>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

WTA Tour - Los Angeles 3.08-9.08

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Garbin - Vandeweghe 4/6 4/6
(1/10)
Vandeweghe +4.5g @ 1.97
Jest to chyba kobieca wersja meczu Janowicz - Gicquel gdzie nic nie wiadomo lecz szukać niespodzianki nie ma co w tym meczu młodziutka Amerykanka to nie jest to samo co Oudin która miała mniej achievementów w karierze juniorskiej niż Coco która rok temu wygrała USO dziewczyn lecz w karierze seniorskiej narazie bilans to 0-6 przegrywała ze znanymi nazwiskami Janković, Llagostera, Bondarenko K, Bovina, Lisicki czy Domachowska, wygrać meczu to raczej z nimi nie miała szans ale jeszcze w karierze seniorskiej nie urwała nikomu nawet seta, na poziomie grała jedynie z Lisicki gdzie przegrała każdy set stratą dwóch gemów. Może to będzie mecz gdzie Coco powalczy bo jednak Garbin też na hardzie szału nie robi, wzrostem jest podobna do Lisicki, a zbyt dużo na tych turniejach nie pogrywa w tym roku bilans 3-4 więc lekko spróbuję zagrać na młodziutką Coco.
Sugiyama - Gullickson 6/3 6/1
(1/10)
Gullickson +4.5g @ 1.85
Kolejny młody talent który wsiąkł w singlu i znowu wraca chyba ten turniej w LA jest od odkopywania lub dawania szansy dla tych swoich talentów. co do Gullickson ma bardzo dobre warunki niespełna 180cm wzrostu i dobry serwis lecz coś ostatnio mało grała w singlu bardzo skupiała się w deblu gdzie ma już 14. tytułów z ITF&#39;u i 2. jako singlistka. Sugiyama to na pewno nie jednego kibica tenisa grzeje kobieta jest tak nie obliczalna że szkoda gadać oczywiście fantastyczna deblistka, singlista w &#39;04-&#39;05 tez mógłbym powiedzieć tego nikt jej nie odbierze, lecz teraz to naprawdę ma straszne wahania formy jak narazie w sezonie bilans 5-4 gdyby nie te wahania formy gdzie raz przegra z jakąś słabą zawodniczką następnie wygra z kimś dobrym i to że jednak ma dobry instynkt deblisty, wziąłbym że mecz wygra Carly lecz jednak tak będę obserwował i liczył na wynik na styku.
Bammer - King 3/6 2/6
(2/10)
King +4.5g @ 1.80
Tutaj kolejna Amerykanka której też dawno nie widziałem. Vania wreszcie powinna wziąć los w swoje ręce zaczynając od turnieju w LA gdzie podejmuje Bammer która dla mnie też jest tak nie równa z formą jak Sugiyama. H2H 2-0 dla młodej Amerykanki więc czemu nie skorzystać z wysokiego handi na Amerykanke.
Razzano - Czakwetadze 6/7 3/6
(2/10)
Czakwetadze @ 2.67
No i ostatni mecz gdzie poluję na underdoga Ania to kiedyś fajnie grała właśnie na hardach no i była 7. rakietą świata ma 7. tytułów na koncie gdzie tylko jeden jest zdobyty na cegle, a reszta na hardzie czy dywaniku ostatni taki ważny mecz gdzie było o niej jeszcze głośno to finał NH gdzie uległa Wozniacki 6/3 4/6 1/6 i od tamtej pory Rosjanka jakoś ugasła, przycichła w tym sezonie na AO tylko II r. później wpadka w Dubaju no i ostatnio Stanford gdzie uległa swojej krajance MariKiri po trzysetówce, no myślę że to już najwyższy czas podczas USO Series żeby wskoczyć na właściwy tor jak i tok bo bardzo liczę właśnie nie tylko na przebicie się młodych zdolnych Amerykanek ale i właśnie Anny Czakwetadze.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Y. Wickmayer - N. Vaidisova
Typ: 1 ✅
Po wygranej Querrey&#39;a, czas zacząć turniej WTA w Los Angeles, a jednym z pierwszych spotkań, jakie od razu rzuciło mi się w oczy jest mecz dwóch dwudziestolatek, Belgijki Wickmayer z Czeszką Vaidisovą. Więcej tytułów ma ta druga, wygrywała kilka turniejów na hardzie, ale ostatni w 2005 roku i to chyba już w dużej mierze świadczy, że ostatnio nie jest w najlepszej dyspozycji. Mimo tego samego wieku (pół roku młodsza) Wickmayer &quot;później zaczęła&quot;, ale odnotowuje bardzo duży progres i nie mam wątpliwości, że w tej chwili jest lepszą zawodniczką. Zresztą mówi o tym sam ranking WTA, Yanina jest na rekordowej w swoim życiu 57 pozycji i cały czas pnie się w górę, a Nicole dopiero 147, a parę lat temu była nawet w TOP 10. Prywatnie partnerka Radka Stepanka nie będzie tutaj miała dużo do powiedzenia, jak na moje oberwie w dwóch setach z najlepszą tenisistką z Belgii, a kurs 1,66 na czyste zwycięstwo, jaki wyhaczyłem w BetSafe jest po prostu doskonały.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Cirstea S. - Larcher De Brito M. Over 21,5 @1,9

