje, praz pokazuje na ile zawodnik dobrze się czuje.
Podczas gdy jej dzisiejsza rywalka uporała się z groźną Kerber, Rumunka wzięła się w garść w 3 secie, i wygrała całe spotkanie.
Jeśli ktoś się wypowiada że, aga gra nierówno itp. to musi pamiętać o fakcie że jej rywalka pokazuje nam identyczny obraz gry.
Wiadomo że detale takie jak moc serwisu, czy inne czynniki mogą wskazywać na przewagę Rumunki, jednak nie jest to argument dla którego całkiem dobrze broniąca aga miała by nie zdobyć chociażby jednego seta.
Ostatni pojedynek został wygrany w 2 setach, ale odbył się około roku temu.
Obie panie wyjdą mocno zdeterminowane do gry szczególnie po ostatnich 3 setówkach będą podkręcone!!
Dodam również że, moim zdaniem pojedynek agi z simoną będzie ostrą walką, liczę na ostry i zacięty mecz, pełen różnych przebiegów gry.
Miłego oglądania ????

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Bencic +1.5 seta 2.99 Pinnacle Sports✅
To jest coś niesamowitego, co pokazuje w ostatnim czasie młoda Szwajcarka - jestem na prawdę pod wielkim wrażeniem jej gry. Dzisiaj w nocy bez problemu oddelegowała do domu Ivanovic, pokazując kawał dobrego tenisa, zresztą jak podczas całego turnieju. Nie będę stawiał na zwycięstwo Bencic w 1/2 finału, bo to raczej nie ma sensu, bo Amerykanka zmierza tutaj po kolejne trofeum, ale spokojnie przy takiej grze jaką prezentuje, set dla Szwajcarki jest w zasięgu, bo Serena znana jest z tego, że potrafi długo wchodzić w mecz, przegrywając przy tym 1szy set, po czym ni stąd ni zowąd wraca maszyną, którą ciężko zatrzymać. Taki kurs to marzenie, na prawdę warto spróbować, mam nadzieję, że Belinda się nie spali, bo niestety zdarzały jej się już takie spotkania, chociaż z drugiej strony dziewczyna nie ma nic do stracenia i myślę, że jest przygotowana na porażkę, bo co jak co ale osiągnęła tutaj już dużo, i to w pełni zasłużenie awansowała do najlepszej 4ki.
Halep 1.28 Pinnacle Sports✅
Po prostu nie wierzyłem patrząc na drabinkę, jak taka zawodniczka jak Errani mogła awansować do półfinału, mając po drodze Azarenkę, która wydawało się była w bardzo dobrej formie. Zarówno Białorusinka jak i wczoraj Ukrainka zagrały fatalnie, notując masę niewymuszonych błędów. Oczywiście zmusiła do tego wszystkiego Włoszka swoimi technicznymi i mądrymi zagraniami, ale oprócz tego w swoim repertuarze zagrań nie posiada argumentów na pokonanie co raz to lepiej grającej Rumunki. Na Halep takie zagrania już nie wystarczą, ona nie będzie popełniała 50 UE w meczu, i Errani doskonale o tym wie, więc będzie musiała wymyślić coś innego, i myślę, że kolejnej niespodzianki już nie zobaczymy. Wiadomo, jakie przestoje notuje Halep, pokazała to wczoraj przegrywając set do zera, więc nie mam zamiaru grać żadnych hc w jej kierunku, po prostu proponuje do kuponu dokleić zwycięstwo 3 rakiety świata. Na prawdę zdziwię się, jak Simona będzie returnowała co drugą piłkę w aut po serwisach, które nie przekraczają 100km/h - nie tym razem.

Otrzymane punkty reputacji: +9
H 902

hank

Użytkownik
Kto widzial Bencic chocby z Pavluchenkova nie postawi zlotowki na jakies sety dzisiaj.
Wybitnie nie radzi sobie Szwajcarka z mocno i precyzyjnie bijacymi rywalkmi. W przypadku Rosjanki to byla dobra forma, w przypadku Sereny to normalnosc.
W moim odczuciu Bencic to lepsza kopia Wozniacki, a jak wygladaja mecze tych pan chyba kazdy wie.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Safarova/Mattek-Sands-Mladenovic/Pliskova 2-0
Safarova/Mattek-Sands 1.50 Unibet
✅✅✅ W sumie izzi ???? , ale w drugim secie mega patolka.
Lucka z Betką to rewelacja tego sezonu. 3 porażki na 29 spotkań? To jest mega wynik. To tylko statystyka na ten moment, ale imponujące są te liczby. Wyraźnie w tej parze jest chemia, która bardzo pozytywnie wpływa na grę obu dziewczyn. Co ważne odnajdują się na każdej nawierzchni, ale to przecież charakterystyczna cecha topowych zawodników/zawodniczek, a Betki na ten moment to absolutny top touru. Po drugiej stronie siatki Krysia z Karoliną, także bardzo dobre deblistki, jednak nie jest to etatowa para. Francuzka robi sobie odpoczynek od gry z Timeą, a Czeszka w tym sezonie wyraźnie postawiła na singla, a w deblu gra rzadziej i często z różnymi partnerkami. Co do gry obu par tutaj, to na pewno na uwagę zasługują dwie pierwsze rundy w wykonaniu Mladenovic z Pliskovą. Ograły dwie solidne pary, dwa razy po super taju. W obu meczach o losach decydowały pojedyncze punkty, więc wszystko było na styku i równie dobrze mogło potoczyć się w drugą stronę. Jednak chwała dla nich, że udało im się przechylić szalę zwycięstwa na ich korzyść. W ćwierćfinale mieliśmy już do czynienia z formalnością. Kiki z Karo nie mogły przegrać, bo dostały rywalki ze znacznie niższego poziomu. Lucie z Bethanie za to dwukrotnie ogrywały solidne pary, które jednak nie miały do nich podejścia. Z łatwością odprawiły parę Jurak/Kops-Jones i to w ogóle nie dziwi, jednak stosunkowo łatwe ogranie włoskiej pary Hobbit/Penetka już może o czymś świadczyć. Bardzo dobry pierwszy set zakończony wynikiem 6-0 o wszystkim mówi. Mogło być lepiej, gdyż dziewczyny nie wykorzystywały wszystkich bp. Podsumowując, &quot;sklejka&quot; Kiki z Karo notuje tutaj dobre wyniki, jednak dostrzegam w ich grze pewną nieregularność. W tej kwestii Lucka z Betką prezentują się lepiej, grają regularniej. Do tego mają za sobą już sporą liczbę wspólnych meczów i co ważne ogromny procent z nich to spotkania zakończone wiktorią.
Hingis/Mirza-Garcia/Srebotnik 0-2
Hingis/Mirza 1.39 Pinnacle⛔

Mimo iż to debel numer 1 w tourze jest najwyżej rozstawiony, to miał znacznie lepsze rywalki do pokonania w poprzednich dwóch rundach. Mimo to Sania z Martiną wygrywały bardzo spokojnie i pewnie. Zresztą Katerina z Caroline też, ale jak podkreślam, ogranie Begu z Olaru na hardzie na pewno jest łatwiejszym zadaniem, niż zwycięstwo nad Chankami. Do tego dochodzi ostatnia forma oby par. Hingiski to zwycięstwo w Wimbledonie i cały czas w miarę regularna gra. O ich rywalkach tego nie można powiedzieć. Już przed Wimbledonem grały mocno nierówno. Zwieńczeniem tego była porażka w drugiej rundzie londyńskiego Wielkiego Szlema z parą Groenefeld/Coco. Tutaj dwa zwycięstwa, ale dziewczyny nie grały jakiejś wielkiej rewelacji. Momentami dało się zauważyć słabsze zagrania. Szczególnie zapadła mi w pamięć przeciętna gra Garcii przy siatce. Podsumowując, według mnie tak forma, jak i same umiejętności są zdecydowanie po stronie obecnie najlepszej pary na świecie w kobiecym deblu, więc gram w ich stronę.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Errani +1,5 seta - Halep 2,20 Pinnacle
A ja sobie zaatakuję co najmniej jedną partię dla Włoszki. Niby Azarenka i Tsurenko popełniły mnóstwo błędów, ale to nie wzięło się znikąd. Errani gra w tym turnieju bardzo dobrze, popełnia mało UE, zagrywa bardzo precyzyjne skróty, po których rywalki mogą tylko odprowadzić piłkę wzrokiem i cierpliwie rozgrywa swoje wymiany. Wiadomo, że serwis to (delikatnie mówiąc) nie jest jej atut, ale oglądając grę Rumunki i jej bezmyślne ładowanie po autach, nie jestem przekonany czy te returny Halep faktycznie będą takie zabójcze. Poza tym trzeba uczciwie przyznać, że Polka wydatnie pomogła wczoraj Simonie, bo w 2 secie zaczęła popełniać bardzo proste błędy (wynikające w dużej mierze ze zmęczenia), przez co dała zachęte Rumunce do lepszej gry. Dzisiaj Errani zapewne nie będzie oddawać prostych piłek Simonie, a że ta ma od jakiegoś czasu problemy z cierpliwym i dokładnym rozgrywaniem wymian, myślę, że co najmniej set padnie łupem Włoszki w tym spotkaniu. Kursy są dla mnie niezrozumiałe.

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Moim zdaniem dojście do pólfinału Errani to jest na pewno niemałe zaskoczenie. Ale tutaj jej droga powinna się zakończyć. Halep będzie bezwzględna przy tych puszczanych balonach podczas serwisu Errani. Sara to zawodniczka na pewno inteligentna, ale według mnie zapowiada się tutaj powtórka sprzed roku z Doha, gdzie Halep triumfowała, pokonując Errani. Może nie będzie to aż taki pogrom, gdzie oddała Włoszcze tylko jednego gema wygrywając 6:0 6:1, ale nie widze tutaj nawet szans na ugranie seta przez Włoszke. Wczoraj z Agą troche pechowy początek, od razu 0:4 przy straconym podaniu przy pierwszych BP. Styl gry Errani nie pasuje na hard i tyle, nie ma sie co oszukiwać, co do skrótów to Radwańska też zagrywała precyzyjne, ale Halep nie dość, że jakimś cudem do nich dobiegała to udawało jej sie odegrać zdobywając punkt i mijając Age, która stała przy siatce. Errani przy 5:0 wczoraj straciła 2 swoje podania i koniec końców było 6:4. Halep jeżeli utrzyma swój serwis, a Errani będzie łamać się jak zapałka i oddawać podania, to powinno być lekko. Halep 27/2 statystyki na hardzie w tym roku. Przeważy siła i bezwzględność.
Halep @1.28 spadło do @1.23
Halep -1.5 seta @1.74 spadło do @1.65
under 20.5 gemów @1.67

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom