>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Stuttgart & Fez, 23-29.04.2012

Status
Zamknięty.
thma 43

thma

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis Ziemny
Spotkanie: Caroline Wozniacki (DEN) - Angelique Kerber (GER)
Typ: 0-2
Kurs: 3,80
Bukmacher: bwin
Analiza:

Jestem bardzo mile zaskoczony że bukmacherzy dają nam zarobić bardzo łatwą kasę. A mianowicie w pojedynku wieczoru w Stuggarcie zmierzą się Karolina Wożniacka z Angeliką Kerber. Tak więc pojedynek Dunki polskiego pochodzenia z Niemką. Dosłownie 1-2 tygodnie temu na ziemi Duńskiej. w rodzinnym turnieju Karoliny, Angelika rozgromiła Wożniacką 2-0 w setach! Wielokrotnie przełamując serwis rywalki. Angelika w poprzedniej rundzie pokonała niezłą zawodniczkę z Włoch, Roberte Vinci, szybko i łatwo 2-0 w setach. w ostatnich 5 meczach, Angelika uległa tylko Australijce Stosur, która wraca do wielkiej formy. A Pani Karolina pokonała w Koppenahdze kilka przecietnych rywalek. Wracając wczoraj z pracy oglądałem świetnie zapowiadający się mecz Wożniackiej z Jankovic. Przyznam się że obstawiłem na zwycięstwo Dunki. Jednakże gdy zobaczyłem kilka pierwszych gemów byłem w szoku, Wożniacka jest TRAGICZNIE SŁABA! Żadnych wygranych piłek, przebijanie przed środek, liczenie na błąd rywalki. Kiedy Jelena przełamała Wożniacką myślałem że to już koniec. Wtedy odnowiła się kontuzja Serbki, wzieła medicala i zeszła z kortu. Gdy wróciła grała bardzo przyzwoicie, wygrywając kilka piłek, jednakże ból był zbyt silny i musiała zejść z kortu. Wożniacka nie pokazała nic w tym meczu! NIe potrafiła wygrywać piłek ze słabą i kontuzjowaną Jeleną.

Przy takim kursie musimy spróbować. Kurs jest wspaniały a wynik prawie pewny. Jeżeli nic nadzwyczajnego się nie wydarzy, pod wieczór zobaczymy niezłe lanie. Angelika ten mecz powinna wygrać 2-0 w setach.
Kto wymyślił tak bezsensowne kursy?
✅ Łatwa kasa

Otrzymane punkty reputacji: +28
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Sam 1.35✅

Ozi;) bardzo mi się podoba w Stutgarcie. Na Fedzie zagrała swietnie z Kerber. Wygląda naprawdę dobrze. Fizycznie bez zarzutu, nawet głowa odziwo tez spokojna. Dyspozycja tenisowa także na bardzo dobrym poziomie!

Jula:? jest po antybiotykach. Na Fedzie popłynęła z Gajdosvą, potem 2 dni lezała w łóżku. Wygrany z Pavlu. to męki...gra bardzo nierówno, wyrzuca sporo piłek. Jedynie ratuje ją serwis i zabójczy forhend grany po krosie...reszta naprawdę słabiutko.

Andre@

@ Franka:-( zagrała piach z Petrą. Czeski czołg nabiera rozpędu...

@ Mona:razz: momentami bawiła się z Marion, niemcom rośnie nowa Steffi...Barthel w Kopenhadze miała na tacy Angi...na twardych nawiązała mega mecz z Azą, teraz popchała niezłą Anne...a jej wartość rosnie...

pozdrawiam, ale pogoda;)

pozdrawiam znajomych z forum : Merenque, scotrateza i Lutka, wysokich kursów i plnów...!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jedziemy z tym WTA...

Aza 1.22✅ bet at home. Petko mega skręcenie:;/: stawu skokowego. Dopiero co wróciła po kontuzji.

Czy Aza przyjechała żeby przegrać z Andreą? Myslę, że nie. Zresztą pytanie retoryczne. Aza po wakacjach myslę, że rozjedzie niemkę. Moze być tak że po ciężkim meczu, ale wygra. JAk wejdzie w swój tenis oraz &quot;krzyk&quot; będzie izi, jezeli nie wejdzie to będzie dłużej trwało dobijanie &quot;ofiary&quot;.
Andrea już widzę ma poklejone kolano...lubię tą dziewczyne za granie do końca i walke, ale dzisiaj polegnie ze swiezą Viki.

@ wieczorem hicior!

Wszechstronna i w doskonałej dyspozycji Angi kontra drewno i walenie o sciane &quot;grochem&quot;, już czekam na mądre uwagi i złote mysli papy Wozniackiej,

Standardowy tekst Wozniackiego:
Karolina posłuchaj mnie jak mozesz wygrac ten mecz...? he he, a wtedy Karolina zupełnie się gubi i nie ma już kompletnie koncepcji jak ma grać, nie wie czy słuchać siebie czy ojca &quot;piłkarza&quot;, powoli robi sie to żenujące i smieszne, kiedy Karolina powie , Tato daj mi swięty spokój... ja sobie odpuszczam, czekam na dobry mecz i wtope dunki.

Już teraz na meczu Petko sala jest pełna, na Angi będzie pękać w szwach, wczoraj Królewscy elektryzowali, dzisiaj fajny meczyk pań,

Dobranoc,

Angi rozjechała Drewniacki - jutro spakuje walizki Petrze!!!

Otrzymane punkty reputacji: +4
robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Pavlyuchenkova A./Safarova L. - Goerges J./Groenefeld A.-L. 1 @ 1,6 BAH
IMO pary o podobnych umiejętnościach, Goerges gra w tej chwili singla, ma trzeci set i na korcie spędzi 1,5 - 2 h. Rosjanki dzisiaj nie grają w singlu, na pewno do meczu więc przystąpią bardziej wypoczęte. Mecz deblowy to także gwarancja, że zawodniczka spędzi na korcie co najmniej 1h, więc myślę, że u Goerges pojawią się obawy zmęczenia, a na zmęczeniu nie wszystko wychodzi. Proponuję próbować.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
A. Kerber - P. Kvitova - 1 (2,25) ⛔
bwin
Dzisiaj komentator eurosportu słusznie zauważył, że P. Kvitova będzie miała problem z A. Kerber. Powiem inaczej, V. Azarenka będzie miała problem. Nie ma się czemu dziwić kto widział dzisiejsze spotkanie ten sam widział co Niemka robiła z C. Wozniacka. Przypomniał mi się mecz L. Safarovej z C. Wozniacka która trafiała niemożliwe piłki w kort. Takie coś dzisiaj tylko w większym wykonaniu dokonywała A. Kerber. Absolutnie nie można mówić tutaj o przypadku, A Kerber rośnie na faworytkę tego turnieju. P. Kvitova oczywiście jak będzie miała swój dzień także jest w stanie zrobić pogrom na korcie jednak na chwile obecną to Niemka jest spirte a Petra pragnienie. Bukmacherzy na chwile obecną widzą to spotkanie inaczej. Petra jest faworyzowana. Niemka zagrała mecz sezonu dzisiaj i wątpię aby jutro powtórzyła wynik z Czeszką. Jednak zwycięstwo Niemki jest jak najbardziej na rzeczy. Kurs atrakcyjny więc czemu nie próbować.
A. Radwańska - Na Li - 2 (2,25) ⛔
bet365
Życzę Agnieszce wszystkiego najlepszego w tym turnieju jednak nadal uważam tak jak w pierwszym typie na Polkę że to nie jest jej nawierzchnia. W pierwszym typie zgodnie z zaleceniami nasza rodaczka męczyła się z G. Arn którą na hardzie normlanie połknęłaby. Nawierzchnia jest trudna nie ma co ukrywać. A. Petkovic przypłaciła dzisiaj poważną kontuzją. Szkoda mi dziewczyny ponieważ V. Azarenka była już w niezłych opałach i pomimo reżyserskiego współczucia Victorii i ubolewaniu nad przeciwniczką zapewne odetchnęła z ulgą że nie musiała tego meczu kończyć do końca. Wracając do wątku Chinka świetnie czuje się na cegle. W ubiegłym sezonie zresztą wygrała 15 spotkań na cegle i przegrała tylko 3. Polka w ubiegłym sezonie wygrała raptem 7 i przegrała 4. Na Li ma za sobą już dwa trudne mecze. Jednak w pierwszym pokonała będącą w gazie na cegle L. Safarova a potem rewelacyjna w Stuttgarcie A. Amanmuradova ktora pokonała sensacyjnie D. Cibulkova. Turniej pokazał że zawodniczka z Uzbekistanu świetnie się czuje w Stuttgarcie. Widziałem spotkanie Na Li z L. Safarova i gra Chinki naprawdę mogła się podobać a w szczególności serwis. Nie jestem zwolennikiem serwisu Chinki ale naprawdę widać że w tym turnieju funkcjonuje nieźle. Agnieszka tymczasem męczyła się z G. Arn. Rozumiem że był to mecz na przetarcie jednak w drugim secie Polka powinna była temat załatwić już szybciej niż w pierwszym secie a było na odwrót. Spodziewam się tutaj 3 setów ale na korzyść jednak Chinki. Mimo wszystko życzę Agnieszce sukcesu!
by scotratez

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Mona Barthel pokazała już ostatnio dwa razy że potrafi grać z V. Azarenka. Ostatnio nawet prawie ją ograła. (podobno Victoria miała problemy wtedy z grypą żołądkową panującą w USA). Zapewne jutro zobaczymy coś alla &quot;pomścić Andre&quot; jednak czy Mona wygra? Niby do trzech razy sztuka. Mona ma świetny serwis gra u siebie bez kompleksów i odważnie co było widać nawet dzisiaj. Jednak Marion zupełnie zawiodła. Serwis nie istniał. Nie miała siły nawet biegać za piłkami Mony. Aza zagra na pewno lepiej. Prędzej poszukałbym tutaj gemów lub seta dla Mony. Sensacji bym tutaj nie szukał w postaci zwycięstwa Niemki. Viki rozkręca się z meczu na mecz. Dla przykładu podaje Indian Wells. Jednak trzeba przyznać że dzisiaj Victoria popełniała dużo błędów. Zobaczymy jaki będzie handicap gemowy.

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Nie no bez jaj. Poważnie Scotratez grasz na Li?! Widziałem jak grała z Ammanmuradovą, przecież to był jakiś piach. Wybiegała, wymęczyła tą wygraną, mimo, że wynik wbrew pozorom na to nie wskazuje. Jedyne o czym myślałem przed zagraniem tego typu to fakt, iż Isia mówiła, że nie lubi grać na kortach ziemnych. Wobec słabiutkiej Chinki nie będzie miało to znaczenia, bo i tak wygra. Chinka to nie jest jakaś silna zawodniczka. Zapowiada się masa wymian z których moim zdaniem cało będzie wychodziła nasza rodaczka. Nie ma innej opcji, jak bet na Agnieszkę.
Agnieszka Radwańska - Na Li @ kurs: 1,57
✅

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Halep-Bertens 1 1,28 Bet365

Kurs mały dosyć,można pokusić się też o jakiś handicap ale mnie zadowala czysty win.Brawa dla Bertens za świetny (jak na nią) turniej,przeszła kwalifikacje i dostała się pod półfinału ale na nią już czas.Halep gra tutaj bardzo dobrze,wygrała z El A.F.,Cadantu oraz Mediną i pewnie zmierza po tytuł w Fes.Rumunka przynajmniej o klasę lepsza,Bertens pewnie powalczy ale na nie wiele się to zda bo różnica jeśli chodzi o poziom obu zawodniczek na pewna jest i to na korzyść Halep.

Johansson-Pous Tio

Tutaj dla Johansson turniej według mnie się skończy ale osobiście nie postawie na ten mecz nic.Francuzka sprawiła niespodzianki z Peer oraz Cetkovską i wygrana z Hiszpanką to byłoby już chyba za dużo ale kto wie?Pous Tio tutaj solidnie ograła Rus i Bequ i to ona mnie bardziej przekonuje ale w gruncie rzeczy Johansson lubi płatać figle a więc no bet.

W Stuttgarcie dla mnie ten turniej to zagadka.Z jednej strony faworytką jest Azarenka ale dzisiaj z Petkovic wcale nie grała tak dobrze,myśle,że Barthel może z nią powalczyć i jakiś hc na Niemkę powinien wejść typu 4,5;5,5 bo Niemkę stać nawet na to by sobie te 7 czy 8 gemów po prostu wyserwować.Radwańska powinna też wygrać z Li,wydaje się być dużo solidniejsza niż Chinka a przede wszystkim bardziej regularna.Li chimeryczna w tym sezonie a Aga bardzo solidnie i nadzwyczaj dobrze.Reszty nie oceniam.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Rzeczywiście Na Li z zawodniczką z Uzbekistanu miała problem, ale ta sama zawodniczka pokonała D. Cibulkova. Radwańska też nic nie zagrała przeciwko G. Arn która z kolei w ogóle nic nie gra ostatnio. 1 lub 2 runda i koniec. Czasami coś tam się jej uda. W meczu z L. Safarova Chinka zagrała obiecująco. Mam nadzieje się mylić i Agnieszka wygra jednak bardziej mnie przekonuje wersja Chinki.

M 0

miqq

Użytkownik
Już tak nie porównujcie tego co zagrała Li wczoraj, bo po prostu zagrała tak.. żeby wygrać i to jej się udało. Jak przełamała, to można było zauważyć, że bardziej już myśli... o swoim gemie serwisowym, niż o kolejnym brejku.
Jeśli grać na Chinkę to przed samym meczem, bo już widoczne są spadki na Polkę.
Dla mnie czysty klasyczny po prostu no bet.

zaparzczaju 2

zaparzczaju

Użytkownik
Victoria Azarenka (BLR) - Mona Barthel (GER) 3,90
Wczoraj miałem przyjemność obejrzeć 2 mecze Barthel - Bartoli w którym to Bartoli nie miała nic do powiedzenia, Niemka grała ten mecz z taką lekkością i precyzją i ten bardzo dobry serwis niezła ilość asów w obecnej formie myślę że ma duże sznse z Azarenką.
Clay nie jest ulubioną nawierzchnią Azarenki jej ulubiona nawierzchnią są szybkie korty mimo że wygrała wczoraj wysoko to i rywalka nie była na najwyższym poziomie, oglądając mecz Azarenki patrząc obiektywnie miewała dobre uderzenia ale to Petkovic grała cały czas środkiem uderzając w środek kortu co jest super sytuacją dla Azarenki na prowadzenie kontr, także dłuższe wymiany po krosie nie są wskazane podczas gry z Azarenką.
Tak więc Niemka ma przewagę jeśli chodzi o serwis, gra u siebie, clay nie jest ulubioną nawierzchnią Azarenki. Przy opracowaniu dobrej taktyki widzę tu nawet piękne 0-2.
Dziekuję i zapraszam do dyskusji oraz komentowania.
**
Zastanawiam się tez nad
Stosur - Sharapova 1
Kerber - Kvitova 1
co wy na to ?

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Na dzisiaj najlepszym rozwiązaniem jest progresja!!! Więc ja tak sobie zagram.
4 spotkania i jakiś dog musi wpaść.

Radwanska A. - Li N. 2,35 1 szczebel
Isce w końcu moze przyjsc słabszy mecz. Mam cały czas w pamięci jej mecze niedawno z Hampton i Wozniak...gdzie była podana na tacy. Li przy dobrych wiatrach jest w stanie pokonać polke.

Azarenka V. - Barthel M. 3,60 2 szczebel
Mona jest w stanie pokonać Aze. Nie takie mecze Aza wtapiała. Niemka ograna, białorusinka dopiero wchodzi po wakacjach, na twardych niedawno cudem się obroniła przed niemką...

Sharapova M. - Stosur S. 2,00 3 szczebel
Mecz na styku, kto opanuje nerwy i będzie bardziej cierpliwy pojdzie na półfinał. Obstawiać to spotkanie to jak rozbrajać mine na Afganskim polu...

Kvitova P. - Kerber A.2,20 4 szczebel
Petra cały czas mnie nie przekonuje, trafia na życiową formę Angi, gigantyczny dog!!! Wiem że nic dwa razy się nie zdarza, bo Angi zagrała jak dla mnie mecz życia z Drewnem. Przez jeden dzień powinna tego nie stracić. Czeszka ma tylko serwis i kończące &quot;MŁOTY&quot;, poza tym robi mnóstwo błędów, jest niecierpliwa i chce kończyć kazdą piłkę. Angi gra tenis życia, potrafi duzo więcej od czeski.

Jezeli Angi zagra na takiej koncentracji jak z dunką, utrzyma taką regularność to powinna wygrać z chwiejną czeszką...oglądałem jej mecze w Ostarvie, jeden na zywo a drugi w tv. Petra z Franka na sporych problemach w Ostravie. NA mączce wygrała spokojnie, ale Franka to już emerytka...Angi gra teraz tenis na top3 WTA

4 stopnie progresji, powinno się udać, jeżeli nie mówi się trudno...ale daje sobie 95% szans, WTA mi to gwarantuje;)

4 razy⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Azarenka V. - Barthel M. 3,60 2 szczebel
Mona jest w stanie pokonać Aze. Nie takie mecze Aza wtapiała. Niemka ograna, białorusinka dopiero wchodzi po wakacjach, na twardych niedawno cudem się obroniła przed niemką...
Hm...w tym sezonie Azarenka gra rewelacyjnie,bilans 28W1L (tylko z Bartoli) mówi sam za siebie.Nie wiem o jakie mecze Ci chodzi ale Białorusinka w tym sezonie jest mega.W zeszłym roku na clayu 16W 4L i porażki tlyko z Li N,Sharapovą,Kvitovą oraz z Georges po kreczu więc nie rozumiem stwierdzenia nie takie mecze już wtapiała.Poza tym Victoria w tym sezonie gra lepiej niż w poprzednim i nie ma za bardzo co porównywać,owszem preferuje bardziej hard niż clay i tego powinieneś się trzymać a nie,że nie takie mecze wtapiała.Osobiście dla mnie typ prawdopodobny Barthel się nie rozpędziła,serwis funkcjonuje a jak wiadomo z dobrym podaniem powalczyć może z Azą co już udowodniła w tym roku.Sam pobiorę Barthel+5,5 g po 1,65 w Fortunie ale troche lżej bo gładkie zwycięstwo Białorusinki też mnie nie zdziwi.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Victoria Azarenka - Mona Barthel
Typ: 2 ⛔
Kurs: 4,33
To chyba jeszcze nie jej czas, ale po takim kursie spróbuję. Aza wczoraj grała pierwszy mecz na ziemi w tym roku i robiła masę błędów (co jest normalne i wybaczalne, chociaż niektóre nieczyste uderzenia bądź outy po prostej piłce na rakiecie nie powinny mieć miejsca u rakiety nr 1), na Petkovic to wystarczyło, chociaż gdyby ta nie skręciła kostki prowadząc 4-4 40-30 w drugim secie, nie wiadomo jakby to się dalej potoczyło. Dziewczyny spotkały się w tym roku trzy razy, wszystkie trzy wygrała liderka rankingu, ale ostatni mecz był niezwykle zacięty. Jeżeli Mona postawi wszystko na jedną kartę, a Azarenka trochę pomoże, szanse są na pewno większe niż na to wskazuje kurs, chociaż nie zdziwi mnie też pewne zwycięstwo Białorusinki, więc bez ciśnienia.
Angelique Kerber - Petra Kvitova
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2,35
Eh, eh, liczyłem, że będzie kurs bliżej 3 na to wydarzenie. Kerber w szczytowej formie. Nie lubię jej za bardzo, ale jeszcze bardziej nie lubię Kvitovej. Niemka przekonała mnie do siebie wygranym turniejem w Kopenhadze - świetny powrót do gry w ćwierćfinale z Barthel, to zresztą chyba był taki przełomowy moment w jej tenisie, a potem finał z Wozniacki. Wczorajsze 6-1 6-2 z Karoliną także robi niemałe wrażenie, z mimo wszystko solidną Dunką wygrać takim gładkim wynikiem to sztuka. Kvitova nierówna i nie sądzę by miała &quot;dobre dni&quot; w przeciwieństwie do Angeliki. Wiadomo, że Petra będzie się starała szybciej kończyć, a nie przebijać i przebijać, ale Kerber także nie czeka na winnery rywalki, a sama próbuje wywalczać punkty, co powinno zaowocować jej wygraną. Dla mnie bet dnia chociaż wszystkie ćwierćfinały zapowiadają się ciekawie. Chyba zaatakuję nieco grubiej.

thma 43

thma

Użytkownik
Victoria Azarenka (BLR) - Mona Barthel (GER) 3,90
Wczoraj miałem przyjemność obejrzeć 2 mecze Barthel - Bartoli w którym to Bartoli nie miała nic do powiedzenia, Niemka grała ten mecz z taką lekkością i precyzją i ten bardzo dobry serwis niezła ilość asów w obecnej formie myślę że ma duże sznse z Azarenką.
Clay nie jest ulubioną nawierzchnią Azarenki jej ulubiona nawierzchnią są szybkie korty mimo że wygrała wczoraj wysoko to i rywalka nie była na najwyższym poziomie, oglądając mecz Azarenki patrząc obiektywnie miewała dobre uderzenia ale to Petkovic grała cały czas środkiem uderzając w środek kortu co jest super sytuacją dla Azarenki na prowadzenie kontr, także dłuższe wymiany po krosie nie są wskazane podczas gry z Azarenką.
Tak więc Niemka ma przewagę jeśli chodzi o serwis, gra u siebie, clay nie jest ulubioną nawierzchnią Azarenki. Przy opracowaniu dobrej taktyki widzę tu nawet piękne 0-2.
Dziekuję i zapraszam do dyskusji oraz komentowania.
**
Zastanawiam się tez nad
Stosur - Sharapova 1
Kerber - Kvitova 1
co wy na to ?
Ja się bardziej zastanawiam, 2-0 w setach dla Marii. To co wczoraj Stosur pokazała z Julką mi się nie podobało. Powinna wygrać 2-0 sety 6-2 6-1. I po śmietanie! No ale, na marie stosur ma za mało atutów.
PS. uważajcie na Kerber z Kvitową. Kerber WYGRAŁA z WOŻNIACKĄ DZIĘKI WOŻNIACKIEJ. Tutaj może być 2-0 dla Kvitowej lub 2-0 dla Kerber. Nie ruszam tego meczu. Jak Kvitowa jest w 100 procentach zdrowa to Angelika nie ma szans... .

napoleon 55

napoleon

Użytkownik
Ja się bardziej zastanawiam, 2-0 w setach dla Marii. To co wczoraj Stosur pokazała z Julką mi się nie podobało. Powinna wygrać 2-0 sety 6-2 6-1. I po śmietanie! No ale, na marie stosur ma za mało atutów.

PS. uważajcie na Kerber z Kvitową. Kerber WYGRAŁA z WOŻNIACKĄ DZIĘKI WOŻNIACKIEJ. Tutaj może być 2-0 dla Kvitowej lub 2-0 dla Kerber. Nie ruszam tego meczu. Jak Kvitowa jest w 100 procentach zdrowa to Angelika nie ma szans... .
Chyba inny mecz ogladalismy bo ja widzialem ze Kerber dzieki swojej swietnej grze wygrala ten mecz a nie dzieki Wozniackiej;) Wozniacki po jej zagraniach nie miala za wiele do powiedzenia

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
oczywiście, że Kerber wygrała dzięki sobie samej, a to, że Woźniacki była tak nieogarnięta na korcie to tylko sprzyjało Niemce. Kvitova natomiast to dla mnie jedna wielka niewiadoma, ale raczej w negatywnym tego słowa znaczeniu. Również gram na Niemkę, którą kilka razy w tym turnieju oglądałem i gra niesamowicie pewnie, regularnie z wiarą w swoje umiejętności.

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
No to mamy już wynik pojedynku Kerber - Kvitova i według mnie Kvitova nie grała czegoś extra. Ładnie jej siedział serwis tu było bdb, w przeciwieństwie do Kerber, gdzie serwis był średni. Czeszka ponadto grał typowo na rozrzucenie przeciwniczki co przynosiło jej spory pożytek. Słaniałbym się do stwierdzenia że Kerber przegrała ten mecz słabą dyspozycją dnia. Była ospała, źle nastawiona mentalnie do tego spotkania, sprawiała również wrażenie że jej nie zależało, ale w to akurat nie wierzę. Taktyki nie widziałem w grze Niemki żadnej, przeplatała słabe, krótkie zagrania (b. dużo) z naprawdę świetnymi (mało). No i ta podniesiona pięść Angelique po każdym wygranym punkcie, tak jakby była to piłka meczowa. Ewidentnie czuła że nie jest w formie.
Szarapova grała z zawsze groźną Stosur, która powoli wraca do formy. Australijka była blisko wygranej, ale jeszcze raz dała o sobie znać jej słaba psychika. Natomiast Maria zademonstrowała w tym meczu niesłychaną wręcz determinację, wyciągając mecz w tie breaku 2 seta. Zastanawiałem się jak Sharapova wejdzie w sezon na mączce i na razie mogę stwierdzić że jest to stara dobra Maria z kortów twardych tego sezonu. Widzę value po stronie Rosjanki, gdyż szanse obu widzę 50% z lekkim wskazaniem na Sharapovą. Warto również wspomnieć że Czeszka miała dłuższa przerwę w graniu i powoli odnajduje swoja formę z Wimbledonu. Jeżeli Maria postawi wysoko poprzeczkę, Kvitova nie da rady, wszystko zależy od tego jak Rosjanka wejdzie w mecz. Z bardziej &quot;przyziemnych&quot; rzeczy można wspomnieć o ich ostatnim pojedynku, który odbył się w tegorocznym półfinale AO, który wygrała Szarapova 6:2 3:6 6:4.
Dlatego skłaniałbym się grać lekką stawką:
P. Kvitova - M. Szarapova
Typ 2
Kurs 2.00

super_pit3r 16

super_pit3r

Użytkownik
widac ze kolego nie ogladales czeszki, to ona jest faworytka i to nie bez powodu..maria grala slabo, kvita natomiast nie dala zadnych szans angelice, warto dodac ze jest leworeczna i serwuje w podobny sposob co stosur, a z tym typem podania shara radzi sobie slabo..zwyciestwo czeszki

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Ekspertem to ja nie jestem, ale nigdy nie gram przeciw pięknej Marii. Największa wojowniczka w cyklu, co potwierdziła wczoraj i dała zarobić. Dziś zmęczona , może i czeszka w lepszej formie, ale ja nie ruszam. NO BET.
Dla mnie ciekawsza oferta to cztery gemy handi na Agnieszkę w meczu z Azarenką. Białorusinka po urlopie jeszcze nie złapała formy i kiedy z nią powalczyć jak nie dziś... Myślę, że Polka będzie dostatecznie zmotywowana i chociać H2H katastrofalne to po cichu dziś na nią liczę

Azarenka ( -4,5 ) - Radwańska 2 za 1,65 w Fortunie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom