>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Sydney, Hobart - 08.01-14.01.2017

Status
Zamknięty.
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Warto dodać, że w zeszłym roku obie panie grały ze sobą w finale w Pekinie. Konta nie wytrzymała psychicznie i gładko przegrała w 2 setach. Myślę, że tym razem nie popełni tego samego błędu i wyjdzie na kort żądna rewanżu.

Podobną sytuacja miała miejsce w 2013 roku w tym samym turnieju. Radwańska grała w finale z Cibulkovą. Mecz bez historii, Słowaczka dostała &quot;rower&quot;, ponieważ nie wytrzymała mentalnie. Kilka miesięcy później w finale w Stanford wygrała z Radwańska w 3 setach. Myślę, że historia może się trochę powtórzyć.

Za kilka dni rusza AO i Radwańska, jeśli chce dobrze wypaść, nie powinna w tym spotkaniu dopuścić się batalii 3-godzinnej. Myślę, że jest na tyle rozsądna, że potraktuje ten finał z przymrożeniem oka. Uda się wygrać to fajnie, jeśli nie to za chwilę mamy AO. Zaś Konta żadna rewanżu będzie mieć w głowie jeden cel - wygrać ten turniej.

Konta @ 2.75 WH 3/10j ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Za kilka dni rusza AO i Radwańska, jeśli chce dobrze wypaść, nie powinna w tym spotkaniu dopuścić się batalii 3-godzinnej. Myślę, że jest na tyle rozsądna, że potraktuje ten finał z przymrożeniem oka. Uda się wygrać to fajnie, jeśli nie to za chwilę mamy AO. Zaś Konta żadna rewanżu będzie mieć w głowie jeden cel - wygrać ten turniej.
Typu nie neguje, może się tutaj wydarzyć wszystko, jeśli Konta nie spali się psychicznie i wytrzyma defensywną grę Polki to może wygrać.
Zarówno jedna jak i druga w tamtym roku dotarły w Melbourne do półfinału, więc można również napisać, że to Brytyjka zagra na pół gwizdka, bo przed nami AO. Wiadomo, jak ciężko, nawet zawodniczce będącej w znakomitej formie i w gazie, gra się z Radwańskiej, podobnie było w Pekinie, gdzie rozpędzona Konta połykała kolejne rywalki, grała jak z nut, a skończyło się dosyć gładką porażką. Dla Mnie akurat kursy są przesadzone na Polkę, dawno wręcz takich nie było. Najbliższym mi jednak typem na ten mecz jest over gemowy.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Typu nie neguje, może się tutaj wydarzyć wszystko, jeśli Konta nie spali się psychicznie i wytrzyma defensywną grę Polki to może wygrać.
Zarówno jedna jak i druga w tamtym roku dotarły w Melbourne do półfinału, więc można również napisać, że to Brytyjka zagra na pół gwizdka, bo przed nami AO. Wiadomo, jak ciężko, nawet zawodniczce będącej w znakomitej formie i w gazie, gra się z Radwańskiej, podobnie było w Pekinie, gdzie rozpędzona Konta połykała kolejne rywalki, grała jak z nut, a skończyło się dosyć gładką porażką. Dla Mnie akurat kursy są przesadzone na Polkę, dawno wręcz takich nie było. Najbliższym mi jednak typem na ten mecz jest over gemowy.
Zgadza się, obie będą bronić półfinałów za AO z zeszłego roku. Tylko tak jak napisałem.. Konta będzie chciała zmazać plamę po ostatnim finale i raczej dla niej to będzie mecz o pełną pulę, nie będzie myśleć o tym, że AO tuż, tuż..

Nie zgodzę się natomiast z tym, że kursy są przesadzone na Polkę! To ile powinno być ? 1,3-1,4 ? Raczej wątpię ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
penetrator 223

penetrator

Użytkownik
Radwańska A. - Konta J.
Typ: Radwańska @1.50 ⛔
Betsafe​
Radwańska się rozkręciła w Sydney i to co pokzała w spotkaniu ze Strycova mowi wprost - jest ona gotowa na AO a więc i na ten finał bo skoro do niego doszła i to w ładnym stylu to będzie zmotywowana na 150% aby go wygrać. Warto wspomnieć ze w meczu ze Strycova straciła tylko 15 punktów przy własnym tenisie a to jest WTA ! Serwis siedzi, zagrania techniczne siedzą więc Konta będzie tu rozrzucana po rogach przez Agnieszke.
Mecz do łatwego nie będzie należał bo Konta jest ofensywną zawodniczką i do tego w formie ale umiejętności radwańskiej znacznie przechylaja to spotkanie w strone polki a kurs nie jest najgorszy.

B 417

bj69

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA Sydney
Godzina: 8:30
Spotkanie: Konta - Radwańska
Typ: over 9,5 gema w pierwszym secie
Kurs: 2,20
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Idę za ciosem i pozostaje w tenisie, już jutro o 8:30 polskiego czasu odbędzie się finał turnieju w Sydney a już nie długo rozpoczynamy na poważnie walkę z wielkim szlemem. Na jutro wybieram over gemowy w pierwszym secie, który jest bardzo realny do pokrycia, a kurs również niczego sobie. Jutrzejszy mecz będzie wyrównany i uważam, że Brytyjka wysoko zawiesi poprzeczkę i obejrzymy ciekawy mecz bez wyraźnej faworytki.
Trochę o Agnieszce, każdy zna styl Agnieszki, więcej techniki, mniej siły, często bezproduktywne przebijanie na drugą stronę i czekanie na błąd rywalki, kilka genialnych skrótów w meczu, średnia psychika i skwaszona mina przez cały mecz. Drugi serwis już chyba zawsze pozostanie jej największym problemem (pierwszy o dziwo fajnie wygląda na tym turnieju). Nie mniej jednak Aga ma tendencje do wygrywania takich właśnie turniejów żeby zaraz odpaść w 4 rundzie wielkiego szlema. Oby w tym roku było inaczej i oby powalczyła w Melbourne.
Trochę zejdźmy w stronę mojego typu, Aga nie jest zawodniczką, która gromi najlepsze rakiety świata w 6-8 gemach. Bardzo często są to zacięte pojedynki, czasem trzysetowe. A czasem i słabsze tenisistki pokroju chociażby przedwczoraj McHale podejmują solidną walkę i doprowadzają do Tie-Breaków w setach otwierających mecz. W ostatnich pięciu meczach Agi z zawodniczkami z czołowej &quot;10&quot; rankingu aż 4 razy mój over byłby pokryty. Wiem, każdy mecz jest inny ale tak jak napisałem wcześniej, Agnieszka nie ma tendencji do wygrywania gładko otwierających setów z najlepszymi tenisistkami świata.
O Brytyjce trochę napisałem parę dni temu w dniu meczu z Gavrilovą ale powtórzę się. Koncentracja, koncentracja i jeszcze raz koncentracja. Konta przez cały mecz jest niesamowicie skupiona, waleczna, nie podpala się, jest konsekwentna, agresywnie grająca i dobrze serwującą zawodniczką. Rzadko zdarza jej się źlę wejść w mecz, zawsze stawia solidny opór i tak podejrzewam będzie jutro. Poświęciłem parę minut i policzyłem pewną rzecz, w 42 spotkaniach rozegranych od lipca na kortach twardych, Konta w zaledwie 4 spotkaniach nie ugrała 4 gemów w pierwszym secie, a biorąc pod uwagę fakt, że Agnieszka skoro dotarła aż do finału, to na pewno nie będzie się oszczędzać i będzie grała na 100% swoich możliwości co powinna dać zamierzony efekt w postaci ilości gemów w moim typie.
Napiszę o jeszcze jednej kwestii i robię to w osobnym akapicie bo uważam, że jest to ważne. Konta posiada zabójczą wg mojej opinii statystykę, mianowicie wygrywa ponad 60% punktów po drugim podaniu rywalek.
Przed dalszym czytaniem obejrzyjcie co dzisiaj zrobiła Konta po PIERWSZYM podaniu Bouchard.
- 0:36
1)http://www.youtube.com/watch?v=mVfxAs6qFNI

lub tutaj​
2)http://www.facebook.com/WTA/videos/vl.1812055929043532/10155604351091102/?type=1
Chyba każdy wie jakim drugim serwisem operuje Agnieszka, jedno czego się obawiam to to, że Koncie wejdzie parę takich perełek co tylko ją napędzi do rozbicia Polki. Bo skoro 44 rakieta świata Alison Riske, mogła tydzień temu rozbić Polkę w decydującym secie 6-0, to uważam, że Brytyjka również ma do tego predyspozycje. Osobiście gram dodatkowo za drobne DW: Konta wygra 2-0 gdyż uważam, że kurs 4,10 jest mocno przesadzony.

OBA TYPY PEWNY PLUS $$$

W 181

wyar

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA Sydney
Godzina: 8:30
Spotkanie: Konta - Radwańska
Typ: over 9,5 gema w pierwszym secie
Kurs: 2,20
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Idę za ciosem i pozostaje w tenisie, już jutro o 8:30 polskiego czasu odbędzie się finał turnieju w Sydney a już nie długo rozpoczynamy na poważnie walkę z wielkim szlemem. Na jutro wybieram over gemowy w pierwszym secie, który jest bardzo realny do pokrycia, a kurs również niczego sobie. Jutrzejszy mecz będzie wyrównany i uważam, że Brytyjka wysoko zawiesi poprzeczkę i obejrzymy ciekawy mecz bez wyraźnej faworytki.

Trochę o Agnieszce, każdy zna styl Agnieszki, więcej techniki, mniej siły, często bezproduktywne przebijanie na drugą stronę i czekanie na błąd rywalki, kilka genialnych skrótów w meczu, średnia psychika i skwaszona mina przez cały mecz. Drugi serwis już chyba zawsze pozostanie jej największym problemem (pierwszy o dziwo fajnie wygląda na tym turnieju). Nie mniej jednak Aga ma tendencje do wygrywania takich właśnie turniejów żeby zaraz odpaść w 4 rundzie wielkiego szlema. Oby w tym roku było inaczej i oby powalczyła w Melbourne.

Trochę zejdźmy w stronę mojego typu, Aga nie jest zawodniczką, która gromi najlepsze rakiety świata w 6-8 gemach. Bardzo często są to zacięte pojedynki, czasem trzysetowe. A czasem i słabsze tenisistki pokroju chociażby przedwczoraj McHale podejmują solidną walkę i doprowadzają do Tie-Breaków w setach otwierających mecz. W ostatnich pięciu meczach Agi z zawodniczkami z czołowej &quot;10&quot; rankingu aż 4 razy mój over byłby pokryty. Wiem, każdy mecz jest inny ale tak jak napisałem wcześniej, Agnieszka nie ma tendencji do wygrywania gładko otwierających setów z najlepszymi tenisistkami świata.

O Brytyjce trochę napisałem parę dni temu w dniu meczu z Gavrilovą ale powtórzę się. Koncentracja, koncentracja i jeszcze raz koncentracja. Konta przez cały mecz jest niesamowicie skupiona, waleczna, nie podpala się, jest konsekwentna, agresywnie grająca i dobrze serwującą zawodniczką. Rzadko zdarza jej się źlę wejść w mecz, zawsze stawia solidny opór i tak podejrzewam będzie jutro. Poświęciłem parę minut i policzyłem pewną rzecz, w 42 spotkaniach rozegranych od lipca na kortach twardych, Konta w zaledwie 4 spotkaniach nie ugrała 4 gemów w pierwszym secie, a biorąc pod uwagę fakt, że Agnieszka skoro dotarła aż do finału, to na pewno nie będzie się oszczędzać i będzie grała na 100% swoich możliwości co powinna dać zamierzony efekt w postaci ilości gemów w moim typie.

Napiszę o jeszcze jednej kwestii i robię to w osobnym akapicie bo uważam, że jest to ważne. Konta posiada zabójczą wg mojej opinii statystykę, mianowicie wygrywa ponad 60% punktów po drugim podaniu rywalek.
Przed dalszym czytaniem obejrzyjcie co dzisiaj zrobiła Konta po PIERWSZYM podaniu Bouchard.
Chyba każdy wie jakim drugim serwisem operuje Agnieszka, jedno czego się obawiam to to, że Koncie wejdzie parę takich perełek co tylko ją napędzi do rozbicia Polki. Bo skoro 44 rakieta świata Alison Riske, mogła tydzień temu rozbić Polkę w decydującym secie 6-0, to uważam, że Brytyjka również ma do tego predyspozycje. Osobiście gram dodatkowo za drobne DW: Konta wygra 2-0 gdyż uważam, że kurs 4,10 jest mocno przesadzony.
????:browar565:

Szkoda,ze nie ma wiecej emotikonek,bo dolozylbym troche do tych kwiatkow,ktore pojawiaja sie w tego typu &quot;analizach&quot;.
Standardowo do gry Iski &quot;fachowcy&quot;,jednakze tylko z polskich forow, dolaczaja te teksty o skwaszonej minie ???? ,o bezproduktywnym przebijaniu (no tak,laska wiele juz lat w absolutnej czolowce swiata, a teraz okazuje sie,ze bezproduktywnie przebijala cale lata...) ,ze przeciwniczka tak mocna, a ta slaba Aga z czolowka nie wygrywa gladko w 6-8 gemach,z czego wynika,ze dla kolegi-znawcy gladkawygrana to bylaby... 6:4, 6:4... ????
Niektorych zdan to w ogole nie mozna zrozumiec,i zachodzi sie w glowe co autor mial na mysli. Pozniej taki szczesliwiec trafia kilka zakladow i jest &quot;znawca&quot; na forum. Good luck then !

A ja odniose sie jeszcze tylko do jednej czesci,pokazujac,jak zly research i zla analiza wplywaja na niezrozumienie tego,jak dobra jest Agnieszka. Otoz kolega podjarany przywoluje staty Konty w wygranych punktach po 2 podaniu. Fajnie, zgadza sie wszystko. A nie znalazl tej ze skwaszona mina (czysty hejt bawi mnie najbardziej,sorry ) w innej czesci tych statystyk ? Nie widzial,ze Radwanska w 3 innych jest na 1 lub 2 miejscu ( a wlasciwie na 1,bo Azarenka staty miala liczone do duzo mniejszej ilosci meczow ze zrozumialych wzgledow),w tym w tak kluczowej sprawie,jak na przyklad punkty wygrywane po returnie ? &lt;opad_szczeki_hejterow&gt;
Nie widzial ?
No wlasnie.
No tak,ale to na pewno bezproduktywne przebijanie,chociaz jest tu na forum kolejny gigant
Dla mnie Konta zdecydowanie ma &quot;papiery&quot; żeby ograć Radwańską, ale ile to razy Isia wygrywała niewiadomo jak i dlaczego z grą typu byle odbić.
Ja mysle,ze jak ktos nie wie jak i dlaczego,to musi byc super typerem...

co do meczu - zgadzam sie z kolegami Noname i Prezes27 - ani Aga jeszcze nie w najwyzszej formie,ani ze wzgledu na jej mozliwosci motoryczne nie powinna bawic sie w walke jak na Wielkim Szlemie.
Natomiast bez przesady z zachwytami nad Johanna - zrobila spore postepy,ale wciaz czy defensywa,czy taktyka,czy czytanie gry - tutaj Iska ma umiejetnosci i doswiadczenie,o jakim Australijko-Brytyjka moze tylko pomarzyc. Poniewaz turniej jednak podrzedny i tuz przed AO,to wynik moze isc w dwie strony,ale ogolnie przed ich nastepnym spotkaniem w jakims duzym turnieju stawiam w ciemno na Radwe. Opowiesci o spaleniu sie psychicznym Konty w poprzednim spotkaniu odlozcie na polke z bajkami,bo Aga w tamtym roku zlala ja dwukrotnie (gdzie spread gemowy wyniosl -7,ku przestrodze). Teraz Aga na pewno wyjdzie z nastawieniem na zwyciestwo,ale nie za wszelka cene.

Dlatego przeciw hejterom postawie na Polke,za malutkie pieniadze,po kursie 1.5 w bet365

Najbliższym mi jednak typem na ten mecz jest over gemowy.
No wreszcie ktos,kto podniesie poziom forum. :grin: Chociaz mialem ci pisac na prv,Tarki,zebys nie stawial na Robson na AO,omijam ja szerokim lukiem od lat...

B 417

bj69

Użytkownik
Drogi wyar, każdy może posiadać własne zdanie na temat naszej Agi więc nie rozumiem skąd aż taka nienawiść w moją stronę. Nie napisałem nic co nie jest nie zrozumiałe i jeśli już coś podkreslasz w mojej opinii to rób to z głową .
W tym fragmencie :
&quot;Poświęciłem parę minut i policzyłem pewną rzecz, w 42 spotkaniach rozegranych od lipca na kortach twardych, Konta w zaledwie 4 spotkaniach nie ugrała 4 gemów w pierwszym secie, a biorąc pod uwagę fakt, że Agnieszka skoro dotarła aż do finału, to na pewno nie będzie się oszczędzać i będzie grała na 100% swoich możliwości co powinna dać zamierzony efekt w postaci ilości gemów w moim typie.&quot;
Nie podkresiles najważniejszego zdania rozpoczynającego ten akapit. Chodzilo mi o to że Konta tylko w 4 na 42 mecze od lipca, w pierwszym secie nie zdobyła 4 gemow a jeśli biorąc pod uwagę fakt, że to Agnieszka jest faworytką, uważam że obejrzymy zacietego seta który pokryje mój typ na over.
Jeśli już coś negujesz to rób to z głową a nie tylko wytykasz komuś coś na co każdy ma prawo mieć własne zdanie.
Chwalisz na końcu swojego postu kogoś za typ na over gemowy w meczu, a mój typ jest również w duzej mierze do tego potrzebny a mimo to, negujesz go.
Pisze z telefonu więc nie mam zamiaru tracić na Ciebie więcej czasu o poranku. Bez pozdrowień kolego i z fartem.
cytując klasykę : &quot;psy szczekają, karawana jedzie dalej&quot;

pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Niculescu vs Mertens Niculesu

Typ opieram głównie na tym, ze Niculescu jest bardziej doswiadczona tenisistka.. Z rumunka gra sie ciezko, strasznie madrze posyla pilki,, mysle, ze spryt, jej slajsy, skroty i tak jak wspomnialem wczesniej dluzsze rozegranie w tourze przechyla final na jej strone.. Mertens ladne mecze z Kiki i Fett, solidnie pod linie, raz mocno , raz spiny , ale na Niculescu moze nie wystarczyc . 1.5 bet365

galica13 522

galica13

Użytkownik
Mertens @2.55 bah
Nie chce mi się rozpisywać, bo człowiek się stara, rozpisuje, a potem typ nie wejdzie co jest normalną rzeczą jak się nie gra kursów 1.03 i piszą jakieś imbecyle na priv.
Krótko. Młoda wygrała tutaj 7 meczy po 2:0, objechała równo dwie zawodniczki na poziomie Niculescu, a w mojej opinii nawet lepsze czyli Kiki Mladenovic i Kiki Bertens.
Ma serwis, ma uderzenie. Niculescu ma śmieszne slajsy, forehand który jest slajsem, brak serwisu,. Zobaczyłem statystyki z meczu z Ozaki to się za głowę złapałem. 93 procent pierwszego serwisu trafionego i WYGRANE PO PIERWSZYM SERWISIE 58 PROCENT A PO DRUGIM 20 PROCENT. Elise jest wysoka(ma 179 cm), dobrze serwuje i dobrze, mocno i celnie uderza. Jasna sprawa że jest młoda i mniej doświadczona, dlatego po 1.30 bym jej nie grał. Jednak po 2.55 warto.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom