Kasatkina- Keber: TYP: Kasatkina, 2,30 , bet365 niestety Kasatkina przegrała mecz w głowie zanim wyszła z szatni
Po tym co zobaczyłem wczoraj meczu Kerber-Svitolina, typ może być tylko jeden i jest to typ na Rosjankę. Kerber po zakończeniu Wimbledonu gra straszny piach, w zeszłym tygodniu męczarnie na mączce z młodą Szwedką Lister w Bastad, według mnie zabrakło troszkę doświadczenia. Później walkover oddany Arruabarrenie i podróż do Kanady na hard-courty. Pierwszy mecz męczarnie w 3 setach ze słabą Lucic-Baroni i wreszcie wczoraj cyrki w meczu ze Svitoliną notabene mistrzynią w przegrywaniu wygranych pojedynków (niedawno w jakimś turnieju miała 5*:1 w tiebreaku bodajże z Putintsevą i przegrała 5:7) Wczoraj mogła zamknąć sprawę w 2 setach najpierw 5*:4, później 6*:5, niestety po raz kolejny Ukrainka pokazała że najsłabszą jej stroną jest psychika. Kerber przebijała przez środek a Ukrainka waliła w siatkę albo po autach. Jak Ukrainka zaczęła trafiać backhadem po crossie i przyspieszać grę, Niemka kolokwialnie mówiąc nie wiedziała co się dzieje. Typ głównie przeciw Keber, chyba dziewczyna potrzebuje odpoczynku.
Rosjanka na hardzie gra przyzwoicie, w Kanadzie pokonała w trzech setach Doi, w drugiej rundzie Stosur i wczoraj Vinci, która przypomnę w 2015 roku w US Open ograła samą Serenę :grin:
--------------------------------------------------------------------------------------
Konta-Kucova: typ: Kucova , 5,00 , bet365 easy
Kolejny mecz, którego kursów nie rozumiem. Ok, Konta w gazie, wygrała turniej w Stanford, (po męczarniach z Zheng) i finale z Venus. Na przeciw Słowaczka, która całkiem fajnie sobie tutaj pogrywa 4 mecze wygrane z pozycji doga z nie byle kim bo, kolejno McHale, Wickmayer (wygrała turniej w Washingtonie w ostatni weekend), Suarez Navarro (zawsze groźna na każdej nawierzchni) no i wreszcie wczoraj Bouchard (wielka nadzieja gospodarzy), po bardzo dobrym meczu. Dla mnie nie jest tutaj bez szans, po takim kursie próbuję.