>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Toronto 10.08.2015 - 16.08.2015

Status
Zamknięty.
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Miejsce: Toronto, Kanada
Data rozgrywania: 10.08.2015 - 16.08.2015
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: Premier
Pula nagród: $2,377,305
Oficjalna strona turnieju: http://www.rogerscup.com/
Lista Startowa: http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=925065
Drabinka: http://www.rogerscup.com/schedules-and-results/draws/
Plan gier: http://www.rogerscup.com/schedules-and-results/order-of-play/
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/canada/wta-toronto/
Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Andreescu B. V. - Govortsova O. 2 @ 1,18 ✅ 5-7 0-6
Irani N. - Hercog P. 2 @ 1,15 ✅ 2-6 1-6
El Tabakh H. - Gajdosova J. 2 @ 1,28 ✅ 4-6 2-6
Lucic-Baroni M. - Sebov K. 1 @ 1,19 ✅ 6-4 6-1
AKO: 2,07 @ 1xbet ✅
Na kwalifikację w Toronto ciężko znaleźć coś ciekawego. Pary są naprawdę wyrównane, a na faworytki kursy strasznie niskie. Zdecydowałem, że zagram 4-pak za niską stawkę, jak to bywa w kwalifikacjach i takich meczach.
Kanadyjczycy dali wszystkim paniom Dzikie Karty i żadna nie trafiła na łatwą rywalkę. Z całej czwórki najbardziej utalentowana jest Andreescui, która w juniorskich turniejach odnosi największe sukcesy. Ostatnio nawet doszła do finału ITF w Gatineau, gdzie poległa z Alexą Glatch. Przyszłość przed Nią. Govortsova na hardzie gra najlepiej i nie sądzę, aby była tak łatwą rywalką, jak inne juniorki.
Podobna sytuacja jest z Sebov i Irani, które również są juniorkami. Hercog może nie jest jakąś wybitną tenisistką na hardzie, ale ma argumenty siłowe, które powinny załatwić sprawę. Za to Lucic-Baroni powinna czuć się na hardzie bardzo dobrze, bo serwis, FH i dobra gra przy siatce spokojnie powinny wystarczyć. Sebov coś tam pograła w Gatineau, ale tam rywalki z okolic 200 i dalszych miejsc.
Gajdosova mimo porażki z Broady w 1 rundzie zaprezentowała się dobrze. Serwis siedział na wysokim procencie, sporo asów, dużo wygranych piłek po 1 podaniu. Naomi po prostu zmiażdżyła ją samym serwisem, gdzie zaserwowała chyba z 15 asów i wytrzymała w kluczowych momentach. El Tabakh gra tylko w ITFach i to ze słabym skutkiem. Nie sądzę, aby Gajdosova odpuściła ten mecz, bo w rankingu ostatnimi czasy naprawdę poleciała.
Gram zdecydowanie przeciwko 3 młodym Kanadyjkom i 1 już w miarę doświadczonej reprezentantce gospodarzy. Może i grają u siebie, będą chciały się pokazać, ale turniej w Toronto jest 1 z 2 najważniejszych turniejów w US Series i nie sądzę, aby zawodniczki ograne na poziomie WTA i dobrze radzące sobie na hardzie miałyby przegrać z dużo słabszymi zawodniczkami.

Otrzymane punkty reputacji: +34
dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Tatishvili-L.Davis 2 @1.44
Davis na dystansie moze smialo ten mecz wygrac. Tutaj na pewno nie zadecyduje serwis, poniewaz obydwie zawodniczki nie dysponuja duza sila. Davis wiadomo zrobila male przetarcie w Waszyngtonie, ostatnie dwa razy przechodzila kwalifikacje w duecie Montreal/Toronto. Tatishvili nie jest zla, ale jej wieksze szanse dawalbym w Cincinnati.
Putintseva-Smitkova 1 @1.6
Obydwie przebrnely kwalifikacje do Montrealu w ubieglym roku. Ja rozumiem ,ze jak Smitkova przywali to czasem nie ma czego zbierac, tyel ze Czeszka gral dobrze od Wimbledonu tamtego roku do wlasnie mneij wiecej US Series, ale ten rok jest fatalny. Zawsze mozan liczyc, ze akurat teraz Czeszka wystrzeli, ale jakos tego nei widze, a Putintseva daje w tej chwili gwarancje dobrej gry moim zdaniem. Putintseva rok temu osiagnela druga runde, pokonujac Flavie Pennete w tiurnieju glownym, a jej forma od jakiegos czasu idzie w gore, wiec daje je wieksze szanse i juz.

dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Puig-Shvedova 1 @2.2
A tutaj sobie powiedzialem, ze postawie na Monice Puig po jej wczorajszej wygranej nad Rybarikova i tak czynie. Puig dawno dobrze nie grala, a Rybarikova wrecz przeciwnie, poniewaz Slowaczka grala bardzo dobrze, a w tych kanadyjskich Mastersach tez zawsze byly wyniki, wiec cos dobrego moze u Puig w koncu sie zaczelo dziac. Patrze na ten mecz z perspektywy Puig, Jarkka Shvedova wizualnie mnie nie zachwycila wczoraj tym wynikiem i bardzie Shvedova kojarze z lepszych wynikwo w Cincinnati, wiec sprobuje po takim kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +17
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Glushko J. -Govortsova O. 1 @3,91
Pinnacle Sports⛔

Wczoraj grałem Izraelkę, ale typ może był też grany ze względu na dyspozycję lepiej notowanej Serbki Krunic.
Bardzo lubię grę Juli, choć czasem brakuję jej równej gry, jest utalentowaną zawodniczką a tenis który pokazała w poprzednim meczu tylko to potwierdził...
Jak dla mnie to nie jest jeszcze czas żeby odpadła z turnieju, w takiej dyspozycji powinna jeszcze pograć ????
Jej przeciwniczka Olga wczoraj męczyła się w 1 secie, drugi set to już dominacja, ale pokazała tym samym ze nawet z takimi zawodniczkami jak wczorajsza Knadyjka potrafi nie w 100 % podejść skoncentrowana do meczu, powinna się z nią rozprawić 2 razy szybciej ale to jej sprawa.
Dla mnie na tą chwilę Julia pokazała się z lepszej strony i to nawet nie chodzi o przeciwniczki jakie miały ale o samą grę.
Jeśli tylko nie będzie popełniać błędów już na początku seta, powinna sobie poradzić ze starsza od siebie a tym samym nie błyszczącej w Toronto Oldze Govortsovej.

dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Puig-Dugue M. 1 @1.49
Starcie dwoch kwalifikantek. Monica Puig potwierdzila wczoraj z Shvedova, ze jej zwyciestwo nad Rybarikova nie bylo przypadkiem. I tak na ten mecz patrze wlasnie przez pyzmat Rybarikovej, ktora gral ostatnio dobrze i w tych kanadyjskich odslonach turnieju tez od dwoch lat bylo bardzo dobrze. Slowaczka by z Duque Marino wygala moim zdaniem, wiec skoro Puig potrafi wygrac z Rybarikova to tez powinna wygrac z Duque Marino. Kolumbijka jak gra wiadomo, bardzo silny serw, duzo ryzyko i taka to filozofia. Jakos mnie do konca Duque nie przekonuje, wiem ze pottrafi zagrac na cegle, udowodnila ze Wimbledonie dwa czy trzy lata temu, ze trawa z jej moca tez jest niezla, ale brakuje mi tu jakis wiekszych spektularnych wygranych z bardzo dobrymi zawodniczkami na twardej nawierzchni. U Puig zaczelo sie dziac cos dobrego w koncu, tutaj nie am na co czekac, gdyz Portorykanka sezon jak dotad miala bardzo slaby, kazda tenisistka musi zarabiac, a co taka Puig ugrala w tym sezonie? Kompletnie nic, wiec teraz trzeba probowac wygrac ile sie da.

Errani-Mladenovic 1 @1.72

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Klepac A./Arruabarrena-V. L. - Cibulkova D./Bencic B. 1 @ 1,95 Expekt

Ten kurs to chyba jakiś żart. Buki powoli się skapnęły i do wieczora Lara i Andreja będą faworytkami. Cibulkova+Bencic w deblu? Dajcie spokój. Belindy nie lubię głównie przez jej zachowania na korcie, czyli jakiś płacz, rzucanie rakietą, pretensje do nie wiadomo kogo. W singla sobie radzi, w debla już nie. W finałowym meczu gdyby nie Mladenovic, która ratowała jej tyłek pewnie by wtopiły. Szwajcarka przy siatce pewnie z 50% skuteczności, albo i gorzej, dłuższe wymiany na niekorzyść, loby i zmiany tempa wymian też słabiutko. Cibulkova to zaczęła szukać formy wszędzie, bo jej zwyczajnie nie ma. W debla nie gra praktycznie wcale, ale taki konus jak ona to przy siatce może jeszcze coś podziała, aczkolwiek będzie ciężko. Lara i Andreja doszły do finału w Waszyngtonie i były naprawdę o krok od wygrania tego turnieju. Oglądałem ten mecz i zabrakło naprawdę niewiele chociażby do ugrania seta, a potem STB byłby spokojnie do wygrania. Klepac trochę nieregularny serwis, ale z głębi kortu dobrze sobie radzi, pod siatką też nieźle. Hiszpanka to przebijaczka i dłuższe wymiany nie robią na Niej wrażenia, technika nienaganna. Obie złapały już trochę zgrania i to będzie dla Nich drugi turniej. Nie widzę opcji, aby taka &#39;&#39;sklejka&#39;&#39;, na dodatek dość słaba, miałaby coś ugrać. Szwajcarka i Słowaczka, a szczególnie ta druga, powinny skupić się na singlu, a debel to raczej dodatek do podtrzymania formy. Klepac i Arruabarrena to ograne deblistki. Hiszpanka odpadła z singla, więc mogą spokojnie skupić się i przejść do kolejnej rundy.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Arruabarrena/Klepac-Bencic/Cibulkova
Arruabarrena/Klepac 1.95 expekt

Stawianie Belindy z Domi w roli faworytek? Coś nie halo i kursy na nie już powoli wzrastają. Jakie mogłyby być argumenty za młodszą parą? Hmm, za bardzo nie wiem. Bencic w Waszyngtonie grała w parze z Krysią, ale to przecież ewidentnie Kiki ciągnęła całą grę pary, a młoda Szwajcarka tylko od czasu, do czasu potrafiła zagrać coś ponadprzeciętnego. Co do Cibulkovej, to przecież żadna z niej deblistka. Do tego gra ostatnio bardzo mało w grze podwójnej, a i w singlu brakuje jej formy. Co do ich rywalek, to będzie to już ich drugi turniej z rzędu. W stolicy USA wypadły nieźle, przegrywając dopiero w finale właśnie z Belindą i Krysią. Niby było to 2-0, na które nawet stawiałem, ale w każdym z setów były blisko. W drugiej partii udało im się dotrzeć do tb, gdzie wcześniej miały już okazje, żeby wygrać seta, których jednak nie wykorzystały. Tutaj nie będzie już utalentowanej Francuzki po drugiej stronie, a jedynie słaba Domi. Zmienia to kompletnie postać rzeczy i w moim odczuciu stawia Larę z Andreją w roli lekkich faworytek. Hiszpanka nieźle ostatnio prezentowała się nie tylko w grze podwójnej. Jeszcze na mączce zrobiła półfinał w Bastad, a tutaj w kwalifikacjach, jako dog, wygrała z nieźle ostatnio dysponowaną Chirico. Uważam, że sumaryczna dyspozycja jest po stronie Hiszpanki i Słowenki, podobnie jak umiejętności deblowe, dlatego też gra po tym kursie wydaje mi się dobrą opcją.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Cornet A. - Suarez Navarro C.✅
Over 21,5 Bet365 @1,90

Mogło by się wydawać ze Carla z łatwością ogra Alize i jest taka możliwość...
Ale ja idę w stronę overka, chodź ostatni mecz na twardej nawierzchni w którym oby dwie się zmierzyły zakończył się zaledwie po 16 gemach a to ze względu na słabszą dyspozycje Cornet.
Carla ostatnio nie wygrała nawet seta z Riske która na twardej nawierzchni nie jest orłem, mecz był wyrównany ale nie wygranie przez nią nawet seta pokazuje mi jej obecne predyspozycję do dzisiejszej gry.
Alize ostatnio poległa w 3 setówce z Chirico, która również nie grzeszy formą ale mecz pokazał że Alize jest zawodniczką z którą wymiany są dość długie a sama ona ma niebagatelną technikę która pozwala jej na odbiór oraz groźny return w stronę rywalek.
Dla mnie francuska dzisiaj pokaże na co ją stać, jeśli serwis jeszcze będzie funkcjonował to linia na pewno zostanie przez nią i Carlę przekroczona.
Nie wątpliwie Hiszpanka na papierze jest faworytem ale liczę dziś na bardziej wyrównane starcie niż te ostatnie

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
GOVORTSOVA - Begu @ 2.19 pinnacle ✅ 6-3,7-6
Sadze , że warto tutaj pójść w strone białorusinki . Gra ona w tym sezonie zarówno ITF jak i WTA i bilans jej wynosi z tego roku 43/14 . Jeśli chodzi o rumunke to dla mnie to jest taki mały sprzedawczyk , nie wiadomo kiedy odwali jakiś numer . Bialorusinka tutaj dwa mecze w Q ograła nieznaną kanadyjke Andreescu oraz izraelke Glushko . Begu ma zapewniony udział ze względu na miejsce w rankingu WTA . Ostatnie turnieje pań to R16 w Bastad na ziemi oraz R16 na Wimbledonie Govortsowej , Begu W Washingtonie QF i Wimbledon 3 R . Z moich wyliczeń wychodzi na to , że Begu w tym turnieju odpada właśnie w 1R , a jak będzie zobaczmy juz nie długo .

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Diyas Z. - Pavlyuchenkova A. 1 @ 2,53 Pinnacle zwrot
Ok, Pavla fajnie sobie pograła w Waszyngtonie. Finał dostała na dobrą sprawę w prezencie od Makarovej, która skreczował po 2 secie. Nie sądzę, aby z jej nogą było naprawdę źle i raczej myśli o następnych turniejach. Finał ze Stephens to tak naprawdę pokaz niemocy Rosjanki. Owszem, Sloane bardzo pomagał serwis i ustawiał sporą ilość wymian. Jednak najlepszą bronią na rosyjską beczkę jest granie cały czas po cross&#39;e. Nastka nie jest zbyt zwrotna tenisistką, więc trzeba ją trochę przegonić po korcie, czasem zagrać skrót, żeby się ruszała i sama będzie popełniać błędy. Diyas dokładnie tak gra. Nie ma jakiś wybitnych warunków fizycznych, ale jest wybiegana, cały czas operuje kątami. W Waszyngtonie skreczowała, ale znalazłem takiego oto twitta sprzed 2 dni: &quot;It seems that the elbow is not bothering Zarina Diyas after her retirement in Waashington. Good news&quot; Nie jest to może jakieś super wiarygodne źródło, ale raczej podaje dość prawdziwe informacje. Na trawie Kazaszka pokazała się z dobrej strony, więc mimo tego kreczu w stolicy utrzymała formę. Dodam jeszcze, że Pavlyuchenkova podczas meczu z Makarovą i ze Stephens potrzebowała pomocy medycznej 2-3 razy na mecz i cały czas masowane było prawe ramię. Coś może być na rzeczy, ale to takie dodatkowe info. Podsumowując, kurs na Zarine zdecydowanie zachęca, bo młódka bardzo dobrze porusza się po korcie i moim zdaniem nie stoi na straconej pozycji w meczu z Rosjanką. Wystarczy, że będzie grać to, co potrafi, a Anastasia sama się wystrzela.
Bouchard E. - Bencic B. 1 @ 2,97 Pinnacle ⛔ 0-6 7-5 2-6
Dobra, nie trzeba mi mówić jak wygląda obecnie forma obu zawodniczek. Oglądałem kilka meczy Kanadyjki i nie wiem co się z Nią stało. Zrobiło się za dużo szumu, ona też chyba za bardzo poszła w stronę fejmu. Obserwuje jej karierę od pierwszego występu w Davis Cupie. Pamiętam, że zrobiła na mnie ogromne wrażenie swoją grą i tak już minęły 3 lata, podczas których zrobiła mega postęp. Ostatnio skończyła współpracę z Sumykiem. Na moje oko to wygląda na klasyczny restart punktów rankingowych. Narobiła świetnych wyników i trzeba te punkty oddać, bo nie było nawet szans na ich obronę. O grze Genie nie trzeba dużo pisać, bo każdy ją widział przynajmniej raz. Non stop ofensywa tzw. Brainless Ballbasher. Dużo zależy od tego czy serwis będzie siedział i czy nie będzie za dużo walić w siatkę/out. Za Bencic nie przepadam, ale na trawie zrobiła naprawdę świetne wyniki. W Waszyngtonie zlała ją Pavlyuchenkova. Belinda to szkoła Hingis, czyli przebijanie po narożnikach, bieganie jak pies do każdej piłki, dużo slajsa, czasem zaskoczy serwisem. Typ jak dla mnie głównie na przełamanie Bouchard. W tym sezonie przegrała już naprawdę wszystko. W końcu trzeba się w jakiś sposób odbudować, bo zaraz kolejny duży turniej, a potem US Open. Kurs naprawdę wysoki, ale wart zagrania.

dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Diyas-Pavlyuchenkova 1 @2.45
Ma taki underdog sens moim zdaniem i jest wart sprobowania. Pavlyuchenkova to taka dziwna zawodniczka z nawykami. U niej czesto wystepuje taka zaleznosc, ze jak sa dwa turnieje Masters Series pod rzad to dobrze gra tylko w jednym. Tak to mniej wiecej wyglada w parze Madryt-Rzym, gdzie Madryt czesto goruje. W kombinacji Toronto/Montreal-Cincinnati to duuuuuzo lepiej wypadaja wystepy w Cincinnati, a poczynania w kanadyjskiej czesci bardzo slabo ogolnie. Diyas bedzie reguralna, tylko nei wiem do konca jak Diyas sie tu spisze, poniewaz ona jeszcze w Toronto nie grała. Pavlyuchenkova ostatnio sporo grania, poniewaz oprocz finalu w Waszyngtonie byl jeszcze polfinal w Baku, w dodatku fizycznie juz w Waszyngtonie Rosjanka wygladala nie najlepiej. Sadze, ze Pavlyuchenkova znowu postawi na Cincinnati, wiec powiem ze Diyas ten mecz wygra.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Dołączam się do propozycji w stronę Diyas.
Diyas v Pavlyuchenkova 2-0 @4,14 Pinnacle
Typ bardziej przeciwko Anastazji. Najwyższa pora na tankowanie. Półfinał w Baku, za pare dni Waszyngton i finał. Miała tak naprawdę sporo szczęścia bo gra nie porywała. Bywała już w dużo lepszej formie. Maciora straszna :&gt; ale nie o tym. dx2 słusznie zauważył, że u Rosjanki często udany turniej, lub dwa skutkuje, hmm może nie odpuszczeniem ale bywa zupełnie inną zawodniczką w kolejnym spotkaniu. Ciała się nie oszuka. Pliskova zresztą pokazała już jak to wygląda dziś. Diyas bardzo obiecująca zawodniczka, naprawdę wystarczy regularność i konsekwencja. Jak parę piłek Rosjance nie wejdzie to później już będzie z górki. Ja tutaj widzę albo gładko Zarina albo jednak Pavlyuchenkova. Kurs kusi i pół średnią stawką można spróbować.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Williams S. - Pennetta F.
Over 17,5g @2,00
Pinnacle Sports✅

Spróbujemy....
Wiadomo kto jest faworytem, i pewnie wygra to spotkanie.
Serena w ciągłej dobrej formie już nie pamiętam od kiedy, rzadko kiedy przegrywa seta.
A o meczach nie wspomnę.....
Jej przeciwniczka ostatnio przeciętna gra, ale z obejrzanych przeze mnie jej spotkań mogę stwierdzić że technicznie bardzo mi się podoba.
Ale nie zapominajmy o jej doświadczeniu które może zaowocować w spotkaniu z tak serwującą i agresywnie grającą amerykanka.
Zresztą Flavia dysponuję równie dobrym podaniem ( precyzyjne serwisy blisko lini)
Myślę że włoszka pokaże parę dobrych akcji ze swojej strony, jak i będzie się starać wygrywać swoje podanie, i ta niska linia zostanie rozjechana przez włoską klasę Pennetty !!

Otrzymane punkty reputacji: +10
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Falconi I. - Watson H.✅
Watson H. win @1,63 Pinnacle Sports

Na pierwszy rzut oka mógłby się to wydawać bardzo wyrównany mecz, lecz ja tu widzę zwycięstwo Brytyjki ( może i będzie wyrównany ale co z tego, skoro zwyciężczyni będzie tylko jedna )....
Watson jest po prostu lepszą zawodniczką, a przede wszystkim umie wygrywać pojedynki które na papierze mogły by się okazać nie do przejścia tego Falconi brakuję.
Patrząc na detale, dzięki którym Watson jest na tą chwilę bardziej kreatywną zawodniczką mogę stwierdzić że odniesie sukces w tym spotkaniu .

Otrzymane punkty reputacji: +2
dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Errani-Brengle 1 @1.44
Sara Errani to klasa sama w sobie, jest to zawodniczka nie posiadajaca sily jak powszechnie wiadomo, ale technicznie jest po prostu wirtuozem tenisa. Jakkolwiek by tego nie ugryzc to Wloszka musi byc faworytka i z erguly zawsze trzyma wysoki poziom w tych amerykansko-kanadyjskich turniejach. Madison Brengle miala swietny poczzatek roku do Australian Open, a pozniej juz bylo slabiej. Moze i Amerykanka znow zaczela dobrze grac, ale wciaz i tak faworytka musi byc Errani, ktora klimaty Toronto zna znacznie lepiej. Nie liczac ubieglorocznych wystepow Errani, gdzie dwukrotnie w Montrealu i Cincinatti trafila na swietnie grajaca Lisicki to zawsze jest wynik w okolicy 3-4 rundy. Brengle w tych turniejach jeszcze nic nie osiagnela, wiec logiczym rozwiazaniem jest typowanie wygranej Wloszki.
Zahl.Strycova-Lisicki 2 @1.5
I tu wlasnie o Lisicki. Niemka jak przychodzi forma to po prostu moze wygrac z kazdym. Rok temu grala swietnie w kanadyjsko-amerykanskiej czesci tych turniejow. Tym razem zaczela od bardzo pewnej wygranej nad Venus Williams. Zahlavova-Strycova jest niewiadoma, niby wygran nad Lpechenko, ale Amerykanka byla po trudnym turniejuw Waszyngtonie i jakos mam wrazenie, ze nie do konca zagral tak jak powinna. Jezeli Lisicki ma troche tej formy ubieglorocznej, a chyba nie jest zle, to wygra ten mecz.
A.Radwanska-Goerges 1 @1.22
Aga smialo powinna wygrac i to taki nocny typ do kombiancji. Przez pierwsze pol roku do turniejow na trawie i Wimbeldonu Radwanska grala bardzo slabo. Wiele osob zarzucilo jej nawet brak motywacji do tenisa, ale drugie pol roku moze byc bardzo udane. Ostatnie dwa sezony Radwanska w Kanadzie zagrala swietnie. Rok temu wygrana w Montrealu, dwa lata temu polfinal w Toronto, ktory przegrala z Serena Williams po swoim najlepszym meczu z Amerykanka chyba. No i oczywiscie jest jeszcze kwestia rewanzu za igrzyska olimpijskie w Londynie, gdzie Radwanska przegrala z Goerges i na jej glowe posypaly sie gromy, poniewaz kilka tygodni wczesniej zagrala w finaoe Wimbledonu. Rewanz musi byc.

Otrzymane punkty reputacji: +9
machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Wozniacki vs Bencic 2 @ 2.37 ✅✅
Bencic jedna z najbardziej utalentowanych młodych tenisitek. Niestety czasem pojawią się problemy z głową, ale nie raz i nie dwa udowodniła, że potrafi grać z lepszymi od siebie i odnosić sukcesy. Tutaj gładko pokonała Gienie, a Gienia przypomina Caroline nawet bardzo od pewnego momentu. Dziewczyny bardziej się skupiają na pokazach mody niż na trenowaniu i grze w tenisa. Bencic już raz na kortach twardych pokonała woźniacką i myślę, że tym razem też ma na to ogromne szanse.

pedro1994 761

pedro1994

Użytkownik
Cibulkova - Cornet 1 1.53

Zdecydowanie idę w stronę Cebuli. Poprzednie dwa turnieje nieudane, ale były to turnieje ogórkowe w Istsmbule oraz Baku.
W pierwszej rundzie wygrała jako dog ze Stephens, wg mnie dosyć niespodziewanie. Widziałem ostatnie mecze Sloane i byłem pod wrażeniem jej regularności, precyzji, chłodnej głowy i dobrze przemyślanych decyzji na korcie. Te wszystkie czynniki złożyły się na wygrany turniej w Washington, gdzie tak naprawdę nikt jej poważnie nie sprawdził.
Naprzeciw Sloane w pierwszej rundzie stanęła Slowaczka i byłem prawie pewny kolejnego zwycięstwa Amerykanki.
Ku mojemu zdziwieniu wszystkie cechy Sloane od turnieju na Wimbledonie, które wyżej wymieniłem cechowały w tym meczu Cebulę.
Była do bólu konsekwentna, zachowywała chłodną głowę w kluczowych momentach, szczególnie pomagał jej serwis, zarówno 1, jak i 2 podanie na dobrym poziomie.
Grała mega płaskie piłki z obu stron rozrzucając Sloane po korcie. Dodatkowo była mocno skupiona i pewna siebie co było widać po grze i zachowaniu.
Pomimo wielu UE w statystykach, szczególnie po stronie Sloane mecz stał na wysokim poziomie i duża ilość UE że strony Sloane wynikała z presji jaka wywierała przeciwnczka.
Śmiem twierdzić, że jeżeli zagra na podobnym poziomie spokojnie odprawi Cornet, która stawiam od niżej niż Sloane.
Wiadomo, że mecz meczów nierówny, ale naprawdę zaimponowała mi dziś w nocy Cebula.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Wozniacki - Bencic
Wozniacki win @1,66 Pinnacle Sports

A ja myślę Machiavelli że, tam to spotkanie to już przeszłość.
Bardziej doświadczona Dunka powinna się rozprawić z Bencic, chociaż przeciwniczka Caroliny gra ofensywny tenis to jednak mnie to nie przekonuję i myślę ze w obecnej dyspozycji Dunka w miarę łatwo ją ogra.
Widać że korty są, przygotowane pod grę obu pan i na pewno obydwie będą się dobrze czuć ale moim zdaniem doświadczenie weźmie górę.

Muguruza - Tsurenko
Tsurenko +1,5 seta @1,85 Sportingbet
✅

Tutaj moim zdaniem młoda Hiszpanka nie będzie miała łatwo z dobrze spisującą ostatnio się Tsurenko.
Muguruza jak wiadomo w ostatnim czasie zachwycała nas w świecie kobiecego tenisa, ale to nie znaczy że jej gra jest na tyle dobra żeby ktoś tak dobrze broniący się jak Lesia nie mogła ugrać seta, powiem więcej jej obecna forma na to wskazuję, myśle że wykorzysta słabo broniącą rywalkę której głównym aspektem w meczach jest bezustanne atakowanie rywalki i Lesia urwie seta.
Hiszpanka będzie musiała trochę pobiegać....

Safarova - Gavrilova⛔
Safarova win @ 1,50 Pinnacle Sports
Safarova win 2:0 @2,23 Unibet

Tutaj nie widzę innego scenariusza niż wygrana Czeszki!
Rosyjska zawodniczka nie będzie miała argumentów na walkę z tak dobrze grającą Czeszka głównie mówię tu o mocnych uderzeniach piłki po kątach kortu które sprawią że młoda Rosjanka poza obroną nie będzie sprawiać kłopotu.
Poza tym chyba każdy wie jak czeskie tenisistki poruszają się na takich kortach, liczę na jednostronny pojedynek.

Otrzymane punkty reputacji: +9
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Lucic v Vinci 2 @1,57 ✅ Pinnacle / 0-2 @2,46 ✅
Vinci rowerek wczoraj, wiadomo Knapp wyrzucała co drugą piłkę, ale Włoszka zagrała bardzo mądrze. Lucic jest w 2r. tylko dzięki Karo Pliskovej (6/3 4/0 i zjazd do bazy), nie poradzi sobie ze slajsami Roberty. Roberta jest bardzo cierpliwa, gra swoje i to na szarpaną grę Chorwatki wystarczy.
Aga(-4,5) v Goerges 1 @1,79 Pinnacle ✅
Nie widzę innej opcji niż spokojna wygrana Radwańskiej. Julia kupa szczęścia, bo dzięki wycofaniu się Pavluychenkovej zagrała w 1r. i wygrała 2/1 z Diyas. Polka w końcu ostatnimi czasy zaliczyła progres, w Stanford walka z Kerber. Pewnie ma w głowie przegrany olimpijski pojedynek z Niemką już w pierwszej rundzie, będzie zatem doskonała okazja do rewanżu. Julka bardzo nieregularna, nie można wykluczyć, że wszystko jej będzie siedziało w korcie ale dużo bardziej prawdopodobne jest, że pojedyncze winnersy będzie przeplatać z kilkoma UE.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom