WTA Sydney
Lucie Safarova - Petra Kvitova
typ:
Zwycięzca meczu P. Kvitova
kurs:
1,30 Expekt 10/10
typ:
Zwycięzca meczu P. Kvitova
kurs:
1,339 Pinnacle 10/10
typ:
Petra Kvitova wygra 2-0
kurs:
1,66 Bet365 7/10
Ponoć wszyscy piszą (książki), a mało kto je czyta, dlatego po biernym uczestnictwie na FB od 19 września 2013 roku, czyli czytaniu, analizowaniu, podziwianiu wiedzy, czy ubolewaniu, że brakło jednego kosza (jak wczoraj), przestrzelono karnego, lub piłka trafiła w siatkę, zamiast w kort, postanowiłem i ja podać pierwszy typ. A ponieważ z wieloletniego doświadczenia (kibica sportowego) wiem, że ręka, noga, oko, mogą zawieść w każdej chwili i faworyt, zamienia się w przegranego, nie chciałbym się silić na jakieś głębokie i wysublimowane analizy. Otóż w środę 8 stycznia 2014 (godz. 2.00 polskiego czasu) na Ken Rosewall Arena w ramach turnieju
WTA Apia International w Sydney zmierzą się dwie Czeszki: Lucie Safarova z Petrą Kvitovą. I choć aby zagrać z Kvitovą, Lucie Safarova pokonała Karolinę Wożniacką, niegdysiejszy nr 1
WTA, nota bene ostatnio nie przekonywującą, nie tylko z powodu leczenia kontuzji, ale i spraw poza sportowych, to ja zdecydowanie stawiam na Petrę. Argumenty, to nie tylko różnica pozycji rankingowych 27 – 6 na korzyść Kvitovej, doświadczenie, ilość zdobytych tytułów i wygranych meczów, ale przede wszystkim forma. Otóż oglądając Petrę, jak zmiotła z kortu Christinę McHale nie wierzyłem własnym oczom. To nie ta sama zawodniczka z końcówki poprzedniego sezonu, skrzywiona po nieudanych zagraniach, snująca się po korcie, waląca piłki kilka metrów za końcową linię i niekwestionowany nr 1 w podwójnych błędach serwisowych. Obecna forma Petry to szybkość, precyzja, zdecydowanie, stabilność psychiczna i siła. Czy czegoś jeszcze więcej potrzeba, by bronić honoru nr 2 w turnieju, gdy nr 1 już pożegnał się z rozgrywkami? Ponieważ nie wierzę w tzw. szczęście, to chyba nie, i jak dla mnie to faworytka do wygrania
WTA Sydney.
A jak będzie, to kort pokaże i zweryfikuje moje wypociny.