>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

WTA Tour - Brisbane, Shenzhen, Auckland 04.01-10.01.2015

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Ciężko to wytłumaczyć co zrobiła, Lepchenko wróciła do dobrej gry, a Sam coś tak usztywniło, że przebicie piłki stało się wyzwaniem nie lada. Jak co roku w Australii.

Garbine Muguruza - Bethanie Mattek-Sands 2 @ 4,20 biłin, obecnie spadło na 3,60 - ZWROT
Z informacji uzyskanych z bardzo dobrego źródła ( bo będącego w Brisbane na turnieju ), Muguruza zmaga się z dość poważną kontuzją kostki. Jest szansa, że nie wyjdzie na kort, a jeśli wyjdzie to raczej bez większych nadziei na wygranie z kontuzją lub z przeciwniczką. Z drugiej strony Bethanie Mattek-Sands, która jak mało która zawodniczka z touru potrafi grać kombinacyjnie, sporo skrótów, sporo biegania do siatki, nieszablonowa gra z głębi kortu. Idealna zawodniczka na niezbyt sprawną rywalkę. Warto pograć u buka, gdzie nie ma zwrotu w przypadku kreczu. Bwin, DOXXbet itp rozliczają zakład już po jednej piłce. Liczę, że informacja o chorej kostce potwierdzi się, natomiast i bez tego kursy w okolicy @4 na Amerykankę to przesada, rok temu na początku sezonu ogrywała Isię, Bouchard itp., potem przyplątały się kontuzję, które wyeliminowały ją z gry w większej części sezonu. W końcówce roku grała już normalnie, powinna być w przyzwoitej dyspozycji.

Otrzymane punkty reputacji: +7
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Muguruza B. G. - Mattek-Sands B. 2 (+5,5) @ 1,77 Betgun zwrot
Kolega wyżej udzielił dobrej informacji odnośnie Hiszpanki. Ja ten mecz śledziłem od wczoraj i zdziwił mnie bardzo niski kurs na Muguruze. Oddsmakerzy kierowali się głównie rankingiem. Jak wiadomo Amerykanka miała operowane kontuzjowane kolano i praktycznie cały stracony poprzedni sezon. Miała kilka dobrych wyników na początku, gdzie pokonała nawet Radwańską. Bethanie to zdecydowanie bardzo kolorowa postać w całym tourze. Tatuaże, kolorowe włosy, ciekawy outfit charakteryzują tą zawodniczkę. Podobnie jak rywalka gra bardzo siłowo, nie kalkulują przy wymianach, które nie trwają zbyt długo. Typowe &#39;hit or miss&#39;. To co ją odróżnia od jej przeciwniczki to bardzo dobra gra w deblu. Drop shoty, wymiany przy siatce czy inne techniczne zagrania nie są jej obce, bo sukcesy w deblu odnosiła. Garbine oczywiście w deblu też nieźle sobie radziła w ostatnim sezonie, ale w parze z Suarez-Navarro odpowiadała głównie za mocny serwis. Hiszpanka gra podobnie jak Amerykanka. Jej problemem jest głównie psychika i podanie. Jego siła jest bardzo dobra, jednak z celnością jest kiepsko. Bardzo duża ilość popełnianych DF, gra praktycznie bez 1 podania oraz duża ilość prostych błędów. Jeśli kontuzja się potwierdzi to jeszcze lepiej dla mnie. Ja zabezpieczam się wysokim handi w buku, gdzie rozliczają mecz po 1 piłce. 6-3 6-4 nawet ze zdrową Muguruzą to rezultat bardzo możliwy dla Mattek-Sands.
V.Azarenka-K.Pliskova 1 @ 1,49 Betgun ⛔ 6-4 6-7 4-6, Brak słów, esencja WTA. 2 piłki meczowe na 2-0, mnóstwo szans w 3 secie...
Wyjec wraca. Fartem udało jej się zdobyć rozstawienie w AO. Problem w tym, że w Brisbane rozstawiona nie jest, a rywalka jak na 1 rundę nie jest łatwa. Pliskova miała wyśmienity poprzedni sezon. Dużo finałów, kilka z nich wygranych pozwoliło na bardzo dobrą pozycję w rankingu na koniec roku. Najlepsze wyniki bez wątpienia odnosi na twardych kortach, co nikogo nie powinno dziwić.
Karolina gra bardzo siłowo, nie przebiera w środkach. Silny i płaski serwis zdecydowanie pasują do szybkich nawierzchni, dzięki czemu może łatwo ustawić wymianę. Z backhandu nie radzi sobie tak dobrze jak z forehandu, bo z niego generuje bardzo dużo winnerów i wymusza błędy u rywalek.
Jak gra Azarenka nikomu nie muszę chyba mówić. Siła, siła i jeszcze raz siła. Była liderka rankingu wraca dopiero po kontuzji stopy i ma bardzo trudne zadanie na początku, bo broni finału z poprzedniego roku. Drabinka nie jest zbyt trudna, bo dopiero w 1/2 finału spotyka się z Ivanovic. Wcześniej jednak musi wygrać ze słabszymi rywalkami. Wszystko zależy od tego w jakiej formie jest Vicka na początku tego sezonu i tego czy będzie chciała obronić ten finał. Znając jej hart ducha i waleczność, to Białorusinka zrobi wszystko, żeby wrócić jak najszybciej do pierwszej 10 rankingu. Kurs całkiem niezły, zważywszy na to, że w normalnej dyspozycji na Azarenkę byłby w okolicach 1,15-1,20, dlatego jestem w stanie jej zaufać.
Stephens S. - Soler-Espinosa S. 1 @ 1,36 Bet365 ✅ 6-3 6-1
Młoda czarna mamba chyba trochę zachłysnęła się tym super występem w Australii z 2013 roku, gdzie w 1/2 finału grała z Azarenką. Tamten sezon miała bardzo dobry, sporo cennych rezultatów. Jednak kryzys przyszedł w poprzednim sezonie, gdzie próżno było szukać podobnych wyników. Teraz przychodzi kluczowy moment, gdzie trzeba w końcu ustabilizować formę i pokazać, że ten półfinał Wielkiego Szlema to nie najlepszy występ w jej karierze. Na początek turniej w Auckland, gdzie w 1 rundzie zagra z Hiszpanką.
Sylwia to zdecydowanie tenisistka radząca sobie najlepiej na cegle. Owszem, kilka rezultatów na hardzie zaskoczyło obserwatorów tenisa, w tym wygrana z wyżej wymienioną Amerykanką w poprzednim sezonie. Są to jednak sporadycznie wygrane. Głównie dlatego, że nie dysponuje ona dobrymi warunkami fizycznymi. Słaby serwis, głównie z kickiem lub wyrzucający, nie sprawiają dużego problemu na szybkich nawierzchniach. Nie gra również dużo winnerów. Jej siła to cierpliwe wymiany, czekanie na błędy rywalek i czasem jakiś skrót.
Karatantcheva S. - Radwanska U. 2 @ 1,50 Bet365 ✅ 2-6 4-6
Konsekwentnie na młodszą Radwańską. Wczoraj gładko ograła słabiutką Niemkę. Kurs zaczyna spadać, więc w końcu chyba Ci co grali przeciwko Polce i skazywali ją na porażkę grają w jej stronę. A to jest moim zdaniem dobry pomysł. Transmisji oczywiście do jej meczu nie było, ale patrząc na statystyki wygranych punktów po 1 i 2 serwisie oraz % 1 serwisu można odnieść wrażenie, że Ula w końcu zaskoczyła. Bułgarka na dobrą sprawę gra to samo co Ulka. Serwis, który ustawia na 1-2 returny z jej strony. Jej główny problem to również głowa, bo potrafi łatwo oddać podanie po przełamaniu rywalki. Czyli praktycznie kopia Polki. 2 niezłe mecze Radwańskiej jeszcze nie muszą oznaczać powrotu jej formy i uporania się z gorącą głową. Jestem w stanie uwierzyć, że Ulcia może w końcu wrócić do formy sprzed kilku lat, gdzie była w pierwszej 30 rankingu. Cel na najbliższy czas to szybki powrót do 100, aby na Wimbledonie zagrać bez kwalifikacji. Wiem, że jest czajnikiem, podobnie jak i jej rywalka, ale jakoś zawsze wolałem ją oglądać niż te baloniki Agnieszki.

Otrzymane punkty reputacji: +8
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Muguruza vs Mattek-Sands
Mattek-Sands+4.5 2.11 Pinnacle 3/10 ZWROT
Mattek-Sands 4.30 Marathon 1/10 ZWROT

Praktycznie nic już pisać więcej nie muszę, koledzy zrobili to za mnie. Także słyszałem informację o problemach Garbine, a w obliczu tego ten typ staje się jeszcze bardziej do gry. Tak jak napisał macias, nawet bez kontuzji Muguruzy Bethanie mogłaby powalczyć, a w obliczu tej sytuacji jej zwycięstwo nikogo nie powinno dziwić. Kursy wystawione są tutaj tak, jakby grała jakaś potentatka, a zawodniczka występująca w hiszpańskich barwach nie jest jeszcze taką tenisistką. Do samego topu jej jeszcze trochę brakuje, chociaż nie mówię, że za jakiś czas nie uda jej się tam przedostać. Na ten moment tak nie jest i przy tym obrocie spraw stawiam na Amerykankę, w sensie dosłownym, jak i na handi.

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Co do powyższego typu na Mattek-Sands, to ja grałbym na Amerykankę nawet bez info o kontuzji rywalki bo ten kurs to sobie ktoś z księżyca wziął. Mecz 50/50, obie grają ofensywny tenis, ale Amerykanka dużo bardziej wyważony, od Hiszpanki, która wali ile ma siły w ręce, a jak nie trafia, to potrafi wywalać seriami 5 metrowy auty. A jak info o kontuzji się potwierdzi to już w ogóle mega value w tym typie.
Gavrilova D. - Riske A. @ 2.22 Pinnacle ✅
Kolejny raz gram na Gavrilova. Wczoraj nie pisałem analizy, tylko w HP o tym, że gram. Wreszcie byłby streamy, można był mecz obejrzeć i ocenić formę na własne oczy i Daria zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Mecz z Kulichkova stał na rewelacyjnym poziomie. Ofensywna gra obu dziewczyn po prostu bajeczna. W defensywie mają jeszcze sporo do poprawy, ale mają taką ofensywę, nie trzeba się aż tak o to martwić, szczególnie na poziomie kwalifikacji czy 1 rund, gdzie rywalki tego nie będą potrafiły wykorzystywać.
śmiało gram tu na Gavrilova, która wydaje się być na fali wznoszącej i na dobrej drodze do pięcia się w górę rankingu. Byłą liderka juniorskich list. Kariera zahamowana przez kontuzję kolana, przez co ostatni sezon był w większości zmarnowany, wróciła do gry w końcówce sezonu, ale nawet w tym krótkim czasie zdołała ugrać fajne wyniki, była w 2 rundzie dużego turnieju w Tokyo, przechodząc tam kwalifikacje pokonując m.in. młode Amerykanki Townsand i Davis, wygrała ITF-a w Bangkoku. Ten sezon zaczęła też z przytupem. Wygrała kwalifikacje o dziką kartę do Australian Open gdzie w 4 meczach nie straciła nawet seta. Tu w Brisbane też w 2 setach uporała się z Kovincic, młodą, zdolną zawodniczkę z Czarnogóry, która w ubiegłym sezonie dała się poznać z bardzo dobrej strony. Jednak na Gavrilova nie starczyło jej umiejętności. Teraz na drodze Darii staje Razzano. Nieobliczalna Francuska, która w pojedynczych meczach potrafi mocno zaskoczyć, ale są to pojedyncze wysoki a nie jakaś stałą dobra gra, do tego najlepsze lata ma już za sobą. Częściej zawodzi, zalicza wpadki. Tutaj w 1 rundzie wymęczyła zwycięstwo nad Panovą, ale nie powiedziałbym aby był to jakiś sukces patrząc na to, że Panova 2 tygodnie temu w Czechach w 3 meczach dostała ostry łomot i ugrała w sumie 11 gemów. W 2 tygodnie pewnie formy zbyt mocno nie poprawiła, streama wczoraj nie było, ale nie sądzę aby mecz stał na wysokim poziomie, Razzano dość mocno się męczyła, broniła piłek setowych, z tak słabą rywalką. Teraz trafia na dużo lepszą przeciwniczkę, która wyraźnie jest w gazie na początku sezonu i spodziewam się pewnego zwycięstwa Gavrilovej.
Tak pisałem 2 dni temu o Gavrilovej. Od tego czasu wygrała pewnie 2 mecze. W sumie w tym sezonie już bilans 7:0, bez straconego seta. Forma rewelacyjna, jest w gazie, w świetnym rytmie meczowym, a to na początku sezonu bardzo ważne. Riske bez meczu w tym roku, także forma niewiadoma, choć jaka by nie była to i tak trudno będzie nadążyć nad rywalką, która jest w świetnym rytmie meczowym. Riske to ogólnie dla mnie bardzo przeciętna tenisistka. Czasem wyskoczy z jakimś wynikiem, ale częściej gra poniżej możliwości niż na maksa. Częste problemy z psychiką, gra tenis bez głowy. Także biorą wszystko pod uwagę, to Gavrilova jest w tym meczu faworytką i taki kurs to value.

Otrzymane punkty reputacji: +40
ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Yaroslawa Shvedova &amp; Sabine Lisicki

✅✅ Shvedova 2.62 bet365

Moj pierwszy typ w nowym sezonie 2015 mam nadzieje ze bedzie trafny ????
Taki kurs na Shvedova ktora bardzo czesto jest lekcewazona przez bukmacherow to prezent,Kazaszka przeszla jak burza przez kwalifikacje pokonujac Zanevska,Paule Kanie i Ormachae takze wnioskuje ze forma jest.Sabine Lisicki sezon 2014 fatalny,jedna z najgorszych psychik w tourze potrafi przegrac mecz z zawodniczka z poza pierwszej 100 rankingu bardzo przykre bo dziewczyna ma potencjal niesamowity ale nie potrafi go wykorzystac.Obie zawodniczki graja bardzo zblizony tenis,duzo gry kombinacyjnej,mocny serwis ktory czesto ustawia akcje ,ale jesli Lisickiej serwis nie bedzie funkcjonowal to smiem twierdzic ze dziewczyna predzej czy pozniej sie posypie,gra Lisickiej to sinusojda potrafi swietne akcje przeplatac z mega infantylnymi bledami i waleniem na oslep z cala moca.Licze na fajne widowisko moze byc ciezko bo to pierwsze mecze w sezonie rozstawione zawodniczki pozegnaly sie z turniejem Stosur i Jankovic,ktore na Brisbane co tu duzo mowic wypiely sie grajac dno.Kurs na Shedova warty ryzyka i sprobuje oczywiscie
za malo stawke bo z Sabinka nigdy nic nie wiadomo ????

dołaczam sie do typu na Azarenka⛔ naszczescie zlapalem Karolcie w 3 secie po kursie 2.62 ,ktora w Australi czuje sie jak ryba w wodzie doswiadczeniem powinna zjesc mloda Czeszke ,nie sadze aby Pliskova grala na poczatku sezonu na tak dobrym poziomie jak w sezonie ubieglym

Otrzymane punkty reputacji: +22
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
WTA Auckland - Kwalifikacje

Claire Feuerstein vs Julia Glushko 2 @ 1.57 Bet365
Zwrot ( krecz Feuerstein)
Wczoraj grałem na Julkę i się nie zawiodłem. Dzisiaj również spróbujemy. 25-letnia Glushko trenująca w akademii Mouratoglou to dziewczyna z większym potencjałem niż jej o trzy lata starsza rywalka z Francji. W swojej karierze już zajmowała pozycję w pierwszej &#39;&#39;100&#39;&#39; rankingu. W poprzednim sezonie zaliczyła m.in 3 rundę Roland Garros. W 2 połowie sezonu miała drobne problemy zdrowotne, ale teraz wraca już na właściwe tory i ten sezon rozpoczęła bardzo udanie. Niewątpliwie jej celem jest powrót do setki rankingu i według mnie ma na to spore szanse. Natomiast Feuerstein nigdy nie była w &#39;&#39;100&#39;&#39; rankingu, a ma już przecież 28 lat. Występuje przede wszystkim w zawodach ITF i od czasu do czasu spróbuje swoich sił w kwalifikacjach do turniejów WTA. Jest to zawodniczka leworęczna, która dodatkowo operuje jednoręcznym bekhendem. Dosyć pewnie przeszły poprzednie rundy eliminacji. Obie posiadają niezły serwis i jak na kobiecy tenis sporo sobie nim pomagają. Jednak Glushko to w miarę regularna zawodniczka, która oprócz mocnych uderzeń także dobrze trzyma piłkę w korcie. Na pewno będzie w dużej mierze atakować słabszą, bekhendową stronę rywalki. Dzięki temu powinna uzyskiwać przewagę w poszczególnych wymianach. Sama nieźle trzyma swoje podanie i akurat jeden brejk może załatwić sprawę seta. Glushko to zawodniczka równiejsza, z większymi możliwościami. Powinna wygrać ten mecz, dobrze rozpocząć sezon i wywalczyć sobie udział w turnieju głównym w Auckland.

Otrzymane punkty reputacji: +7
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Kudryavtseva/Panova - Spears/Kops-Jones
Sprears/Kops-Jones 1.57 bet-at-home--------

Stawiam tutaj na zgraną parę. Kopsy grały cały poprzedni sezon razem i często ze sporymi sukcesami. 160 wspólnych spotkań faworytek nie ma nawet porównania z jednym wspólnym meczem Kudryavtsevej i Panovej i to do tego praktycznie trzy lata temu. Amerykanki lepiej radzą sobie na hardzie i trawie, więc nawierzchnia im sprzyja. Startując w Brisbane osiągały już finał oraz dwukrotnie R16.
Dodatkowo polecam niemiecką parę z WTA Auckland Goerges/Groenefeld 1.55 Ónibet+++++.

Otrzymane punkty reputacji: +16
93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Daniela Hantuchova - Sara Errani @ 2,62 ✅✅

Myśle, że warto spróbować coś tutaj pograć, nie za duże pieniądze, ale kurs jest interesujący. Errani w tamtym roku ćwierćfinał w Sydney i porażka w 1 rundzie w AO. Daniela odpadła w Sydney w 1 rundzie, ale za to w AO doszła do 3 rundy przegrywając z Sereną. Także widać, że forma była, dodajmy że nie jest to nawierzchnia na której Włoszka uwielbia grać. Jeżeli tylko Słowaczka będzie regularna powinna sobie poradzić.

Jeżeli ktoś nie chce koniecznie grać na zwycięstwo Danieli zawsze można spróbować:
Hantuchova +3,5g @ 1,83 ✅✅

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Buyukakcay C. - Arruabarrena-V. L. @ 1.81 Pinnacle ✅
Arrubarrena to taka zawodnika, która potrzebuje gry, ona potrzebuje być w rytmie meczowym, musi być w uderzeniu. A tu początek sezonu, pierwszy mecz, także nie wróże jej sukcesu. Niby jej styl gry powinien pasować na twarde korty, a jednak na szybkich nawierzchniach notuje bardzo przeciętne rezultaty, zdecydowanie lepiej czuje się na clayu. Buyukakcay praktycznie cały czas w rytmie meczowym, co według mnie może być kluczowe w tym spotkaniu. Tutaj już 2 mecze w kwalifikacjach pewnie wygrane 2:0. Ogólnie solidna zawodniczka, dobrze czująca się na twardych kortach. Na dzień dzisiejszy myślę, że lepsza od rywalki i po takim kursie pobieram.
Govortsova O. - Smitkova T. @ 1.92 Pinnacle ✅
Nigdy nie ceniłem Govorotsovej, dla mnie to taka tenisistka z przypadku. Tuła się po turniejach bez ładu i składu, formy u niej to nie widzieliśmy już od dawna. Tu 2 wymęczone, 3 setowy zwycięstwa w kwalifikacjach z przeciętną Linette i jeszcze bardziej przeciętną Wang. Teraz trafia na rywalkę według mnie bijącą obie poprzednie rywalki Olgi na głowę. Smitkova rewelacyjny ubiegły sezon, który był kontynuacją dobrej gry w jeszcze wcześniejszym. Świetnie rozwija się jej kariera, praktycznie z każdym turniejem pnie się w górę. Ma na swoim koncie zwycięstwa z dużo lepszymi zawodniczkami niż Govortsova i dla mnie to spokojnie powinna wygrać ten mecz, nawet bez straty seta.
Jeszcze można pomyśleć o Lucic po 2.00 ze słabą Mchale, jak Lucic zagra choćby 50% tego co grała w końcówce ubiegłego sezonu to spokojna wygrana.
Niedoceniana Garcia po 5.00 z przereklamowaną Kerber na pewno też do gry.

Otrzymane punkty reputacji: +11
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Dabrowski G./Rosolska A. - Siegemund L./Melichar N. 1 @ 1,32 Bet365 ⛔ 4-6 6-4 9-11, tyle szans, że to powinno się skończyć łatwym 2-0
Tak przeglądałem sobie ofertę na mecze deblowe u kobitek i od razu rzucił mi się w oczy taki meczyk. Polka i Kanadyjka występowały już ze sobą w 2 poprzednich sezonach. Za spory sukces można uznać 1/16 w US Open. Wystąpiły także w finale turnieju w Linzu, gdzie przegrały z siostrami Pliskovymi. Obie panie skupiają się praktycznie tylko na deblu. O ile Dąbrowski można jeszcze zobaczyć czasem w singlu, o tyle nigdy nie widziałem meczu Ali. Gabriela w singlu gra głównie na poziomie ITF, ale i w turniejach WTA potrafiła ograć np. Giorgi, co było dużym zaskoczeniem. Akurat na Włoszkę miała dobry patent, bo grała bardzo dobrze z głębi kortu, wrzucając wysokie piłki i rozrzucając po bokach, czasem zaskakując jakimś ładnym technicznym zagraniem. Problemem Polki jest fakt, że nie może znaleźć stałej partnerki. Największe sukcesy notowała ze swoją rodaczką Klaudią Jans-Ignacik. W ostatnich latach Polki przestały jednak ze sobą występować.
W tym meczu upatruje zwycięstwa faworytek. Czemu? Głownie dlatego, że ich rywalki to typowy turniejowy zlepek. Niemka odpadła z Ulką Radwańską, gdzie po statystykach nie wyglądało to za dobrze, bo serwis na poziomie ok. 30% to raczej dramat. Melichar skupia się praktycznie na samym deblu, ale na poziomie ITF. Znawcą debla nie jestem, ale taki zlepki na jeden turniej (myślę, że głównie z przypadku) rzadko się sprawdzają, więc para polsko-kanadyjska powinna być górą.