Cirstea ostatnio słabo, a wręcz fatalnie.. Tak bynajmniej zaprezentowała się w meczu z Agą w Stanford. Kompletnie rozkojarzona, zero zacięcia, dramat. Wcześniej na mączce także słabo, popełnia sporo błędów. Dla Larcher będzie to 1 występ po Wimbledonie. W LA wystąpi dzięki &#39;dzikiej karcie&#39; no i przydało by się ją wykorzystać ;) Potencjał młoda Portugalka ma. Talent także. Jest jednak jeszcze nieregularna, ale trudno się dziwić. Ja w tym meczu wybieram over. Myślę, że urocza Rumunka wyciągnie wnioski ze sromotnej porażki w Stanford i zagra lepiej. Przykładem może być Kleybanova, która w ub. tygodniu przegrała zdecydowanie(prezentując się fatalnie) 0-6 5-7 z Czink, ale dziś z kolei spokojnie ograła w 2 setach solidną Kudryavtseva. Michelle potrafi przegrać seta 0-6 by później kompletnie odwrócić sytuację na korcie, o 180 stopni - i wygrać. Liczę, że obie panie sobie troszkę na korcie pograją. Wątpię, aby Brito wytrzymała bez żadnego dołka, bez momentu załamania w jutrzejszym spotkaniu.

Hantuchova D. - Oudin M. 2 @2,9

Trzeba tutaj zagrać Oudin bo kurs naprawdę bomba. Danka nic specjalnego. Nerwowo, nieregularna. W Stanford na dobrą sprawę powinna polecieć już z Radwańską. Oudin zaś zaliczyła wielki progres w stosunku do poprzedniego sezonu. Ogólnie młoda Amerykanka zawsze dobrze pogrywała na szybkich nawierzchniach, zwłaszcza w USA. W ostatnim meczu z Bartoli, mimo porażki 5-7 4-6 walczyła. Dobrze serwuje, pewny Forhend. To powinno wystarczyć na chimeryczną obecnie Daniele. Szanse oceniam podobnie, nawet lekki plusik w stronę Melanie więc po takim kursie żal nie zagrać.

T 0

tajemne_moce

Użytkownik
Spotkanie: Radwanska Urszula - Coin Julie
Typ: Radwanska Urszula wygra 2-0
Kurs: 2.25
Bukmacher: expekt
Analiza: Przygotowania do US Open wkraczają w kolejną fazę. Panie w tym tygodniu rozgrywać będą turniej w Los Angeles, natomiast panom przyjdzie grać w Waszyngtonie. Na dzisiaj wybrałem spotkanie z turnieju kobiet, w którym nasza reprezentantka Ula Radwańska mierzyć będzie swoje siły z Francuzką Julie Coin. W tym spotkaniu faworytką zarówno moją jak i bukmacherów jest Polka, która patrząc na ostatnie występy spisuje się od swojej dzisiejszej rywalki zdecydowanie lepiej. Niezbyt udał się Uli ostatni występ na kortach w Istanbule, gdzie nawierzchnia jest taka sama jak w LA. Przegrała ona bowiem z Timeą Bacsinszky 0/6 1/6, jednak według mnie szybko otrząśnie się z tamtej porazki. Wcześniejsze dwa spotkania Ulka wygrała dość pewnie, z Voegele oraz Dzehalevich. Turniej na kortach ziemnych w Bastad również nie wyszedł jej najlepiej. Przegrała bowiem w pierwszej rundzie z bardzo solidną zawodniczką- Benesova. Z Wimbledonu wyeliminowała ją w drugiej rundzie Cibulkova. Solidnie zaprezentowała się natomiast w Birmingham, gdzie dopiero w cwiercfinale pokonała ją późniejsza triumfatorka- Rybarikova. Jeżeli chodzi o Coin, to reprezentantka Francji ostatnio jest w duzym dołku. Od czterech turniejów nie potrafi przejść pierwszej rundy na żadnym z turniejów. Ostatnio grala na hardzie w Stanford, gdzie gładko przegrała z Kudryavtseva. W Wimbledonie podobnie jak Ulka musiała uznać wyższość Cibulkovej, natomiast na innych turniejach o nawierzchni trawiastej przegrała ze Schiavone oraz Tanasugarn. Ostatnią wygraną odnotowała ona 24 maja tego roku, wygrała w pierwszej rundzie RG z Llagostera Vives. Obecnie prezentuje sie jednak dużo gorzej, jest kompletnie bez formy i nie sadze, by mogła stanowic jakis problem dla Uli, która w kazdym turnieju nabiera niezwykle cennego doswiadczenia a także umiejętnosci.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Ivanović - King 6/4 4/6 6/1
(1/10)
King +6g @ 1.85
Lata świetności Any już za nami i raczej to szybko nie wróci przynajmniej na hardzie, a Vania wczoraj znakomicie pokonała Bammer 6/3 6/2 więc nie jest źle nareszcie coś dziewczyna gra, bardzo ufała swojemu serwisowi ponieważ nawet 2nd siedział jej bardzo dobrze na poziomie 80%+, wygrała 61 % piłek w spotkaniu. Co do Any to jak do tej pory III. r. AO, ćwierćfinał w Dubaju, finał w Indian Wells i III. r. Miami jak narazie dobre wyniki ale ostatni turniej Any był w kwietniu więc ciągle odchodzimy od czasów lub chociaż spadku formy kiedy Ana naprawde była dobra. H2H druzgocący na korzyść Serbki 2-0 gdzie Amerykanka ugrała tylko 5. gemów w tym meczu, lecz od początku myślę że ten turniej może być przełomowy który da pozytywnego kopniaka paru dziewczynom z USA myślę że właśnie Vania może tutaj ugrać te 7. gemów.
Kirilenko - Scheepers 4/6 6/3 6/1
(4/10)
Scheepers +4.5g @ 1.97
Tutaj widzę szansę dla Scheepers żeby odkupiła swoją porażkę na AO z Cibulkovą 0/6 0/6 kwale przeszła bardzo dobrze pokonując Fedssową 2/6 6/3 6/0 i w decydującym pojedynku zdeklasowała reprezentantkę Uzbekisatnu wychowaną na Amerykańskim hardzie Varvarę Lepchenko 6/3 6/0 więc można powiedzieć LA jej sprzyja jest on the move, zaprzyjaźniła się z nawierzchnią gdzie MariKiri kto to pamięta że zdobyła USO dziewczyn w &#39;02 że była #1 w juniorkach?, teraz dziewczyna nie daję sobie rady na hardach w tym sezonie wygrała jak narazie raz z Anną Czakwetadze, a bilans ma okropny 1-9 na twardej nawierzchni więc myślę że kwalifikantka na pewno zobaczy błędy jakie popełnia Kirilenko i myślę że jest w stanie ugrać z nią 8. gemów.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Radwańska A. - Sugiyama
(2/10)
Sugiyama +4.5g @ 1.85
Spotkanie Sugiyamy która jednak bez pardonu ograła Gullickson z Radwańską instynkt deblisty Sugiyamie tutaj na pewno pomoże muszę tutaj napisać że Sugiyama przed ważnymi imprezami na szybkich nawierzchniach notuję bardzo dobre wyniki np. przed AO zaszła do półfinału w Sydney gdzie pokonywała Craybas, Medinę, Kuzniecową i po dobrej walce przegrała z Safiną. Na AO zanotowała III. r. gdzie odpadła z Janković przegrywając 4/6 4/6 później parę wtop w Miami czy Indy ale wtedy powoli wkraczała w przygotowanie do RG lecz tego nie będę rozpisywał, no i teraz kolejne USO Series gdzie w tamtym tygodniu odpadła z Szarapową no ale czas na ponowne ukazanie się wśród elity. Co do Agi nie jestem jej fanem no i ten sezon na hardach jej za bardzo nie wychodzi oczywiście Sydney ćwierćfinał i przegrana z Dementiewą &lt;3 która później wygrała cały turniej no i na AO wtopa właśnie z też deblistką Katariną Bondarenko która w trzecim secie wykorzystała co Aga robi źle wygrywając 6/1, później był Dubaj i rodzinny wałek, następnie Miami dobra drabinka i przegrana w 1/8 finale ze starszą z Williamsowych no i ostatnio w Stanford i porażka z Hantuchową ogólnie to nie wygląda to za dobrze, a debliści są trochę inaczej uczeni niż singliści i od razu wykorzystują błędy które może ukazać przeciwnik.

Czy i po meczu z Radwańską, Sugiyama będzie górą?
Pennetta - Vandeweghe
(1/10)
Vandeweghe +5.5g @ 2.05
No i na polu bitwy z ekipy Jankesów została babcia Craybas jak i młodziutka Vandeweghe, spotkanie Craybasowej odpuszczam, a poluję znowu na Coco trochę o niej już pisałem więc teraz o Włoszce jest jedną z tych dziewczyn która lepiej stara się i gra z tymi zawodniczkami co są wyżej w rankingu, gdzie jeśli jest faworytką czasami trochę odpuszcza, takie przypadki nawet ten jest niewytłumaczalny dla mnie jak mogło się przegrać Mediną na hardzie ale jednak jakoś się dało ale można dodać jednak że Miami doszła do III. r. gdzie odpadła z Mauresmo gdzie tez była faworytką i przed tym spotkaniem pokonywała już Mauresmo dwa razy pod rząd no i 1/8 finału w Indian Wells gdzie była tak blisko sprawienia niespodzianki pokonując Ivanović lecz jednak poległa 4/6 6/4 4/6. Młoda Amerykanka już sprawiła niespodziankę pokonując inną Włoszkę Garbin i odniosła pierwsze zwycięstwo w karierze seniorek teraz co ugra jest jej i na pewno kibice będą jej w tym pomagać może ten turniej będzie jej przebłyskiem by wypadać coraz lepiej jestem w stanie zaryzykować handi na Amerykankę.

Czy przez dobre wyniki u siebie Coco znowu dostanie WC @ USO?

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
A. Chakvetadze - A. Kleybanova
Kurs: 1,79
Rosjanka o sporym potencjale i świetnej grze na twardych nawierzchniach zmierzy się ze swoją rodaczką, wystarczy spojrzeć na jej ostatnie wyniki. Na trawie gładka przegrana z Wozniacki w Eastbourne, potem z kwalifikantką Kulikovą na Wimbledonie w drugiej rundzie, na ziemi w Budapeszcie, gdzie osiągnęła ćwierćfinał ulegając Schnyder, a na twardej nawierzchni w Stanford tydzień temu przegrała z Czink w dwóch stach. Tutaj w Los Angeles pierwszą rundę przeszła, choć śmiało można było szukać &#39;niespodzianki&#39; w tym spotkaniu, bo rywalką była także Ruska, Alla Kudryavtseva, ale nie sprostała zadaniu, więc będzie musiała to zrobić Ania. Czakwetadze zawsze mocna na hardzie, chociaż ostatnio w Stanford pechowo przegrała z Kirilenko 4-6 7-5 6-7. Tutaj w pierwszej rundzie wygrała z Razzano 2-0 i myślę, że podobny rezultat zobaczymy dzisiaj. H2H 1:0. Wysoki kurs, warto spróbować. 6/10

E. Vesnina - J. Zheng
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2,01
Nadspodziewanie dobrze grająca ostatnimi czasy Vesnina zmierzy się z niezaskakującą Chinką Zheng. Elena tylko raz triumfowała na hardzie, na początku tego roku w Auckland (pokonując Dementievę w finale 6-4 6-1). Od Wimbledonu nigdzie nie startowała, więc przyleciała do USA z poważnymi zamiarami, na pewno nie odpuści w 2 r. Wczoraj wygrała z Szavay tracąc raptem jednego gema! Wcale nie była aż taką faworytką, ale wszystko w tym meczu należało do niej (rewanż za Roland Garros). Jie niczego ostatnio nie pokazuje, w pierwszej rundzie strasznie męczyła się z Olgą Savchuk, potrzebowała aż trzech setów, żeby wygrać, więc Vesnina spokojnie powinna sobie poradzić. Kurs leci w dół, więc brać póki jeszcze ciepły.

S. Stosur - M. Kirilenko
Kurs: 1,30
Nie ma się co rozpisywać. Australijka to klasa sama w sobie, jedna z lepszych zawodniczek i przeciętna (a co!) Kirilenko nie powinna jej zagrozić. Wczoraj Maria ledwo ugrała mecz z Scheepers (46 63 61). Typ Hellraisera na +4,5 gemów dla niej był świetny, ale nie siadł, mimo że ugrała seta :| Kurs fatalny dali, ale do podbicia można dać. 7/10

J. Craybas - Y. Wickmayer
Typ: 2 ✅
Kurs: 1,40

Amerykanka, której jedyny atut w tym meczu to własny teren. Craybas powinna już myśleć o zakończeniu kariery, w której swoją drogą nic większego nie osiągnęła. Jedyne jej zwycięstwo w grze pojedynczej to wymęczony finał na AIG Japan Open w 2002 roku. Zaskoczyła mnie wczoraj wygrywając z Schiavone, ale nie zapowiada się na powtórkę wyniku. O Wickmayer już pisałem wyżej analizując jej spotkanie w pierwszej rundzie z Vaidisovą 6-1 i 6-1. Będą z niej ludzie. Ciekawy przepełniony pomysłowymi zagraniami tenis. Dwa sety muszą wystarczyć, by załatwić 35-letnią Jill.

puzi 0

puzi

Użytkownik
????Chakvetadze A. (Rus) - Kleybanova A. (Rus)
nie widzę w tym spotkaniu faworyta, nie wiem dlaczego kursy faworyzują Anne. Kolega wyżej pisał, że ma potencjał i mocna na hardzie tak wszystko prawda, ale według mnie jej forma jak narazie niestabilna i ciężko będzie Annie poprowadzić mecz w takim stylu jak z Razzano w 1. rundzie spodziewam się dziś trudnej przeprawy. Kleybanova rozpoczęła turniej od gładkiego zwycięstwa 6-1 6-3 liczę, że postawi rodaczce dziś trudne warunki i wygra to spotkanie.
Kleybanova @ 2.10 2/10
[Bet365]

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
To jak wszyscy o spotkaniu Kleybanovej z Czaki to i ja się wypowiem.

Alisa Kleybanova - Anna Chakvetadze over 21.5 gema @ 1.90 unibet

Nie będę się rozpisywał, bo chyba nie ma za bardzo po co, argumentacja jest dość prosta. Czaki to tenisistka filigranowa, wyglądająca czasem jakby nic nie jadła z tydzień, grająca bez jakiejś ogromnej siły, ale za to ze sporą precyzją, dość technicznie. Zwycięstwo z Pinglarą Razzano w stosunku 2:0 zwiastuje niezłą formę Ani. Alisa Kleybanova jest zupełnie inną zawodniczką. Ciała aż za dużo, ale jak na swoje warunki fizyczne nieźle porusza się po korcie. Dołóżmy do tego bardzo ofensywny styl gry, chęć szybkiego kończenia wymian i solidny serw i wychodzi nam groźna dla każdej przeciwniczki tenisistka, która jeśli ma swój dzień to trudno z nią nawiązać walkę. Na korcie więc zobaczymy istny mix stylów, nie sposób moim zdaniem typować zwycięstwa którejkolwiek z zawodniczek. Widzę tu 3 sety, minimum jeden TB i ogólnie bardzo zacięte spotkanie.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Vesnina Elena - Zheng Jie
typ: 2:0
kurs: 2,60
Data i godzina: 05.08.2009 | 20:05
Bukmacher: EXPEKT.
Analiza:
Rosjanka zagrała bardzo dobrze przeciwko Węgierce Agnes Szavay,wygrywając 6:1 6:0.
Mecz trwał zaledwie 50 minut i w tym czasie Vesnina zdołała przełamac 5 razy rywalke,a sama niedała ani jednej takiej szansy Wegierce.Przy własnym podaniu grała wyśmienicie,z pierwszego podania straciła zaledqwie jeden punkt na rozegranych 17,a z drugiego podania wygrała 13 na 17.Sumując straciła 5 punktów na 34 co daje skuteczność 85%.
Zheng zagrała z Savchuk i rozprawiła się z nią po cieżkim boju w 3 setach.Mecz trwał 2 godziny i 20 minut więc widac że to nie były przelewki.Statystyki przy własnym podaniu Chinki nie napawają optymizmem przed meczem z Rosjanką.Vesnina w pierwszej rundzie wykorzystała 5 na 7 break pointów ,a Li dała takich szans Savchuk az 10,z czego dała się przełamać 4 razy.
Moim zdaniem Chinka jest bez najmniejszych szans w starciu z Rosjanką.Raz w tym sezonie przytrafiło się Vesninie ,ż e gdy była w fantastycznej dyspozycji ,niespodziewanie pozegnała się z turniejem.Myśle ze druga taka sytuacja nie ma prawa sie powtórzyć ,tym bardziej,ż e w pierwszej rundzie ośmieszyła fantastycznie grajacą w Budapeszcie Shavay.

januask 48

januask

Użytkownik
Petrova N. v Pennetta F. @ 1.9 gamebookers
Petrova, Nadia(Rosjanka,10w rankingu WTA) kontra Pennetta, Flavia (Włoszka,14 w WTA).
Zawodniczki jak do tej pory stoczyły ze sobą, aż 5 bezpośrednich pojedynków. Cztery razy górą była moja dzisiejsza faworytka, a mianowicie Pennetta. Flavia zwłaszcza w dwóch ostatnich bezpośrednich pojedynkach pokazała jak dobrze jej się gra przeciwko Petrovej...Wygrane 6:1,6:1 oraz 6:2,6:2 mówią same za siebie.
Moim zdaniem Pennetta gra w ostatnim czasie na bardzo wysokim poziomie. Dobry return, świetna gra z głębi kortu,agresja i atak w zagraniach to wszystko pokazała nam chociażby w wygranym turnieju w Palermo.
Co najważniejsze dla Włoszki zmiana nawierzchni na &quot;hard&quot; wcale nie pogorszyła jej gry, a momentami wręcz przeciwnie...
Petrova mimo że to zawodniczka bardzo regularna i nie schodząca poniżej pewnego poziomu, to ostatnio zdecydowanie gra słabiej. Zwłaszcza gdy zawodniczki przeniosły swą grę na korty twarde, odziwo Nadia nie prezentuje się najlepiej. Przede wszystkim zawodzi jej serwis...W ostatnim spotkaniu z Peer miała aż 10 podwójnych błędów i dała przeciwniczce aż 22 szanse na przełamanie, co nie najlepiej prognozuje przed dzisiejszym pojedynkiem. A nikomu chyba nie trzeba tłumaczyć jak ważnym jest dobre pierwsze podanie na tego typu kortach.
Podsumowując uważam że obecna forma i gra prezentowana na tym turnieju stawia w roli faworytki Włoszke.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Dziś parę peFF jest do zagrania spokojnie :-|

F. Pennetta - N. Petrova 1 @1,82

H2h 4-1 na korzyść Włoszki mówi samo za siebie. Nadia ostatnio w formie kiepskiej. Dostała lanie od Maryśki, i to solidne. Wczoraj męczarnie z &#39;kobietą z jajami&#39; Peer i zwycięstwo po 3 setach. Widziałem jej mecz z Sharapova, była tylko tłem dla rodaczki. Stała jak słup, spóźniała się do zagrań. Fakt, że Maria miała wtedy &#39;dzień konia&#39; no ale Petrova za nic w świecie nie chciała jej przeszkodzić. Flavia wygrała nie dawno turniej w Palermo, mięciutko bez straty seta. W LA najpierw 6-2 5-7 6-0 z Lepchenko a wczoraj 6-2 6-4 groźna Vandeweghe. Pennetta często zbyt nonszalancko podchodzi do spotkań, tyle że z przeciwniczkami teoretycznie słabszymi. Z Rosjanką ewidentnie gra jej leży. 2 ostatnie mecze pomiędzy damami to miazga Włoszki. Liczę, że dziś będzie podobnie. Niewątpliwie Pennetta jest w lepszej dyspozycji i na korcie prezentuję się dużo lepiej obecnie.

V. Zvonareva - Y. Wickmayer 2 @2,8

Ahh gdy zobaczyłem drabinkę już wiedziałem co się święci.. Verka po kontuzji nie może się odnaleźć. Najlepszy mecz(choć notabene przegrany) rozegrała w Eastbourne z MoMo. Widać było przebłyski starej Verki, świetnie kończyła Forhendem, czuła tą grę. Ale później jednak dało się zauważyć przerwę w grze. Teoretycznie z każdym dniem na korcie powinna się ogrywać i grać coraz lepiej. Ale w praktyce jest nieco inaczej. Nawet 8-godzinne treningi nie zastąpią choćby 1 meczu turniejowego. Widziałem Rosjankę w Istanbule z Koryttseva, ogólnie słabe spotkanie. Sporo błędów, Zvonareva jakby bezradna, parę razy korzystała z rad trenera, ale pomagały na krótką metę. W 1r. Los Angeles była z Peng już na wylocie, przegrywała w TB w 3 secie 2-4, ale ostatecznie wygrała. Po 2 stronie siatki stanie dziś Belgijska perełka. Wickmayer ten sezon najlepszy w karierze bez wątpienia. Wygrany turniej w Estoril, ćwierćfinał Birmigham, finał Hertogenbosch - jest się czym chwalić ;) Świetne warunki fizyczne(1.80m) i co za tym idzie dobre podanie. Yanina gra mocno, nie boi się narzucić swojego stylu, świetny FH. Ale potrafi się także skutecznie bronić. Buki z kursami zupełnie przesadzili. Myślę, że Wicki spokojnie pokona chimeryczną Rosjankę. Verka pojęczy, porzuca rakietą, pogada z &#39;kołczem&#39; i do domciu.

Li N. - Radwanska U. 1 @1,38

No Ula zaskakująco dobrze :-D Ale to by było na tyle. Chinka strasznie regularna, myśli na korcie. Nie podpala się, gra swoje i jej skuteczna. Wczoraj wygrana z groźną Wozniak. Ulkę wszyscy dobrze znamy więc nie ma sensu się rozpisywać. Wczorajsza wygrana z Cebulką jest dla mnie zaskoczeniem, jednak Dominika jest daleka od swojej optymalnej formy. Już raz w tym roku na hardzie Na Li ograła Polkę, dziś będzie podobnie. Na dokładkę mecz w sam raz.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Radwańska - Czakwetadze
(3/10)
Czakwetadze @ 3.15
Widzę Ania obudziła się i gra na poziomie w pierwszym jej turnieju USO Series gdzie pokonała Razzano jak i Klejbanową i bardzo dobrze bo będę w tej serii przygowań polował na nią jako underdog Radwańska co tu dużo mówić bardzo dobrym wynikiem pokonała Sugiyamę 6/2 6/1 wynik nie odzwierciedla gry w pierwszym secie Sugiyama jeszcze jakoś walczyła miała dwa rebreaki lecz po drugim oddała gema ponowenie na 2/5*, gdzie w drugim babcia załamała się przy stracie serwisu na wejście 0/2* i już za bardzo nie walczyła w spotkaniu. Dużo o obu Paniachi ich achievementach pisałem już wcześniej przed tym meczem mogę napisać że jednak osobiście wolę Czaki jak i dziewczyna ma lepszy charakter niż nasza Polka, H2H też jest bardzo interesujący 2-0 dla Rosjanki rok temu Czaki pokonała Isię w Rzymie i w Dubaju więc i czemu nie dzisiaj powtórzyć taki wynik i wyjść wreszcie z dołka, a kurs na pewno jest zachęcający bo Czaki musi się kiedyś obudzić.

Ania w meczu z Isią też będzie tak skupiona?

A 23

adam2173

Użytkownik
Yanina Wickmayer v Vera Zvonareva
Typ: 1 (+1,5 seta)
Kurs: 1,60
Betway

Trzecia runda turnieju pań w Los Angeles, Yanina Wickmayer zmierzy się z Verą Zvonarevą. Kursy zdecydowanie zawyżone, bukmacherzy bardziej sugerują się rankingiem niż obecną formą… Rosjanka od czasu wyleczenia kontuzji nie gra już tak dobrze, jak to było jeszcze np. na początku sezonu, bilans na Hardzie w tym sezonie jest imponujący (22-5), jednak te świetne wyniki zaliczyła długi czas temu, a teraz to jedynie cień tamtej tenisistki. Przez kontuzję dużo odpoczywała, ale na pewno na dobre jej to nie wyszło, szybkie pożegnanie się z turniejem w Eastbourne, na Wimbledonie w 3ciej rundzie oddała mecz Razzano, później kolejny miesiąc przerwy i powrót w Stambule, gdzie po długim i po prostu słabym w jej wykonaniu pojedynku, przegrała z Korrytcewą. Tutaj zaczęła od zwycięstwa z Peer, ale mocno wymęczonego, o wygranej decydował tie-break, Vera go wygrała, jednak ta gra nadal nie wygląda jak za dawnych czasów i nie wróży nic dobrego przed dzisiejszym meczem z Wickmayer.

Wickmayer przełamała się w portugalskim Estoril, gdzie doszła aż do finału i wygrała go, pokonując Makarovą, na pewno ją to mocno podbudowało i zaowocowało w późniejszych turniejach, bo o kolejne dobre wyniki nie musieliśmy długo czekać - ćwierćfinał w Birmingham (przegrana po trzysetówce z Sharapovą), no i kolejny finał, tym razem w Hertogenbosch, wygrać się nie udało, bo w finale uległa Tanasugarn, ale Tajlandka w tamtym turnieju grała naprawdę wyśmienicie. W Los Angeles Belgijka rozegrała już dwa mecze, dwa dobre mecze bez straty seta (z Vaidisovą i Craybas), dzisiaj czeka ją na pewno ciężki mecz z Verą, ale szanse na zwycięstwo ma bardzo duże, takie zbyt wielkie faworyzowanie Zvonarevej możemy dzisiaj dobrze wykorzystać, ja gram dodatnie handi setowe po całkiem dobrym kursie.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Zvonareva - Wickmayer
Typ: 2
Kurs: 2.77
Bwin
Spotkanie 3 rundy turnieju WTA rozgrywanego na kortach twardych w Los Angeles. 25-letnia Rosjanka Vera Zvonareva to obecnie 7 zawodniczka rankingu WTA, 5 lat młodsza Belgijka Yanina Wickamyer jest dokładnie 50 pozycji niżej. Ranking jednoznacznie wskazuje na Rosjankę, jednak gdy spojrzymy w tegoroczne wyniki zauważamy, że od marca, od wygranej w Indian Wells Zvonareva nie osiągnęła nic, wiele turniejów opuściła, a w tych których zagrała spisywała się bardzo przeciętnie. Belgijka rozpoczęła sezon w challengerach by po dobrych wynikach w nich przejść do gry w turniejach WTA. Grała solidnie na każdej z nawierzchni, na początku sezonu na hardzie wygrała challenger w Stanach a w kolejnym była w finale, w maju wygrała na ziemi w Estoril a w czerwcu osiągnęła finał na trawie w s&#39;Hertogenbosch. Zvonareva zagrała w zeszłym tygodniu w Stambule właśnie na hardzie i odpadła już w pierwszym spotkaniu z Korrytsevą, natomiast Wickmayer nie grała w żadnym turnieju od turniejów czerwcowych rozgrywanych na trawie. W tym turnieju Zvonareva pokonała Chinkę Peng 3:6 6:3 7:6, jak wskazuje wynik spotkanie było bardzo wyrównane, obie zawodniczki po 5 razy odbierały sobie serwis. Wickmayer ma za sobą już dwa spotkania, pokonała słabiutką w tym roku Czeszkę Vaidisovą 6:1 6:1 oraz reprezentantkę gospodarzy Craybass 7:6 6:1, mając problemy z rywalką tylko w pierwszym secie. W tym turnieju Zvonareva grała 2-krotnie, 5 lat temu była w ćwierćfinale, a w zesżłym roku odpadła już w drugim swoim spotkaniu z Petrovą, natomiast Wickamyer nie grała nigdy jeszcze w tym turnieju. Rosjanka od zawsze znana była z niezbyt mocnej psychiki, do tego problemy z powrotem po kontuzji, dlatego też dzisiaj młodsza i 10cm wyższa świetnie w tym roku grająca Belgijka ma ogromną szansę na wygraną. Zawodniczki te do tej pory nie grały nigdy ze sobą.

A 23

adam2173

Użytkownik
Flavia Pennetta - Vera Zvonareva
Typ: 1
Kurs: 1,70
Gamebookers

Tym razem Vera już rady dać nie powinna, wczoraj długi, męczący mecz z Wickmayer, mogła go skończyć spokojnie w dwóch setach, bo miała już sporą przewagę z przełamaniem, jednak stawka się wyrównała i doszło do trzysetówki, ostatni set opiewał w ciągłe zwroty akcji, mnóstwo przełamań, jednak to Vera zachowała więcej zimnej krwi i wygrała. Pennetta natomiast w tym turnieju gra bardzo dobrze, pierwszy mecz bez przebłysków, ale już później było coraz lepiej, 2-0 z Vandeweghe, no i wczoraj pewna wygrana z Petrovą, która w tym meczu nie miała nic do powiedzenia. Kursy na jutrzejsze zwycięstwo Pennetty nadal bardzo dobre, Włoszka jest w dużo lepszej formie, na Hardzie w tym sezonie gra całkiem dobrze, myślę, że warto na nią postawić ;)

K 4,2K

kamilkilku

Użytkownik
Spotkanie: Sorana Cirstea - Agnieszka Radwańska
Typ: Agnieszka Radwańska wygra mecz 2-0
Kurs: 1.90
Bukmacher: bwin
Analiza: Już dziś o godzinie 21-00 rozpocznie sie pierwszy mecz 1/4 finału w tenisowym turnieju kobiet WTA w Los Angeles a zagraja w nim Rumunka Sorana Cirstea i najlepsza polska tenisistka Agnieszka Radwańska. Faworytką tego meczu według bukmacherów jest Polka, która w tym turnieju spisuje sie bardzo dobrze. Isia po nieudanym występie w Stanford, z bardzo dobrej strony pokazała się na kortach w Los Angeles. W pierwszym meczu pokonała w szybkich dwóch setach 6/2 6/1 Japonkę Ai Sugiyamę, zaś wczoraj przez Polkę ograna została reprezentantka Rosji Anna Chakvetadze 6/3 6/2. Sorana Cirstea to zawodniczka grająca mocny i solidny tenis ale jej występ w ćwierćfinale po cześći może zawdzięczać opatrzności losu, bowiem w 1/8 finału jej rywalka Sabina Lisicki skreczowała w drugim secie a tym samym Rumunka awansowała do ćwierćfinału. Cirstea wcześniej niespodziewanie pokanała Caroline Wozniacki w trzech setach 1/6 6/4 7/6 oraz Larcher de Brito 6/4 7/5. Myślę że dzis już tak łatwo nie będzie, bo Radwańska to rywalka z nieco wyższej półki, tymbardziej że w obu pojedynkach tych zawodniczek Rumunka wygrała tylko jednego gema a ich ostatni mecz został rozegrany przed tygodndiem w Stanford gdzie Isia wygrała 6/0 6/1. Ten mecz na pewno stawia Polkę w bardzo moocnej pozycji przed tym meczem dlatego myślę że jeśli Isia w tym meczu zagra tak jak wczoraj z Chakvetadze to wygra szybko i łatwo w dwóch setach.

kddz88 0

kddz88

Użytkownik
Spotkanie: M. Kirilenko/A. Radwanska - C.J. Chuang/Z. Yan
Kto wygra pierwszego seta?
Typ: M. Kirilenko/A. Radwanska
kurs: 1.85
Buk: bwin
Analiza:
Spotkanie finałowe turnieju w Los Angeles w grze podwójnej, w którym Agnieszka Radwańska wraz ze śliczną Rosjanką Maria Kirilenko, podejmą reprezentantki Tajwanu i Chin C.J. Chuang i Z. Yan. &quot;Nasze&quot; w turnieju deblowym idą jak burzą:
Kirilenko M / Radwanska A vs. Hsieh S W / Peng S 2:0 6:1 6:2
Kirilenko M / Radwanska A vs. Stosur S / Stubbs R 2:0 6:3 7:6
Kirilenko M / Radwanska A vs. Kudryavtseva A / Rodionova A 2:1 6:2 4:6 10:4
Jak widać tylko w 1 meczu dziewczyny miały problem, jednak za każdym razem pierwszy set pada ich łupem.
Inaczej natomiast prezentuje się sytuacja Azjatek. Co prawdą wygrały wszystkie mecze, jednak za każdym razem w 3 setach:
Chuang C J / Yan Z vs. King V / Niculescu M 2:1 1:6 6:2 11:9
Chuang C J / Yan Z vs. Hantuchova D / Sugiyama A 2:1 1:6 6:3 10:7
Chuang C J / Yan Z vs. Cirstea S / Wozniacki C 2:1 1:6 6:4 10:5
Jak widać Chuang C J i Yan Z dostają sromotne baty w 1 secie. Wydaje mi się, że mój typ jest dużo bardziej prawdobny niż zwycięstwo Agnieszki i Marii. Poza tym kurs na zwycięstwo Radwańskiej i Kirilenko tylko 1.86

K 82

kupson141

Użytkownik
Stosur Samantha - Pennetta Flavia
Typ: 1
Kurs: 1,70
Expekt
Jestem zdziwiony, że jeszcze nikt tu nie napisał o tym meczu, więc zdecydowałem się na napisanie czegoś od siebie.
A więc dziś o godzinie 23:05 na kortach w Los Angeles dojdzie do spotkania między rewelacyjnie grającą w tym sezonie Stosur, a także powracającą do b. dobrej formy Penetta. Australijka w tym sezonie gra bardzo dobrze. Przypomnijmy w Roland Gaross doszła do półfinału przegrywając walkę o finał z jak się okazało &quot;zdobywczynią Paryża&quot; Swietłana Kuzniecowa po ciężkim boju 2:1. Na kortach Wimbledonu nie było już tak wspaniale w pojedynku 3 rundy przegrała z Ivanovic 2:0. Potem już było tylko lepiej pamiętny ćwierćfinał w Stanford z Sereną Williams dość gładkie zwycięstwo 2:1 i to &quot;u niej w domu&quot;. No i turniej w Los Angels idzie przez niego jak burza miażdżąc rywalki 2:0 jedynie Chinka Zheng postawiła opór, ale tylko w 1 secie wygrywając go 6:4. W drugim secie tego meczu przełamała i prowadziła 3:1, ale nagle po drugiej stronie znalazła się całkiem inna Stosur. Jej serwis z ogromnym kickiem wyrzucający malutka Chinkę &quot;robił&quot; mnóstwo punktów oraz piekielnie mocny forhend i jej nadgarstek. Stara szkoła tenisa robi swoje Australijka z meczu na mecz gra coraz lepiej i za niedługo zobaczymy ją bardzo wysoko w rankingu WTA.
Teraz coś o Penettcie. Włoszka French Open nie może zaliczyć do udanych odpadła już w 1 rundzie. W Wimbledonie odpadła tak jak Stosur w 3 rundzie, z Amelie Mauresmo. Później było już naprawę dużo lepiej półfinał w Bastad i porażka z Caroline Wozniacki 2:1. Już wtedy można było się spodziewać powrotu do najwyższej formy. Odzwierciedliło się to u niej &quot;w domu&quot; w Palermo gdzie wygrała cały turniej w Finale pokonując Errani 2:0. Nie był to mocno obsadzony turniej, ale nie zmienia to faktu, że zagrała bardzo dobry tenis. W turnieju w Los Angeles straciła tylko seta więcej niż jej dzisiejsza rywalka jeden nie z byle kim bo z powracająca do niezłej dyspozycji po długiej przerwie, Rosjanką Marią Sharapova w półfinale. Pytanie co skłania mnie do typu na Australijkę? Otóż to, że dysponuje jednym z najlepszych serwisów zarówno pierwszym jak i drugim w kobiecym tenisie. Jej wspaniały nadgarstek umożliwia jej grać bardzo niekonwencjonalnie nawet z złej pozycji co jest ogromną zaletą. I fakt, że jest w czołówce najlepszych deblistek, będzie miała przewagę przy siatce i nie będzie miała problemów ze zdobywaniem punktów przy siatce. Bardzo dobry wolej jak i smecz według mnie wszystko przemawia dziś za Stosur. Flavia też jest bardzo dobrą zawodniczka lecz zdaje mi się, że dziś pozostanie w cieniu Australijki Samanthy Stosur.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom