Hantuchova – Schiavone 1 2,63 (betfred) – 4/10j
Hantuchova w dobrej formie, widać, że jest bardzo zmobilizowana w tym turnieju. Kocha Rzym, chce tutaj zajść jak najdalej i jeżeli będzie grać tak konsekwentnie jak w meczu z Oprandi to Schiavone powinna ograć.
Wracając jeszcze do poprzedniego meczu Danieli, Oprandi to ciężka rywalka: waleczna, nieprzewidywalna i łamiąca na korcie wszystkie stereotypy. Mimo to Słowaczka cały czas kontrolowała mecz i wygrała 2-0.
Schiavone niby obecnie mistrzyni kortów ziemnych i gra u siebie, ale trzeba podkreślić, że jest daleko od formy z roku ubiegłego. Jej
tenis także nie jest wygodny dla rywalek, ale Hantuchova swoją „mocną” grą powinna przejąć inicjatywę na korcie.
Jeżeli Daniela nie będzie robić „głupich” błędów i pokaże swój obecnie najlepszy
tenis to o wynik jestem spokojny. Kurs 2,63 jest nieporozumieniem i ja go biorę w ciemno!
Kupon AKO 1,94 (betsafe) – 8/10j
Wozniacki – Wickmayer 1 1,22
Wozniacki po 2 porażkach z Goerges ma coś do udowodnienia, za wszelką cenę będzie chciała wygrać ten turniej. Nawierzchnia jak najbardziej jej odpowiada.
Wickmayer już wczoraj powinna pożegnać się z zawodami, ale nie mam pojęcia co stało się z Ivanovic w 2 i 3 secie. Tak czy inaczej nie widzę innej opcji jak wygrana Dunki w tym spotkaniu.
Azarenka – Pavlyuchenkova 1 1,27
Azarenka gdyby nie była tak poddatna na kontuzje to moim zdaniem była by liderkom
WTA. Jeżeli jest w formie to naprawdę ciężko ją powstrzymać.
Pavlyuchenkova to bardzo solidna zawodniczka, jednak ona nie potrafi wygrywać z tymi najlepszymi. Dziś wątpię, aby poradziła sobie z świetnie dysponowaną Białorusinką.
Jankovic – Medina Garrigues 1 1,25
Jankovic w mega formie, wczoraj oglądałem jej mecz z Safarovą i grała jak profesorka. Do tego jak zawsze świetnie przygotowana fizycznie, jeżeli utrzyma tą formę do RG to będzie tam jedną z faworytek.
Medina także bardzo przyzwoita na mączce, szkoda, że trafiła już w 1/8 finału na Serbkę, bo ma w tym spotkaniu marne szanse, a swoją grą zasługuję na więcej niż tylko 3 runda.