cuadrado 296

cuadrado

Użytkownik
Dominika Cibulkova - Madison Keys @ 1.97 ⛔
Widzę że jeszcze nikt nie zwrócił uwagi na to spotkanie, więc chyba się skuszę.
Koniec poprzedniego sezonu w wykonaniu Cibulkovej był beznadziejny. Przegrywała praktycznie w każdym turnieju już w 1 rundzie. Mimo to tamten rok na hardzie skończyła z dosyć dobrym bilansem 27/14. Pamiętamy przede wszystkim doskonały w jej wykonaniu Australian Open, gdzie przegrała dopiero w finale. Oprócz tego osiągała całkiem przyzwoite wyniki: finał w Kuala Lumpur i w Acapulco, półfinał w prestiżowym Miami. Rok temu tutaj w Brisbane doszła do ćwierćfinału.
Młoda Keys miała ostatnio różne problemy. Skreczowała w Osace mając kłopoty z żebrem. Ostatnio po tygodniu współpracy zwolniła Wim&#39;a Fissetta. Tymczasowa trenerka - Davenport, pozostaje z nią już od listopada. Nie wiadomo jak to wpłynie na dyspozycję Amerykanki. W tamtym roku osiągała ciekawe wyniki, ale na hardzie średni bilans 17/14. W Brisbane , w poprzednim roku odpadła już w 1 rundzie.
Podsumowując - sądze że Dominika będzie lepiej przygotowana do sezonu , i od początku postara się narzucić swój rytm. Swój typ kieruję więc w stronę urodziwej Słowaczki.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Bertens - Nara 1 @ 2,20⛔
Bet365

Japonka wyżej w rankingu, ciut lepszy bilans w na hardzie w ubiegłym roku, ale nie upatrywałbym jej tutaj jako faworytkę i moim zdaniem kursy powinny być ustawione po równo. Mamy wyższy na Holenderke i stąd gram, bo na pewno Kiki, jeśli jej nic nie dolega, to grać potrafi i jest groźną zawodniczką, która potrafi zaatakować. Nara oczywiście też coś potrafi, ale zwykle pokazywała to w Azji, gdzie chyba zaliczyła najlepsze swoje mecze. Tutaj nie musi tak być, do tego początek sezonu, więc ciężko o jakieś spekulacje dotyczących formy obu pań. Jak dla mnie value i gram na Europejkę.

Gajdosova - Zhang 1 @ 1,57✅
Bet365

Tutaj zapewne mocniejsza stawka pójdzie, gdyż typ wydaje mi się bardzo dobry. Gajdosova ma za sobą udany sezon z dobrymi wynikami, przede wszystkim w Azji, ale też i walczyła na hardzie solidnie przez cały sezon. Często oglądałem tą zawodniczkę i imponowała swoją grą. Dziś gra przed własną publicznością, tym razem bez kwalifikacji, jak to było rok temu i myślę, że zasłużyła. Na przeciwko niej Zhang, Chinka, która nie zawojowała w poprzednim sezonie i ten jej ranking jakoś na wyrost moim zdaniem. Nie gra tak odważnie i jest raczej mniej regularna, serwisem raczej też ustępuję, więc myślę, że spokojny win Jarmili!

Otrzymane punkty reputacji: +2
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
WTA Auckland
Shelby Rogers vs Lauren Davis 1 @ 2.10 Bet365
⛔ 1-2 (6-1, 4-0 nie wystarczyło do zwycięstwa :-()
Bardzo przyjemny kurs na Rogers. Dla mnie trochę przesadzony. Shelby miała bardzo dobry poprzedni sezon. Awansowała do pierwszej &#39;&#39;100&#39;&#39; rankingu, wygrała kilka ważnych spotkań, a co najważniejsze osiągnęła swój życiowy wynik, gdyż w Bad Gastein była w finale całej imprezy. W pokonanym polu zostawiła Errani, a w innym turnieju pokonała Bouchard czyli zawodniczki z samej czołówki kobiecego tenisa. Na pewno 23 letnia zawodniczka ma bardzo duży potencjał i dalej może się rozwijać. Natomiast Lauren Davis w ubiegłym sezonie szła równo,ale w dół. Niezły początek, ale już od lipca wyglądała bardzo słabo. Na pewno jest to tenisistka ambitna, ale zarazem bez błysku. Jej gra jest jednostajna i mnie nie przekonuje. Patrząc na warunki fizyczne od razu można dostrzec ogromną różnicę. Rogers to dobrze zbudowana dziewczyna, grająca mocno z obu stron. Posiada także bardzo skuteczny serwis i przełamać jej podanie to nie jest łatwe zadanie. Natomiast Davis to szczupła zawodniczka, grająca raczej na przerzut. Serwis nie stanowi zagrożenia i bardzo często jej wręcz przeszkadza. Rogers spokojnie może zdominować swoją rywalkę i przejąć inicjatywę na korcie. Jeżeli tylko ograniczy ilość własnych błędów to jej szansę na zwycięstwo są na prawdę bardzo duże. Własne gemy serwisowe powinna wygrywać z dużo większą łatwością, a słaby serwis rywalki będzie mogła spokojnie atakować i od razu ustawiać sobie grę w poszczególnych wymianach. Warto spróbować.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Karolina Pliskova +4,5 gema - Victoria Azarenka 1,72, Pinnacle ✅ Wygrała przegrany mecz, pokazała hart ducha, ma dziewczyna potencjał na pierwszą dziesiątkę ????
Czeszka w tamtym roku przebojem wdarła się do czołowej 30 i nie zanosi się na to, żeby miała z niej wypaść (chyba, że przytrafi jej się jakaś kontuzja). Posiada bardzo mocny serwis i forehand, nie boi się atakować, co może być dzisiaj lekarstwem na przeciętnie grającą w defensywie Azarenkę. Rywalka (Białorusinka) pod koniec poprzedniego sezonu zaprezentowała momenty dobrej, solidnej gry, ale mimo wszystko ciągle daleko jej było do tej Victorii sprzed kilku lat. Wiadomo, że to początek sezonu i z kolei nie wiadomo w jakiej formie i z jakim nastawieniem do meczu przystępują obie rywalki, ale wysoka Czeszka jest na pewno w stanie powalczyć o zwycięstwo, a handi powinna pokryć bez większego problemu.

Otrzymane punkty reputacji: +4
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Auckland (Nowa Zelandia), twarda

Vinci R. (Ita) - Vandeweghe C. (Usa)

Typ. Vandeweghe 2.15 Pinnacle Sports✅

Inauguracja sezonu 2015 w moim wykonaniu. Miałem się w pierwszym tygodniu tylko przyglądać grą zawodniczek, jednak bardzo zaciekawiło Mnie spotkanie Włoszki z Amerykanką, a przede wszystkim linią wystawioną na tą drugą i w jej kierunku spróbuje zagrać. Obydwie w poprzednim sezonie zaliczyły falstart, największy jednak Włoszka, która wygrała swoje pierwsze oficjalne spotkanie w singlu dopiero w Marcu, bilans na przestrzeni roku minusowy, mówiąc o spotkaniach na betonie, gdzie grała na prawdę fatalnie, porównując do poprzednich sezonów. W Auckland również pojawiła się koleżanka deblowa Errani, która już pożegnała się z turniejem. Wszystko wskazuje na to, że dziewczyny przyjechały tutaj sprawdzić swoją formę deblową, bo w poprzednim roku, jeśli dziewczyny udawały się na jakis tujrniej, to przede wszystkim starsza koleżanka, Vinci w singlu sprawowała się fatalnie, jeśli dziewczyny odpuszczały debla to zwykle udawały się na jakieś zawody osobno i wtedy bywało już o wiele lepiej. Errani już odpadła, wszystko wskazuje na to, że podobnie będzie miała się sprawa z Robertą ,zwłaszcza, ze po drugiej stronie siatki znajdzie się dobrze usposobiona w ofensywie Amerykanka, a z takimi zawodniczkami, które preferują przede wszystkim agresywny tenis, Włoszka po prostu nie potrafi grać. Oczywiscie po stronie Vinci doświadczenie i ogranie, ale to moze być za mało, może i Amerykanka w poprzednich latach słabo grała w Australii, ale z roku na rok pokazuje coraz to lepszy tenis, awansowała już do top 50 rankingu, myślę, że spokojnie stać ją na wyższą pozycję, aby to osiągnąć, trzeba zacząć lepiej grać na początku tego sezonu, nawierzchnia do tego dobra i przeciwniczka nie powinna tak jak mówiłem robić z tym problemu. Po takim kursie gram na Coco.

KAPITALNA PLISKOVA! ????​

Otrzymane punkty reputacji: +13
majestro 3K

majestro

Użytkownik
Lepchenko V. - Keys M. @ 1.74 DOXXbet ⛔
ZABIJAĆ!! Za chwilę może coś więcej napiszę.
/Pierwszy turniej roku, a już mamy bet sezonu ???? No, ale nie będę narzekał z tego powodu. Dobrze, że leżałem w łóżku sprawdzając kursy, bo jakbym stał, albo siedział, to bym runął na ziemię. Spodziewałem się tu 1.2 w porywach 1.3, a tu takie zaskoczenie. Co do meczu to Keys jest to zdecydowaną faworytką. Super utalentowana zawodniczka. Rocznik 95, 30 miejsce w rankingu, przed nią nie ma nikogo młodszego od niej. Młoda, a jednocześnie gra jak bardzo doświadczona, wyrachowana zawodniczka, po prostu jak profesor. Co do jej największych atutów to trudno mówić o jednym elemencie, na pewno świetny serwis, dla mnie jeden z najlepszych i co bardzo ważne najregularniejszych w tourze, ale ogólnie można pochwalić ją za całokształt, nie ma słabych punktów. świetny forhend, równie dobry backhand. Gra ofensywnie, lubi dyktować warunki wymiany, ale nie są to bezsensowne uderzenia na siłę, tylko bardzo mądry wyważony tenis. Budowanie punktu, uderzenie po uderzeniu to jest to czym Amerykanka imponuje. Tak na prawdę nie ma się czego przyczepić. Wysoka ze świetną techniką. Już jest wysoko w rankingu, a stać ją na jeszcze więcej. Wczoraj rewelacyjny mecz z Cibulkova. Wygrana 7:5 6:2. Cibulkova zagrała bardzo dobrze, ale przy Amerykance była bezradna. W 1 secie Keys przy swoim serwisie straciła tylko 3 punkty, co na tenis kobiecy jest wynikiem kosmicznym. 2 set był bardziej rwany, padał deszcz, woda wlewała się do hali, co chwilę jakaś przerwa. A mimo to nic nie było w stanie wybić Keys z rytmu gry. Po prostu pełna koncentracja, sprawy nieważne odkładamy na bok i gramy w tenisa. Psychika to bardzo mocna strona Keys, rzadko widzimy ją poddenerwowaną czy zirytowaną na korcie. Materiał na wielką zawodniczkę, bardzo dobrze przygotowana do sezonu, forma świetna, po prostu będzie easy win, bo rywalka bardzo średnia. Lepchenko to najlepiej obrazuje jej mecz w poprzedniej rundzie ze Stosur, przegrywała tam 5:1 w 3 secie i nagle jakieś dziwactwa zaczynają się dziać na korcie, to częste w meczach z jej udziałem, jakieś dziwne zwroty akcji, powroty. Zawodniczka bardzo nieregularna, mając częste przestoje. Gra zbyt jednostajny tenis, i gdy coś nie idzie, a to zdarza się często to nie ma żadnej awaryjnej opcji, nie wie co robić i pojawiają się seryjne błędy. Mam wrażenie, że ona przespała swój moment. Był taki sezon gdzie wspięła się na wyżyny i potrafiła kilka fajnych rezultatów osiągnąć, ale nie trwało to długo i nastąpił spadek formy. Ostatni sezon w miarę udany, ale to nie było to co kiedyś. Nie widzę po jej stronie żadnych atutów w starci z Keys. Młodsza Amerykanka lepiej serwuje, gra mocniej, dokładniej, ma szerszy repertuar zagrań, lepszą psychikę, lepszą formę. Z Keys nie można sobie pozwolić na chwilę słabości, a Lepchenko ma takich momentów po kilka w meczu. Będę bardzo zdziwiony jeśli Keys straci w tym meczu seta.

Otrzymane punkty reputacji: +6
gooster 343

gooster

Użytkownik
Cepelova - Williams.V 1 4.20 pinnacle komedia tak grać niewiem jak ta zawodniczka może znajdować sie w top 100 po tym co pokazała.
Cepelova bardzo ciężko trenowała do tego turnieju czy te treningi dużo dały okaże się o 3 w nocy. Zeszły rok bywały i dobre mecze jak i te słabsze końcówka sezonu w sumie na minus lecz mam nadzieje że w tym roku odpali mocno. O Williams za wiele powiedziec nie mozna wprawdzie rok temu była tutaj w finale ale to już nie zawodniczka tej klasy co kiedys do tego nie przywiązuje już takiej uwagi do treningu powoli staje się zawodniczką do bicia.

Kerber-Gavrilova 5.3 Pinnacle Dobry drugi set niewiele zabrakło tak naprawdę trochę za dużo gwiazdorzenia na korcie.
O gavrilovej dużo było już pisane jest w świetnej formie i jest wstanie zaskoczyć kerber która nie zachwyciła w meczu z Garcią.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Hradecka[+5,5] - Kuznetsova 1 @ 1,63✅
Unibet

Ciekawy pojedynek nam się szykuję p 1:30 naszego czasu. Lucie Hradecka po przejściu kwalifikacji, gdzie sprawiła jedną niespodziankę, na pewno będzie chciała dalej grać w tym turnieju i myślę, że powalczy solidnie z Rosjanką.
Czeszka potrafi grać rewelacyjnie kilka gemów, po czym potrafi seryjnie psuć i robić głupie błędy, gdyby nie to, byłaby znacznie wyżej w rankingu. Jednak myślę, że na ten handicap taka gra wystarczy, poza tym przyzwyczajona już z kortem i to Rosjanka będzie się musiała wbić w rytm i przyzwyczajać w nowym sezonie, gdyż to jest jej pierwsze spotkanie.
Kuznetsovej latka już lecą, trzeba to śmiało powiedzieć i wkradają się w jej grę błędy spowodowane opóźnieniem, często ma zły &quot;tajming&quot;, ale to jest nieubłagane. Oczywiście grać potrafi dalej, technika bardzo fajna i zawsze będzie groźna dla tych najlepszych, ale powoli, powoli będzie się to zmieniać na gorsze.
Bardzo jestem ciekaw jak Kuzi jest przygotowana, jednak sądzę, że ten mecz dla niej łatwy nie będzie a Hradecka zrobi swoje, a sądzę, że nawet ugra seta. Sądzę, że warto.

Otrzymane punkty reputacji: +1
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Wczoraj zamiast 4/4 w typach, było tylko 2/4. Głównie za sprawą Azarenki, która miała mnóstwo szans, a nawet piłki meczowe na 2-0. Pliskova grała ciągle swoje i w końcu się to zemściło. O deblu nie będę mówił, ale z przebiegu spotkania to powinno być te 2-0. Piłka setowa przy podaniu rywalek też była, także sporo niefartu. Jedziemy dalej, bo na noc dalej są ciekawe mecze.
Radwanska U. - Schiavone F. (+1,5seta) 1 @ 1,36 Unibet ✅ 6-4 7-5
Hejtery Polki chyba trochę zamilkli i sami postawili na Nią zza firanki, dlatego tak kursy poleciały. Ale co się dziwić, skoro oprócz pierwszego meczu z Kontaveit Ula przejechała się po rywalkach i po przebiegu obu tych spotkań oraz statystykach można odnieść wrażenie, że w końcu zaskoczyła. Nie chce po raz 3 pisać o Niej, jak ktoś chce to z pewnością znajdzie poprzednie posty. Skupię się głównie na Włoszce. Franka nie jest już pierwszej młodości, bo w tym roku stuknie jej 35 lat. Kimiko z Niej nie będzie, ale jeszcze jakoś się w tej pierwszej 100 trzyma. Ale co by nie mówić, to jej styl można uznać trochę za archaiczny. Mało która zawodniczka, może prócz Suarez-Navarro gra jednoręcznym backhandem. To właśnie odróżnia ją od tych wszystkich innych zawodniczek. Warunkami fizycznymi z pewnością nie grzeszy. Gra podobnie do Vinci i Errani, z tą różnicą, że uderza piłki z większą siłą, rotacją, a czasem i kick&#39;em. Próbuje rozrzucać rywalkę po korcie, sama poruszając się całkiem nieźle. Jej zmorą przeważnie jest serwis i popełniane podwójne błędy serwisowe. Początek poprzedniego roku miała beznadziejny. Dopiero później zrobiła kilka wyników, które pozwoliły jej nie wypaść poza 100 rankingu. W tym roku przewiduje, że będzie dalej spadać. Ula trafiła chyba najlepiej jak mogła w 1 rundzie, więc głupio by było nie wykorzystać takiej szansy. Jeśli przejdzie do 1/16 to spotka się z Hantuchovą i bez względu na rezultat zgarnie bardzo cenne 30 punktów. Zabezpieczam się handicapem setowym, bo jednak nie są to zawodniczki regularne.
Diyas Z. - Babos T. 1 (-3,5gema) @ 1,65 MarahtonBet ✅ 6-4 6-3
O Kazaszce pisałem przy okazji jej meczu z Vekic. Wszystko na dobrą sprawę się sprawdziło. Zarina grała swój tenis, a jej rywalka standardowo waliła bez głowy gdzie popadnie. W tym meczu Diyas grała bardzo regularnie, może bez wielkich fajerwerków, ale cały czas agresywnie i wywierała presje na rywalce. W 2 meczu dostaje rywalkę mniej więcej jej pokroju. Babos strasznie się męczyła z Wang. Momentami nie wyglądało to tak kolorowo, dlatego wygrała dopiero w 3 setach. Węgierka w pewnym momencie była uważana za spory talent. Grała regularnie w ITFach z przyzwoitymi rezultatami. Jednak zaczęła grać w kratkę, głównie z racji występów na poziomie WTA, gdzie nie radziła sobie już tak tak dobrze jak turniejach niższej rangi. Z pewnością nie jest to tenisistka, która gra regularnie. Póki trafia wszystko jest ok, ale przychodzi bardzo często moment zawiechy i wszystko się sypie. Problem polega na tym, że ciężko jej przeskoczyć na poziom WTA, gdzie odnosiłaby podobne wyniki co w ITFach. Diyas to jedna z młodych gniewnych, ograna w tourze i mająca spory talent. Miło się ją ogląda, więc chętnie spróbuje zagrać ją z bezpiecznym handicapem.
Sharapova M. - Shvedova Y. 1 @ 1,17 Unibet ✅ 6-0 6-1
Kurs jaki jest, każdy widzi. Zdecydowanie do dołożenia z jakimś innym typem. O Mashy nie ma zbytnio co pisać, bo każdy widział i słyszał jak gra. W poprzednim sezonie po słabym początku zaczęła w końcu grać swoje, co zaowocowało 2 miejscem w rankingu na koniec roku. W Brisbane broni półfinału z poprzedniego sezonu. Może i 185 punktów to nie jest wiele, ale znając podejście Rosjanki nie będzie chciało odpuścić. Tym bardziej, że drabinkę ma stosunkowo łatwą. Pytanie tylko w jakiej jest formie na początku tego sezonu. Jarka wczoraj wygrała z Sabiną, mimo przegranego pierwszego seta w stosunku 6-0. Po ograniu rywalki z czołówki przeważnie przychodzi słabszy mecz w kolejnej rundzie, zgodnie z niepisanymi zasadami WTA. Tego się raczej spodziewam w meczu z Marią, tym bardziej, że Kazaszka regularnością nie grzeszy. Odpadnięcie już w 2 rundzie Sharapovej byłoby z pewnością niespodzianką, ale takowej nie przewiduje.

Otrzymane punkty reputacji: +23
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
WTA Shenzhen

Polona Hercog vs Saisai Zheng 1 @ 1.83 Bet365 ⛔ 1-2 (brakuje jeszcze regularności)
Słowenka Hercog to na pewno w dalszym ciągu młoda, zdolna, ale do końca nie spełniona zawodniczka. Ma dopiero 24 lata, a już w swojej karierze była na 35 miejscu w rankingu. Kto wie gdzie by była obecnie gdyby od początku kariery nie gnębiły ją różne kontuzje. Ostatnie 2 lata to niekończące się pasmo urazów. Dokuczały jej plecy, uraz nadgarstka, a w 2012 roku miała problemy z kostką oraz udem. Natomiast początek poprzedniego sezonu spędziła na leczeniu prawego barku. Bardzo pechowa dziewczyna, która po prostu nie może zaprezentować pełni swoich możliwości, bo co chwilę odnawia się coś innego. Mimo tych wszystkich problemów dalej się nie poddaje i walczy. Utrzymuje pozycję w pierwszej setce. Jeżeli tylko ominą ją kolejne kontuzje to na prawdę może jeszcze sporo namieszać w kobiecych rozgrywkach, bo stać ją na wiele. Bardzo dobrze rozpoczęła tegoroczny sezon. Bardzo pewnie pokonała zawsze niezwykle groźną z podcinanym forhendem Rumunkę Niculescu. Pewnie wyglądał jej serwis, przede wszystkim w 1 secie, gdzie przy własnych gemach przegrała zaledwie 3pkt, w drugim było nieco gorzej, ale w sumie 2-0 w setach z bardzo solidną rywalką dobrze świadczy o jej formie. Polona to zawodniczka, która posiada znakomite warunki fizyczne. Wysoka, dobrze zbudowana. Jej styl to ofensywna gra i raczej sama próbuję dyktować warunki na korcie. Atuty to niewątpliwie serwis(jej ulubione zagranie) i forhend. Słowenka potrafi wygrać punkt dzięki podaniu oraz solidnie przyspieszyć z forhendu. Ma zadatki na zawodniczkę nawet TOP 32, ale aby mogła to osiągnąć musi przede wszystkim uniknąć urazów. Jej rywalka to 22 letnia Chinka. Dziewczyna, która jest groźna przede wszystkim na swoim kontynencie, w Azji. Tam spędza większą cześć sezonu i nabija punkty w azjatyckich ITF. Trzeba przyznać, że wychodzi jej to dobrze, ale też należy pamiętać, że obsada tych zawodów nie jest jakoś bardzo wysoka. Chinka to solidna zawodniczka, ale trochę bez błysku, bez większej jakości. Nie wyróżnia się na tle innych młodych tenisistek. Trzyma niezły poziom jak przystało na 97 w rankingu, ale też na razie pewnej bariery nie przeskoczy. W pierwszym swoim spotkaniu pokonała Rumunkę Dulgheru, ale poziom tego spotkania nie był najwyższy. Chinka miała spore problemy z własnym podaniem i kilka razy traciła gemy jeden po drugim. W jutrzejszym spotkaniu stronę prowadzącą grę będzie na pewno Hercog. Pierwszy mecz pokazał, że forma jest bardzo solidna. Zatem możemy się spodziewać skutecznej gry ze strony Słowenki. Jeżeli tylko ograniczy błędy to droga do zwycięstwa stoi otwarta. Jej wygrywanie własnych gemów serwisowych powinno przychodzić z dużo większą łatwością, ma ten bardzo niebezpieczny serwis, którym sobie sporo pomaga. Sama pewnie od razu narzuci swoje warunki gry. Okazji do przełamania na pewno nie zabraknie, a tutaj nawet jeden brejk może od razu załatwiać sprawę seta. Po takim kursie warto spróbować, bo umiejętności oraz potencjał Hercog są dużo wyższy niż jej rywalki Zheng.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom