>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Brisbane, Shenzhen, Auckland 04.01-10.01.2015

Status
Zamknięty.
berdshit 3,4K

berdshit

Użytkownik
Vesnina- Mladenovic 2,00 bet365
Nie rozumiem trochę tego kursu, jeśli wszystko jest w porządku ze zdrowiem Kristiny to ten mecz powinna rozstrzygnąć na swoją korzyść. Obie są znane ze świetnej gry przy siatce. Jednak bardziej agresywną grą i o wiele lepszym serwisem może pochwalić sie Francuzka. Forma jest, a przynajmniej można tak wniosować po turniejach pokazowych na których pokazała się ze świetnej strony pokonując między innymi Anę który bynajmniej nie odpuszczała, wręcz przeciwnie grała prawie na 100%swoich możliwości.

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
ArQuisek zmieniłeś pieluche? ????
Kiedy się nauczysz że hc nie księguje w drugim secie?
Pisałeś przed chwilą że potrzebne 4 gemy do księgarni, wygrała 7 i już nie księgujesz?!? Musisz wziąć pod uwagę że rywal może wygrać najmniejszym wymiarem 7-6 i wszelkie Twoje obliczenia pal licho strzeli.

Nie mam do Ciebie pretensji o typ który podałeś, bo może spokojnie jeszcze wygrać te kilka gemów co potrzeba do hc. Strasznie mnie denerwuje wypisywanie bzdur typu potrzeba 3 gemy do księgarni! U ciebie powtarza się to notorycznie i nie wiem czy masz problem z matematyką, czy po prostu uważasz że w meczu tenisa rozgrywane są tylko 2 sety?!??

Pozdrawiam!

E. teraz mozesz zaksięgować! :cool::]

Otrzymane punkty reputacji: +32
dx2 278,3K

dx2

Użytkownik
Siniakova-Smitkova 1 @1.72
Przypadkiem ten mecz mi wpadl pod lupe. Bardzo podobala mi sie gra Siniakovej w pierwszy memczu z Begu. Na pewno mloda Czeszka pokazala, ze jest lepsza kondycyjnie, a potrafi ładnie grac pileczka. Zreszta Siniakova bardzo fajna koncowke sezonu miay w halach obydwie zawodniczki. Sianikova wygrala turniej ITF w Nantes, a Smitkova w Limognes. Siniakova dolozyla oczywicie jeszcze polfinal w cyklu WTA w Moskwie. Podoba mi sie gra tej mlodej zawodniczki, jest bardzo waleczna do konca. Smitkova z kolei to przede wszystki mabrdzo duza sila, stad miedzy innymi swietny wystep na Wimbledonie, ale nie jestem pewnien czy to juz ten rytm. Poza tym Siniakova juz musiala sobie radzic z duza sila w meczu z Begu w koncu i jest faworytka w tym meczu w mojej opinii.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Radwanska U. - Hantuchova D. 2 (+1,5seta) @ 1,33 Betsafe 1-6 6-3 6-1
Radwanska U. - Hantuchova D. 2 @ 1,92 Betsafe
Dzisiaj się wyłamie ze stawiania na Polkę. Tym bardziej, że jest stawiana przez bukmacherów w roli faworytki. Ulka zagrała z Włoszką tak, jak na to liczyłem. Przyzwoity serwis, kilka niezłych zagrań przy siatce, szukanie winnerów z forehandu, backhand dobrze funkcjonował, starał się dobiegać do wszystkich piłek. Mogło skończy się pogromem w 1 secie np. 6-0, 6-1, 6-2 i drugim secie podobnie. Dlaczego było inaczej? A no, dlatego, że Ula złapała straszny przestój. Nie mogła zamknąć każdego z tych setów. A naprawdę szans miała bardzo dużo. Nie, nie mówię, że złapała jakąś kontuzję mózgu, bo body language nie wyglądał tak tragicznie, jak np. w dobrze pamiętanym przeze mnie meczu z Riske. Hantuchova najmłodszą zawodniczką już nie jest i w ostatnich sezonach większość skazywała ją już na powolną emeryturę. Jednak coś drgnęło, bo oglądając jej mecze w przedsezonowych turniejach pokazowych widziałem dobrą formę Danieli. Szczególnie dobrze zagrała z Caro, gdzie przecierałem oczy ze zdumienia. Wiadomo, że to tylko mecze pokazowe, ale naprawdę wyglądało to obiecująco. Potwierdziła to w meczu z Errani. Oglądałem ten mecz i Słowaczka zagrała bardzo dobry mecz. Mnóstwo winnerów, sporo punktów wygranych serwisem, ciągle naciskała Włoszkę, która grając w defensywie próbowała punktować, co nie zawsze jej wychodziła. Oczywiście, Sara na szybkiej nawierzchni, to nie ta sama zawodniczka co na mączce. Jednak na sporą liczbę zawodniczek grających w stylu uczestniczek nocnego meczu jej cierpliwa gra by wystarczyła. Hantuchova jest zawodniczką bardziej doświadczoną, mającą więcej sukcesów i zdaje się, że może w tym sezonie jeszcze trochę zawojować, bo jej gra wygląda obiecująco. Nie będzie to mecz łatwy, ale Polka ze swoimi przestojami w grze może ponieść srogą karę.
Kudryavtseva A. - Pliskova Ka. 2 @ 1,22 Unibet ⛔ 4-6 6-3 6-3, patologia, w gorszy sposób tego meczu oddać nie mogła...????
Na dobrą sprawę w tym meczu powinienem pisać o innej zawodniczce. Azarenka z Pliskovą mogła i powinna wygrać 2-0. Nie zrobiła tego, mimo piłki meczowej w 2 secie i swoich szans w 3 secie. Karolina długo wchodziła w to spotkanie. Vicka zaczęła z wysokiego C, ale im dłużej mecz trwał, tym animusz Białorusinki słabł. Pliskova zaczęła grać lepiej, wygrany 2 set dodał jej więcej pewności siebie i wykorzystała swoją szansę. Ogromnym atutem w tym meczu był serwis, który wyciągała jak asa z kieszeni w kluczowych momentach. Uzbierała 9 asów przy 3 DF, więc wynik wciąż na +. Alla wygrała z Mattek-Sands, co trochę mnie zasmuciło i zdziwiło. Rosjanka raczej znana bardziej z gry deblowej w parze z Rodionovą. Nie jest też zawodniczką topową, jaką jest już w tej chwili Czeszka. Owszem, stara się dominować na korcie, szuka kończących piłek, próbuje ustawiać wymiany serwisem, ale gra dużo słabiej w obronie i nie jest zbyt regularna. Jestem ciekaw czy Pliskova będzie odnosić chociaż w połowie takie sukcesy jak rok temu. Będzie jej z pewnością ciężko, bo osiągnęła bardzo dużo finałów i ma sporo punktów do obrony. Tutaj jednak nie broni żadnych, więc taką rywalkę po ograniu Azarenki powinna spokojnie ograć.
Goerges J. - Hradecka L. 1 @ 1,50 Betgun ✅ 6-3 7-5
Wczoraj trochę przestraszyłem się i nie zagrałem przed meczem na Julkę, głównie z powodu dużego wzrostu kursu, ale złapałem dość wysoki kurs przy 1 gemie. Niemka wprost przejechała się po Gruzince. Wszyscy ładowali hajsy głównie z powodu jej wygranej w 2 i 3 secie po 6-0. Jednak tenisistka ta udowodniła, że poziom WTA to jeszcze za wysokie progi w obecnej chwili. Goerges w poprzednim sezonie starała się odrobić stracony ranking i udało jej się to, bo aktualnie jest na 75 miejscu. Oglądałem i typowałem sporo jej meczy w tamtym sezonie, bo bardzo lubię tą zawodniczkę i jej styl. Jest bardzo agresywny, dużo piłek kończy forehandem, stara się zwalniać wymiany slajsowanym backhandem, ustawiać rywalkę, świetny płaski serwis, który przynosi jej dużo asów. Wczoraj stosunek asy/DF wynosił 7-4. Jej zmorą jest z pewnością nieco słabsza główka, bo bardzo często wygrywa 1 seta, by kolejny lub oba oddać w dziwnych okolicznościach, albo po prostu złapać zawiechę i nie móc dokończyć dzieła zniszczenia. Hradecka wczoraj, ku zaskoczeniu wszystkich, ograła faworyzowaną Kuznetsovą. Spoglądałem na to spotkanie i Rosjanka to już nie ta sama zawodniczka, a mecz można powiedzieć, że trochę oddała na własne życzenie. Lucie w singlu nigdy nie odnosiła większych sukcesów i nie gra regularnie na poziomie WTA. Bardziej znana jest ze sporych sukcesów deblowych, gdzie tworzyła bardzo dobrą parę z Hlavackovą. W tym sezonie powróciły do grania razem, więc można odnieść wrażenie, że na tym obie panie będą się skupiać najbardziej. I nie ma co się dziwić, bo Czeszka prócz atomowego podania nie ma zbyt wielu atutów. Niestety nie ma ono dobrego % celności i generuje także sporo DF. Bardzo liczę w tym sezonie na Julie, bo jest to ciekawa zawodniczka i wybija się także urodą ze sporego grona tenisistek, nie mówiąc już o swoich rodaczkach. Z Hradecką ma dobry bilans H2H, bo aż 4-1 i myślę, że po jutrzejszej nocy zmieni się on na 5-1.
Kanepi K. - Brengle M. 1 @ 1,72 Bet365 ✅ 6-3 7-3
Kaia Kanepi...Ta dziewczyna to zawsze dla mnie zagadka. Czemu? Głównie z powodu jej słabej głowy, fochów i wybierania w których turniejach ma dobrze zagrać. Dziewczyna była w pewnym momencie była bardzo wysoko w rankingu, dobrze grała by obecnie wylądować daleko poza top32. Warunki z pewnością miała dobre, bo ma bardzo mocny serwis, z backhandu gra dużo wzdłuż linii, jest silna, przyzwoicie porusza się po korcie. Problem to niestety głowa. Nigdy tak naprawdę nie wiadomo, kiedy zagra dobry mecz. Wydaje się, że w Brisbane, gdzie 3 lata temu wygrywała, czuje się dobrze i powinna zagrać dobrze. Potwierdza to także mecz z Petkovic, gdzie myślałem, że Niemka z problemami, ale wygra z Estonką. Pomyliłem się. Teraz za rywalkę ma Brengle, którą na dobrą sprawę widziałem raz w życiu, na turnieju w Linzu. Taka tam zwykła rzemieślniczka, bez mocnego serwisu, pełno takich na poziomie ITF. Kanepi ma szansę na obronę punktów za poprzedni rok i podreperowanie rankingu, bo te 52 miejsce jest bardzo słabe, patrząc na jej potencjał i możliwości. Liczę, że po pokonaniu Petki, nie będzie miała dużych problemów z Brengle.
Stephens S. - Davis L. 2 (+4,5gema) @ 1,99 Marathon ✅ 6-1 4-6 1-6
To ostatnie spotkanie jakie wybrałem na jutrzejszą noc. Oglądałem spotkania obu pań i widzę tu spore value Lauren, bo buki dość mocno faworyzują Sloane. Nie wiem czemu jest taki niski. Może kierują się rankingiem i lepszymi rezultatami z przeszłości lub gładką wygraną z Soler-Espinozą? Spotkanie powinno być dość wyrównane i takie też powinny być kursy. Czarna mamba zagrała na miarę swoich możliwości z Hiszpanką. Dobrze poruszała się po korcie, serwis robił robotę, walczyła o każdą piłkę, starała się kończyć wymiany. Trzeba jednak dodać, że Silvia bardzo dużo piłek wyrzucała, albo grała w pół kortu, gdzie od razu była karcona przez Amerykankę. Davis za to zagrała kapitalny mecz z Rogers. Po gładko przegrany 1 secie i praktycznie przegranym 2, odmieniła losy spotkania. Właśnie w tym momencie włączyłem mecz i zrobiła na mnie spore wrażenie. Fakt, że Shelby złapała jakąś kontuzję mózgu, bo to co wyrzucała i waliła w siatkę z wystawek wołało o pomstę do nieba. Ale Lauren trzeba oddać, że walczyła jak lew. Nie posiada jakiś wybitnym warunków fizycznych, a jej podanie nie jest bardzo mocne. Jednak po korcie porusza się wręcz kapitalnie i biega do każdej piłki. W obronie gra bardzo dobrze, forehand mocny i płaski, czy to wzdłuż linii czy lecący w róg kortu. Jeśli będzie walczyć tak jak z Rogers, to myślę, że stać ją na równorzędną walkę z jej bardziej utytułowaną koleżanką. Dziewczyny spotykały się we wcześniejszych latach 2 razy i za każdym razem spotkania były bardzo zacięte, kończone w 3 setach. Wiadomo, że nie ma co przywiązywać do tego większej uwagi, ale jutro rano możemy zobaczyć podobne spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
gooster 343

gooster

Użytkownik
Goerges vs Hradecka 2 @ 2.9 pinnacle
Liczę w tym pojedynku mecz 3 setowy w którym zwycięsko wyjdzie Hradecka. Nie ma co się oszukiwać jeżeli chce coś więcej sobą zaprezentować to jest na to najlepszy moment. Mecz z kuznetsova stał momentami na wysokim poziomie i było tam sporo ładnych zagrań z jej strony. O goerges za dużo powiedzieć nie można pokonała mało przekonującą tatishvili. Jak dla mnie w tym meczu kluczem będzie doświadczenie

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Goerges - Hradecka over 20,5g @ 1,81
Unibet

Kursy lecą na Niemkę, a tak naprawdę nie wiemy w jakiej jest dyspozycji do końca, a spadki są pewnie dlatego, że Hradecka może nie jest w najlepszej formie fizycznej po wczorajszym boju z Kuznetsovą. Moim zdaniem będzie to jednak wyrównany mecz, a ten obecny kurs na Julię jest za niski i to znacznie, gdyż na pewno Czeszka bez walki się nie podda, a być może pokusi się o drugą niespodziankę. W tym meczu idę w overek, gdyż nie będzie to łatwy mecz, a Niemka też miewa przestoje, więc w moim odczuciu niewykluczone 3 sety, a ta linia wysoko ustawiona nie jest.
Gajdosova(+5,5g) - Ivanović 1 @ 1,90
Unibet

Mecz dnia podczas sesji wieczornej w Brisbane to właśnie ten pojedynek. Jarmila Gajdosova podejmie przed własną publicznością Anę Ivanović, dla której to będzie pierwszy mecz w nowym sezonie i na pewno obeznanie się lekkie z kortem itd. W tym meczu idę w kierunku gemowe handicapu, gdyż jak dla mnie to nie będzie łatwe starie dla Serbki. W swoim pierwszym meczu Australijka pokazała, że jest w formie i poprzedni sezon to nie był przypadek. Pewna wygrana z Chinką Zhang i pokazała kilka ciekawych akcji. Bardzo dobry forehand, ogólnie ciekawa gra w ofensywie, serwis też w miarę przyzwoicie, a przy nieregularnym serwisie i dość słabym Serbki będzie mogła returnem ustawiać akcje i myślę, że jest w stanie przełamać i to nie raz Anę. Ivanović oczywiście jest faworytką, ale ten mecz nie jest dla mnie sprawą jasną, Jarmila będzie niesiona dopingiem i taką linię moim zdaniem pokryje.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Gajdosova(+5,5g) - Ivanović 1 @ 1,90
Unibet
Typu nie neguje, ale jesli chodzi o wygraną, to sporym zaskoczeniem będzie tutaj dla Mnie wygrany set przez Gajdasova. Jeśli chodzi o dyspozycje Serbki, to jestem o to spokojny, bo przed tourne po Australii na przełomie Listopada i Grudnia grała w turniejach pokazowych, niby to nei to samo, ale prezentowała tam wysoką formę, zresztą jak w całym poprzednim sezonie. Z kortem jest już obeznana, miała już kilka treningów w Brisbane i po za tym rywalizuje tutaj w deblu razem z Kerber i rozegrały juz Panie swój pierwszy i zakończony wygraną pojedynek. Nie sądzę, żeby Serbka długo wchodziła w spotkanie i będzie chciała szybko to zakończyć i pokazać swoje najlepsze zagrania, podobnie jak zrobiła to dzisiaj Sharapova. Za Gajdasovą stoi jedynie publiczność, ponadto jest w każdym aspekcie słabszą zawodniczką, pokonała Chinkę bez problemu, prawda, jednak Zhang w poprzednim sezonie spisywała się fatalnie,, więc nie trudno o wygraną z tego pokroju zawodniczką. Jutro prawdziwy test formy przes Australijką, ale moim zdaniem przy obecnej dyspozycji Ivanovic, stać ją maks na ugranie 5-6 gemów, jak będzie zobaczymy.

Popieram typ podany powyżej na Hantuchovą. Kursy, powiedzmy sobie szczerze, są przesadzone i faworyzowanie Polki w tym przypadku również. To, że Ulka przebrnęła przez kwalifikacje i pokonała Schiavone nie powinno być tutaj wyznacznikiem kursów. Do optymalnej formy Radwańskiej jeszcze daleko,sporo przestojów w grze, nierówna dyspozycja, a jutro dopiero prawdziwy test i myśle, że tym razem się nie uda. Może i Słowaczka nie może zaliczyć również poprzedniego sezonu do udanego, była zupełnie pod formą, ale widziałem ją w turniejach pokazowych w Grudniu, gdzie godnie rywalizowała z takimi zawodniczkami jak Ivanovic czy Wozniacka, którą potrafiła nawet ograć 2 razy. Tutaj bez najmniejszych kłopotów wygrana z Errani, która wiadomo, ostatnio bardziej skupia się na deblu, niemniej jednak zagrała na prawdę dobre spotkanie. Jeśli to powtórzy, to Polkę czeka ciężka przeprawa. Spodziewam się tutaj sporej ilości przełamań, jednak górą powinno okazać się doświadczenie, a po takim kursie wchodzę bez wahania.

Hantuchova 2.15 Pinnacle Sports⛔

_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
Stephens S. - Davis L. 2 (+4,5gema) @ 1,99 Marathon

To ostatnie spotkanie jakie wybrałem na jutrzejszą noc. Oglądałem spotkania obu pań i widzę tu spore value Lauren, bo buki dość mocno faworyzują Sloane. Nie wiem czemu jest taki niski. Może kierują się rankingiem i lepszymi rezultatami z przeszłości lub gładką wygraną z Soler-Espinozą? Spotkanie powinno być dość wyrównane i takie też powinny być kursy. Czarna mamba zagrała na miarę swoich możliwości z Hiszpanką. Dobrze poruszała się po korcie, serwis robił robotę, walczyła o każdą piłkę, starała się kończyć wymiany. Trzeba jednak dodać, że Silvia bardzo dużo piłek wyrzucała, albo grała w pół kortu, gdzie od razu była karcona przez Amerykankę. Davis za to zagrała kapitalny mecz z Rogers. Po gładko przegrany 1 secie i praktycznie przegranym 2, odmieniła losy spotkania. Właśnie w tym momencie włączyłem mecz i zrobiła na mnie spore wrażenie. Fakt, że Shelby złapała jakąś kontuzję mózgu, bo to co wyrzucała i waliła w siatkę z wystawek wołało o pomstę do nieba. Ale Lauren trzeba oddać, że walczyła jak lew. Nie posiada jakiś wybitnym warunków fizycznych, a jej podanie nie jest bardzo mocne. Jednak po korcie porusza się wręcz kapitalnie i biega do każdej piłki. W obronie gra bardzo dobrze, forehand mocny i płaski, czy to wzdłuż linii czy lecący w róg kortu. Jeśli będzie walczyć tak jak z Rogers, to myślę, że stać ją na równorzędną walkę z jej bardziej utytułowaną koleżanką. Dziewczyny spotykały się we wcześniejszych latach 2 razy i za każdym razem spotkania były bardzo zacięte, kończone w 3 setach. Wiadomo, że nie ma co przywiązywać do tego większej uwagi, ale jutro rano możemy zobaczyć podobne spotkanie.
Poważnie oglądałeś mecz Rogers ? Przecież to była farsa i moim zdaniem to odpowiednie organy się powinny za nią wziąć. Było 6:1 i 4:0 dla Rogers gdzie Davis nie miała zupełnie nic do powiedzenia a różnica klas była ogromna. Można sobie wyobrazić jaki kurs był w tedy na Davis. Nagle ni z tego ni z owego Rogers zaczęła psuć wszystkie możliwe piłki. Wyrzucała na potęgę nawet te najłatwiejsze. Warto dodać że bez ingerencji Laureen. Amerykanka tak jak grała na początku tak grała do końca. Trzeba oddać że ambitnie, ale bez atutów w tym pojedynku i nagle z gra która pozwoliła jej wygrać 1 gema z 11, wygrywa 9 kolejnych gemów. Na początku 3 seta Rogers nawet nie udawała że chce wygrać ten pojedynek. Niejednokrotnie widziałem zwroty bo w WTA to nic nowego, ale tutaj to była zmiana z gry na poziomie top20 w gre na poziomie top 700 i to niezbyt rozgarnietą na przestrzeni 1 gema. Jeśli co można wnioskować moim zdaniem to brak atutów Davis z zawodniczkami prezentującymi siłowy tenis. Ja kieruje się w stronę Stephens kurs na poziomie 1,333 jest moim zdaniem do gry.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
WTA Shenzhen
Aleksandra Krunic vs Anna Schmiedlova 1 @ 1.57 Bet365 ✅ 2-1
Spotkanie dwóch młodych zawodniczek, z którymi można wiązać nadzieję w przyszłości. Dla mnie Serbka Krunic jest jednak tenisistką dużo lepiej ułożoną i rozważną w poczynaniach na korcie. Jej tenis jest wszechstronniejszy i ta dziewczyna ma ogromną szansę, aby już w tym roku wejść chociażby do TOP 50. Mimo nie nadzwyczajnych warunków fizycznych całkiem nieźle serwuje, jej zagrania, a szczególnie bekhend są niebezpiecznie. Nie są one grane byle mocniej, ale przede wszystkim lądują w pole gry. Serbka jest dosyć regularna i bardzo waleczna. Dobrze wybiegana i zawsze walczy o każdą piłkę. Fajnie się ogląda jej spotkania. Większość zapewne pamięta ją z USO gdzie przegrała dopiero w 1/8 z Azarenką po wyrównanym boju, a wcześniej odprawiła Keys czy Kvitovą. Jednak w poprzednim sezonie miała tez inne przebłyski. Krunic jest w rytmie meczowym, jeszcze pod koniec grudnia wygrała ITF w Ankarze, a w Shenzhen odprawiła już trzy zawsze niebezpieczne Chinki. Widać, że jej forma jest ustabilizowana, a co najważniejsze w miarę wysoka. Jej przeciwniczka to o rok młodsza Słowaczka. Schmiedlova to także zdolna zawodniczka, była finalistka juniorskiego RG. Poprzedni sezon solidny, ale tylko do połowy. Niezłe turnieje ITF na wiosnę oraz udany występ na kortach Rolanda Garrosa. Jednak potem przyszedł kryzys i seryjnie przegrywane spotkania. Posiada bardzo dobre warunki fizyczne, wysoka, szczupła. Jej styl gry jest niezwykle agresywny, ręki nigdy nie wstrzymuje. Uderza mocno z obu stron. Wszystko wygląda w miarę dobrze, ale często brakuje najważniejszego czyli regularności. Słowaczka rzadko kiedy potrafi zagrać całe spotkanie na równym poziomie. Najpierw są 2-3 gemy świetne, ale potem znowu 2-3 gemy beznadziejne, gdzie piłki fruwają w aut, siatkę i tak na przemian. Jednym zdaniem jest to tenisistka bardzo nieobliczalna. W pierwszym swoim spotkaniu pokonała Koukalovą, ale akurat na ten moment to nie jest jakiś ogromny sukces, gdyż Czeszka już od dawna ma problemy ze swoją grą, a także w życiu prywatnym. Z resztą tam Schmiedlova także nie zaprezentowała się jakoś wyśmienicie. Problemy ze serwisem, mnóstwo przełamań, tradycyjnie sporo podwójnych błędów. Wygrała, bo wygrała, ale szału nie było. Większe szanse daję tutaj młodej Serbce. Ona spokojnie powinna przetrzymać huraganowe ataki rywalki. Posiada świetną defensywę, dużo przerzuci, a wtedy Słowaczka zacznie się mylić. Jest zawodniczką równiejszą, a przede wszystkim myślącą na korcie co w przypadku tych młodych dziewczyn wcale nie jest czymś oczywistym.​

Otrzymane punkty reputacji: +32
majestro 3K

majestro

Użytkownik
Buyukakcay C. - Zvonareva V. over 20,5 @ 2.01 Pinnacle ✅
Powinien być wyrównany mecz, linia niska, więc gramy. O Buyukakcay pisałem przed jej poprzednim meczem, więc nie będę się powtarzał. Wygrałą go pewnie 6:4 6:3, ogólnie tu już 3 pewne wygrane mecze bez straty seta. Dobra forma, dobra gra. Zvonareva próbuje kolejny raz wrócić na korty. W 1 rundzie pokonała w 3 setach Peng, mecz z błędami, ale jak na pierwszy mecz po przerwie to wyglądało to całkiem nieźle, tym bardziej że rywalka niezła, teraz teoretycznie słabsza, ale to wcale nie oznacza łatwiejszego meczu do Rosjanki, bo Turczynka jak pisałem nieźle dysponowana. Czuję tu wyrównany mecz.
Siniakova K. - Smitkova T. over 20,5 @ 1.85 Pinnacle ✅
Dwie młode Czeszki rocznik 96 i 94. O Smitkovej w samych pozytywach pisałem przed poprzednim meczem, kariera Sinakovej też rozwija się w bardzo dobrym kierunku. Młode talenty, które mogą kiedyś wiele znaczyć w świecie tenisa, Grały ze sobą w końcówce ubiegłego sezonu 3 setowy mecz zakończony wynikiem 5:7 7:5 6:1. Tutaj w 1 rundzie też obie wygrały po 3 setowych meczach. Obi młode, jeszcze nie doświadczone, zdarzają im się przestoje w grze, a szczególnie nie trudno o to na początku sezonu, gdzie nie ma się jeszcze rytmu meczowego. Linia niska a 3 sety prawdopodobne.

Nara K. - Williams V. 4.53 @ Pinnacle ⛔ 1 set dobry, w 2 już Japonki nie było.
Nara K. +5,5 gema - Williams V. 1.81 @ Pinnacle
Wczorajszy wyniki Williams 6:0 6:1, dość przekonujący, ale dzisiaj mamy nowy dzień, inną rywalkę i inny mecz. Wczoraj świetnie Amerykanka trafiła serwisem, ale dzisiaj może być zupełnie inaczej, niby to takie gdybanie, ale jak popatrzymy na historię to widzimy, że Amerykanka w ostatnim czasie ma problemy z równą grą i równym serwisem w kilu meczach z rzędu, a czasem to nawet na przestrzeni jednego meczu ma kilka przestojów. Wielu już skreślało Venus, a jednak ostatni sezon więcej niż pozytywnie zaskoczyła, czy w tym sezonie będzie to w stanie kontynuować? Może tak, ale będzie ciężko. 34 lata to już nie żarty, pogoda w Australii też wiadomo jaka jest, upały, gorąco, to nie jest łatwe środowisko do gry do takiego organizmu. Warto wspomnieć kilka słów o Nara, bo to nie jest typ przeciwko Williams, która jakby dostała jakiegoś leszcza, to by go nawet grając słabiej zlała, ale myślę, że Japonka ma swojej atuty w tym meczu. Długo nie mogłem się przekonać do tych Japonek(Nara, Doi, grają dość podobnie) bo grały dla mnie taki strasznie toporny tenis, ale im dłużej je obserwuję, tym bardziej jestem pod wrażeniem jaką skuteczność gry potrafią utrzymać. Nara to jest niewysoka, albo nawet niska zawodniczka(158 cm), ale siły to jej nie brakuje, bije strasznie, mocno, bardzo bardzo płaskie piłki. To wygląda jakby waliła z całej sił na oślep, ale właśnie jestem pod wrażeniem jaką regularność takich odbić ona potrafi utrzymać. Przy takim wzroście to serwis, więcej niż przyzwoity, w 1 meczu nie dała się połamać ani razu, uderza mocno, płasko, potrafi sobie tym serwisem ustawić punkt. Jak Williams nie bęzie trafiać serwisem i Nara ją przyciśnie i będzie rozrzucać po narożnikach to widzę tutaj bardzo ciężkie zadanie przed Amerykanką. Kurs warty do zaatakowania.

Otrzymane punkty reputacji: +11
jozzy22 722,9K

jozzy22

Użytkownik
Na dzisiejszą noc dwa spotkania:
Pierwsze to pojedynek Uli Radwańskiej!
Radwańska U. - Hantuchova D
Typ:2 Kurs: 1.85
Po tych 4 zwycięstwach u buków Ula staje się faworytką ale jak dla mnie &quot;dzień dziecka&quot; Uli tej nocy się skończy i zejdzie z kortu pokonana.Fakt,że Daniela nie błyszczy ostatnio(czyt.koniec sezonu 2014) ale to samo w sumie można stwierdzić o Uli.Zasadniczo zdaje mi się niemożliwą sprawą aby Ula miała tak długą serię zwycięstw dlatego ide w stronę Danieli aczkolwiek nie obraże się jeśliUla awansuje
Wynik: 1:6 6:3 6:1 ⛔⛔⛔
Pierwszy set fatalny ale potem to już była gra dla Uli,BRAWO
Drugie spotkanie to rywalizacja debla kobiet
WTA Brisbane
Krajicek/Pliskova - Chan/Peschke
Typ: 2 Kurs: 1.60
Ciut przed spotkaniem deblowym Katerina Pliskova rozegra singla z dość wymagającą rywalką.Wydaje się,że nie będzie to mecz dla niej łatwy i przyjemny,a więc na debel zostanie mało sił.Po drugie nie gra w parze z siostrą więc mam duże podejrzenia iż występ w singlu będzie dla niej o wiele ważniejsze.
Rywalki to wytrawne deblistki które będą chciały wygrać za wszelką cene stąd jak dla mnie faworyt jest jeden

Wynik: 7:5 6:4 ⛔⛔⛔

F 263

fidelio

Użytkownik
Dobra niech mnie ktoś oświeci, bo zupełnie nie rozumiem kursów wystawionych na spotkanie Konjuh - Viesnina 1.55 - 2.40. O co tutaj chodzi, jakaś kontuzja Vesniny? Nie kumam tego.

D 706

don1

Użytkownik
Na dzisiejszą noc wybieram jeden mecz:

Zahlavova-Strycova B.-Erakovic M.

Druga runda turnieju w Auckland. Buki dosyć niemrawo faworyzują Czeszkę. Dla mnie ona jest wyraźną faworytką w tym meczu. Gra po prostu na wyższym poziomie niż Nowozelandka. Takie kursy są chyba tylko dlatego,że gra u siebie bo innej opcji nie widzę. Erakovic to przeciętna tenisistka. Dziś jakby Puig zagrała z zimną głową to uważam,że to ją byśmy oglądali na korcie centralnym o 3 w nocy czasu Polskiego. Strycova w pierwszej rundzie pokonała mimo,iż straciła to w mojej opini bardzo pewnie Scheepers,która prezentuje podobny poziom do Erakovic. Dosyć fajne kursy na Czeszkę na pobieram. Pewnie straci seta bo u kobiet to ciężko zagrać przez cały mecz w jednostajnym tempie,lecz sądzę,że to ją zobaczymy w kolejnej rundzie.

Typ: Zahlavova-Strycova B. @1,73 WilliamHill 6-0 3-6 6-4✅

Otrzymane punkty reputacji: +19
cuadrado 296

cuadrado

Użytkownik
Ula Radwańska - Daniela Hantuchova
Może się mylę i wyjdę na idiotę ale moim zdaniem takie wychwalanie Słowaczki jest nie na miejscu. Argumenty typu &quot;dobrze spisywała się w meczach przedsezonowych&quot; też są w mojej opinii błędne. Rzeczywiście , zagrała dwa dobre mecze z Woźniacką , ale oprócz Dunki pokonała tylko Flipkens, która przegrywała z każdym jak leci. Zresztą Belgijka nie pozostała jej dłużna i Hantuchova została jedyną pokonaną przez Kirsten. Warto wspomnieć też o bęckach które dostała od Any i od Mladenović. Odpowiednio 6:0 i 6:1. Nie sądze żeby mecze w IPTL były wyznacznikiem formy, co pokazał przykład wspomnianej wcześniej Mladenović, która grała tam świetnie (min. 2 razy ograła Ivanovic) a wczoraj nie wykorzystała szans i przegrała gładko z Vesniną. Tak, w grze Uli zdarzają się niepotrzebne przestoje, ale jak możemy mówić o regularności Hantuchovej, gdy prowadziła z Aną w TB 5:1 , a przegrała go 5:7 ? A to tylko pojedynczy przykład. Jeśli chodzi o przeciwniczki, które obie miały w 1 rundzie w Auckland, to zarówno Schiavone jak i Errani są pod formą i były ewidentnie gorsze od bohaterek dzisiejszego meczu. Ula popełniała proste błędy, niewykorzystywała szans, gubiła wygrane gemy. Ale robiła to tylko w momentach kiedy &quot;mogła&quot; sobie na to pozwolić - wcześniej zapewniała sobie wystarczającą przewagę, a w ważnych momentach jednak stawała na wysokości zadania, bo kto wie kto grałby dziś z Danielą, gdyby Ula dopuściła Schiavone z 1:5 na 6:5 ?
Wydaje mi się że Hantuchova nie jest na tyle klasową zawodniczką, żeby stawiac ją w roli wielkiej faworytki nad Radwańską. Polka może jeszcze nie prezentuje idealnego w swoim wykonaniu tenisa, ale na pewno jest o niebo lepsza niż w ubiegłym sezonie.
H2H 2:2 , dwa ostatnie pojedynki wygrane przez Ulkę.

Radwańska @2.0 ✅✅

e: typ na 2:0 Uli oczywiście nie wszedł, ale wycofywałem się z niego jeszcze przed meczem.

Otrzymane punkty reputacji: +27
wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: WTA Brisbane
Godzina: 11:30
Spotkanie: Gajdosowa - Ivanovic
Typ: Gajdosowa
Kurs: 5.55
Bukmacher: Pinnacle

Dzisiaj ciekawy moim zdaniem mecz turnieju w Brisbane pomiędzy Serbką Ivanovic oraz farbowaną Australijką Gajdosową. Serbka na 7 miejscu Gajdosova na 70. Jednak kursy moim zdaniem wzięte z kosmosu. Po pierwsze forma Serbki to jedna wielka niewiadoma ostatnio bardziej zajęta w sferze uczuć romans ze Schweistengerem kwitnie. Natomiast Jarmila Gajdosowa grala juz jeden mecz w Brisbane i wygrała gladko z Chinką Zheng 6-4 6-1. Poza tym Gajdosowa potrafi grać gdy ma swój dzień o czym przekonał sie między innymi Agnieszka Radwańska. Jarmila preferuje szybkie nawierzchnie takie jak w Brisbane. Obie zawodniczki grały dwa mecze 10 lat temu oba wygrała Ivanovic w 3 setach. Według mnie dzisiaj czeka nas ciekawy pojedynek i bardzo liczę na niespodziankę.

gooster 343

gooster

Użytkownik
Davis - Radwańska 2 @1.83
Niewiem co davis jeszcze robi w tym turnieju najpierw jakiś szalony mecz z rogers by nie użyć słowa ustawiony teraz dziwny mecz z stephens. Jej gra nie wygląda w żadnym momencie dobrze to przeciwniczki niewiadomo czemu oddają jej wygrane mecze. Urszula w formie to widać zdarzają się czasami przestoje w grze, ale to wta przestój każda zawodniczka łapie w meczu licze na pewne zwycięstwo.

Diyas vs Zheng 2 @2.7 ✅ Pięknie weszło, ale tego można było się spodziewać po walecznej Zheng ;)
Jak dla mnie diyas jest mocno przereklamowana i nie zasługuje na aktualne miejsce w rankingu wta, gdy ktoś stawia jej opór to dziewczyna zaczyna się sypać a taka właśnie jest Zheng może nie jest doskonała technicznie zawodniczka, ale jej waleczność powoduje, że jest w stanie walczyć z każdym poza top10.

Otrzymane punkty reputacji: +1
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Davis - Radwańska 2 @1.83
Niewiem co davis jeszcze robi w tym turnieju najpierw jakiś szalony mecz z rogers by nie użyć słowa ustawiony teraz dziwny mecz z stephens. Jej gra nie wygląda w żadnym momencie dobrze to przeciwniczki niewiadomo czemu oddają jej wygrane mecze. Urszula w formie to widać zdarzają się czasami przestoje w grze, ale to wta przestój każda zawodniczka łapie w meczu licze na pewne zwycięstwo.

Diyas vs Zheng 2 @2.7
Jak dla mnie diyas jest mocno przereklamowana i nie zasługuje na aktualne miejsce w rankingu wta, gdy ktoś stawia jej opór to dziewczyna zaczyna się sypać a taka właśnie jest Zheng może nie jest doskonała technicznie zawodniczka, ale jej waleczność powoduje, że jest w stanie walczyć z każdym poza top10.
Nie będę się odnosił do typów, ale do tego co napisałeś. Widziałeś chociaż jeden mecz tych zawodniczek, o których piszesz? Ustawiony mecz z Rogers? Chyba WTA oglądasz od tego roku, bo nie widziałeś większych cudów. Zobacz sobie mecz np. Li Na z Sereną Williams z Miami Masters 2014. Powiedz mi, że to było ustawione to parsknę śmiechem. Davis ze Stephens grała pasywnie w 1 meczu, by w 2 i 3 wywierać taką presję, że Sloane nie wiedziała o co chodzi. Dyias przereklamowana? Uznana przez WTAtennis.com za tzw. Rising Star. Nie wiem kto według Ciebie zasługuje na to 32 miejsce w rankingu. Dziewczyna wywalczyła je sobie wyśmienitym poprzednim sezonem.

D 706

don1

Użytkownik
Diyas Z.-Zheng S.

Ćwierćfinał na kortach twardych w Shenzhen. Faworytką moją jak i bukmacherów jest oczywiście Zarina. Inaczej być przecież nie może. Bardzo dobry ubiegły sezon,zajmuje obecnie 32 miejsce na świecie. Moim zdaniem w pełni zasłużone. Podoba mi się jej tenis bo to nie jest granie siłowe,lecz bardzo inteligentne. Tutaj do tej pory odprawiła i Vekic 2-0 jak i Babos 2-0. Zheng ostatnia zawodniczka która broni honoru gospodarzy,ale nie widzę jej jakiś atutów czysto sportowych. Gra u siebie i może to jeszcze,że jest waleczna. Sportowo jednak Diyas jest lepsza a i ma z nią rachunki do wyrównania za dwa ostatnie mecze,które z Chinką przegrała. Chinka musiała sie nieźle napocić by się zameldować w 1/4. A rywalki miała dosyć przeciętne bo ani Dulgheru ani Hercog potęgą na hardzie nie są. Dla mnie zanosi się na łatwe zwycięstwo Kazaszki i tak typuję.

Diyas Z. @1,50 Bet365 Na własne życzenie! Mogła skończyć w dwóch setach. 6-3 6-7 2-6⛔

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Bacsinszky - Zvonareva over 20,5g @ 1,81
Unibet

Z początku myślałem o typie na zwycięstwo Timei, jednak widząc 1,57 na nią to się rozmyśliłem i zdecydowanie wolę zagrać over, bo jednak jest to tenisistka dość nieregularna i ma przestoje, co na pewno wykorzysta tak doświadczona tenisistka, jaką jest Vera Zvonereva. Lata spędzone na korcie już nie raz uratowały ją w trudnych sytuacjach i grać potrafi pod presją. Obie zawodniczki w tym turnieju prezentują dobrą dyspozycję i sądzę, że mecz będzie zacięty. Taką linię gemową i taki kurs biorę z pocałowaniem rączki i liczę na 100% skuteczność tego zakładu, gdyż jak na razie w overach gemowych u kobiet 3/3.

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Caroline Wozniacki v Julia Goerges
Suma Gemów (Powyżej 19.5) 1.80 Bet365 ✅✅✅
Dziś wybieram spotkanie pomiędzy dobrze nam znaną Dunką Caroline Woźniacki a Niemką Julią Goerges. Panie znają się bardzo dobrze, rozegrały między sobą aż 6 spotkań, po 3 wygrane na każdą z pań. Z reguły były to spotkania bardzo wyrównane, ostatnie 3 pojedynki kończyły się sumą gemów: w Madrycie (26), Dubai (25) i zeszłoroczne Sydney (27). W tym turnieju Panie idą narazie jak burza, mają po 2 wygrane mecze każde do zera. Carolina wygrała z młodą i perspektywiczną Townsend, a Julia z doświadczoną Hradecką. Myślę że zobaczymy kolejny zacięty mecz, a Panie uraczą nas overkiem gemowym.

--------------------------------

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom