Pokaż załącznik 29025
Iga Świątek - Ons Jabeur
Stuttgart
Clay
22.04.2023, 16:00
5#
single
Ons Jabeur over 6,5 gemów
(1,45) Fortuna
6#
single
Liczba asów w meczu - over 4,5
(1,85) STS
Zanim zacznę analizę, chciałbym wyraźnie zaznaczyć, że typy nie są spowodowane absolutnie tym, że Świątek nie wygrała 2:0 według mojej poprzedniej prognozy. Nawet gdyby Polka ostatecznie wyciągnęła nieszczęsne 4:0 na 4:6 a niewiele brakowało, typy byłyby identyczne. Polka z sobie znanych tylko powodów postanowiła się zdrzemnąć na początku meczu. Pliskova nie grała nic specjalnego, dziewczyna trzymała dzielnie swój serwis, grała mocno na słaby serwis Polki (do tego zaraz wrócimy) i to w zasadzie tyle i aż tyle aby ugrać seta rakiecie numer jeden na świecie. Myślałem, że przerwa jaką postanowiła sobie zrobić Iga po batach od Rybakiny wpłynie na nią pozytywnie, fakt jest natomiast taki, że zarówno przeciwko Qinwen Zheng jak i przeciwko Karolinie Pliskovej, Polka ma problemy z własnym serwisem. To już nawet nie jest dywagacja na temat skuteczności drugiego podania, tutaj jest problem nawet z pierwszym. Polka pierwszego gema serwisowego przegrała właściwie sama bez pomocy Pliskovej. To nie jest ta Iga którą rok temu oglądaliśmy na mączce, to nie oznacza także, że Polka gra źle. Iga zdecydowanie nadal jest groźna podczas returnu. Głęboko gra przekątne po forehandzie nadając dużą rotacje, styl gry jest ten sam, tylko trochę gorzej ze skutecznością. Typowanie Igi 2:0 w meczu przeciwko Ons Jabeur jest lekkim nieporozumieniem, ponieważ kurs jest za mały a obawiam się, że problemy serwisowe nie znikną dzisiaj. Natomiast Ons Jabeur wyraźnie zaczyna grać dobry
tenis. Tunezyjka ma bardzo wysoką skuteczność podania. W tym turnieju sypie asami. W meczu przeciwko Beatriz Haddad Maia urządziła sobie wręcz zabawę returnując podania rywalki dropshotami. Ons jest w gazie i pomimo, że rywalka nie zagrała dobrze to Tunezyjka trzymała wysoki poziom a widać było, że są jeszcze spore rezerwy. Uważam, że te rezerwy zostaną użyte na Polkę. Iga ma się czego obawiać. Proponuje także typ na asy serwisowe, ponieważ Tunezyjka w tym turnieju przekracza średnią krajową, jaką proponuje bukmacher a Iga być może też coś dorzuci, chociaż na Polkę specjalnie bym tu nie liczył. Co prawda przeciwko Karolinie udało się Idze zagrać 2 asy jednak średnio jest to jeden w meczu. Myślę że obie dziewczyny wykręcą liczbę powyżej 4,5. Obawiam się także, że Polka znowu będzie miała problemy przy swoich gemach serwisowych. W mojej ocenie Ons gra lepiej niż Zheng oraz Pliskova a obie były w stanie naszarpać Idze problemów w pojedynczych setach. Według mnie Ons zrobi problemy Polce w obu setach, oby nie w całym meczu bo życzę jednak Idze aby wygrała, jednak kursy są według mnie niesprawiedliwe. Polka po ostatnich dwóch meczach powinna mieć tutaj linie 1,40. Ons nie jest bez szans.
Stuttgart---------
1.
Elena Rybakina - Jule Niemeier - 2:0 (1,50)
2.
Iga Świątek - Qinwen Zheng 2:0 (1,61)
3.
Elena Rybakina - Beatriz Haddad Maia - Beatriz over 7,5 gemów (1,43)
4.
Iga Świątek - Karolina Pliskova - Iga Świątek 2:0 (1,41)
5.
Iga Świątek - Ons Jabeur - Ons Jabeur over 6,5 gemów (1,45)
6.
Iga Świątek - Ons Jabeur - over 4,5 asów w meczu (1,85)