>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Stuttgart, Marrakech, 21-27.04.2014

Status
Zamknięty.
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Radwańska+Ivanović 1.43✅

Polka na fali! Po Fed Capie morale duże. Vinci gra bezpieczny tenis, taki która Agnieszka lubi. Dużo bezpiecznego slajsa, nie za mocy forhend, serwis przeciętny...mecz nie łatwy po Roberta to stara wyjadaczka ale Iska ją przetrzyma swoją regularną ścianą. Mecz na pewno będzie ładny dla oka. Agnieszka zdecydowaną faworytką. Na moje oko Roberta ma braki kondycyjne, Aga ją zagoni. A jak się goni za piłką to wiemy jak to się kończy. Wczoraj Kaja to samo = nadwaga u Kanepi spora...a była taka zgrabna?

Po mału panie, które z dobrym skutkiem rywalizowały w weekendowym Fed Capie odpadają jak &quot;muchy&quot;. Wczoraj Julka dobijała się jeszcze w deblu z Włoszkami. Grała bardzo źle! W singlu Rumunka zawiodła na całej linii, niby kontuzja ale generalnie Sorana potrafi zagrać taki piach, że brak słów. Serbka na fali wznoszącej. Moim zdaniem aktualnie jest odrobinę lepsza od Niemki. Tenis Julki mnie nie przekonuje.

---

Otrzymane punkty reputacji: +7
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Typ według mnie warty rozważenia ponieważ naprawdę Sharapova ostatnio gra słabo, popełnia masę niewymuszonych błędów i nie zbyt walczy na korcie, bo jak wszyscy wiemy z bieganiem do wszystkich piłek u niej bardzo cienko. Jeśli przestanie przez chwile trafiać to uważam, że Anastasia to skrzętnie wykorzysta i zrobi przewagę, która da jej set, a o to naprawdę nie trudno, bo Sharapova w ostatniej formie ma ciągłe przestoje w swojej grze.
Nie wiem czy oglądałeś spotkanie z Safarovą, ale był to jeden z lepszych pojedynków WTA od dosyć dawna, które miałem okazję oglądać. Obie Panie zagrały bardzo dobrze, i wszyscy wiemy jak trudną rywalką potrafi być dla każdej zawodniczki Czeszka. Dzisiaj dla Sharapovej, która broni tutaj zwycięstwa za poprzedni rok będzie o wiele łatwiej, bo jej rodaczka w ostatnim czasie nie gra zbyt dobrze, a Maria w porównaniu do ostatnich meczy poszła kroczek do przodu, widać poprawę w serwisie i pojawia się mniej błędów, a więcej winnerów. Dla mnie zapowiada się łatwa przeprawa pięknej Rosjanki.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Ivanovic A. - Goerges J. 2 (+5,5gema) @ 1,66 Bet365 ✅ 1-6 6-2 6-3
Julia wczoraj pokazała naprawdę dobry tenis. Ganiała Rumunkę po narożnikach, serwis bardzo dobrze funkcjonował. W drugim secie dużo niewykorzystanych BP, a mogło spokojnie skończyć się tak jak w pierwszym secie. Ivanovic grała z Lisicki i myślałem, że Niemka trochę powalczy. W pierwszym secie grała tragicznie, mnóstwo niewymuszonych błędów, a Ana wszystko wykorzystywała. W drugim secie Ivanovic grała już trochę słabiej, a Lisicki tylko swojej niedyspozycji może zawdzięczać fakt, że tego nie wykorzystywała i nie ugrała seta. Dzisiaj spodziewam się wyrównanego meczu, gdyż Niemka jak pokazał wczorajszy mecz jest w niezłej formie. Co do formy Serbki to nie jestem pewien, bo mecz z Halep zagrała dobry, ale już z Lisicki i Cirsteą zagrała równo tylko w pierwszych setach. Goerges widać, że dobrze czuję się w Stuttgarcie i stać ją na pokrycie handicapu np. 6-4 6-3, a kto wie czy nie ugranie seta.

type-man 458

type-man

Użytkownik
Nie wiem czy oglądałeś spotkanie z Safarovą, ale był to jeden z lepszych pojedynków WTA od dosyć dawna, które miałem okazję oglądać. Obie Panie zagrały bardzo dobrze, i wszyscy wiemy jak trudną rywalką potrafi być dla każdej zawodniczki Czeszka. Dzisiaj dla Sharapovej, która broni tutaj zwycięstwa za poprzedni rok będzie o wiele łatwiej, bo jej rodaczka w ostatnim czasie nie gra zbyt dobrze, a Maria w porównaniu do ostatnich meczy poszła kroczek do przodu, widać poprawę w serwisie i pojawia się mniej błędów, a więcej winnerów. Dla mnie zapowiada się łatwa przeprawa pięknej Rosjanki.
Bardzo szanuje Tarkiego bo jest to dojrzały typer jak i bardzo rozważny, nie dający typów na pałe tylko z głową - jednak w tym przypadku muszę się z nim nie zgodzić (w 8/10 przypadków się z nim całkowicie zgadzam). Chodzi mi o forme Marii Sharapovej. Uważam, że do starej dobrej Rosjanki do jakiej zdążyliśmy przywyknąć, jeszcze wiele brakuje. Mecz z Safarową stał na wysokim poziomie i był jednym z lepszych w ostatnim czasie, ale głównie pod względem zaciętości jak i zwrotów akcji. Bo błędy były popełniane zarówno z jednej jak i drugiej strony i to wcale nie rzadko. Sharapova popełniała karygodne błędy, marnowała tzw. setki jak amatorka przeplatając je niesamowitymi winerami. Buble popełniane przy siatce szczególnie utkwiły mi w pamięci. Drugim argimentem jest zmęczenie. Mecz z Safarovą trwał 3 godz 27 min co na kobiecy tenis jest już wyczynem (39 gemów). Uważam, że nie pozostanie to bez konsekwencji dla Marii, na pewno w nogach to będzie czuła szczególnie jeśli dzisiaj jej rodaczka postawi mocny opór na początku. Osobiście w tym spotkaniu gram typ zamieszczony poniżej:
PAVLYUCHENKOVA-SHARAPOVA TYP: PAVLYUCHENKOVA +5,5 GEMA ✅ 4:6, 3:6
Uważam, że ciężko będzie Pavlyuchenkowej z Marią ale handikap powinien wejść. Zawsze ich pojedynki były zacięte, myślę, że podobnie będzie i tym razem. W lutym tego roku rodaczka Sharapovej wyszła zwycięsko z ich konfrontacji. Powtórzyć ten wyczyn będzie niezwykle trudno bo Maria gra dużo lepszy tenis niż w tamtym czasie ale moim zdaniem zapowiada się walka i handikap powinien zostać pokryty.

Otrzymane punkty reputacji: +18
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Kuznetsova S. - Halep S. 2 @ 1,37 Unibet ⛔ jak ktoś oglądał to wie,że spokojnie mogła ugrać seta...:?
Halep jest już po 2 meczach na cegle w Pucharze Federacji. Z Ivanovic przegrała 0-2, ale gra była lepsza od wyniku. Rumunku imponuje grą z głębi kortu, potrafi wytrzymać dłuższe wymiany, rozrzuca swoje rywalki po korcie, tak aby kończyć wymianę winnerem. Kuznetsova to głównie siła uderzeń i serwis. Jak serwis nie funkcjonuje to ciężko jej nawiązać walkę. W wymianach też nie jest cierpliwa. Większe sukcesy notowała raczej na nawierzchni twardej, która pasuje do takiego stylu. Simona rozpoczyna sezon na clay&#39;u, więc powinna zacząć solidnie punktować. Za poprzedni rok nie broni zbytnio punktów za dany tydzień, także jest okazja, aby zanotować jakiś sukces. Młoda Rumunka powinna rozrzucać Rosjankę po korcie, prowadzić dłuższe wymiany i czekać na błędy po stronie rywalki. Jeśli będzie grać równo tak jak potrafi to sukces sam przyjdzie.

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Meusburger-Oprandi Typ 1 1,57 Bet365
Tutaj krótko ponieważ piszę z telefonu, Meusburger jak dla mnie lepsza tenisistka, jej nawierzchnia gra tutaj dosyć pewnie i moim zdaniem będzie tutaj spokojnie w finale, bardzo regularna i przede wszystkim cierpliwie buduje akcje, umiejętnie usypia rywalki ale kiedy trzeba potrafi zakończyć akcje, wygrywała już turnieje na cegle i jest według mnie bardziej doświadczona, Oprandi typowa zwodniczka z ITF choć czasem próbuje sił na poziomie WTA, męki z Grymalską i Garcia-Vidagany mówią mi wiele a taki kurs na Austriaczkę to sporę value, Polecam!

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Radwańska +1.5 seta @1.65
Styl Radwańskiej raczej nie wystarczy tutaj na pokonanie Rosjanki. Bardziej skłaniałbym się tutaj, że Sharapova będzie miała gorszy moment. W tym turnieju Safarova była blisko wyeliminowania Rosjanki po wyrównanym meczu. Seta powinna jej także urwać Pavluchenkova ale niestety w decydującym momencie zabrakło koncentracji i nie wykorzystała przewagi w pierwszym secie. Isie jak najbardziej stać na wygranie seta.
Suarez Navarro +1.5 seta @1.40
Bardzo podoba mi się styl tej zawodniczki oraz sposób w jaki ograła Makarova i Kerber w 2 setach. Errani pokonała Kanepi i Koukalova. Przewiduje zacięty mecz i może nawet zwycięstwo Navarro, która gra tenis z najwyższej półki, a Errani czasem ma momenty słabości, które w tym meczu powinny zaważyć o wyniku.

Otrzymane punkty reputacji: +2
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Jankovic J. - Kleybanova A. 2 (+5,5gema) @ 1,66 Bet365 ✅ 6-4 6-3 walka była :cool: Niektórzy patrząc na ranking pukają się w głowę widząc taki typ. Na szczęście rankingi nie grają, a Alisa wraca do dobrej formy sprzed choroby. Jankovic dla mnie zawsze pozostanie mistrzynią ramy. Dobry mecz zaczyna grać dopiero jak jej się zechce, albo będzie trafiać. Pokazała to z Barthel i Pennettą. Na pewno nie jest zawodniczką regularną, potrafi zagrać kątowo, dobrze zaserwować. Ale potrafi też spartolić najprostsze piłki. Oglądałem jej oba mecze i nie przekonuje mnie jej forma, a na pewno nie kurs 1,20. Kleybanova na clay&#39;u nie jest tak groźna jak na hardzie, gdzie z Jankovic prowadziła wyrównane pojedynki. W Stuttgarcie ograła Kvitovą i to w całkiem niezłym stylu. Co Petra odrobiła i serwowała na set, to Alisa zaraz odłamywała i wytrzymywała psychicznie, ale także i fizycznie. Patrząc na formę obu zawodniczek to Rosjanka jest w stanie powalczyć o dobry wynik. Suarez Navarro C. - Errani S. 1 (+1,5seta) @ 1,40 Unibet ✅ brawo za walkę dla Hiszpanki w 2 secie! ;)
Kursy na ten mecz wystawione chyba głównie ze względu na H2H obu pań, czyli 6-3 na korzyść Włoszki. Suarez Navarro w poprzednim sezonie zrobiła spory progres, bo zaczęła notować dobre wyniki na twardej nawierzchni. Z zawodniczki tylko na clay stała się bardziej wszechstronna. Ma bardzo szeroki wachlarz zagrań, bardzo dużo winnerów zagrywa z jednoręcznego BH. Jest bardzo waleczna, dobrze gra w obronie. Wczoraj pokonała Kerber w bardzo dobrym stylu. Errani to typowa zawodniczka na ziemie. Wczoraj z Kanepi zagrała wg mnie słabo. Panie dużo się łamały. Estonka, gdyby utrzymała swoje podanie i nie popełniała tylko błędów to wynik mógłby być inny. Para jest jak najbardziej wyrównana, ale bardziej przekonuje mnie obecna forma Hiszpanki. Seta sądzę, że powinna ugrać, a kto wie czy nie pokusi się o zwycięstwo.
Radwanska A. - Sharapova M. 2 @ 1,43 Unibet ✅ 0-2, opór był, ale tylko w 1 secie :razz:
Nie będę ukrywać, że nie przepadam za Agnieszką. Dlatego staram się nie grać na Nią, ani na Janowicza (o zgrozo). Wczoraj wygrała z Vinci w niezłym stylu, ale jakie wyniki notuje Roberta w tym sezonie? Na hardzie nic nie ugrała, wszystko praktycznie 1 runda. Poza tym jej styl odpowiadał Agnieszce. Lubi grać z zawodniczkami, które nie mają mocnego podania, ani nie naparzają z FH/BH. Z zawodniczkami, które grają siłowo notuje zawsze słabsze wyniki np. w tym sezonie Pennetta, Cornet, Cibulkova . Ziemia na dodatek to nie jest jej ulubiona nawierzchnia. Sharapova rozegrała dwa ciężkie mecze z zawodniczkami, które grają podobny tenis do niej. Teraz uważam, że zadanie ma teoretycznie łatwiejsze niż w 1 rundzie. W tym sezonie jak na Rosjankę to wyniki słabe i w rankingu spadła, aż na 9 pozycje. Broni punktów za wygraną z poprzedniego roku, więc szkoda by było je stracić. Szczególnie, że sama w wywiadach niejednokrotnie mówiła o sympatii do tego turnieju. Myślę, że Isia opór może stawić. Na wygraną będzie to trochę za mało.

Otrzymane punkty reputacji: +9
wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA
Godzina: 17:30
Spotkanie: Kleybanova - Jankovic
Typ: Kleybanova
Kurs: 4.43
Bukmacher: Pinnacle
Mecz ćwiercfinalowy turnieju halowego na mączce w Stuttgarcie. Spotykają sie Serbka Jankovic obecnie wracająca do wysokiej formy zajmująca 8 miejsce w rankingu oraz wracająca do wielkiego tenisa Rosjanką Kleybanową , która wygrała walkę z nowotworem. Rosjanka w coraz lepszej formie w Stuttgarcie ograła Kvitovą. Faworytką jest Serbka , która doszła do finału na kortach w Bogocie gdzie niespodziewanie przegrała z francuzką Garcią. Jankovic potrafi grać na ziemi Kleybanova preferuje korty twarde jednak grają na kortach halowych co może lekko pomóc Rosjance. Dzisiaj gramy na Rosjankę bo kursy buków to kosmos.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Hercog P. - Torro-Flor M-T.
Myślę, że w tym meczu warto postawić swoje pieniądze na Hiszpankę, kurs według mnie jest sporą przesadą, mimo tego, że Hercog gra bardzo dobrze na clayu, to nie grała przez cztery miesiące z powodu kontuzji i jest to jej pierwszy turniej od Australian Open. Torro-Flor spisuje się lepiej niż na początku sezonu, w tym turnieju gra bardzo dobrze, zresztą jak Hercog. Bez straty seta i bezproblemowe wygrane w pierwszych dwóch rundach. Przed turniejem w Maroko grała w Fed Cup co można powiedzieć było przetarciem przed turniejem w Marrakechu. Według mnie obie zawodniczki prezentują w miarę zbliżony poziom i patrząc na to, że Hercog gra pierwszy turniej po kontuzji, może nie być w 100% przygotowana przede wszystkim kondycyjnie.
Torro-Flor M-T. @@ 2.62 bet365

Otrzymane punkty reputacji: +8
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Svetlana Kuznetsova v Ana Ivanovic 1 @3,86 Pinnacle ⛔ (3:6 6:2 4:6) Svetlana Kuznetsova (+1,5 seta) v Ana Ivanovic 1 @1,84 Pinnacle ✅✅✅ Doświadczona Rosjanka gra falami, potrafi zagrać słabiutki turniej, by w następnym złapać &quot;formę&quot; i pogonić rywalki. Obecnie wygląda to na 2. opcję, wczoraj kapitalnie grała z Halep, czyli z nie byle kim. Pewne mocne kierowane uderzenia, świetne poruszanie się- tak wczoraj grała. Tyle że na Rumunkę by to nie starczyło, gdyby nie to, że wykazała się wielką regularnością- bardzo mało błędów jak na taki poziom wymiany. Gra dzisiaj w dodatku z zawodniczką niebywale chimeryczną, nikt nie wie co się dzieje w jej główce podczas meczu. Potrafi zgubić seta dosłownie z każdą zawodniczką w turnieju. Wczoraj gdy Niemka Georges postawiła jej twarde warunki gry, to się totalnie posypała (1:6). Pomogła jej dopiero słaba główka Julii i dzisiaj znowu będziemy mieli okazję ją zobaczyć w grze. Niby wraca do formy, ale to nie jest jeszcze taki poziom, żeby była faworytką w meczu z Kuznetsovą, a już na pewno nie po kursie @1,40.

Agnieszka Radwańska (+1,5 seta) v Maria Sharapova 1 @1,70 betsson ⛔ (szkoda, miała 40:0* przy 3:4, od tego momentu się posypała)
Mimo ostatnich wygranych Maszy, tak samo jak przy Ivanovic, jeszcze nie widzę tej formy sprzed pewnego okresu, kiedy mimo chwilowych dołków, te zawodniczki potrafiły szybko się podnosić i w wymianach wprowadzać swój styl. Tymczasem Masza ostatnio mogła liczyć na spooro błędów rywalek i na dobrą sprawę, oprócz Sereny (0:2) nie natrafiła na żadną rywalkę w wielkiej formie. Np. w poprzedniej rundzie kto oglądał ją z Pavluchenkova, ten wie, że ten mecz mógł się inaczej skończyć, tyle że Rosjanka pokazała kolejny raz &quot;pustogłowie&quot;. Wcześniej z Safarzowa broniła podania na mecz, miała 0:30* i jeszcze jakimś cudem wyciągnęła (&quot;pustogłowie&quot; Czeszki :razz ???? . Radwańska mimo swoich pewnych fochów, psychę ma i tak na wyższych poziomie niż reszta, piłkę w grze trzyma znakomicie i przy złej dyspozycji Maszy nie spartoli okazji. Liczę na tego seta, bo zapaści Pięknej Marii są czasem dramatyczne.

Jelena Jankovic v Alisa Kleybanova 2 @4,43 Pinnacle
Jelena Jankovic v Alisa Kleybanova (+1,5 seta) 2 @2,25 Pinnacle
Totalnie zgadzam się z włodkiem02 co do tego meczu ;) Kleybanova wróciła na dobre, mimo swojego sadełka znowu zaczyna się świetnie poruszać, dzięki czemu ma coraz więcej czasu na przygotowanie do uderzenia. Bije ostro, ale z rozmysłem + nigdy się nie poddaje- to nie zawodniczka, którą można łączyć z jakimikolwiek fochami. W poprzedniej rundzie dosyć pewnie pokonała Kvitova, no i ogólnie jej gra wygląda coraz lepiej. Nie postawiłbym jednak tego zakładu, gdyby Jankovic była w swojej najlepszej formie. A w takiej z pewnością nie jest. Poziom patologicznych błędów w meczu z Barthel i Penetta sięgał zenitu. Liczę na to, że twardo grająca Rosjanka kiedy dostanie szansę, nie da jej sobie wydrzeć tak, jak to zrobiła puściutka Barthel.

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Ivanovic A. (Srb) - Kuznetsova S. (Rus) @ Powyżej 2.5 seta 2.50✅✅✅
Ivanovic wczoraj po lekkim falstarcie zdołała wygrać z Niemką. Kuznetsova o dziwo wygrała z faworytką tego meczu Halep.. Obie są w formie i myślę że będzie to pojedynek gdzie każda z pań dziabnie seta a kto wygra ? Nie wiadomo :cool:

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Sharapova M. - Errani S. Dokładny wynik: 2-0 @ 1,50 Bet365 ✅ 6-1 6-2, izi :cool:
Nie ma co się zbytnio rozwodzić. Sharapova odprawiła Radwańską z problemami tylko w 1 secie i przy serwisie na mecz. Problemy z utrzymaniem własnego serwisu z racji dobrze returnującej Agnieszki oraz po części swoich błędów. Errani z kłopotami ograła Suarez Navarro. Obie grają w podobnym stylu, typowym na nawierzchnie ziemną. Włoszka serwis na poziomie ponad 80%, tylko co z tego jak ten serwis ma prędkość ok. 110km/h? Z taką prędkością to Maria returnuje. Jedyna szansa to wyrzucujący serwis i błędy Rosjanki z racji jej poruszania po korcie. Chyba jako jedyna zawodniczka z kobiecego touru nie porusza się doślizgiem na mączce/trawie :razz: Włoszka wytrzymuje wymiany, ale z zawodniczkami, które grają na jej poziomie siłowym. Gdy spotyka się z kimś pokroju Sereny, Marii czy Azarenki to nie ma zbytnich szans. H2H wynosi 4-0 dla Mashy. W półfinale nie widzę zbytnich szans dla Sary.

Otrzymane punkty reputacji: +11
ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
⛔Jelena Jankovic-Anna Ivanovic ten kto nie widział półfinału niech żałuje Ivanovic w pełnej krasie ,meksyk zagrała! Jankovic była bezradna niestety

Jankovic 2,00 bet365

Ajde Jano. Pojedynek półfinałowy W stuttgart zapowiada sie bardzo ciekawie na przeciw siebie stana 2 Serbki,zastanawiałem sie czy po takim kursie warto wchodzić w chimeryczna Jankovic ale wydaje mi sie że jednak warto zaryzkować,Jankovic bedzie w finale,Ivanovic niby gra ciągle swoje bum bum z w miare dobrym skutkiem ale rywalki dotychczas nie były zbyt wymagające w 1 rundzie Lisicki która wyszła na kort dla zasady,zero formy kompletnie,Goerges jak to goerges tylko w pierwszym secie zdołała nawiazać walke w dwóch kolejnych dostała paraliżu mózgu i robiła same błędy w wyniku czego przegrała mecz,Kuznetsova akurat najwiecej dała z siebie z wszytkich rywalek ale mimo wszytko jeszcze troche brakuje aby nawiaząc walke z Ivanovic która w tym sezonie jest bardziej ograna zdecydowanie.Prawdziwy test czeka piękna
Anie z zielonego wzgórza w półfinale ,Jelena napewno nie pozwoli sobie na głowe wejść i postawi wysoko poprzeczke w tym spotkaniu.Mam nadzieje że kursy jeszcze podskocza na brzydsza ale grająca inteligntniejszy i regularniejszy tenis Serbke Jankovic.

Otrzymane punkty reputacji: +6
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Krótko i na temat:

Errani S / Vinci R, Sharapova
1.54
✅

13.30
Syberyjka rozkręca się z meczu na mecz. Robi dużo błędów, ale po chwili rekompensuje to sobie soczystymi winerami. Tenis Maszy jest nie zmienny: siła*gwałt*ramie, to daje mieszankę eksplozji !!! Nie jestem fanem takiego tenisa ale siła i atletyczny tenis na końcu zwycięża...Sara to półka Radwańskiej. Tenis defensywny, cierpliwy ale nie siłowy...tutaj jest różnica. Ta różnica to motyw tego spotkania. Do Włoszki nic nie mam ale to Rosjankę widzę w tym niebieskim Porche...Mecz na pewno nie do jednej bramki, ale w tych ważnych momentach to Rosjanka atakuje, ryzykuje a w końcu niszczy...coś a`la Isia z wczoraj.

@ Radwańska bez zmian i już tak pozostanie...brak kilku kg, brak agresji, brak ryzyka, brak siły, brak trenera...co to za trener który się jej boi i siedzi skulony jak myszka, a team Szarapowej żyje spotkaniem...wszyscy wstają, klaszczą, trener wchodzi na kort i motywuje...itd, Tak jak Radwańska mówi, kiedyś się uda jak Syrena zakończy karierę, Azarenka zajdzie w ciąży, Masza otworzy dwudziestą linię cukierków i nie będzie miała czasu na tenis ale jest jeszcze paręnaście zawodniczek które leją polkę na zawołanie: Cebula, Halep, Petko itd...Do Agi nie nie mam, to że jest to CUD i wszystko jest dzięki ojcu który postawił na tenis, ale 3 miejsce w rankingu WTA to kuriozum, miejsce polki to przedział 8-20. Na RG poleci, wszystko zależy od Wimbledonu...umocni się albo poleci z hukiem, przekonamy się niebawem,

18.30
Cały czas chodzi mi to spotkanie po głowie, ale może coś na live. &quot;Konik&quot; na włosku z Barthel, dobry mecz z Flavią i wczoraj kabaret z Aicją...lekka kontuzja prawego kolana. Anna gra falami. Widać u niej ochotę, zaangażowanie. Dla mnie jest w formie. Pojedynek Serbski, trudno o wytypowanie finalne...

~ 21.00
Sara będzie miała więcej czasu na odnowę. Roberta na debla jest jak stare wino. Doskonała i zawsze zmotywowana. Na pewno pociągnie debla i rozrusza Sarę. Janković nie wiem czy wygra czy przegra...praktycznie przebierze ciuchy i znów do młyna. Mecz z Anką według mnie będzie długi...dostanie Jelena fizycznie w czajnik. Alicja ma za mało atutów na lepsze Włoszki!

Jelena jak wygra to już będzie myślami w finale, jak przegra to jej motywacja będzie na niskim poziomie...jadę po charakterach zawodniczek, myślę, że się to potwierdzi.

Miłego weekendu, Andre

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Jelena Jankovic(Srb) v Ana Ivanovic(Srb) @ Powyżej 2.5 seta 2.20

Maria Torro-Flor(Esp) v Garbine Muguruza(Esp) @ Powyżej 2.5 seta 2.50 ⛔ / 1 set zgadzam się, ale w 2 z 0-3 wyciągnąć i ugrać seta, brawo Floro Totro..
Serbsko-Serbski i Hiszpańsko-Hiszpański szlagier, siostrobójcze pojedynki. Z jednej i drugie strony doświadczone Panie, Ivanovic pokazała że jest walczakiem lubi 3 setowe pojedynki, Jankovic też nie odda łatwo tego meczu, Torro Flora dobra forma pokazało to też w Katowicach ciężko bijąc Ule, Muguruza doświadczona i chętna gry. Nie jestem wstanie powiedzieć kto wygra, tak samo jak wczoraj z Kuzniecowa ale jednego jestem pewien. To nie będą pojedynki do jednej bramki.:razz: Ja gram to w dublu ale wam proponuje rozbicie to na single bo któraś z Ladies może mieć nagłą zwyżkę formy :cool:

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Jelena Jankovic-Anna Ivanovic
Jankovic 2,00 bet365

Ajde Jano. Pojedynek półfinałowy W stuttgart zapowiada sie bardzo ciekawie na przeciw siebie stana 2 Serbki,zastanawiałem sie czy po takim kursie warto wchodzić w chimeryczna Jankovic ale wydaje mi sie że jednak warto zaryzkować,Jankovic bedzie w finale,Ivanovic niby gra ciągle swoje bum bum z w miare dobrym skutkiem ale rywalki dotychczas nie były zbyt wymagające w 1 rundzie Lisicki która wyszła na kort dla zasady,zero formy kompletnie,Goerges jak to goerges tylko w pierwszym secie zdołała nawiazać walke w dwóch kolejnych dostała paraliżu mózgu i robiła same błędy w wyniku czego przegrała mecz,Kuznetsova akurat najwiecej dała z siebie z wszytkich rywalek ale mimo wszytko jeszcze troche brakuje aby nawiaząc walke z Ivanovic która w tym sezonie jest bardziej ograna zdecydowanie.Prawdziwy test czeka piękna
Anie z zielonego wzgórza w półfinale ,Jelena napewno nie pozwoli sobie na głowe wejść i postawi wysoko poprzeczke w tym spotkaniu.Mam nadzieje że kursy jeszcze podskocza na brzydsza ale grająca inteligntniejszy i regularniejszy tenis Serbke Jankovic.
Jeśli piszesz o słabych przeciwniczkach Ivanovic, to chyba nie oglądałeś meczów z udziałem Jankovic. Za to ile ta kobieta ma farta w tym turnieju, powinna na kolanach człapać do Watykanu. Każda kolejna jej przeciwniczka pokazała pełen repertuar patologicznych zagrań. Wczoraj uznałem, że będzie prawdziwy sprawdzian dla obu pań- Jelena grała z Kleybanova, a Piękna Ana ze świetnie ostatnio grającą Kuznetsova. No i wnioski wyciągnąłem takie:
1) Jelena nie grała niczego wielkiego, mimo wyniku 0:2 to nie było pewne zwycięstwo. A już na pewno by takie nie było, gdyby Rosjanka nie wyrzucała tak prostych piłek, że najpierw śmiała się komentatorka, później 2 razy Jelena, a na koniec po przebiciu piłki z samej siatki w aut sama się zaśmiała. Gdy uderzała kątowo, Jankovic miała wielkie problemy. No ale nie da się wygrać, kiedy wygrywa się trudne akcje, a przegrywa proste.
2) Ivanovic wygrała z dobrze dysponowaną Kuznetsova. Widziała, że w siłowych wymianach może polegnąć, więc świetnie wykorzystywała geometrię kortu, co raz to zagrywała takie kąty, że doświadczona Svetlana zostawała w blokach startowych. W 2. secie pokazała niestety kolejną swoją zapaść, ale w 3. twardo broniła swojego podania, po czym na koniec przełamała i nie dała już sobie wydrzeć zwycięstwa. Wg mnie grając tak jak zagrała ostatnie spotkanie, wygra ze średnio dysponowaną, ale mającą wielkie szczęście Jeleną.
Jelena Jankovic v Ana Ivanovic 2 @1,92 Pinnacle ✅✅✅ (3:6 5:7)

Otrzymane punkty reputacji: +8
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Torro-Flor M-T. 1.65✅

Hiszpanka ma swoje pięć minut. Dziewczyna gra obecnie świetny tenis. Ofensywa, mocna i płaska piłka, agresja i pozytywne myślenie to jej niesamowite atuty. Jej forhend jest wręcz zabójczy. Notabene przypomina mi forhend Rodika. Forhend grany mocnym nadgarstkiem jest w jej wykonaniu wzorowy. Dokłada do tego sporo animuszu i pozytywnej energii. Oprandi także należą się ciepłe słowa. Rominę cenię za technikę i niekonwencjonalny tenis. Ma momenty wyjątkowych zagrań ale ma także momenty olewki i zwątpienia. Tych drugich jest niestety dużo więcej. Hiszpanka wygląda lepiej fizycznie i jej mocniejszy i atletyczny tenis odrobinę lepszy od technicznych ozdobników Rominy. Szwajcarska tenisistka reprezentująca Włochy do stycznia 2012 roku oblepiona jest plastrami coraz większych rozmiarów...fizycznie nie najlepiej to wygląda. Dla mnie Torro jest faworytką.

Andre@

@ ŚWIĘTY Janie Pawle II za wszystko dziękuję.

@ Ivanović po prostu coś niesamowitego, miałaś WYJCA na tacy, był już przyprawiony i dopieczony...wystarczyło ją... eh:-|
---

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Sharapova M. - Ivanovic A. 2-1 , szkoda tego 1 seta... Sharapova M. @ 1,33 Unibet ✅
Sharapova M. (-1,5seta) @ 1,96 Unibet ⛔
Doczekaliśmy się finału w Stuttgarcie. Maria będzie chciała po raz 3 z rzędu wygrać ten turniej i odjechać nowiutkim Porsche. Droga do finału nie była usłana różami, bo szczególnie Safarova w 1 rundzie postawiła najtrudniejsze warunki. Z meczu na mecz Rosjanka rozkręcała się. Skoro Azarenka wycofała się z turniejów w Oreiras i Rzymie, to Masha będzie chciała gonić czołówkę i wygrywać co się da. Predyspozycje ku temu na pewno ma. Serwis pracuje na niezłym poziomie, returnuje z dużą siłą. Czasami tylko brakuje skupienia, aby po break&#39;u nie było rebreak&#39;a. Ivanovic przebrnęła do finału zdecydowanie z większymi problemami. Oddane sety z Goerges i Kuznetsovą pokazują, że dalej ma problemy z głową i pełnym skupieniem. Wczoraj z Jankovic też nie grała jakoś świetnie, dużo piłek psuła sama Jelena. H2H zdecydowanie na korzyść Rosjanki : 7-2 i ostatnie 2 zwycięstwa 7 lat temu, gdy Maria zmagała się z problemami zdrowotnymi. Może i będzie to w miarę wyrównany mecz, bo Ana w tenisa potrafi grać. Jednak nie sądzę, aby Sharapova odpuściła i będzie grała na 120% możliwości, tak aby stłamsić Serbkę od samego początku.

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Sharapova M. (Rus) - Ivanovic A. (Srb) - Powyżej 2.5 Seta @ 2.62 ✅✅✅
Maryśka pogromczyni naszej Isi rozstawionej z nr.1, głośna i zabójczo skuteczna kontra waleczna i nieprzewidywalna Ana która pokazała że umie grac do końca (Goerges) i że jest w formie, wczoraj gładko rozprawiła się z Jankovic. Rówieśniczki 1987 rocznik. H2H na Clayu po stronie Maryśki 4/0. Wszyscy upatrują łatwego zwycięstwa Rosjanki ale to jest tennis i wszystko jest możliwe. Dwie gwiazdy w super formie, finał.. to musi być długi i ładny (dla oka ???? ) mecz! :cool:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom