Jeżeli Aga nie odpuści, będzie walczyła o każdy punkt, będzie na "TAK" to widzę Age w finale. Iska poprawiła ofensywę, poprawiła mentalność, w końcu soczyście iskrzy słowo...nie, "kurw....mać" to już duży plus, w końcu się mobilizuje i wyzwala z siebie emocje!!! Forma, poprawa ofensywy, częste winery, cierpliwe przebijanie są na dużym levelu u Agi, hm...ten serwis jakoś nie wchodzi...Maszka- mam awersje do jej tenisa, nigdy nie wiadomo czego można się spodziewać. W finale była na tacy...Ivanovic nie chciała kluczyków do Porsche, z Krysią wisiała na włosku, wczoraj Linka miała postawić kropkę nad "i"...Maszka ma sporo tych upadków ale ma także wzloty...potrafi psuć takie banalne piłki, ale zaraz gra jak "wścieklica" a linie na korcie grają razem z Maszką, czasami nie chce się wierzyć że ona trafia takie piłki po liniach, eh...
Ok, koniec lania wody, główny argument którymi przychodzi aby postawić na Iśke to otwarty kort. Mam wrażenie że Iska lubi otwarte przestrzenie a jej gra jest stworzona pod takie warunki...Maszka zawsze mi się podoba na twardych kortach czy mączce ale na kortach zamkniętych. Te wolne przestrzenie czasami mam wrażenie przeszkadzają rosjance...mecz o 13 a pogoda w Madrycie przepiękna, będzie prażyło...może Maszka jest już zmęczona, bo nasze "pisklę" widać fizycznie jeszcze bez plastrów, hi hi.
Jeżeli Aga zagra o każdą piłkę, jeżeli nie zrezygnuje, zagra o każdą wymianę to może złamać Maszke. Według mnie Maszka jest do pokonania!!! Niech w końcu mimika i mowa ciała u Agi zaiskrzą, tym też można złamać Maszke i jej piąstkę którą zaciska, swoją drogą, to lekkie "kures....." zaciskać pięść przy odbiorze każdego serwisu przeciwniczki. Według mnie jest to nie fair i powinno być zakazane. Poklepać po udzie się można ale z tymi "piąchami to przegięcie"...
@ Aga załóż czarną kieckę, może Maszka nie lubi czerni, hi hi:grin:
@ U mnie leje deszcz...a miało być ładnie, Age z Miami:razz
ozdrawiam!
Isia 3.55 Wyjec moniejszy, Aga dzięki za walkę, może Simonka przetrzepie dupsko wyjcowi?
And of course, I have to talk about playing Petra tomorrow. She's playing well and she might have an advantage because she didn't have to play today. But I have a chance tomorrow and I'll fight for it as hard as I can. She's tough and very aggressive - I have to do my job really well tomorrow... - See more at:
http://www.wtatennis.com/blogs/article/3817675/title/simonas-blog-bffs-chocolate#sthash.O3ar9A6L.dpuf
Simona 1.50 Petra kondycyjnie siadła, wygrała moja filozofia tenisa, równowaga w ofensywie i defensywie, jednorazowe fajerwerki i strzałay zwłaszcza na mączce są nie wystarczające. Simona mi przypomina naszą Iskę...dla mnie Simona jest jedną z kandydatek do finału RG 2014 !!! Jedna rzecz mnie zastanawia u Petry ? jakmożna mieć taką kasę i takie możliwośći żeby sobie nie wymodelować tego "basiora"???
Simona wróciła na właściwe tory. Jeden z przykładów jak tytaniczną pracą można dojść na szczyty tenisa. Wczoraj jej morale i
tenis były najwyższych lotów. Jak to powtórzy z Petrą to o wynik jestem spokojny. Petra ma tylko dwa argumenty
1. Serwis
2. Płaskie i maksymalnie ryzykowne "lufy",
Jeżeli nie dojdzie do sprzężenia tych elementów to mamy dramat tenisa Petry. Mnie Petra nie przekonuje. Liczę na to że Simona wytrzyma te "bomby" i konsekwentnie zagra i zaprezentuje cały repertuar swojego rzemiosła. Petra jest do ogrania, trzeba spokojnie wytrzymać huragan Czeszki i nie pozwolić jej aby rozwinęła skrzydła. Trzeba ją pogonić, powiem tak nie parlamentarnie: jak "psa". Fizyczna strona Czeszki jest taka sobie.
Tenis Simony jest dużo, dużo lepszy.
Vinci,Errani 1.40
Czas na rewanż za Miami. Hiszpanki mnie totalnie zaskoczyły...taki składak i takie wyniki. Carla gra i gra, czas na dołek, organizm to nie "Perpetuum mobile". Włoszki zazwyczaj nie marnują okazji w finałach. Liczę na dobry występ. Kurs dla mnie bardzo wysoki więc próbujemy!
---