>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Rome 09.05-15.05.2011

Status
Zamknięty.
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Stosur mi też chodzi po głowie, ale chyba odpuszcze ten mecz. Lecz typ popieram jak najbardziej. Frania gra u siebie, publika ją bardzo mocno wspiera nie wiem jak Stosur to wytrzyma. Ona ma takie dziwne mecze, przegrywa piłkę za piłką dzisiaj czeka ją cieżki mecz a kurs 1,60 nie do końca mnie zachęca.

prodds 128

prodds

Użytkownik
S. Stosur (-2) vs F. Schiavone @ 1.901 60.00 54.05 ✅
Schiavone już wczoraj powinna pożegnać się z turniejem. Pokazuje na korcie wielkie serce ale Stosur jeszcze lepiej broni i będzie chciała rewanżu za porażkę w zeszłym roku.
Ostatnie turnieje przegrywa tylko z naprawdę dobrymi zawodniczkami, które grały bardzo dobrze tj. Georges w Stuttgarcie i Pavlyuchenkova w Madrycie.
Jesli opanuje ciśnienie (widownia wiadomo będzie za Włoszką) to stawiam na 2:0.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Schiavone już wczoraj powinna pożegnać się z turniejem
Z jakiego powodu? Bo Ty tak chcesz? Nie ma tu żadnego argumentu. Pokazala Tranny wyższość nad Danielą i przeszla dalej. Typu nie neguje ale nie piszmy takich frazesow bo to do niczego dobrego nie prowadzi a mozna kogos oszukac takimi textami. Wloszka jest w sredniej formie ale zawodniczki typu Dani Hantuchova nawidoczniej wystarczy. Szczegolnie na clayu. Trudny techniczny tenis dla odbierajacych.

prodds 128

prodds

Użytkownik
Z takiego powodu że Hantuchova była lepszą zawodniczką ale nie wytrzymała psychicznie i wiele meczy(tak jak ten) przegrywa w głowie. 1 set 6:3 i tylko głośna widownia sprawiła że Włoszka wygrała ten mecz. Dzisiaj zagra z zawodniczką lepszą od siebie i lepszą od Danieli
Pokazala Tranny wyższość nad Danielą i przeszla dalej.
To też może wprowadzać ludzi w błąd bo jeśli chodzi o tenis to nie pokazała raczej wyższości : )

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Azarenka - Sharapova over 21.5 gema @1.85 Tobet zwrot
zaraz zaczynają więc szybciutko, obie zawodniczki preferują siłowy styl gry za czym idzie dużo piłek wygranych ale także dużo błędów. obie także nie mają za silnej główki (jak większość WTA) i po wygranym secie lubią się podpalić i przez to przegrać kolejnego jak w przypadku wczorajszego pojedynku Viktorii z Pavlyuchenkową gdzie w 1 secie praktycznie Anastasja nie istniała, a w drugim obraz gry zmienił się diametralnie. Dodatkowo można wg mnie grać jeszcze typ na 3 sety w tym meczu ;) GL.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Karolina Woźniacka - Maria Sharapova 2 2.60 Gamebookers
Półfinał rozgrywanego na kortach ziemnych turnieju Masters w Rzymie. Dwa miesiące temu obie zawodniczki spotkały się w półfinale Indian Wells i zdecydowanie wtedy wygrała Karolina oddając rywalce 3 gemy. Od tamtego czasu sporo się jednak zmieniło, liderka światowego rankingu nie przekonuje swoją grą na mączce, została ostatnio dwukrotnie pokonana przez Niemke Goerges na turniejach w Stuttgarcie i Madrycie. Maria Sharapova do tej pory zawodziła w tym sezonie, jeszcze w zeszłym tygodniu nie była w stanie uporać się z Słowaczką Cibulkovą, jednak w tym tygodniu prezentuje się dużo lepiej. Najpierw pokonała swoją rodaczkę Makarovą (6:1 6:1), następnie nie pozostawiła żadnych złudzeń reprezentantce Izraela Shahar Peer (6:2 6:2). W ćwierćfinale spotkała się z rozstawioną z trójką Białorusinką Azarenką, mecz stał na wysokim poziomie, obie pokazały że są w świetnej dyspozycji, nie oszczędzały się grając na 100%, sporo znakomitych, mocnych wymian, w pierwszym secie o dwie piłki lepsza okazała się Viktoria, na początku drugiego seta inicjatywę zaczęła przejmować Maria, a Azarence po jednej z mocnych wymian odnowiła się kontuzja prawego łokcia. Karolina według mnie prezentuje się słabiej od Marii, problemy w drugim secie z grającą ostatnio przeciętnie Belgijką Wickamyer, i ogromne problemy w ćwierćfinale z Serbką Jankovic. Bilans bezpośrednich spotkań na korzyść Karoliny, ale w ich jedynym pojedynku na korcie ziemnym, właśnie na tym turnieju przed 3 laty lepsza okazała się Maria wygrywając 6:4 7:6. Kurs spada.

Otrzymane punkty reputacji: +2
buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Z jakiego powodu napisałeś Karolina Woźniacka, skoro nazywa się Caroline Wozniacki? Jezu, jak mnie to denerwuje... nie mogę się powstrzymać, sorki.
P.S Zapomniałeś chyba dodać &quot;Dunka pochodzenia polskiego&quot;

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Mnie też to strasznie irytuje jak się mówi/pisze KAROLINA WOŹNIACKA o osobie, która się tak nie nazywa. Pewnie Dunka powiedziała to tak na odczepnego, potem jeszcze było coś że komentatorzy Eurosportu przyjęli sobie, że tak będą mówić i teraz już w większości polskich mediów mówi się/piszę się KAROLINA WOŹNIACKA. Najbardziej irytuje mnie to, że się mówi/pisze tak chyba tylko w Polsce. Gdyby to było ogólnoświatowe nazewnictwo, to by było ok (ale świat mówi na nią WOZNIAKI czy ŁOZNIAKI czy jak tam). Pomimo, że mnie to wkurza to już się do tego przyzwyczaiłem. Wiem, że to jest (niestety) trend nieodwracalny pomimo, iż nie ma takiej tenisistki jak KAROLINA WOŹNIACKA. Sorki, że piszę trochę nie na temat turnieju, ale chciałem się odnieśc do wypowiedzi BuzzerBeatera.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
A kto z zagranicznych kometatorow trudzi sie aby dobrze wymowic polskie nazwiska? Blad za bledem, mowia jak potrafia i nic w tym zlego. Mowienie po polsku na pol polke to jakis problem? Paranoja...

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
zaraz wam żyłka pęknie ????
może za skomentowanie typu byście się wzieli, to by była pomoc dla wielu, a nie szczekacie tylko...

martinho19 8,4K

martinho19

Użytkownik
Na Li - Samantha Stosur 2 1,50
Ogromnie zdziwil mnie kurs na Kangurzyce, spodziewalem sie w granicach 1,20, a taki kurs jak 1,50 biore w ciemno. Stosur pokazala w poprzednim meczu ze jest w miare dobrej dyspozycji, wloski dynamit w postacie Schiavone nie mial za bardzo nic do powiedzenia. Swietna gra w obroniei serwis ktory nawet nawet jej siedzi. Chinka natomiast jest w koszmarnej formie, tutaj doszla juz bardzo daleko jak na jej drewniana dyspozycje i nie wroze jej dobrego wyniku ze Stosur. Mnostwo bledow, nie dobiega do duzej ilosci pilek tak jakby jej sie nie chcialo. Poza tym ogrywala w Rzymie niezbyt dobre tenisistki. Zdecydowanie Samantha Stosur.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Australijka nie od dziś gra świetnie na clayu. W tym sezonie tylko jeden mecz na tej nawierzchni, podczas którego było coś nie tak z głową - ten przegrany z Viesniną w Charleston, gdzie Stosur od połowy pierwszego seta przestała grać - dużo zagrań granych z samej ręki bez odpowiedniego ustawienia się (ona tak niekiedy gra, ale jak jej coś siądzie na głowie to potrafi tak cały mecz i wtedy jest wtopa). To był jedyny taki mecz. We wszystkich pozostałych na clayu w tym roku było widać, że jej bardzo zależy na tej nawierzchni. Tutaj w Rzymie według mnie prezentuje się najlepiej ze wszytskich zawodniczek. Wczoraj bardzo pewna wygrana ze Schiavone. Jeśli chodzi o Chinkę, to od niedawna chyba z nowym trenerem, trochę to wygląda jak na zasadzie NOWEJ MIOTŁY (czy jak to się tam mówi). Występ w Madrycie to niby przełamanie, ale ten Madryt to był jakiś dziwny turniej (miałem czasami wrażenie, że one tam grały na INDOOR HARDZIE, a nie na CLAYU, co tłumaczy dobry występ takich zawodniczek jak Kvitova czy Safarova). Tutaj w Rzymie Chinka poza Gajdosovą nie miała zbyt wymagająch rywalek, a wczoraj dostała na tacy zmęczoną Arn. Dziś jednak raczej Li przegra. Jeśli Australijce nic nie odbije, to mecz musi się skończyć wygraną Stosur.

drago 108

drago

Użytkownik
Karolajn Łoźniaki -3.5 - Maria Szarapowa @1.95 ⛔

Łoźniaki przegrywa jedynie z Niemkami. Od turnieju w IW. Jedna porażka z Petkovic i dwie kolejne z Georges. Tego, że Maria zejdzie z kortu poknana jestem przekonany, a -3.5g wygląda ciekawiej, wliczając to, że jednak jest to WTA. Karolajn jest stabilniejsza, Maria na ziemi nie jest tak dobra jak chociażby w Miami, serwis pewnie będzie jak zwykle raz tu raz tam, wyrzut raz w lewo, raz w prawo. Wygrana Łoźniaki w dwóch dość szybkich setach jest wg mnie najbardziej prawdopodobna.
Mnie też to strasznie irytuje jak się mówi/pisze KAROLINA WOŹNIACKA o osobie, która się tak nie nazywa.
A Polko-Dunke może irytować to, że w Polsce mówią na nią tak, jakby była chłopem.

buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Mecz &quot;Karolajn Łoznijaki&quot; jest najlepszym przykładem dlaczego absolutnie nie zasługuje ona na bycie liderką rankingu WTA.
P.S Biorę jutro Sharapovą w ciemno po obojętnie jakim kursie.

damianho91 82

damianho91

Użytkownik
Mecz &quot;Karolajn Łoznijaki&quot; jest najlepszym przykładem dlaczego absolutnie nie zasługuje ona na bycie liderką rankingu WTA.

P.S Biorę jutro Sharapovą w ciemno po obojętnie jakim kursie.
po 2 meczach scharapovy odrazu postawilem ze wygra turniej ;)
Samanta bierze turniej, regularna, serwis siedzi.

Otrzymane punkty reputacji: +7
buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Samantha regularna? Chyba żartujesz. Oglądałeś jej dzisiejsze spotkanie z Na Li, kiedy to o mały włos nie przegrała na własne życzenie pierwszego seta? Masha nie jest głupia, będzie notorycznie atakować jej backhand, co powinno pozwolić wygrać mecz. Stosur samym serwisem oraz forehandem meczu nie wyciągnie... to działa na zawodniczki ze słabym returnem, jednak Rosjanka do takich nie należy.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Karolina Woźniacka - Maria Sharapova 2 2.60 Gamebookers
Półfinał rozgrywanego na kortach ziemnych turnieju Masters w Rzymie. Dwa miesiące temu obie zawodniczki spotkały się w półfinale Indian Wells i zdecydowanie wtedy wygrała Karolina oddając rywalce 3 gemy. Od tamtego czasu sporo się jednak zmieniło, liderka światowego rankingu nie przekonuje swoją grą na mączce, została ostatnio dwukrotnie pokonana przez Niemke Goerges na turniejach w Stuttgarcie i Madrycie. Maria Sharapova do tej pory zawodziła w tym sezonie, jeszcze w zeszłym tygodniu nie była w stanie uporać się z Słowaczką Cibulkovą, jednak w tym tygodniu prezentuje się dużo lepiej. Najpierw pokonała swoją rodaczkę Makarovą (6:1 6:1), następnie nie pozostawiła żadnych złudzeń reprezentantce Izraela Shahar Peer (6:2 6:2). W ćwierćfinale spotkała się z rozstawioną z trójką Białorusinką Azarenką, mecz stał na wysokim poziomie, obie pokazały że są w świetnej dyspozycji, nie oszczędzały się grając na 100%, sporo znakomitych, mocnych wymian, w pierwszym secie o dwie piłki lepsza okazała się Viktoria, na początku drugiego seta inicjatywę zaczęła przejmować Maria, a Azarence po jednej z mocnych wymian odnowiła się kontuzja prawego łokcia. Karolina według mnie prezentuje się słabiej od Marii, problemy w drugim secie z grającą ostatnio przeciętnie Belgijką Wickamyer, i ogromne problemy w ćwierćfinale z Serbką Jankovic. Bilans bezpośrednich spotkań na korzyść Karoliny, ale w ich jedynym pojedynku na korcie ziemnym, właśnie na tym turnieju przed 3 laty lepsza okazała się Maria wygrywając 6:4 7:6. Kurs spada.
✅
Maria wraca do wielkiej dyspozycji, mecz słabszy od wczorajszego z Azarenką, ale zwycięski.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom