>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Sydney, Hobart - 08.01-14.01.2017

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP

Miejsce: Sydney, Australia
Data rozgrywania: 08.01.2017 - 13.01.2017
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: Premier
Pula Nagród: $710,900
Oficjalna strona turnieju: http://www.apiainternational.com.au/
Lista startowa: http://www.apiainternational.com.au/players/women-singles
Drabinka: http://www.apiainternational.com.au/draws
Plan gier: http://www.apiainternational.com.au/schedules/order-of-play
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/australia/wta-sydney/

Miejsce: Hobart, Australia
Data rozgrywania: 08.01.2017 - 14.01.2017
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.hobartinternational.com.au/
Lista startowa: http://www.hobartinternational.com.au/players/women-singles
Drabinka: http://www.hobartinternational.com.au/draws
Plan gier: http://www.hobartinternational.com.au/schedules/order-of-play
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/australia/wta-hobart/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

wmarczyk10 64

wmarczyk10

Użytkownik
Linette + McHale daje mi AKO 2.57 które biorę.
Magda jest zawodniczką która powinna grać w top 100, pokazała to w ostatnim meczu z Barthel, ugrany set oznacza że forma w miarę jest, więc można liczyć na kontynuacje dobrych występów. Kucova zrobiła sobie wycieczke z Chin, gdzie w pierwszej rundzie odpadła z bijącą bez głowy Soraną. W miarę mądrze grająca Magda powinna wygrać więc równe kursy zachęcają na granie na Polke
McHale ma za sobą wygrana z przebijaczką Errani czyli dobry trening już odbyła, do tego porażka z dobrze dysponowaną Cornet wstydu nie przynosi.
Brady, porażka ze Schiavone i wygrana z byle kim, więc McHale która potrafiła wygrać z top 20 powinna sobie poradzić.
AKO 1,83 1,40 = AKO 2,57
GRAMY!!!

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis - WTA Singiel: Hobart (Australia) - Kwalifikacje, nawierzchnia twarda
Godzina: 01:15
Spotkanie: Nicole Gibbs - Ashleigh Barty
Typ: 1
Kurs: 2,56
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Powiem szczerze, że kursy na to spotkanie kwalifikacyjne do głównego turnieju w Hobart rozłożyły mnie całkowicie. Bardziej wyrównanych kursów się tutaj spodziewałem coś w stylu 1,85 na jedną i drugą lub 1,9 na jedną i 1,8 na drugą ale tak wysokiego kursu na Nicole i tak małego na Ashleigh to napewno się nie spodziewałem tutaj. Nie wiem dlaczego buki tak wystawiły. Dla mnie tutaj osobiście lekką faworytką jest amerykanka Gibbs, która jest bardziej doświadczona i ubiegły sezon według mnie miała lepiej rozplanowany niż jej rywalka. Ona jednak od stycznia do listopada grała ciągle i systematycznie natomiast Barty we wrześniu 2014 roku zrobiła sobie przerwę od tenisa zawieszając karierę na rzecz gry w krykieta i wznowiła ją dopiero w roku ubiegłym w lutym. Chyba sama nie wie czy chce grać w tenisa czy może w krykieta ;) Jednak po czerwcowym turnieju wielkoszlemowym na Wimbledonie pojawiła się dopiero na listopadowym turnieju na Tajwanie, gdzie wygrała swoje 2 pierwsze spotkania i w kolejnym meczu z Radianovą prowadząc 1-0 w setach i w drugim secie przegrywając w gemach 0-3 skreczowała z powodu kontuzji. To był jej ostatni turniej w tamtym sezonie. Teraz w styczniu wróciła turniejem rozgrywanym w australijskim Brisbane, gdzie w 1 spotkaniu pokonała 2-0 w setach Krunic a w kolejny pojedynku przegrała z Kerber 1-2 w setach. Kwalifikacje do głównego turnieju w Hobart obie zawodniczki rozpoczęły od zwycięstw. Gibbs wygrała dość pewnie z Rumunką Bogdan 2-0 w setach natomiast Barty męczyła się z Koreanką Jang ostatecznie wygrywając 2-1 w setach. Według mnie ta przerwa od tenisa nie wpłynęła dobrze na grę Barty. Owszem nadal jest to młoda utalentowana tenisistka ale ta przerwa w turniejach zrobiła swoje i jakoś nie jestem pewny jej formy i gry i wolę tutaj postawić na zawodniczkę, która systematycznie rozgrywała turnieje. Jedyne co tutaj przemawia za Barty to to, że zagra u siebie w Australi przed własną publicznością ale to może okazać się za mało. Dla mnie faworytką tego spotkania jest amerykanka i wierzę w jej systematyczną grę w ostatnim czasie. Według mnie po takiej przerwie jaką miała Barty nie można od razu wrócić do gry na takich samych obrotach jak miało to miejsce przed przerwą i z taką zawodniczką jak Gibbs trzeba jednak więcej tych meczy mieć rozegranych. Dlatego tak bardzo mnie te kursy dziwią. Zobaczymy jak będzie ja stawiam na Gibbs, bo uważam, że jednak na to spotkanie jest lepiej przygotowana.
⛔ 1-2 (6-4 , 6-7 , 4-6)

quick. 5,2K

quick.

Znawca Tenis
Vekić - King
Jak dla mnie Vekić to nie jest żadna konkretna czy solidna zawodniczka. Niby jest w pierwszej setce, ale to jeszcze rozkapryszona dziewczynka, której gra zależy w dużej mierze od chęci i dyspozycji dnia.
Na przeciwko niej staje typowa profesjonalistka, bardzo doświadczona zawodniczka, któa z dobrej strony pokazała się w Shenzen, zwłaszcza w meczu z Kontą, w których po prostu zaskoczyła. Pierwszy serwis w miarę na poziomie, wiadomo, że gra dobrze przy siatce. Na bardzo nieregularną Vekić to wystarczy.
Chorwatka w pierwszym tygodniu słabo spisała się w meczu z Muhammad. O ile w pierwszym secie jeszcze walczyła to po przegraniu wyrównanego seta nie potrafiła odbudować się psychicznie i oddała 2 set bez walki. W Sydney w 1 rundzie kwalifikacji wygrała ze Stefkovą. Czeszka ogólnie ma argumenty ofensywne, ale jest strasznie nierówna, co pewnie dało wygraną Vekić. Bardzo w oczy razi danie aż 15 szans na przełamanie swojej rywalce i gdyby po drugiej stronie stałą ciut lepsza zawodniczka, to by pewnie w drugiej rundzie Vekić nie grała.
King dla porównania dała tylko 3 takie szanse, nie dała zadnych szans miejscowej rywalce. Jest bardziej ułożona taktycznie pod każdym względem. Wyjdzie tutaj spore doświadczenie Brytyjki.
King @ 1,60 ⛔
Pinnacle
Nie wiem jak to nazwać. Od drugiego seta dużo lepiej, lepiej na serwisie. W 3 secie 5-3* i kilka meczowych to za mało -&gt; 5-7 ???? Sorry!

Otrzymane punkty reputacji: +2
quick. 5,2K

quick.

Znawca Tenis
Bouchard - Zhang
Przyznam, że zaciekawiły mnie wzrosty kursów w stronę Zhang. Chinka bardzo fajnie spisała się w Brisbane. Pokonała tam dość groźną Siegemund i była blisko zrobienia sporej niespodzianki w meczu z Cibulkovą. Chinka pokazała w tych dwóch meczach, że dobrze czuje się na returnie i lubi atakować zwłaszcza z forehandu. Backhandem też potrafi, ale forehand wydaje mi się bardziej pewniejszy.
Co do Genie to słabiutki występ również w Brisbane, już w pierwszej rundzie kwalifikacji odpadła przegrywając 1:2 z Rogers. Dziwny mecz, bo zobaczyliśmy tam dwa oblicza Kanadyjki. Jedna to ta, którą zachwycała, kiedy dochodziła do półfinałów GS oraz ta, gdzie bardziej zajęła się wszystkim poza tenisem. Jest bardzo nieregularna, być może już nie wróci na ten poziom jeśli się poważnie nie weźmie za treningi. Na portalach społecznościowych widać mnóstwo zabawy, ale poza kortem.
Jak dla mnie Chinka pewniejsza, raczej w lepszej formie i na ten moment ma więcej argumentów, by ten mecz wygrać. Ruchy kursów zachęciły, po tym kursie warto spróbować.
Zhang @ 1,81 ⛔
Pinnacle

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Petkovic A. - Osaka N. 1 @ 1.91 Bwin | 3/10j ZWROT - Osaka wycofała się z turnieju.

W Auckland Osaka kreczowała z powodu kontuzji nadgarstka. Nie wiem, czy w ogóle dojdzie do tego spotkania, ale jeśli dojdzie to myślę, że Osaka jest na tyle rozsądna, że nie będzie przeciążać swojego nadgarstka przed zbliżającym się AO.

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Vesnina - Vandeweghe
over 21,5 @1,8 bet365 zwrot
lekko TB w meczu TAK @3,4 bet365 zwrot
Rozpoczynamy drugi tydzień rywalizacji na kortach w tym sezonie. W pierwszej rundzie w Sydney dojdzie do pojedynku Vesniny z Coco. Rosjanka wyżej w rankingu o 20 miejsc. Do tej pory ze sobą nie grały. Jelena w tym roku przegrała w pierwszej w Brisbane z Cornet w trzech setach po zaciętym spotkaniu, jednak odrobina chłodnej głowy i to ona powinna schodzić z kortu jako zwycięzca. Amerykanka natomiast brała udział w Hopman Cup wraz z Sockiem. Rozegrała 4 spotkania, dwa pierwsze gładko wygrała z Hradecką i Arruabarreną po 2:0 prezentując sie naprawdę bardzo dobrze na serwisie. Tylko raz dała si przełamać. Później porażka z Gavrilova w meczu który o niczym nie decydował 1:2. W finale pokonała Kristine Mladenović 2:0 po bardzo dobrym spotkaniu, również nie dając się przełamać. Liczę na bardzo zacięty pojedynek, może 3-setowy. Vesnina będzie chciała osiągnąc dobry wynik po odpadnięciu szybko turniej wcześniej, natomiast Amerykanka zechce pokazać że jest w formie i nie powinna tanio sprzedać skóry.
Wozniacki - Puig
Wozniacki WIN @1,36 bet365 do dubla✅
DW 2:0 @1,90 ⛔ Puig w drugim secie praktycznie wszystko trafiała
Karolina była głowną kandydatką do wygrania w Auckland po odpadnięciu sióstr Williams. W pierwszych rundach dość gładko pokonała odpowiednio Gibbs i Lepchenko tracąc 1 i 6 gemów w tych pojedynkach. Następnie niespodziewana z Julią Goerges ze stanu 6:1 3:0 z dwoma przełamaniami. Na pewno bedzie chciała pokazać że był to tylko wypadek przy pracy. Od zeszłorocznego US Open gdzie osiągnęła półfinał jej gra wreszcie wraca do tej z przed paru lat gdzie była nr 1. Końcówka sezonu w jej wykonaniu była naprawdę dobra co pozwoliła przesunąć sie znacznie w rankingu. Jej rywalka natomiast zupełne przeciwieństwo. Monica od wygrnia złota w Rio kompletnie przestała grać. Na turnieju olimpijskim grała genialnie pokonując kilka znacznie wyżej klasyfikowanych rywalek. Po tym wydarzeniu porażka w pierwszej rundzie US Open, później 1/4 w Tokio gdzie pokonała Kvitovą ( jedyny cenny triumf w końcówce sezonu) i porażki w pierwszych rundach w Pekinie i Wuhan. W tym meczu nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo Wozniackiej która w obecnej formie jest półkę wyżej od Portorykanki i spokojnie można ją umieścić w TOP 5 obecnie w WTA.
Bez analizy:
Arruabarrena @1,57 ✅
Errani @1,53 zwrot

galica13 522

galica13

Użytkownik
Elise Mertens @1.50 bet365
Grały ze sobą 48 godzin wcześniej niż jest zaplanowany ten mecz dokładnie w tym samym turniej i Elise wygrała pewnie 2:0. Vickery ostatnie lata to stagnacja, bardziej regres niż jakiś rozwój. Natomiast Mertens w zeszłym roku pokazała się światu przede wszystkim w turniejach trawiastych WTA Hertogenbosch i Majorka i od tamtego czasu dość dobrze sobie poczynia, kwestia tego roku jak wejdzie do setki, a może nawet lepiej. Amerykanka już do końca kariery będzie się tak błąkała koło 100-300 miejsca. Pewne 2:0 dla Elise tak jak zaledwie dwa dni wcześniej.

quick. 5,2K

quick.

Znawca Tenis
W tym tygodniu dość słabo typowałem i też było mniej czasu, ale dziś idziemy po 100%.
Cepede - Petković
Cepede? Zawodniczka typowo na cegłe bez większych argumentów na grę na hardzie, ale przede wszystkim na grę na tym poziomie. Dziś rywalką solidna Petković, ale Niemka pokazała już jednej zawodniczce z drugiej ligi, gdzie jej miejsce wygrywając 6:4, 6:0
Nie będę się zagłębiaj w statystyki, ale Cepede jest tu tylko dlatego, że jest słaba obsada i miała bardzo łatwą drabinkę. Samo przebijanie tu nie wystarczy, skupiona Niemka nie pozostawi suchej nitki na Paragwajce. Andrea potrafi dobrze przyłożyć z forehandu, ale i też z backhandu, zdarzają się jej słabsze mecze, ale to raczej nie jest zawodniczka bijąca na tzw. &quot;pałę&quot;. Potrafi myśleć na korcie i też jest jej serwis jest dobrym przykładem, bo jest bardziej ukierunkowany niż siłowy.
Jak dla mnie max 6 gemów dla Cepede, naprawdę jej tu nie widzę.
Petković -4,5g @ 1,72 ⛔
Bet365

e: nie ważne jaki wynik będzie, sędziowanie w tym meczu to żenada...
e2: Odechciewa się czegokolwiek jak się widzi taką żałosną postawę sędziów. Brak challengu zrobił swoje. Swoją drogą Petković słaby mecz, dużo UE i słabo na serwisie. 2 set był jedynie zgodny z moimi przewidywaniami. W dość słabej formie Niemka.
Do tego dodaję Konta @ 1,56
Pinnacle

Może dodam później analizę.​

leniwylen 122

leniwylen

Użytkownik
Cibulkova - Bouchard 1 @1.55 1xbet⛔
Staram się omijać mecze Bouchard, bo jak dla mnie jest to zawodniczka strasznie nieobliczalna, ale dzisiaj gra z Cebulą, która wczoraj wytarła kort Siegemund. Obie w przeciągu kilku dni grały z chinką Zhang i obie wygrały(Cebuli urwała seta, Geunie ogarnęła w 2). Lepsze wrażenie zrobiła na mnie Słowaczka mimo porażki w 1 secie(ale kto ogląda jej mecze powinien widzieć, że początki zazwyczaj ma słabsze i z gema na gem jej gra się rozkręca). Obydwie również preferują grę agresywną, szukając okolic linii, ale zdecydowanie lepiej wychodzi to Dominice.
Flipkens - Nicolescu 2 @1.51 1xbet✅
Kursy na Nicolescu strasznie spadły(rano złapałem 1.75) ale mimo to dalej warto zagrać. Styl rumunki każdy zna, nie każdemu się może podobać ale trzeba przyznać, że jest strasznie regularna, czego nie można powiedzieć o Flipkens, która wczoraj męczyła się z jakimś nołnejmem.

T 143

tdulko

Użytkownik
Duan - Radwanska 7.65 Wettportal
Radwanska chyba znowu mocno pracuje nad technika &#39;biegnij biegnij!&#39; Moze sie nozki troche poplacza z chinska Szarapowa.. bylo blisko w Szenhzen.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Babos/Pavlyuchenkova-Hingis/Vandeweghe 7-6, 6-4 Taj w pierwszym secie załatwił sprawę.
Over 18.5 gema 1.83 1xbet✅✅✅ IZZI

Ciekawa linia na gemy, aczkolwiek ah 18 byłoby jeszcze lepsze. Nie narzekam, bo przy tych dwóch deblach myślę, że warto spróbować właśnie tego typu zakładu. Timea z Anastasią w meczu przeciwko Kops i Xu pokazały, że w tym zestawieniu spokojnie mogą walczyć z samą czołówką touru, a patrząc na to, co potrafiły robić z innymi partnerkami, to więc można oczekiwać od nich &quot;zawojowania&quot; w pewnym stopniu WTA. Obie potrafią zagrać skutecznie na serwisie, a i w korcie czują się dobrze. Myślę, że pod względem serwisu w tym meczu lekko powinna odstawać Martina. Wiadomo, że w tym elemencie wypada przeciętnie, jednak standardowo nadrobi to w wymianach i na siatce. O Coco chyba dużo pisać nie trzeba, bo przekłada swoją grę singlową do debla, a może odwrotnie. Przede wszystkim serwis, a do tego próba szybkiego kończenia akcji winnerami. Spodziewam się tutaj zaciętej gry, gdzie sporą rolę odegra serwis, więc siłą rzeczy widzę tutaj sporo gemów ugranych po obu stronach. Trzy sety mnie tu nie zdziwią, ale jakieś 6-4, 6-3 w jedną ze stron jest tutaj dla mnie bardzo możliwe. Do tego jeden taj załatwia tutaj kwestię całego betu.

Otrzymane punkty reputacji: +17
briko 11,9K

briko

Użytkownik
WTA Tenis- Sydney
Radwańska - Duan 2 kurs 6 ⛔
Znawcą tenisa aż takim nie jestem ale czeka Isie ciężka przeprawa. Oglądałem ponad tydzień temu tych zawodniczek pojedynek i Aga będzie miała w głowie te atomowe uderzenia po linii i jeżeli Chińka będzie skuteczna w returnach i będzie biła mocno po linii to Aga będzie mocno zepchnieta do defensywy. Za drobne polecam w stronę chińki. Przypomnijmy ze w poprzednim meczu Duan miała bodajże 3 piłki meczowe!! Będzie się działo. ..
Do tego gram +5,5 gema w stronę Duan po kursie 2 ⛔
Zagrane w Bet365

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Bouchard 2.90 ⛔
Bouchard +1.5 seta 1.70⛔

Napiszę coś, bo straszna bida w działach tenisowych- proszę porównać ostatnie lata z tym sezonem, ręce opadają, co tutaj się dzieje, ale i tak modzi są chwaleni za swoją pracę.... Admini obudźcie się i wstawcie do działu osobę, która ma pojęcie o tenisie!

Genia chyba postanowiła na okres przed AO zostawić zabawę i różne akcje reklamowe w spokoju i postanowiła na poważnie zabrać się do treningów i gry w tenisa. Są efekty w Sydney, można powiedzieć, że wróciła Kanadyjka sprzed 2 lat, gdzie docierała do półfinałów w Wielkim Szlemie. Kursy są przesadzone, oczywiście Konta to odkrycie tamtego sezonu, mało brakowało, a zagrałaby w Singapurze, jest w czołowej 10 WTA, dobra forma, ale spokojnie jest do ogrania, zwłaszcza, że Bouchard bez straty seta ograła tutaj zwyciężczynie w Singapurze, Cibulkovą. Powróciła pewność siebie, dobry i precyzyjny serwis, chęć gry i przede wszystkim główka pracuje, co jest głównym czynnikiem dobrych wyników u Gieni. Jeśli pokaże to w pojedynku z Brytyjką, to finał będzie na wyciągnięcie ręki. Set główny typ, win za mniejszą stawkę.

jankovicz 130

jankovicz

Użytkownik
Strycova B. - Radwanska A.

Nie uważacie że kurs na Czeszkę mocno przesadzony? Oglądałem mecz Radwańskiej z Chinką Duang i myśle że najbardziej do tego zwycięstwa przyczyniła się ona sama. Pewnie kiepsko szukam ale nie mogę znaleźć nigdzie konkretnych statystyk ile błędów własnych popełniła Chinka bo była jej cała masa. Posiadała o wiele lepsze uderzenie od Radwańskiej i gdyby weszła lepiej w mecz samo przebijanie naszej rodaczki by nie wystarczyło. Dla równowagi obejrzałem mecz Strycowej z Wozniacki i wyglądało to tak jakby mi ktoś podkręcił tempo w odbiorniku. O jakieś dwa poziomy tenisowe wyżej stał ten mecz. Lece na grubo stawiam na Czeszkę czystą 1, wygrany 1 set i 2:0. Jeżeli Strycowa nie wda się w tą flegaminę serwowaną przez Radwańską to będzie gładko a jej przebijanie będzie wyglądało jak podawanie.

galica13 522

galica13

Użytkownik
Bertens @1.40 bet365
Piękny kurs na Kiki z młodą Belgijką. Utalentowaną, ale jednak kilka półek niżej niż Kiki, która rok temu zaczęła swój run. Rok temu była około 100 miejsca, a teraz jest około 20 i raczej nie zanosi się żeby szybko stamtąd wyleciała. Moim zdaniem wygra ten turniej.

Otrzymane punkty reputacji: +8
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Strycova B. - Radwanska A.

Nie uważacie że kurs na Czeszkę mocno przesadzony? Oglądałem mecz Radwańskiej z Chinką Duang i myśle że najbardziej do tego zwycięstwa przyczyniła się ona sama. Pewnie kiepsko szukam ale nie mogę znaleźć nigdzie konkretnych statystyk ile błędów własnych popełniła Chinka bo była jej cała masa. Posiadała o wiele lepsze uderzenie od Radwańskiej i gdyby weszła lepiej w mecz samo przebijanie naszej rodaczki by nie wystarczyło. Dla równowagi obejrzałem mecz Strycowej z Wozniacki i wyglądało to tak jakby mi ktoś podkręcił tempo w odbiorniku. O jakieś dwa poziomy tenisowe wyżej stał ten mecz. Lece na grubo stawiam na Czeszkę czystą 1, wygrany 1 set i 2:0. Jeżeli Strycowa nie wda się w tą flegaminę serwowaną przez Radwańską to będzie gładko a jej przebijanie będzie wyglądało jak podawanie.
Ostatnie spotkania między tymi zawodniczki były wyrównane ale i tak wygrywała Polka. Wszystko zależy od tego, jak podejdzie do tego spotkania, bo AO przed nami i sporo pkt do obrony przed Iśką. Czeszka to psychiczna zawodniczka, nie potrafi grać z Polką i widać to po statystykach. Dzisiaj ciężki i wyczerpujący mecz z Karoliną, i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że jutro zagra równie dobry mecz i znowu czeka na nis zawodniczka, która gra wręcz perfekcyjnie w defensywie i w dodatku to ścisła czołówka WTA. Tekst typu gram grubo przeciw Polce jest nie na miejscu, można tak pisać w przypadku kiedy po drugiej stronie siatki była Williams. Jak Radwańska tego spotkania nie oleje, to powinna się zameldować w finale. Jedynym rozsądnym typem to w ostateczności set dla Strycowej.

B 417

bj69

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA Sydney
Godzina: 6:00
Spotkanie: Radwańska - Strycowa
Typ: Dokładny wynik - 2:0
Kurs: 1.87
Bukmacher: Unibet

Faktycznie ten rok Strycowa zaczęła przyzwoicie, 5 zwycięstw na 6 meczy, odpadła w Auckland z L.Davis w ćwierćfinale a tutaj w Sydney z meczu na mecz grała coraz lepiej. Wczoraj się poświęciłem i oglądałem cały jej mecz z Woźniacki, wygrała go w bólach i mękach po bardzo długim meczu 2-1. Obie zawodniczki parę razy korzystały z medical time outów i na prawdę ździwiłem się, że obolała Woźniacki z podkręconą kostką wygrała Tie - Break w drugim secie, w którym przegrywała już 0-5. 3 set równie zacięty i ostatecznie Strycowa przechyliła szalę na swoją korzyść. Myślę, że dzisiaj jednak obolała Strycowa zakończy przygodę z turniejem. Półfinał dla niej to i tak bardzo dobry wynik. Szczerze mówiąc myślałem, że już nie poradzi sobie z fajnie ostatnią grającą Woźniacki, ale Australian Open za pasem i Karolina musi doleczyć kostkę jeśli chce tam coś osiągnąć.

H2H Radwańskiej ze Strycową aż 5-0. Strycowej zawsze było pod górkę z Agą, czasem udało się urwać seta ale nie dziś, nie przy tak fajnie grającej Agnieszce i nie przy tak zmęczonej już turniejem i obolałej Czeszce. Agnieszka nie była w poważnych tarapatach na tym turnieju, ma dużo sił i spokojnie zagości w finale, a z kim? Nie wiadomo, drugi półfinał zapowiada się arcyciekawie i już nie mogę się go doczekać :smile:.

Dla bojących się grać dokładny wynik polecam zagrać dubla :
Radwańska + Bouchard - Konta over 8,5 gema w pierwszym secie :wink:

Otrzymane punkty reputacji: +2
prezes27 1,4K

prezes27

Użytkownik
Johanna Konta - Agnieszka Radwańska 1 @2,55 bwin
✅✅✅ 6-4 6-2

Czekałem, aż pojawią się kursy, przypuszczałem, że niewielką faworytką będzie Polka, ale 2,55 na Brytyjkę to, moim zdaniem, niezła okazja, żeby zaatakować ten kurs. Finał turnieju w Sydney, spotkają się w nim tenisistki, które nie przegrały w tym turnieju ani jednego seta. Agnieszka rozstawiona jest z numerem 2, więc poniekąd planowo zameldowała się w finale. Nie wiem, czy też macie takie zdanie, ale Polka trochę się męczy ze swoją grą na początku sezonu. Zmieniła rakietę, więc pewnie trochę czasu jej zajmie przyzwyczajenie się do niej, ale jest na korcie bardzo statyczna. Mocne i płaskie zagrania z głębi kortu nigdy nie były atutem naszej rodaczki, ale w swoich najlepszych meczach w karierze potrafiła precyzyjnymi zagraniami pogonić trochę swoje rywalki w prawo i lewo. W tym turnieju, jak i w poprzednim, gdzie odpadła w ćwierćfinale z Riske, nie widać jeszcze pewności uderzeń. Oczywiście wygrywa mecze i w dobrym stylu dobrnęła do finału, ale mam wrażenie, że forma jeszcze do Agnieszki nie przyszła (przyjdzie na AO).

Konta to rewelacja poprzedniego sezonu. Swój potencjał pokazała już na początku 2016 roku, gdy doszła do półfinału Australian Open. W roku ubiegłym weszła po raz pierwszy do pierwszej &quot;10&quot; rankingu WTA i niewiele jej brakło, aby bezpośrednio zakwalifikowała się do kończącego sezon turnieju WTA Finals w Singapurze. Dobrze zaczęła sezon, osiągnęła półfinał w Shenzhen, a w tym turnieju spisuje się rewelacyjnie. Gra bardzo pewnie i szybko, co w konfrontacji z naszą tenisistką może okazać się skuteczną bronią. W półfinale zmiotła wręcz z kortu Kanadyjkę Bouchard, nie dając jej żadnych szans na wygranie choćby seta. Myślę, że w takiej formie Brytyjka jest w stanie ograć każdą tenisistkę na świecie.

W bezpośrednich pojedynkach jest 2-0 dla Radwańskiej. Obie panie spotkały się ze sobą w tamtym sezonie, w tym raz w finale. Uważam jednak, że Johanna nabrała już wystarczającego doświadczenia, żeby poradzić sobie z presją finału i zagrać swój najlepszy tenis. Kurs zachęca do gry na Brytyjkę. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +10
mateusz190 357

mateusz190

Użytkownik
W półfinale zmiotła wręcz z kortu Kanadyjkę Bouchard, nie dając jej żadnych szans na wygranie choćby seta.
Chyba Kanadyjka sama się zmiotła z kortu. Po bardzo dobrych 2,3 gemach zaczęła się denerwować, irytować i stroić fochy jak to jej nic nie idzie. Krótko mówiąc pierwszego seta oddała. Nie mówię, że Konta grała słabo, a wręcz przeciwnie ale z rywalką która nie załamie się po jednym słabszym gemie nie wiem czy pójdzie jej tak łatwo.
Dla mnie Konta zdecydowanie ma &quot;papiery&quot; żeby ograć Radwańską, ale ile to razy Isia wygrywała niewiadomo jak i dlaczego z grą typu byle odbić.
Johanna uderza piłki bardzo mocno i głęboko, więc Polka będzie grała bardziej w defensywie. Jeżeli Konta będzie wykorzystywała krótsze piłki Radwańskiej i nie zejdzie ze swojego dotychczasowego poziomu, to racja może to wziąć.
Jak dla mnie albo over setowy jest do pogrania, czyli over 2.5 seta @ 2.37 ⛔ BET365 i dodatkowo Konta +3.5 gema @ 1.72 ✅ BET365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom