Caroline Wozniacki (+5 gema) vs Serena Williams 1 @ 1.50 Pinnacle
Caroline Wozniacki (+4.5 gema) vs Serena Williams 1 @ 1.69 Pinnacle
Karolina wygląda na znakomicie przygotowaną do turnieju pod względem fizycznym. Niesamowicie pracuje w defensywie, wyciąga wiele trudnych piłek i na prawdę, aby zdobyć z nią punkt trzeba grać mocno i precyzyjnie. Inaczej wszystko wraca z powrotem.
Serena według mnie nie jest w optymalnej formie. Każdy jej mecz to inna dyspozycja. Średnia postawa z Ivanovic, tragiczna z Halep i całkiem przyzwoita z Bouchard. Amerykanka nie porusza się najlepiej. Kiedy gra z miejsca to dalej potrafi mocno przyłożyć,ale jak trzeba się ruszyć, dobiec do piłki to często brakuje dokładności w uderzeniu i zaczynają pojawiać się błędy.
Serena,aby wygrać to spotkanie będzie musiała mocno pracować na każdy wygrany punkt. Zbyt wielu sama za darmo nie dostanie. Czym dłuższe wymiany tym szansę Karo zdecydowanie rosną.
Dunka w ostatnim czasie stała się zawodniczką zdecydowanie bardziej ofensywną. Na pewno nie będzie cały czas biegać za linią, tylko jak pojawi się okazja zaatakuje. Posiada znakomity bekhend, którym bez większego problemu może przejąć inicjatywę w wymianie. Bardzo fajnie wygląda także jej podanie. Nie jest tak mocne jak rywalki,ale na tyle precyzyjne, że od razu po serwisie Dunka może ustawić sobie akcję na swoich warunkach.
Niewątpliwie będzie to mecz walki i ogromnych emocji. Amerykanka posiada zdecydowanie lepszy bilans bezpośrednich spotkań. Jednak w tym roku nie było wcale tak łatwo:
Montreal to 2-1 dla Sereny (4-6 , 7-5 , 7-5)
Cincinnati także 2-1 (2-6 , 6-2 , 6-4)
US Open 2-0 ( 6-3 , 6-3)
Warto jednak dodać,że forma Karoliny od chociażby USO utrzymuje się na zbliżonym poziomie, natomiast dyspozycja Sereny na pewno jest nieco słabsza niż podczas wielkiego szlema w Nowym Jorku.
Wozniacka będzie walczyć od początku do końca, swoje wybiega, wybroni, przerzuci. Serenie co raz częściej przytrafiają się słabsze momenty w spotkaniu. Nie zawsze sobie z nimi radzi. Na pewno to nie jest już ta sama zawodniczka. Łatwiej ją ruszyć, zburzyć jej pewność siebie. Myślę, że Karolina mocno ją postraszy i taki handicap bez większego problemu wystarczy.
Mecz
Halep vs Radwańska osobiście odpuszczam. Powód jest bardzo prosty. Simona to moja ulubiona zawodniczka i zawsze życzę jej samych sukcesów,a Aga to Polka i w takiej sytuacji zawsze trzeba trzymać za nią kciuki. Obojętnie kto wygra będę zadowolony,a ich pojedynek tylko na spokojnie obejrzę oczekując świetnej gry z obu stron. Oczywiście Halep robi na mnie lepsze wrażenie. Gra mega solidnie i wcale się nie zdziwię jak wygra ten turniej
Masters. Dzisiejszy mecz z Ivanovic nie ma kompletnie żadnego znaczenia i absolutnie nie można się nim sugerować. Jednak trzeba pamiętać, że jest to półfinał i wszystko możliwe. Aga już kilkakrotnie zwyciężała, nawet w tym sezonie. Może i forma słabsza,ale Polka nie stoi na straconej pozycji. Styl obu zawodniczek dosyć podobny, z tym,że nieco więcej do zaoferowania ma Simona szczególnie w grze ofensywnej. Należy pamiętać, że w takim spotkaniu może decydować forma dnia i kilka mniejszych szczegółów. Po @ 1.40 nie opłaca się zbytnio ryzykować.