>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Stuttgart & Fez, 23-29.04.2012

Status
Zamknięty.
malin157 79,1K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Cornet - Suarez Navarro 1.40 bet365

Hiszpanka Suarez Navarro to specjalistka od gry na ziemi, jest to bardzo niewygodna rywalka, przebija wszystko na drugą stronę, ostatnio bardzo dobrze rozpoczęła sezon na cegle - od finału w Barcelonie. Cornet ostatnio niezły rezultat w Kopenhadze, ale rywalki pokonała słabe. Grały ze soba 2-krotnie i 2 razy lepsza była Suarez Navarro. Dziś to ona jest zdecydowaną faworytką, zbyt wysoki ten kurs choć i tak spadł, bo wyjściowym był 1.50

Meusburger - Szavay 1.60 bwin

drugi typ z kwalifikacji w Stuttgarcie na dziś. Typ oczywiście przeciwko Szavay, która nie grała od maja, w rankingu WTA spadła do piątej setki. Meusburger może i się wynikami nie wyróżnia w ostatnim czasie, ale dziś powinna być górą, ciężko widzę by w pierwszym meczu turniejowym po takiej przerwie Szavay była w stanie powalczyć, takie powroty najczęściej kończą się szybkimi porażkami.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
L. Safarova - Na Li - 1 (2,20) ⛔
bet365
Jutro pierwsze pojedynki w Stuttgarcie. Ciekawe spotkanie zapowiada się pomiędzy Czeszką a Chinką. Oglądałem kilka spotkań Lucie na cegle i muszę przyznać że radzi sobie na niej dość dobrze. Uległa co prawda w finale w Charleston z Serena Williams jednak kto widział ten wie jak zagrała w tym turnieju Amerykanka. Na Li tymczasem sporą przerwę od grania miała ostatnio. Ostatni turniej w jakim grała był Miami na hardzie gdzie uległa w ćwierćfinale z M. Sharapova. Na Li nic nie grała w tym sezonie na cegle. Lucie tymczasem jest na fali jeśli chodzi o tą nawierzchnie i formę. Oczywiście ranking i wyniki z poprzednich lat stoją po stronie Chinki jednak obecna forma Czeszki pozwala mieć nadzieje na zwycięstwo. Kurs ciekawy więc warto spróbować
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +1
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Kristina Barrois - Andrea Petkovic
Typ: 1
Kurs: 4
Duży valuebet - jeden z tych, który każdy wtajemniczony trochę w tenisa powinien grać, ostrożnie ze stawką, ale zagrać wypada. Dla jednej i drugiej jest to pierwszy w tym roku turniej na ziemi. Barrois na tej nawierzchni co nieco potrafi + dysponuje dobrym serwisem, nie powinna dawać się w tym meczu złamać zbyt często. Rok temu była tutaj w ćwierćfinale, przegrała z Agnieszką Radwańską, a wcześniej pokonała Safarovą i Bartoli (obie w dwóch setach) będąc underdogiem oczywiście. Petkovic także wtedy dotarła do QF, ale wygrywając 2-1 z Paszek i Jankovic, a przegrywając gładko z Wozniacki. Nie chcę tu porównywać tych dwóch tenisistek do siebie, bo generalnie wiadomo, że Petkovic jest parę leveli wyżej, ale tylko jak jest w gazie. W innych okolicznościach w ogóle nie szukałbym tutaj &quot;niespodzianki&quot;. Andrea w tym roku zagrała oficjalnie raptem 5 spotkań, były to dwa styczniowe turnieje na w Brisbane i Sydney. Ona zdecydowanie należy do tenisistek, które żeby wygrywać, muszą być w formie. Po tej przerwie na 100% będzie robić mnóstwo unforced errors i mieć problemy z serwowaniem. Nie wiem dokładnie jak wygląda sytuacja z jej kontuzją pleców - prawdopodobnie już wszystko ok, ale anyway to na pewno kolejny argument po stronie Barrois. Pytanie tylko czy Kristina będzie w stanie wykorzystać gorszą dyspozycję niepewnej rodaczki, ale po kursie 4 po prostu trzeba spróbować.
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
incubus7 115

incubus7

Użytkownik
W Stuttgardzie jutro rano dojdzie do pojedynków I rundy między pięknymi tenisistkami. Proponuję AKO na:
Cibulkowa - Hantuchova 1 (1,36)
Wozniacki - Jankovic 1 (1,36)
razem: 1,85
Wygrają ponieważ przemawia za nimi dobra forma, a kursy atrakcyjne i tyle w temacie.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Chakvetadze-Cornet 1 1,62 Fortuna ⛔ zawiodłem się :-(

Tutaj zdecydowanie na Rosjankę,Cornet męczyła niemiłosiernie wczoraj z Beck,która serwisem nie grzeszy,kondycyjnie też słabo to wyglądało wczoraj z Francuzką ale Niemka pękła psychicznie w TB.Chakvetadze zaaklimatyzowała się już tutaj,przeszła kwale i straciła tylko jednego seta,podczas gdy Cornet grała dosyć długie i ciężkie pojedynki.

B 2

borek734

Użytkownik
A co myślicie o meczu:

Pous Tio - Olga Govortsova

Moim zdaniem Białorusinka powinna wyjść z tego spotkania zwyciesko. Kurs na Tobet 2,10

prosze o wasze opinie

Pozdrawiam

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Ivanovic-Barthel 2 2,00 Bet365 ✅

Po takim kursie warto grać Niemkę a nie gdy jest faworytką.Nie jest zwolennikiem &quot;talentu&quot; Barthel bo nic nadzwyczajnego nie osiągnęła a przez wielu już
&quot;zaraz&quot; była widziana w top 10,wykręciła wynik w Paryżu i tyle,powalczyła z Aza ale to Białorusinka raczej miała słabszy dzień no i dla Niemki serwis siedział ale ciągle tak przecież nie będzie.Teraz przed własną publicznością zmierzy się z Ivanovic,która na kortach twardych dobrze się zaprezentowała,ulegając jedynie Williams czy Sharapovej w ostatnich tygodniach.W weekend rozegrała też dwie trzy-setówki w Fed Cupie,z Kuznetsovą i Pavlyuchenkovą,ze Sveta przegrana a z Anastazją wygrana.Dawno już Anna nie przegrała z kimś słabszym niż z czołówki (ostatnio raz w Dubaju z Cetkovską) i sądze,że jutro może przegrać z gospodynią.Oglądałem mecz Beck z Cornet i widziałem oraz słyszałem jak publiczność dopinguje swoich co niewątpliwie powinno pomóc Barthel.Niemka jak jest faworytką i gra z kimś nieco lepszym spala się psychicznie,jutro nic nie musi,jak przegra to nic się nie stanie ale jak wygra będzie bohaterką publiczności.Kurs zachęca.

Otrzymane punkty reputacji: +1
oeb 257

oeb

Użytkownik
Zainteresował mnie &quot;słowacki&quot; pojedynek w pierwszej rundzie turnieju pod szyldem Porsche. Dominika Cibulkova zmierzy się z Danielą Hantuchovą. Bezpośrednie pojedynki obu Pań do tej pory to komplet zwycięstw Danieli; trzy razy biła Dominikę na hardzie i raz na mączce. Co ciekawe właśnie mecz na clayu starsza ze Słowaczek rozstrzygnęła w dwóch setach, pozostałe spotkania to były trzysetówki. Ostatni raz mierzyły się w styczniu tego roku, na twardych kortach w Brisbane. Hantuchova nie grała od porażki w III rundzie turnieju w Miami z Aną Ivanovic, z kolei Cibulkova ma za sobą świetny turniej w Barcelonie, gdzie wystąpiła w finałowej grze, niestety dla siebie przegranej, z Sarą Errani. Jeśli chodzi o warsztat tenisowy wyżej cenię Hantuchovą. Finał sprzed dziesięciu dni w wykonaniu Dominiki też za bardzo mnie nie przekonuje, bo Sara Errani albo obnażyła słabości młodej Słowaczki, albo Dominice po prostu nic nie wchodziło, co też jest wyznacznikiem tego, że forma nie jest stabilna (meczu nie widziałem, ale po wyniku 6:2 6:2 i czasie gry 1:05:28 wnioskuję, że Włoszka przejechała się po Cibulkovej). Stąd dziwią mnie trochę kursy na obie tenisistki, z których wynika, że Dominika jest zdecydowaną faworytką [1.33]. Ja jednak skłonię się ku Hantuchovej, na wszelki wypadek z podpórką na liczbę gemów.

Daniela Hantuchova vs Dominika Cibulkova
Most games won? 1 (H+4.5)
@1.90

EDIT: Hantuchova poddała walkowerem. Czyżby jakiś uraz? To by wyjaśniało kursy przedmeczowe... Ktoś może coś wie?

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, 15-00, 25.04.2012, WTA FES
Begu - Kuznetsova
typ; 2-0
5.40
Betsson
Analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju WTA w marokanskim, Fes, na kortach ziemnych, Rumunka Begu spotka sie z Rosjanka Svetlana Kuznetsova. Faworytka bukmacherow wydaje sie byc bardziej doswiadczona Rosjanka, ja jednak nie bylbym dzis taki pewny jej zwyciestwa. Obie panie spotykaly sie jak do tej pory dwukrotnie i podzielily sie zwyciestwami. Obydwa spotkania mialy swoje miejsce w ubieglym roku, na kortach ziemnych, w Marbelli wygrala Rumunka, w Rolland Garros - Rosjanka, w Paryzu mamy do czynienia jednak z odrobine szybszymi kortami niz normalne korty ceglane. Korty ceglane daja wieksze szanse Rumunce, ktora na tych kortach czuje sie najlepiej. Rosjanka preferuje raczej korty szybsze, gra ofensywnie, z coraz mniejsza regularnoscia. Rosjanka o ile kiedys slynela z bardzo dobrego przygotowania fizycznego, z tym jest juz jednak gorzej z wiekiem. Rowniez forma w ostatnim czasie Rosjanki nie zachwyca. W Dubaju I runda, w Miami rowniez I, w Indian Wells II, dzieki kreczowi rywalki w I rudzie. Biorac pod uwage kursy wystawione w dzisiejszym spotkaniu na zwyciestwo Rumunki uwazam, ze az zal byloby nie skorzystac z takiej promocji. Sadze, ze Rumunka ma ogromne szanse na zwyciestwo w dzisiejszym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +2
prof 83,8K

prof

Użytkownik

Kursy sa dosc wyrownane ale moja faworytka jest Ana Ivanovic. Niewiem jak gra Barthel na clayu ale na tej nawierzchni jakies wyniki osiagala tylko na poziomie ITF. Mimo iz to cegla to naweirzchnia nie powinna byc bardzo wolna ale i tak dobry serwis Niemki nie bedzie tak skuteczny jak na super szybkich twardych kortach. Ivanovic tez posiada dosc dobre podanie , forma zwyzkuje i nie przegrywa z byle kim. Serbka ograla sie na clayu w Fed Cup gdzie grala 2 mecze (bilans 1-1).Ivanovic jest zwyciezczynia i finalistka Roland Garros a wiec pojecie jak sie na cegle ma spore. Barthel mimo iz od 2 sezonow zachwyca to w ostantim turnieju przegrala wygrany mecz i nie nie specjalnie jej ufam od tamtego czasu. (5-2 na 5-7 w 3 secie z Kerber). W Fed cup Ivanovic grala na Hali , tu jest hala a wiec przygotowala sie ldealnie pod ten turniej , Barthel natomiast wystapi poraz pierwszy na clayu w tym roku. Jestem za piekna Ivanovic.

Ana Ivanovic 2-0 @ 2.87 Bet365

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
A. Radwańska - G. Arn - pierwszy set powyżej 8,5 gemów (1,83) ✅
bet365
Dzisiaj Agnieszka przystąpi do turnieju w Stuttgarcie. Bardzo podoba mi się ten turniej ze względu na liczne transmisje spotkań. Agnieszka nie przepada za cegłą. (w którymś z wywiadów słyszałem jak to mówiła). Oczywiście nie oznacza to że nie poradzi sobie dzisiaj z 33letnią dzisiaj G. Arn. Podejrzewam że Polka wygra to spotkanie w dwóch setach. Jednak jest to pierwszy mecz na nawierzchni na której Polka w tym roku jeszcze nie miała okazji pograć w przeciwieństwie do jej rywalki i podejrzewam że ujrzymy lekki falstart Polki jeżeli za taki można uznać utarte kilka gemów. Wynik 6:3 jak najbardziej realny.

C. Wozniacka - J. Jankovic - 1
(1,52) - ZWROT
Pinnacle Sports
Tutaj bez kombinowania stawiam na Dunkę która mimo że obniżyła loty w tym roku grubo, to powinna poradzić sobie dzisiaj z Serbką która naprawdę gra słabo w tym sezonie. No dobra ostatnie dwa spotkania Jelene miała udane jednak zarówno S. Kuznetsova jak i A. Pavlyuchenkova nie zachwycają swoją grą. Woźniacka to mimo wszystko była numer jeden w rankingu i z pewnością będzie walczyć w każdym turnieju o punkty. Szans w tym turnieju jej nie daje chociażby z tego względu że do Stuttgartu zgłosiła się A. Radwańska, V. Azarenka, M. Sharapova P. Kvitova czy S. Stosur. Z każdą z tych rywalek Wozniacka bedzie miała wielki problem wygrać dlatego dzisiaj musi pokonać Jelenke jeżeli chce myśleć o czymkolwiek.
by scotratez

cobynie 277

cobynie

Użytkownik
Zgadzam się z typem na Ane Ivanovic. Barthel to jeździec bez głowy. Widziałem jej mecz deblowy w Stuttgarcie (przegrany oczywiście) i to była tragedia jakie ona łatwe piłki psuła, ile razy jej podanie było przełamywane. Także jak Prof wyżej pisał podanie Barthel nie robi na mączce takiej różnicy jak na kortach twardych. Na prawdę może to być bardzo łatwy mecz dla Serbki - a kursy na nią spadają.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
M. Barthel - M. Bartoli - 2 (1,88) ⛔
bet365
Fajnie że kursy rosną na Francuzkę bardzo mnie to nawet cieszy. Mona dzisiaj rzeczywiście serwowała na dobrym poziomie, powiedziałbym nawet że serwis Niemkę tak naprawdę uratował. Zupełnie nie rozumiem zachwytów nad A. Ivanovic przed meczem z M. Barthel. A. Ivanovic była cieniem samej siebie. Troszkę żałuje że nie podałem typu na Mone ale niestety nie wiedziałem jak Mona zagra na cegle. Ana Ivanovic potwierdziła że psychika jej mocną stroną nie jest. Przegrała sama ze sobą i taka jest prawda. Jutro M. Barthel zapewne skończy swoją przygodę dzikiej karty ponieważ Marion na pewno ogona nie schowa a jak już to pokaże prędzej pazur. Francuzka jest waleczna i gra do końca a biorąc pod uwagę nierówną grę M. Barthel to jeżeli tylko jej serwis zacznie nawalać pożegna się bardzo szybko ze Stuttgartem i tak też przewiduje. Niemka świetnie się u siebie czuje jednak Marion zwykle taki dyskomfort nie przeszkadza i na podejrzewam że podczas dłuższych wymian to Niemka będzie posyłać piłki na auty.
C. Wozniacka - A. Kerber - 2 (2,51) ✅
Pinnacle Sports
Natomiast ten kurs to już w ogóle nie rozumiem. Już pomijam że dziewczyny grały ze sobą dosłownie dwa tygodnie temu w Kopenhadze u Dunki na hali i górą była A. Kerber. Dzisiaj rewanż i dziewczyny zagrają na ziemi Niemki. C. Wozniacka dzisiaj która według jednego typera miała przegrać. Że niby zobaczył value na J. Jankovic. Ciekawe gdzie on się tego dopatrzył. Bolące plecy (kregosłup, dysk, whatever) wyglądał bardzo mało przekonująco. Podejrzewam że gdyby Jelena wygrała pierwszego seta to w drugim nic by ją nie bolało. No ale nie ważne, dziewczyna skreczowała i trzeba to uszanować. Prawda jest taka że spotkały się dwie &quot;kaleki&quot; i z tych dwóch kalek lepiej gra Wozniacka. Jutro Carolina powinna się pożeganać z turniejem. Zarówno A. Kerber jak i C. Wozniacka nie przepadają raczej za tego typu nawierzchnią. No okej Wozniacka ma lepsze CV na cegle niż A. Kerber ale jeżeli spojrzymy na tegoroczne wyniki tych zawodniczek ogólnie na kortach to już średnio. Niemka wygrała dwa turnieje z tego w jednym była w półfinale. Wozniacka jak narazie jedynie finał w którym przegrała zresztą w A. Kerber. No i jeden półfinał jeszcze. Forme jednak wyższą prezentuje Niemka. Gra u siebie więc motywacja jest. Po takim kursie śmiało można zaryzykować A. Kerber.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +14
thma 43

thma

Użytkownik
Nie zapominajcie że w Koppenhadze o mały włos Barthel nie wyeliminowała Kerber. Obstawianie Kerber jest większe niż 100 procent pewne. Ew. można zagrać 2-0 na Kerber by więcej hajsu wyciągnąć. A jeżeli chodzi o Bartoli - Barthel aj bym tego nie grał. Bo jak niemce będzie wchodzić serwis to francuzka nie ma nic do powiedzenia.
Dodam jeszcze że wczoraj po pracy oglądałem mecz Jankovic - Wożniacka, i Karolina totalnie nic nie pokazała. Jest bez formy. Jej gra to katastrofa. Jankovic nawet po medicalu wygrywała piłki. Tylko że ból pleców był zbyt silny i musiała poddać mecz. Przyznam się że obstawiłem na Wożniacką, ale miałem dużo szczęścia że Serbka poddała mecz. Bo gdyby nie to. Jelena by zwyciężyła 2-0.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Stuttgart, 15-30, 26.04.2012
Goerges - Stosur
typ; -1.5 seta Goerges
5.72
Pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju WTA w Stuttgarcie, reprezentantka gospodarzy Julia Goerges spotka sie z Australijka, Samantha Stosur. Faworytka bukmacherow wydaje sie byc bardziej doswiadczona Stosur. Ja mam jednak nieco odmienne zdanie na temat dzisiejszego spotkania. Uwazam, ze Niemka ma ogromne szanse na zwyciestwo ze Stosur. Bilans spotkan obydwu pan jest korzystny dla reprezentantki Niemiec, wynosi 2-0. Obie panie spotkaly sie rok temu na tych samych kortach, wtedy triumfowala Goerges dzis moze byc podobnie. Niemka bedzie bronic sporej ilosci punktow z poprzedniego roku, bedzie, wiec maksymalnie zmotywowana. Goerges bardzo dobrze czuje sie na szybkim, korcie ziemnym w Stuttgarcie. Stosur w tym sezonie nie imponuje formą. Australijka to przede wszystkim forehand, serwis i gra przy siatce. Niemka potrafi grac z takimi zawodniczkami, co udowodnila chocby w dwoch rozegranych spotkaniach z Australijka. Sadze, ze to Niemka dzis awansuje do kolejnej rundy.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Tenis, WTA Stuttgart, 15-30, 26.04.2012
Goerges - Stosur
typ; -1.5 seta Goerges
5.72
Pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju WTA w Stuttgarcie, reprezentantka gospodarzy Julia Goerges spotka sie z Australijka, Samantha Stosur. Faworytka bukmacherow wydaje sie byc bardziej doswiadczona Stosur. Ja mam jednak nieco odmienne zdanie na temat dzisiejszego spotkania. Uwazam, ze Niemka ma ogromne szanse na zwyciestwo ze Stosur. Bilans spotkan obydwu pan jest korzystny dla reprezentantki Niemiec, wynosi 2-0. Obie panie spotkaly sie rok temu na tych samych kortach, wtedy triumfowala Goerges dzis moze byc podobnie. Niemka bedzie bronic sporej ilosci punktow z poprzedniego roku, bedzie, wiec maksymalnie zmotywowana. Goerges bardzo dobrze czuje sie na szybkim, korcie ziemnym w Stuttgarcie. Stosur w tym sezonie nie imponuje formą. Australijka to przede wszystkim forehand, serwis i gra przy siatce. Niemka potrafi grac z takimi zawodniczkami, co udowodnila chocby w dwoch rozegranych spotkaniach z Australijka. Sadze, ze to Niemka dzis awansuje do kolejnej rundy.
Można dodać,że 3 dni temu zagrały ze sobą na tym korcie w FedCup i wygrała Julia 6-4,3-6,7-5. Ja skusiłem się na Georges +1,5 seta bo wydaje mi się,że Niemka powinna ugrać tego seta.

thma 43

thma

Użytkownik
Tego meczu też bym nie ruszał, Samanta ostatnio rozgromiła Karber, która wygrała ostatnio turniej w Koppenahadze. Myślę że Samanta wygra 2-0. Ale, tego meczu nie ruszam.
Ps. Barthel gromi Bartoli.... Pisałem wyżej ;]

win1988 164

win1988

Użytkownik
Coś mu się pomyliło. W Fed Cupie Stosur grała z Petkovic i Kerber, oba wygrała. Goerges poległa z Gajdosovą. Co do meczu z Pawluczenkową, to Niemka nie pokazała niczego specjalnego, ba, przy odrobinie szczęścia to Rosjanka mogła przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. Stosur fajnie się prezentuje od kilku tygodni, nawet bęcki od Sereny o niczym nie świadczą. Kursy dobrze oszacowane, Julia raczej nie powtórzy sukcesu sprzed roku, czuję, że wygranie dzisiaj seta będzie ciężkim zadaniem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom